forum.gif
http://miljons.com/
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / http://miljons.com/
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.10.09 20:32
 citēt
[url=www.delfi.lv... darba devēja auto mēnesī tomēr būs jāmaksā 81 lats
Maskavas roka :)
Publicēts: 29.10.09 20:37
 citēt
Kāds sakars Maskavai ar 81 latu?
Publicēts: 29.10.09 20:38
 citēt
dimkin:[url=www.delfi.lv... darba devēja auto mēnesī tomēr būs jāmaksā 81 lats

Tas ir tādā gadījuma , ja auto Tev ir nodots arī personīga lietošanā , bet ja Tu latru mēnesi rakstīsi ceļazīmi un pamatosi ka Tu brauci darba darīšanās , tad tas viss ir figņa .
Publicēts: 29.10.09 21:05
 citēt
netjan:

Tas ir tādā gadījuma , ja auto Tev ir nodots arī personīga lietošanā , bet ja Tu latru mēnesi rakstīsi ceļazīmi un pamatosi ka Tu brauci darba darīšanās , tad tas viss ir figņa .

Ja tevi noker pie Rimi ar bulcinu ejot pie darba masinas - ludzu samaksa valstij :) Un visjautrak IU kam ir darba-privat auto ;)
Publicēts: 29.10.09 21:17
 citēt
Ai, ai, šausmīga maksa par automašīnu, tagad nu visi atteiksies no darba auto :D
Publicēts: 29.10.09 21:17
 citēt
Gan izdomās kā to nokārtot :), ka tikai nodokli par gaisu neievieš :):):):):)
Publicēts: 30.10.09 15:56 labots
 citēt
Tas ir diezgan vienkārši, ja tas likums tiks ieviests tāds kā viņš šobrīd ir tad atkal varēs pirkt lielas dārgas automašīnas un slēgt ar firmu līgumus par to izmantošanu, un valstī pieaugs privāto automašīnu skaits.

valstī nav noteikts maksimālo auto skaits vienai personai. un firma var pirkt degvielu cik vien uziet kaut arī viņai nav automašīnu. Slēdzot līgumu par auto nomu ar tās īpašnieku par 1 Ls mēnesī visi gali ūdenī.

ir tak visām firmām līgumi par to ka auto izmantojams tikai un vienīgi darba vajadzībām. Un tas ir pilnīgi vienalga kādā adresē auto atrodas, ja tas ir ierakstīts ceļazīmē tad iepūt, ejot uz auto man neviens neko piesiet nevar. Problēma ir par auto glabāšanu naktīs vai brīvdienās. Tas gan ir kontrolējams, bet pāris aktu un atkal viss OK.

Jautājums ir kas būs ar smagajām automašīnām? :D
Publicēts: 30.10.09 16:20
 citēt
un kad būs biksēs čurāšanas nodoklis? tipa, kad apčurājies, maksā nodokli! :(
Publicēts: 30.10.09 16:33
 citēt
alvils:un kad būs biksēs čurāšanas nodoklis? tipa, kad apčurājies, maksā nodokli! :(

Spriežot pēc visa kas notiek, nebūtu brīnums
Publicēts: 02.11.09 08:56
 citēt
Derētu nodokli visiem, kam uzvārds sakas ar Re un beidzas ar pše. Nu kādi 30% no tīras algas. Un ja vēl vārds ir Einars, tad vel bonusā -50%.
Publicēts: 03.11.09 10:08
 citēt
Balsoju par luskusa lietu nodokli. WC arī ir luksusa prece:D vēl tagad dažos laukos ir sausās un ir OK.:D
iedomājaties cik daudz naudas ietaupīsim un kādi būs nodokļu ieņēmumi. Varēs atkal aizlaist uz kādu komandējumu.
Publicēts: 03.11.09 11:13
 citēt
netjan:

Domāju, ka jūs esat muļķi.

