I purchased this book and then found that it was written for Macintosh users with PC users being a second thought. If you are new to Photoshop I highly reccomend Adobe's "Classroom in a Book or Scott Kelby's "The Adobe Photoshop CS4 Book for Digital Photographers". This book should have been titled "Adobe Photoshop CS4 for EXPERIENCED Photoshop Users".
Maybe i'm just reading this book wrong, but it is the most dry, boring, snooze fest I have ever read on CS4!
This is a very complete and thorough text on PS CS4. In fact it is too complete and too ponderous for me. I tried to go through the entire book and found myself feeling overwhelmed. I gave up about half way through. Perhaps it should be used as a reference text for PS CS4? Or perhaps I am just not capable of understanding all of it. Yes, it could be my problem. Maybe my grade should be 5 stars for completeness and 2 stars for being user friendly.
andre, pilnīgi droši ir vērts, par to nav stāsts. šis, manuprāt, ir tīri labs veids, lai tie, kas vēl domā ir/nav vērts, varētu iepazīties ar grāmatas saturu. foršāk jau turēt grāmatu rokā un mācīties nekā lasīt no pdf.
var no torentiem novilkt, sadalīts lekcijās, pa tematiem. ieraksti diskā, uzliec uz DVD, blisinies caur televizoru, kad vajag, apturi, kad vajag patin atpakaļ, pats tikmēr uz kompja mēģini iebraukt.....ērti, kursi par velti
negatIvs:var no torentiem novilkt, sadalīts lekcijās, pa tematiem. ieraksti diskā, uzliec uz DVD, blisinies caur televizoru, kad vajag, apturi, kad vajag patin atpakaļ, pats tikmēr uz kompja mēģini iebraukt.....ērti, kursi par velti
Precīzi manas domas, izmantojam jaunākās tehnoloģijas - video daudzreiz vieglāk uztvert kad redzi kas un kā tiek darīts!
Katrai progai ir kaut kas , kas ir tās pamatos... PS tas ir ērtais darbs ar slāņiem... un vislabāk PS ir mācīties no videoskolām, un kad esi apguvis , kad pašam liekās jaf tīri labi, tad tiešām grāmata der, lai noslīpētu zināšanas
Haiduks: ...un vislabāk PS ir mācīties no videoskolām...
Kāpēc vislabāk? Kurš to ir teicis? Varbūt esi lasījis kādu pētījumu par šo jautājumu? Neesi tik kategorisks... Tev varbūt ir ērtāk mācīties no video, bet citiem varbūt no grāmatām.
pirmais ko cilveeks aizmirst ir kaa uztvert rakstiitus tekstus. filminjai nav jaadomaa liidzi - tik kopee. zinu dazhus cilveekus, kas kopsh skolas sola nav izlasiijushi nevienu graamatu. pat privaato dziivi skatas tikai bildes. tas laikam rada veeleeshanos fotografeet. kaut kaa nemana filminjas par maakslas un kultuuras veesturi, stiliem.... Pjakegorska lekciju divu stundu garumaa juutuubee buus gruuti iztureet...
skota kelbija graamatas silti iesaku - vienas no labaakajaam.
Haiduks: ...un vislabāk PS ir mācīties no videoskolām...
Kāpēc vislabāk? Kurš to ir teicis? Varbūt esi lasījis kādu pētījumu par šo jautājumu? Neesi tik kategorisks... Tev varbūt ir ērtāk mācīties no video, bet citiem varbūt no grāmatām.
