MartinK:Domā, ja cilvēks nevar pasargāt sevi no vīrusa Windowsā, tad viņš mācēs apieties ar Linux?
spēs, jo defaultā viss ir nolimitēts. programmu izpildes politika ir pavisam savādāka. Neviens OCX/plugins no weba neizčakarēs OS un pats neieinstalēsies.
drizāk pašam butu japacakarejas lai uzliktu kadu softu uzhakot linuxi bez lietotaja klatbutnes var tikai tiešsaitē hakot palaistos servisus (SSH). bet ja dabus rootkitu izdaris jebko.
Vakar uzliku ubuntu uz VirtualBox.. viss bia ok, bet tad liekot spec draiverus virtualim saka gljukot grafika un pele pazuda.. bet tada zinja ir ok.
Suse/Ubuntu gaumes lieta. Es savam HTPC laikam liksu Slacku, jo gana daudz ir stradats un ir +/- pierasts pie skriptiem
Par to jau es arī domāju, ne jau vai viņš būs pasargāts no vīrusiem.. tas, viņš varēs pilnvērtīgi strādāt ar Linux.. pieslēgt printeri utt. bez basņām, ka printera ražotāji ir kretīni, kas taupa uz hardvare utt.
Jo es nedomāju, ka Windowsā izsargāties no vīrusiem ir sarežģīti, pats pat neatceros, kad būtu tādu uzrāvis, un runa ir par 10 gadu periodu. Esmu ar aizdomām skanējis un meklējis, bet neko vairāk par spam vēstulēm neesmu atradis. Protams, visādas poverpoint joku drazas iet miskastē neatvērtas utt.
MartinK, piedāvāju tev pašam priekš sevis ieviest skaidrību. Vai tu nu nāc apšaubīt un pārbaudīt, atbalstīt un palīdzēt, vai tomēr kaitēt un traucēt.
Visiem minētajiem variantiem ir viens risinājums. Atvelti savā HDD visu vietu vai partīciju apspriežamajai OS, izmēģini kā praktiķis un izdari secinājumus priekš sevis. Velkot paralēles, te ir redzēti arī tādi, kas meklē internetā filmiņu fotokameras paraugus, bet, tos atraduši, secina, ka esot baigais grauds. Mehāniskā fotokamera vainīga, ka ar ISO 50 un ISO 1600, forsētā uz 3200, sanāk vienādi. Individuāliem maldiem un jauniem nezināšanas gadījumiem parasti ir daži mūžsen zināmi iemesli un skaidrojumi.
Es jau teicu - es nedomāju, es lietoju. Un reklāmu neciešu kā sugu. Atbilde uz jautājumu par darbu ir: "Jā, diemžēl."
Pievienoju vodafone usb mobilo interneta modemu, neiet. Palasījos forumos, čaļi baigi mokās, vairumam tā arī neizdodas tos pareizos subo- udo- mudo uzrakstīt.
Vanderfons, es ar Linux desktopu esmu ņēmies gadus 3 vismaz, varbūt pat vairāk. Es ļoti labi atceros visus šitos reliģiskos fanātiķus, taču ar katru jauno relīzi, kas bija solījums, ka nu beidzot būs, atklājās, ka joprojām vienas programas menu fonti ir citādāka izmēra, nekā otras programmas, programmas nez kapēc uzkārās
Varu sagatavot tev virkni ļoti praktisku novērojumu. Bet tas viss ir lieki, jo esmu par šo tēmu runājis gandrīz ar visiem profesionāļiem, ar kuriem esmu runājis, un kuri zin vārdu Linux, un neatceros nevienu, kurš teiktu, ka izmanto Linux kā galveno desktop. Izmanto, jā, bet vai nu specifiskām vajadzībām, vai paralēli ar Windows, utt. Lūk, mans praktiskais novērojums.
Tā arī neatbildēji, vai ar savu kompīti un Linuxu pelni naudu, vai naudas darbiņi tomēr top uz kāda cita OS ?