Nodoklis, droši vien AUTOMĀTISKI būs jāmaksā VISĀM firmas mašīnām, IZŅEMOT tās, par kurām varēsiet PIERĀDĪT, ka nelietojat tās privātiem mērķiem. Pierādīt, savukārt, būs grūti un ilgi. Varbūt pat caur tiesu, tādā gadījumā- bezgalīgi ilgi.
Publicēts: 03.11.09 11:55 labots
 citēt
Paši jau vien esam vainīgi, ka no valsts nodokļu aprēķina viedokļa ir parādījusies šāda pozīcija. Uz firmu un dažādiem attaisnotiem izdevumiem taču noraksta (vai cenšas norakstīt) absolūti visu.
Es tik nesaprotu to ekskluzīvo daļu, kur iedzīvotāji no saviem nodokļiem (ja tie tos vēl maksās) apmaksās ministriju klerku braucienus pa Vecrīgu. Attiecīgie tēriņi tiks palielināti par šo summu?
Dīvaini arī, ka tik trūcīgā valstī atrodas nauda tādam autoparkam ierēdniecības vajadzību apmierināšanai. Opeli, varbūt, un pats pie stūres. Ja ne, lai brauc ar Rīgas Satiksmes zemās grīdas un lielā komforta "koncepciju".
Publicēts: 03.11.09 12:28
 citēt
Portreti:IZŅEMOT tās, par kurām varēsiet PIERĀDĪT, ka nelietojat tās privātiem mērķiem. Pierādīt, savukārt, būs grūti un ilgi. Varbūt pat caur tiesu, tādā gadījumā- bezgalīgi ilgi.

Par to ari iet runa - maksas visi :)
Publicēts: 03.11.09 13:05
 citēt
Vel jau viena fiška visā tajā kāds par HAMMERU maksās tik pat cik par vecu 15 gadīgu OPEL bulkvāģi , kā diez šitas tiks causkatīts :):):):):):)
Publicēts: 03.11.09 13:06
 citēt
Vai esi pārliecināts ka maksās.
Ir tāda lieta kā kompensācijas par dzīvokli, transportu, kaitīgiem darba apstākļiem:D
Un būs arī šī kompensācija:D

Dacia Logan visiem!!!!!!!
Publicēts: 03.11.09 13:08
 citēt
alvils:un kad būs biksēs čurāšanas nodoklis? tipa, kad apčurājies, maksā nodokli! :(

Pilnīgi droši zināms, ka tāds nebūs vis. Būs par staigāšanu sausās biksēs, ja nespēj pierādīt pretējo.
Publicēts: 03.11.09 13:17 labots
 citēt
Man te puiki uzjautrināti stāstija ka Valgā jau jau kādu laiku tieko reģistrētas neskaitāmas SIA ar "Latvijas" saknēm , turienes finasu iestādēs esot padaudz grāmatvežu un specu kuri Latviski runājot un baig erti esot seviški jaunajiem un augošajiem uzņemumiem :):) Daži pat braukājot uz DARBU no Rīgas 3x dienā vilciens :):) Firmu Estos varot piereģistrēt jebkurš 15min laikā I-netā un tālāk jau viss notiek:):)
Publicēts: 03.11.09 13:32
 citēt
Iekš UK ar tā pat 15 min 70 poundi un pēc nedēļas esi laimīgs sia īpašnieks.
Publicēts: 03.11.09 13:37 labots
 citēt
Publicēts: 03.11.09 14:25
 citēt
Vanderfons:15 minūtes .....

www.doingbusiness.org...

http://www.rik.ee/commercial_register

Šis bija bišku sāpīgi- pa pautiem! :(
Publicēts: 03.11.09 15:01
 citēt
Lai tak viņi visi iet dirst, latviski izsakoties...
Maukas tādi, vienīgo krīzes risinājumu saredz nodokļu ieņēmumu palielināšanā...debīlie pielika akcīzi, tagad katrā ciemā visi smēķē krievijas cigaretes un dzer krievijas šmigu...visos veikalos nekas nekustās, neienāk vairs ne akcīze, ne PVN, cilvēkus jālaiž vaļā jo nav no kā maksāt algas, tie stājas bezdarbniekos, bet mūsu idiņi izdomā jaunu nodokli, ko uzkraut pārpalikušajiem uzņēmējiem, lai būtu ko pabalstus maksāt...

Pašnodarbinātajiem arī taisās 23% IIN uzlikt, da par to, ka es pašnodarbinos nevis pabalstus no valsts mēģinu izprasīt, tā vietā lai pajautātu ko man vēla vajag un vai nodokļi nav par smagu:D

Sacepos, laikam:D:D:D
Publicēts: 03.11.09 15:10
 citēt
Nav ko pārspīlēt- ja palielina cenu par 5%, palielināto nodokli maksā pircējs, principā. Tā kā man pie vienas vietas!:)

A par to kontrabandu nav ko uztraukties- tāpat visu nesakontrabandēs!

Ja es pielikšu pie studijas īres cenas klāt 20%, zaudēšu 5% klientus- visādus ņaudētājus un kapeiciņu pisējus tjipa Gudris utt...bet rezultātā iegūšu mazāku pamatlīdzekļu reālo fizisko nolietojumu un lielāku peļņu, kā arī nedaudz vairāk brīvā laika. Vot i būs no kā papildinātos nodokļus maksāt!

