alvils:Mož kāds te arī kaut ko zin, nevis tikai māk muldēt?!
ne par šo tēmu!
Šai tēmā labāk par šo tēmu.
Es apsveru iespēju šo kameru nopirkt. Kamera laba, bet konkrētais aparāts jau labu laiku palietots, tāpēc, lai gan nekādu bojājumu vai gļuku nav, iespējams, drīz vajadzēs mainīt slēdzi. Pirms pērku, vēlos noskaidrot, cik vienkārši un cik dārgi to Rīgā var izdarīt.
Mož kāds var nosaukt vispār servisus (ar kontaktinformāciju), kuros Rīgā maina spogulenēm slēdžus?!
Nomainīt var Zviedrijā,cik maksās,nezinu,jāzvana.Vienkāršas kameras Igaunijā remontē,bet nopietno galu un stiklus Zviedrijā.Jārēķinās vismaz ar mēnesi.Ja nikona.lv lapā neatrodi nekādus kontaktālruņus,tad dod ziņu,mēģināšu līdzēt.Rēķinies,ka D2x lietojams uz iso 100 un 200,tālāk jau ir jāuzmanās,nedrīks pieļaut ņedaģorus,toties visasākā bilde starp 12miljonīgajiem nikoniem.
P.S. ebajā slēdzis maksā 195$ pieskaiti vēl lētā zviedru darbaspēka izmaksas un sūtīšanu.
60uz5komats6:Ja nikona.lv lapā neatrodi nekādus kontaktālruņus,tad dod ziņu,mēģināšu līdzēt.
Tur ir tikai kkāda elkor meistara kontaktinformācija. :/
60uz5komats6:D2x lietojams uz iso 100 un 200
nav tik traki. ir švakāk, nekā D300, bet joprojām labāk, nekā canon 1D mkII un 5D, vismaz, cik pēc testiem webā var spriest. virs 800 (high1 un high2 -> 1600 un 3200) gan ir pārākā māksla ar graudiem kā zirņiem vai kartupeļiem un bez konvertācijas uz MB bildes tiešām nelietojamas, lai gan arī atkarīgs no gaismas un ekspozīcijas. ja ir ļoti (vasaras saulainajās dienās) gaišs, f/22 slēdzis 1/400, iso 1600 un bilde o.k.
60uz5komats6:ebajā slēdzis maksā 195$ pieskaiti vēl lētā zviedru darbaspēka izmaksas un sūtīšanu.
Man interesē, vai nav konkrēti Rīgā kāds serviss, kas piedāvā nomainīt (pašam no ebaja nesūtot). Neticu, ka tikai Zviedrijā un Igaunijā TO dara.
uzzvani elkoram un pajautā. Kaut kad biju viņiem zvanījis. Tie cenas zina un zina arī termiņus apmēram. Kāda starpība kur remontēsi, ja negribēsi pats sūtīt uz Igauniju vai Zviedriju, tad atliks vien pie Elkora servisu (Baltijas Servisa centrs) griezties.
Nezinu kas tur webā sasalīdzināts ar 1Dmk2 un 5D,bet tici man 100 un 200,pie 400 tumšajās vietās parādās šaizes,it sevišķi ,ja ir neliels ņedaģors un kad nav gaismas,tad arī ņedaģors ir klāt,800 ne reizi neesmu lietojis bildējot par naudu.No 1600 bildi melnbaltizējot esmu drukājis 60x90,sanāca visnotaļ labi,bet krāsās būtu kašmaršovs melnajās vietās.Laba ainavu un studijas kamera,reportāžas bildējas ur urrā normālā gaismā,bet makslīgā tumšgaismā jābildē vien ar blici. Neviens Rīgā to slēdzi nemainīs,aparāts tiks sūtīts uz Zviedriju vai Poliju,tas ka nodot var šeit nenozīmē,ka šeit arī remontēs.Pieļauju,ka kāds naglveidīgais arī līstu tajā kamerā iekšā,bet tam drīzāk būs sekas nekā rezultāts. Slēdža noskrējienu var atrast skatoties faila info no bridža,šops kaut kā to sadaļu nerāda.Galu galā visu jau nosaka cena,cik par to verķi prasa.