Es pateicu savu subjektīvo, un to ko esmu dzirdējis no tiem, ar kuriem pārrunāju ... bet tagad fiksi argumentē savu !!! Videoskola- tu redzi un dzirdi, vari uzlikt pauzi, un pats iekš PS visu veikt paraleli Grāmata- tu lasi, meklē pa kompi, kurā vietā noslēpies uzrakstītajā frāzē domātais paņēmiens, vai rīks ... Pierādi savus vārdus, vai atzīsti, ka rakstīji, lai kaut kā paspīdētos uzbraucot Haidukam
Es pateicu savu subjektīvo, un to ko esmu dzirdējis no tiem, ar kuriem pārrunāju ... bet tagad fiksi argumentē savu !!! Videoskola- tu redzi un dzirdi, vari uzlikt pauzi, un pats iekš PS visu veikt paraleli Grāmata- tu lasi, meklē pa kompi, kurā vietā noslēpies uzrakstītajā frāzē domātais paņēmiens, vai rīks ... Pierādi savus vārdus, vai atzīsti, ka rakstīji, lai kaut kā paspīdētos uzbraucot Haidukam
Nu ja tas ir Tavs personīgais viedoklis, tad viss kārtībā - tik šķita, ka pārāk kategoriski izsakies, ka redz PS var mācīties TIKAI no video un ne no kā cita - tāpēc aizrādīju
Bet argumenti par labu grāmatai ir tik pat neviennozīmīgi kā argumenti par labu video, kas der vienam neder citam - tā, piemēram, man šķiet, ka grāmatas tomēr liek nedaudz vairāk kustināt pašam savu smadzeni, lai saprastu kas tur rakstīts (un kā jau Annirs rakstīja, tad mūsdienās cilvēkiem šī prasme atrofējas) nekā vienkārši skatoties video un kopējot to kas tur parādīts - t.i. tātad uzskatu, ka labāk ir pašam lasīt un padomāt par to kā to panākt nevis vienkārši nokopēt video redzamās darbības un kustības 1:1. BET tajā pašā laikā, viss atkarīgs no cilvēka individuālajām uztveres īpatnībām, līdz ar to nedomāju, ka tas ir spēcīgs un pamatots arguments. Tāpēc teikšu, ka grāmatas priekšrocība pār video ir tieši ērtums - var to turēt blakus un tiešām paralēli (nevis datorā pārslēdzot no videologa uz PS un atpakaļ (ja skatās uz TV tad protams savādāk un ērtāk)) darboties un mācīties. Tāpat grāmatā var švīkāties un sazīmēt ar zīmuli visu ko, kas licies svarīgākais tieši priekš Tevis un līdz ar to nākamreiz lasot, ja kaut kas aizmirstās var uzreiz redzēt akcentus - video neko atzīmēt nevar. Secinājums - es vispirms izvēlētos grāmatu un ja pēc grāmatas kaut kas nebūtu skaidrs tad varbūt paskatītos kādu video.
Taču es šito visu nerakstu tāpēc, ka baigi gribētu aizstāvēt grāmatas, bet lai pierādītu Haidukam, ka nav mans mērķis nabagu apbižot Jo kā jau teicu - cilvēki ir dažādi: vienam labāk grāmata, citam video, bet tāpēc jau vienam vai otram nav jāuzspiež savs viedoklis
Jonatans, man šķiet Viesturs ar to neko negribēja pateikt....tikai to, ka šāda grāmat ir. Es, piemēram, nezināju. Tagad zinu, paldies Viesturam CerambyX, vēlreiz pārliecinos, ka te esošajiem vīriešiem ir stipri saasināta uztvere. Nu pasaki, kurā vietā Tev likās, ka Haiduks ir tiiik ļoti kategorisks. Nesaprotu kā ir laiks pat tādus sīkumus uzvert un vēl komentāru rakstīt. Nekas personīgs ne pret vienu, tikai man ir lielas acis palasot forumu. Vot man gribējās to pateikt, palasot šodienas komentārus (sākot ar Octavian/Ritikoff strīdu, beidzot ar PS grāmatu) un pat komentāru uzrakstīju
alora, tas, ka daži prot lasīt ātri, nenozīmē ka prot domāt ātri, un tad nu viss sākās bet dažiem tas ir vajadzīgs kā pavām izdižot savas spalvas ( piem.Portreti )
Nezinu nezinu,man pašam labāk grāmatas un domāt.Ir cilvēki,kuri pasauli uztver galvenokārt ar sajūtām,citi galvenokārt vizuāli,vēl vesels bars audiāli,katrs paņem informāciju caur to kanālu,kurš katram stiprāks.To var arī bildēs novērot katram autoram.Video man šķiet ir labs tiem,kuri kopē,bet maz grib izprast darbības principus.Noskatoties filmu,gandrīz visi varēs atstāstīt,kas tajā filmā bija redzams,bet izlasot vienu grāmatu,katra interpretācija būs citāda,atkarīga no pieredzes un domu lidojuma.