Kad pēc fotogrāfēšanās prasu par bērnu sesiju 35 Ls, man cilvēki ļoti bieži dod 40 un saka, ka atlikumu nevajag. Tātad, principā, varu likt arī cenu 50, un vairums klientu man nepazudīs.
Publicēts: 03.11.09 15:13 labots
 citēt
Ar UK ir savādāk tas nav izdevīgi VIETĒJAM LV "Dzīvotājām" , ar EE ir pozitīvi tas ka VIENAS BANKAS VIENI TEL OPERĀTORI norēkini starp LV-EE kontiem vienas banka sietvaross viena telefona tikla ietvaros TIKAI Nodoklu sitēma KARDINĀLI atskiras attiecībā uz jaunajiem uzņemumiem un Pelņu un izdevumu noteikšanu. Man te tie gramatveži vislaik kautko čato un šie jau tās lietas zin atšķirībā no manis. Man galvenais lai IZDEVĪGI @ OFICIĀLI viss pārējais nav mana daļa:):)
Publicēts: 03.11.09 15:15
 citēt
Portreti, liecies mierā, Tu Rīgā neredzi patieso ainu un runā kā bundzinieks Godmanis...tāpēc jau tā ir, ka tie keksi vispār ir atrauti no reālās dzīves un pieņem idiotiskus lēmumus.

Patiess stāsts iz dzīves...runāju ar vienu čali kas cigaretes izplata, šis saka, ka tur kur kādreiz mēnesī aizgāja 4 KASTES ar cigaretēm tagad nedēļa ņem 2 blokus...un ne jau bodnieki to kontrabandu tirgo:D Domā tauta mazāk smēķē? Ar šmigu tas pats esot...

Katrā ziņā bandītiskās struktūras, pieļauju, mūsu valdībai uzcels pieminekli, ir pelnījuši:D
Publicēts: 03.11.09 15:22
 citēt
Vēsture atkārtojas. Netieši, bez aizlieguma, bet tomēr līdzigi.

en.wikipedia.org...

Kārlim tur ir taisnība - visi tie, kas "zoļī" kā skursteņi, nav sākuši to darīt kaut par gramu mazāk. Viņi vienkārši meklē ceļus un iespējas, kā turpināt izklaidi. Un vispār jau tas ir paradums, kas liecina par iekšējo personības līmeni un tā ārējām izpausmēm. Kā ķīniešiem ar spļaudīšanos. Iekšējā nervozitātes mazināšanai gramstīšanās ap seju, un rokām beidzot ir, ko darīt! Cik krāšņas reklāmas savulaik lika žurnālos Baltijas sieviešu masveida pievēršanai smēķēšanai ...
Publicēts: 03.11.09 15:24 labots
 citēt
Karlis70:Portreti, liecies mierā, Tu Rīgā neredzi patieso ainu un runā kā bundzinieks Godmanis...tāpēc jau tā ir, ka tie keksi vispār ir atrauti no reālās dzīves un pieņem idiotiskus lēmumus.

A kas i vaig reāli ar GALVU domāt , SIA vēl pirms 5 gadiem aizvācu prom no LV beigās arī "Pašnodarbinātos" iznīdēja VID . Man piemēram kādam baram paziņām bija pasākuši lkt AHŪNOS urēķinus par jebkuru pārkāpumu kavējumu utt. tad mēs arī TOSS nolēmām vairs nepagarīnāt un visiem "Uzreķiniem" un vispār LV VID utt uzlikt mīksto , ir gan nedaudz neerti ka vissi norēķini tikai ar ārvalstīm BET ļoti zolīdi no biznessa un maksājumu plānošanas viedokļa , par cik TIEŠU ražošanu LV nekādu nevaeicam tad KUR REĀLI atrodamies kautkā PX :):) Vari ievērtēt , taga daudziem lieliem uzņemumiem PEKŠŅI Latvijā vairs nav savu uzņemumu bet EE filiāles , no tādiem lielākajiem piemēram Viasat vēl dažām Reklāmas kompānij`ma pekšņi "Transformējusies" lokācija:):)
Publicēts: 03.11.09 15:26 labots
 citēt
Krīzes/pirmskrīzes laikā akcīzi varēja iedomāties paaugstināt tikai pilnīgi kretīni, kas no dzīves un ekonomikas saprot tikai to, ko sagrābstījuši pa mācību grāmatām vai arī cilvēki, kuriem iemaksāts/piedraudēts vai citādi ietekmētjušies no banģugu puses...pacaniem taču arī grūti laiki iestājās vajadzēja pelnīt, bet NĪ burbulis pārsprāga...