D2x ražotāja paredzētais slēdža resurssir 150000, kā ja minēja 60uz5komats6. Pilnīgi piekrītu arī novērojumam par izmantojamo ISO skaitli. Var bildēt ar D2x arī 400 un uz augšu, bet nevajag cerēt uz labu rezultātu. Fascinējošs ātrums un normāla kvalitāte pie laba apgaismojuma.
Taa, paskatiijos graamatinjaa (Nikon) - skaidri rakstiits ka 200 000+ Redz, atminja mani tomeer pieviila. Bet interesanti ir ieskatiities te => www.olegkikin.com...
Vakarā pameklēšu, kur šo infu biju atradis. 150000 atceros, jo kad tirgoju nost savu D2x, tam bija pie 50000 noskrējiens un es vēl pircējam skaidroju, ka tas ir tikai 1/3 no resursa.
Vakarā pameklēšu, kur šo infu biju atradis. 150000 atceros, jo kad tirgoju nost savu D2x, tam bija pie 50000 noskrējiens un es vēl pircējam skaidroju, ka tas ir tikai 1/3 no resursa.
Paskatījos mazliet internetā un secināju, ka tiešām atsevišķās vietās ir pieminēti 200000 (wikipedia ieskaitot), bet lielā vairumā figurē arī 150000 resurss. Man nezin kāpēc atmiņā palicis, ka viens tipiņš bija rakstījis e-pastu Nikon atbalsta dienestam un tur saņēmis atbildi par tiem 150K. Pāris adreses, kur ir norāde uz resursu 150000:
60uz5komats6:Galu galā visu jau nosaka cena,cik par to verķi prasa.
Skaidrs ir tas, ka LV nelabo, visi servisi patiešām sūta uz Zviedriju vai Igauniju. Ņemot vērā to, ka slēdža resurss JAU ir 200k, attiecīgi var gaidīt, ka tūlīt tūlīt tas nobeigsies un būs jāmaina (jāsūta mainīt), kāda varētu būt o.k. cena šādam bodijam?
Pie tāda noskrējiena baterija arī droši vien rāda 3 vai 4 veselības pakāpi,tobiš vēl 70 lati klāt.Cena :"paldies"+ kaste alus.(vai kas nu tur pārdevējam garšo).Savejo D2x ar ~80 tūkstušu noskrējienu un 2,8/17-55 komplektā pirms pusotra gada un pārdošanas vairāku mēnešu garumā,galu beigās pārdevu par štuku.Tātad kastes cena tajā komplektā bija ~500,~550.Slēdzi lētāk par 200 nenomainīsi,drīzāk jau pat dārgāk,var gadīties,ka vēl kaut kas tur jāpamaina,tātad jārēķinās ar 300- serviss+70-baterija+ risks un klapatas = Ls100.Savukārt es,pārdevēja vietā, par 100 nepārdotu,tad jau lai paliek kā rezerves kamera.Vobšem bezcerīgs darijums,meklē kādu citu piedāvājumu.
60uz5komats6:Pie tāda noskrējiena baterija arī droši vien rāda 3 vai 4 veselības pakāpi,tobiš vēl 70 lati klāt.Cena :"paldies"+ kaste alus.(vai kas nu tur pārdevējam garšo).Savejo D2x ar ~80 tūkstušu noskrējienu un 2,8/17-55 komplektā pirms pusotra gada un pārdošanas vairāku mēnešu garumā,galu beigās pārdevu par štuku.Tātad kastes cena tajā komplektā bija ~500,~550.Slēdzi lētāk par 200 nenomainīsi,drīzāk jau pat dārgāk,var gadīties,ka vēl kaut kas tur jāpamaina,tātad jārēķinās ar 300- serviss+70-baterija+ risks un klapatas = Ls100.Savukārt es,pārdevēja vietā, par 100 nepārdotu,tad jau lai paliek kā rezerves kamera.Vobšem bezcerīgs darijums,meklē kādu citu piedāvājumu.