savā reizē grāmata, savā video. var tikai vienu, var tikai otru, var gan vienu, gan otru, tur viss mierīgi. nesen kādai Bloga lietotājai pa skype aizsūtīju fotovekala skolu, video lekciju veidā, laimīga bez gala. sākotnēji piedāvāju nopirkt grāmatas, divus variantus, vienu vai otru. atbilde bija, dārgas...
Laciz:daargi jaa.... ja programma nokritusi no gaisa (par velti) tad arii graamatas daargas. shkjiet tas arii ir iistais iemesls video popularitaatei.
vispār esmu ievērojis, to gan nevar apgalvot par visiem, bet mūsdienu jaunatne nelabprāt ņem rokās grāmatas, un arī instrukcijas nelasa, ņem fotoaparātu, mobīlo telefonu, DVD atskaņotāja pulti, vai vēl kaut ko, un mēģina apgūt spaidot pogas............
Man labāka skola ir PS "actions" analīze... viena kārtīga ekšns apraksts varētu aiznīemt veselu grāmatu- nogurdinoša un neproduktīva laika pavadīšana. Uz video reti parādās kas jauns, bet iesācējiem, manuprāt, video ir lietderīgāks par grāmatām.
ekoists:Nezinu nezinu,man pašam labāk grāmatas un domāt.Ir cilvēki,kuri pasauli uztver galvenokārt ar sajūtām,citi galvenokārt vizuāli,vēl vesels bars audiāli,katrs paņem informāciju caur to kanālu,kurš katram stiprāks.To var arī bildēs novērot katram autoram.Video man šķiet ir labs tiem,kuri kopē,bet maz grib izprast darbības principus.Noskatoties filmu,gandrīz visi varēs atstāstīt,kas tajā filmā bija redzams,bet izlasot vienu grāmatu,katra interpretācija būs citāda,atkarīga no pieredzes un domu lidojuma.
Tā runā lasītpratējs, un arī es savā tekstā uzsvēru, kad esi apguvis PS pamatus, tad ... (C) <tad tiešām grāmata der, lai noslīpētu zināšanas > Vienmēr mums ir pa priekšu gājis vizuālais un tad no grāmatām... atcerieties savu bērnību, un iedomajaties sev priekšā noliktu grāmatu, no kuras ne mū, ne mē Piesakieties tie, kuri PS ir apguvuši sākumā 100% no grāmastas, nevis kad cits cilvēks vai video ierāda, pamāca Es sapratu PS pilnībā pēc video noskatīšanās par layery sapludināšanu... un pēc ilgas nebildēšanas nopirku sev pirmo digi
Es piesakos,neesmu noskatījies nevienu video,esmu lasījis,eksperimentējis,jautājis padomu,dzirdējis no malas.Apguvis gan laikam neesmu visu un nezinu vai man to vajag,ko vajag,to apgūstu ar eksperimentiem.