It ka'jau neticami skan, bet ja tā padomā...izpildītāju mums tādi padebīli bet pašā augšā jau večiem galva strādā...:D Jo ir jau tas labais teicien...počemu mi tajije umniji no takiji bedniji a onji takiji tupiji no bogatije?:D

Luni, nu man domāt te šajā valstī vispār paliks tikai bezdarbnieki un valdība...:D
Publicēts: 03.11.09 15:32
 citēt
Karlis70:Krīzes/pirmskrīzes laikā akcīzi varēja iedomāties paaugstināt tikai pilnīgi kretīni, kas no dzīves un ekonomikas saprot tikai to, ko sagrābstījuši pa mācību grāmatām vai arī cilvēki, kuriem iemaksāts/piedraudēts vai citādi ietekmētjušies no banģugu puses...pacaniem taču arī grūti laiki iestājās vajadzēja pelnīt, bet NĪ burbulis pārsprāga...

PVN tā kautkāda prasība jo gan EE gab LT arī PVN ir 21% Beļģijā tāds ir jau vismaz 10 gadus . Runa ir par to ka MAZOS uzņemumus un Individulālos nekur neapliek ar lieliem nodokļiem un neko daudz nekontrolē ko šie tur darās , Fraiči vispār usskata ka vismaz 1/3 sīko maksā labi ja 50% no "Oficiāliem" nodokļiem bet ALGSVUENS valstij izdevigi ka šis RUŠINĀS / PABALSTUS NEPRASA :):)
Publicēts: 03.11.09 15:34 labots
 citēt
Runa neiet tagad par PVN....

Tur jau tā lieta par tiem maziem...

Pie mums visu laiku bazūnēja, ka lielie uzņēmumi vot esot ekonomikas mugurkauls...tas ka 60% no privātā sektorā strādājošiem cīnijās mazā/vidējā biznesā, tas tā pofig...:D
Publicēts: 03.11.09 15:37
 citēt
Kārlim cepums pac cepšanos.
Un piekrītu!
Publicēts: 03.11.09 15:42
 citēt
Karlis70: Luni, nu man domāt te šajā valstī vispār paliks tikai bezdarbnieki un valdība...:D

Muļķibas kādas , esi ievērojis ka PATREIZ ir atgriezušies daudzi tie kas IZBRAUCA pirms gadiem 5-10-15 un sastutēja kautkādas savas šeftes ARPUS Latvijās , vienkarši ar dauzdām valstīm ir Dubultās nodoklū nepalikšanas līgumi , eksporta subsīdijas utt. Visādi lauksaimniecības kompleksi Dāņu utt. saņem ievērojamas subsīdijas no VALSTS kad nodarbojās ar "Eksportu" Latvijā. Man piemēram PX PVN jo arī tur kur mēs darbojamies ir 21% bet toties pie izdevumiem figurē 100% vissi izdevumi sākot no MATEREĀLIE + TRANSPORTS + DEGVIELAS + VISSS REĀLI IZMANTOTAIS un PX vai mes braucam 1 vai 10x pie Klienta VISS IR IZDEVUMI neviss kā Fuckins Maskačkas VID nolēma PIE KLIENTA 2 reiz TUR- ATPAKAĻ pārējo neakādos izdevumos:):)
Publicēts: 03.11.09 15:56
 citēt
Tai pat laikā PVN nemaksāšana interesē visai lielu privātpersonu skaitu, pat teiktu, ka vairumu. Ja vien ir tāda iespēja.
Latvijas gadījumā privātpersonu faktors ir jāņem vērā.
Publicēts: 03.11.09 17:08 labots
 citēt
Nuuu var būt , mani personīgi PVN nesatrauc tur 18 vai 21 nu jāmaksā jāmaksā , pietam man 90% lielo klientu vienmēr bijuši KANTORI un tur PVN manupārt nav racionāli blēdities ja nav runa par milzīgiem apgrozijumiem. A PRIVĀTIE nu privātie ir parasti ilggadīgi pastāvīgie klienti un tie tāpatās maksā par savām privātajām lietām kā "Vienmēr" :) Galvenā sāpe jau par to ka NODOKĻU SISTĒMĀ BARDAKS un nenormāla birokrātija . Vācijā ar bija arprāta birokrātija BET tur likumi un normas nemainijās "Pa stundām pa 180*" kā Latvijā , pietam jaņem vērā ka Arpus Latvijas privātpersonas un mazos uzņemums vispār nekā nerepresē ja runa ir par kautkādām acīm rezdamām klūdām vai piemēram kādam specifiskām normām. Valst ieintresēta lai vinjas pilsonji STRAD un ja vēl KAUTKO MAKSA NODOKĻOS tad jau pavisam godprātīgi pilsoņi. Latvijas gadijums ir PILNĪGI CITS , šeit valsts isstas apsaluti nav ieintresēta lai PUBLIKA KO DARĪTU , jo likumdošana ir JEBKĀDAM biznesam apsaluti neisdevīga un arkartigi haotiski izkartota un birokratizēta. Tas ka kautkāda muļķiga likumdošana nosaka KĀ man būs savu biznesu VEIKT tas ir pilnīgs sviest. Ja kāds man STĀSTĪS cik reiz es drikstu braukt pie klienta Kada viesnīcā dzivot un kas man būs izdevumi kas nebus ES TINOS un ņemot verā musdienu iespējas nevis "Fiziski" bet "Juridiski" :):) Tads marazms kā LV ka VID uzrēķina onkam INDIVIDUĀLĀM RAŽOTĀJAM sodu 120% apmērā no cipara ko šis gadā APGOZIJIS ir tik idiotu valstī iespējams.