Starp citu, šagadīšanās, bet šobrīd tieši arī taisu partīciju priekš linukša uzlikšanas, tas gan darba vajadzībām. (Oij, ne partīciju, laidīšu caur to pašu VirtualBox)
P.s. vēlreiz uzsveru – neesmu pret Linux, drīzāk otrādi, par viņu. Taču nevajag pasniegt to tā, ka tagad visiem ir jāformatē Win un ar Linux sāksies jauna skaista dzīve, būs lētāk un labāk, utt..
nav ko cepties... vakar meginaju caur VirtualBox palaist Leopardu.. nu pat neuzlikas... a Ubuntu mierigi.. vot nafig man OS, kuru nevar uzstukjet tur, kur es gribetu...
Mandalay:nav ko cepties... vakar meginaju caur VirtualBox palaist Leopardu.. nu pat neuzlikas... a Ubuntu mierigi.. vot nafig man OS, kuru nevar uzstukjet tur, kur es gribetu...
Mandalay:nav ko cepties... vakar meginaju caur VirtualBox palaist Leopardu.. nu pat neuzlikas... a Ubuntu mierigi.. vot nafig man OS, kuru nevar uzstukjet tur, kur es gribetu...
Es ar kaadu gadu atpakalj njeemos ar mac uz virtual. Nevienu taa arii nedabuuju uzinstaleet ne uz Vmashiinas ne uz sava PC. Beigaas dabuju jau gatavu vmware disku un tad uzceelu. Izraknjaajos pa forumiem liidz vemshanai un atmetu ar roku. Liidz laikam kameer nenomainiisu dzelzi, jo atkal mana maatene bija not supported listee.
Es ar kaadu gadu atpakalj njeemos ar mac uz virtual. Nevienu taa arii nedabuuju uzinstaleet ne uz Vmashiinas ne uz sava PC. Beigaas dabuju jau gatavu vmware disku un tad uzceelu. Izraknjaajos pa forumiem liidz vemshanai un atmetu ar roku. Liidz laikam kameer nenomainiisu dzelzi, jo atkal mana maatene bija not supported listee.
"Pēc tam, kad tu klātienē aprunājies ar Linux'istu un nosecini, ka viņš nav no citas planētas, diskusijas i-vidē veidojas daudz nosvērtākas. Tāpēc es ar zināmu neizpratni lūkojos uz ļaudīm, kas šeit ir šausmīgākie Linux noliedzēji un aplicēji, bet Linux'istu diskusijās un apt-get/sudo pulciņos nekad nav piedalījušies. Bet var jau būt, ka viņiem vienkārši tas nav vajadzīgs, jo pēc tam šeit ar savu ierasto uzvedību izcelties vairs nevarēs."
Jā, Snow, kā tu vari nezināt, cik forši ir rakāties pa forumiem? cik forši ir uzlikt sev ūberdistro ar akūno vindowmanageri. protams, nokompilējot.. ne jau gatavu pakidžu likt. Un vispār, ja nemāki rediģēt divus failus paralēlajā, izmantojot vim, vai labāk - vi, tad nu tev galīgi nav ko darīt. ak jā, un neaizmirsti uzcelt katrai partīcijai savu failsistēmu, reizeri prieš servera, ext2 priekš bakapiem, ext3 priekš datiem, fatu priekš mērdžošanas ar win. mountabus ar rociņām rakstīt, ranleveļus tjūnēt, tas viss, vecīt... vot tā ir dzīve! (pus pajokam, pus nopietni)
Runājot līdzībās ar M režīmu fotogrāfijā, vieni bildē Auto režīmā un pieprasa sev autorību pār visu kadru. Citi iestata pielietojumam adekvātu dpi, konvertē no RAW, apstrādā 16 bitos, saliek M/P/B punktus, retušē gaišās, tumšās vietas, noņem trokšņus Lab krāsu kanālos, kontrolē portreta tonālos parametrus pēc CMYK, asina ar kanālu maskām utt. utjp. Priekš kam, ja ražotājs ir paredzējis iespēju izmantot JPG.
Paarsuutiit OBLIGAATI KATEGORISKI AIZLIEGTS atvērt vēstules ar pielikumu "INVITATION" vai "POSTCARD". Šis vīruss parāda olimpiskās uguns bildi,kas iznīcina Jūsu kompjūtera "C"disku.Saņemot šādu vēstuli,neveriet to vaļā un izslēdziet kompjūteru. CNN apstiprināja ,ka šis vīrus ir ārkārtēji bīstams. Microsoft viņu klasificē kā pašu iznīcinošāko. Šis vīruss ir identificēts vakar un pagaidām vēl nav nekādu izgudrojumu pret to. Aizsūtiet šo brīdinājumu visiem sev pieejamiem cilvēkiem!