Es pieteiktos, ja būtu labi apguvis PS, bet diemžēl tā nav Bet nu to ko esmu iemācījies, esmu iemācījis lasot un eksperimentējot - īsti nav bijis arī neviens cits, kas iemāca. Atliek pašmācība. Bet drošvien būtu jāizlasa kādas pāris milzu grāmtats un jānoskatās daaaudzas stundas video, lai PS saprastu pilnībā.
ekoists:Es piesakos,neesmu noskatījies nevienu video,esmu lasījis,eksperimentējis,jautājis padomu,dzirdējis no malas.Apguvis gan laikam neesmu visu un nezinu vai man to vajag,ko vajag,to apgūstu ar eksperimentiem.
Tai monstrā visu apgūt naf iespējams... Bet atbilde tava liekās , ka esi sācis apgūt lasot, bet ir bijis jājautā... tas neskaitās apgūts no grāmatas. Eksperimentāšana ir vienkārši bakstīšanās, un ja laba atmiņa, tad var pat otreiz atkārtot Visi kursi ir organizēti- vizuālais, stāstītais, un tad kur var izlasīt, bet nekad- izlasiet, tad parunāsim Un mans teksts bija, kā vieglāk apgūt, un nevis ka tā vajag apgūt
Es aptuveni zinot, ko gribu izspiest no bildes, mēģinu atrast paņēmienu, kā to veikt. Arī pāreja uz MB man ir pat ļoti sarežģita salīdzinot ar PS piedāvāto... mani PS piedāvātais neapmierina
biju tikai vienos kursos par PS,kursi beidzās ātrāk,nekā kaut ko jaunu uzzināju. Haiduk,Tev jau teica,ka tā ir Tev vieglāk,ja man tā būtu vieglāk,tad skatītos video. Kad tiku pie DSLR,man iedeva vienu dvd ar pamācībām,bet neesmu to pat ielicis kompī,kaut kā vairāk laika veltu pašam bildēšanas procesam.
ar fotošopa video lekcijām vienreiz fokusi sanāca. baigā steigā darbojoties, paraleli rakstīju tās lekcijas priekš viena džeka diskā. ātrumā biju uzklikšķinājis sarakstā vienu rindiņu uz augšu, un nepārbaudīju.......čoms aizbrauc mājās, uzliek disku, pie pirmajām skaņām atnesās viņa sieva.....izrādās Bochelli koncerts, tā nu noskatījās to koncertu, sievai izdevies sestdienas vakars
Man sākumā (un arī tagad) pārsvarā grāmatas palīdz- laikam vecā paaudze pie tām vairāk pieradināta. Kādreiz, vairākus gadus atpakaļ pirku krievu "Digital Photo"- tur dažreiz bija labas (kā toreiz likās) mācību sadaļas ar fotofailiem diskā.
Nu protams,var jau visi vienādā rokrakstā rakstīt arī,tinte un papīrs nav jātērē,viss datorā izdarāms.Interesanti-skolā glītrakstīšanu māca? Paskatos kā vecos laikos rakstīja ar spalvu...ja visi tagad tā fotogrāfētu.... Un kāpēc vispār kaut kas jādara,viss jau ir redzams interneta dzīlēs.
Nezinu, laikam, esmu vecmodīgs...Es tos e-bookus ciest nevaru, nespēju pie komja sēžot vairāk par 2 lapām izlasīt.Man, piemērām, tieši papīra grāmata vajadzīga
Eidzii:Nezinu, laikam, esmu vecmodīgs...Es tos e-bookus ciest nevaru, nespēju pie komja sēžot vairāk par 2 lapām izlasīt.Man, piemērām, tieši papīra grāmata vajadzīga
"e-bookus" nelasu - kompis dara to, manā vietā, atliek tikai klausīties.
Neskatoties uz brīdinājumiem,ka visvieglāk ir iemācīties no video,šodien tomēr nopirku grāmatu VIZUĀLĀ KOMUNIKĀCIJA,(15ls)nez kas lika viņiem drukāt,varēja taču video jūtūbē ielikt. Kā kādreiz,mamma teica:Tu tikai nepiedzeries,bet es noteikti tā izdarīju....