Istenībā es uzjautrinājos par veci , man pašam ar ir likti štukās mērāmi sodi pie gada apgrozijumiem nedeklarējama minimuma apmērem:):) Kad vairs nemitu LV biju vēl automārtā izņēmis lcenci un no visādiem mstiskiem hoņiem bija sabiris liekas ~1000Ls pa gadu kopā , es gan to nebiju piefiksejis un FINIŠĀ iedzivojos ~5000Ls lielā "Sodiņā" kuram protams uzliku jo sen jau LV nekā nebiju saistīts :):)
Publicēts: 03.11.09 17:32
 citēt
Par to auto nodokli kā faktu piekrītu, uzņēmējam nemaz nav tik izdevīgi tādu auto uzturēt, darbinieks tikai vizinās un lauž auto, bet uzņēmējs tikai maksā par visu..... Par tām summām nezinu cik būtu vēlams. Un šis nodoklis attieksies tikai uz vieglajā automašīnām ar kravnesību līdz 3.5t, neskaitot komerctransportu. Ar bulku vāģi varēsi vizināties bēdu nezinot :)
Publicēts: 03.11.09 18:49
 citēt
He he. Šīs politiski jutīgās tēmas apspriešanā žēl, ka Schnirks nepiedalās.. Tak jau būtu savs (seko homēriski smiekli) viedoklis.
Publicēts: 03.11.09 19:14
 citēt
Portreti-ja patērētājam produkti sadārdzinās par 5%,tad attiecīgi par 5% viņš mazāk lietas vai pakalpojumus var iegādāties.No nekurienes nekas nerodas.
Es domāju,ka ideāli būtu uzlikt nodokli par to,ka esi piedzimis un dzīvo,tādu ikmēneša maksājumu no katra plus vēl esošajiem.
Schnircks aizņemts-par toleranci spriež blakus tēmā.
Publicēts: 03.11.09 19:20
 citēt
Zazi, tici man, ja man liksies ka man darbinieks lieki lauž manu auto, tad vienkārši iedošu bietē profilaksei vai atlaidīšu, valdības nodokļu politika tur neko neiespaidos...:D

Kamēr visas vid, ministriju ,saeimas, zoozatlera un citu pesonāžu darba mašīnas pēc plkst17.00 nestāv viņu darba vietās, valstij nav nekādu morālu tiesību kontrolēt, kur un kā es izmantoju sava privātā kantora mašīnu, braukāju pa arumiem, pie klientiem vai audzēju tajā kāļus!
Publicēts: 03.11.09 19:32
 citēt
KUR PALIEK ESOŠIE NODOKĻI???Birokrātiskajos gaiteņos,kur visskaļāk bļauj,ka maksā nodokļus,savrupmājās jūras krastā?Cik daudz pazīstat uzņēmējus,kuri uzcēluši savrupmājas?Es pārsvarā zinu tādus,kuri visu laiku iegulda biznesā gan savu veselību,gan naudas līdzekļus.Izņēmumi ir tie,kuri pietuvināti aparātam....Bļe...
Publicēts: 03.11.09 19:52
 citēt
Ai,nomierinājos,parunāju ar gudriem cilvēkiem,tie teica,ka pārmaiņas pasaulē sākšoties tieši no baltijas valstu puses.Divreiz jau tā bija,tad jau būs arī trešā reize.Vienkārši jāpagaida 101.mērkaķis(kritiskā masa)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):