Raksta/pārstuta cilvēks, kurš it kā ir domājošs un nopietns. Negribas tādu dzēst. Vai Linuxistiem šāda draza ir zināma/draud?
Izskatās, ka čalis nupat sācis lietot datoru un vēl nav pārgājusi pirmā eiforija..
Biju jau paspējis aizmirst - uzliku to Ubuntu, nekā īpaša, sajūtas tieši tādas pašas, kā pirms 5 gadiem - instalējot rāda Open Office un foto managera aprakstus, karoč, sviests.
A kas attiecas uz to vīrusu, tie vīrusu brīdinājumi klejo jau kopš laika gala, tā ir uzjautrināšanās par to, ka cilvēki paniski sūta viņus viens otram.. hoax, līdzīgi kā meteorīts, lai būtu saprotamāk:
Pēc augstākminētā linka redzams, ka tas ir no 2006 gada. Tagad ir 2009. gads. 3 gadi pagājuši.
The message contains false and misleading information and it should not be forwarded. Before forwarding any virus warning email, always take the time to check the veracity of the claims in the message at a reputable anti-virus or anti-hoax website. Sending warning messages about non-existent viruses or messages that distort the truth about real viruses is entirely counterproductive and only adds to the ongoing problems caused by computer security threats.
Ir tāds pārfrazēts teiciens: lūdzam saglabāt paniku.
Kā tagad paniku ceļ stiprā alkohola ražotāji, kam strauji rūk ieņēmumi, tā arī ir pietiekami daudz tādu antivīrusu ražotāju,kas gūst baudu un peļņu no paranoiskās datubāzes atjaunināšanas reizi pusstundā, dienu no dienas. Un tas viss skar tieši Win lietotāju.
Vairumam datori ir tukša bilde. Tāpēc jebkuru entuziastu veikumu un centienus nedrīkst tā šaustīt. Tie reāli uzlabo pasauli.
P.S. Kas ekrānā redzams instalēšanas laikā, ir gaužām mazsvarīgi. Tas nav arguments.
Win lietotāju ar legālu antivīrusu skar tikai gada maksājums.
Tīram linuksistam jāzin, ka jāglabā sistēmas čeksumma un jāuzmanās no draudiem, ka ielavīsies vīruss, kurš izmainīs sistēmas procesus tā, ka kaitnieks neuzrādīsies ne ar ps, ne ar ls, un čeksumma jātaisa uzreiz pēc fresh install, citādi var būt par vēlu!!!
Ja nemaldos checksum ir aktuāla pie failu nolādēšanas , konvertēšanas un disku ierakstīšanas.
MartinK, un, cik ir tas gada maksājums par antivīrusu programmu (Avira programmu jau daudzi nezina) + CS + Win + Office?
Kopā kaut kas sanāk, laikam kapeikas. bet cik tad jāmaksā par Ubuntu + GIMP + Open Office? Pēkšņi tāda rocība cilvēkiem parādījusies ... feini! Arvien biežāk nākas netieši dzirdēt par visādiem tipiem,kas intīmi uzmācas pat santīmiem, bet izrādās, tā nav tiesa.
ko te cepties? visu izšķir pieradums. man patīk xp. vista bija mēsls. biju pamēģinājis iepriekšējo ubuntu - a vot nepatika! konfigurācijas kaut kā savādāk. negribu arī šo jaunāko versiju. win7 arī neprasās. jā, vīrusi gan vairāk kā vajag pa pasauli klīst.. katram ir savi iemesli to lietot/nelietot. nu ja netīk ne viens ne otrs - ņem talkā mac.
Mandaly, termins neprecīzs, bet tas bija par diezgan nopietnu sistēmas drošības monitoringu, precīzi neatceros un arī slinkums meklēt. bet ja runa ir par paymenta sistēmām u.c. nopietnām lietām, domāju, tas jau paliek interesanti. Kamēr spēlējamies ar oupenofiss un gimpu, tikmēr tas ir nebūtiski. arī sūda internetveikalu neviens nelauzīs, drīzāk iedos visīti adminam, lai iedod dumpu. Bet tas tā
Vamdrfon, jācer, ka no foto saproti vairāk kā no datoriem. Linux ir ok, bet jāzin kam to lietot. man nav laika ikdienā noņemties ar savas darbastacijas administrēšanu, tāpēc Linux kā to neizvēlēšos. Arī serveru galā mēs lēnām pametam Linux pārejot uz cito OS, jo vienkārši tas "nevelk" un rezultātā ir dārgāks.
Mandalay, Linux nav ātrākais OS, bieži vien vajag vairāk dzelžu lai izpildītu vienu funkciju, tam ir aizvēsturiskas failsistēmas, administrēšanas rīri nav diez ko attīstīti, bieži ir problēmas sakonfigurēt to ko vajag un lai strādā. Ja skatās no lietotāja darbstaciju viedokļa - neglīts un neērts
nu, uzliku win7 tiko uz virtualbox... arī neerts, so what... Lielaka saize, ka man sodien darba parinstale kompi, liks win7... vot nez ka es tagad pardzivosu
Gnome btw ir simpātisks. kaut liksu jauno KDE ar mandrivu vai kadu citu linuxu, redzes ko sta piedavas.
win7 pat lietojis neesmu, bet Linux cik lietots vienmēr izskatās nepabeigts un ar neērtiem risinājumiem lietotāja interfeisā. šajā ziņā Win XP pat man likās sakarīgāks
Saldskābrūgti apbēdināšu Tevi. Esmu tikai lietotājs, kas, cik jūtu, ir ienācis Tavas karalistes teritorijā un nu lauž sētas mietus. No foto saprotu tik, ka tad, kad ir jāspiež poga, tad tā ir jāspiež. Kas tad vēl?
Cik liels un kāds ir mana lietotāja stāžs, un ko lietoju ikdienā (ir nelielas aizdomas, ka pielietojuma veidu un jomu skaits epizodiski varētu pārsniegt vidusmēra lietotājam zināmās), nav tik svarīgi - te nav čempionāta desmitcīņas disciplīna. Domas par to, kas ir neglīts un neērts, vienmēr dalīsies.
Pajautāšu Tev tā - vai absolūtais vairums LV lietotāju zinātu, kas ir Windows, ja absolūtais vairums nebūtu pie tādas OS pirmo vai visas reizes tikuši caur hakošanu, krekošanu un citām pelēkmelnām darbībām?
Vanderfons tu man uzsiti dejavu.. atceros, ka pirms daudziem gadiem (ne gluži 10, bet bik vairāk par 5), tika malts un malts šitais temats, par to, kas būtu, ja Windows nebūtu pirmais, un kas tik vēl nebūtu.. un cik briesmīga ir komerciālā programmatūra, un cik labs ir open source. Kā redzi, šie gadi ir pagājuši un nekas nemainās, ja nu vienīgi ķīnieši jau pērk datoru ar OEM Win licenci, nevis ar Linux, kuru uzreiz noformatē un uzliek pirātisko Win.
Nu ir Windows tur, kur viņš ir, un Linux ir tur, kur viņš ir. Get over it! Un open source biežāk ir izmaksu efektivizācija, nevis ideālistu uzvara. Vispār, pa šito laiku, kas te ir patērēts, vairākas win licences var nopelnīt.
Es arī nesatraucos, tik konstatēju, ka sasperas un sacepas šajā tēmā ļautiņi ar saviem korporatīvajiem risinājumiem un aprēķiniem pilnīgi šķērsām brīvās programmatūras idejai. Jautājums - kāpēc viņi to dara? Izskatās, ka paši to nezina.
Atkārtoju lēnām: privātajam lietotājam Latvijā šāds risinājums ir ērts un lēts. Kas te ir tik nesaprotams?
MartinK, Tu neuztvēri. Doma ir tāda - ja nebūtu veiksmīgas zagšanas priekšvēstures, kā mēs tik sīki zinātu, kas tas Win tāds ir? Tik, cik darba vietā mums ļautu atvērt un saglabāt darba failus? Ar to diez vai pietiktu.
Latvija kā fotogrāfu un sistēmas administratoru lielvalsts.
Neuztraucies, komerciālo programmu radītāji ļoti labi zin, ka zagtā programmatūra tikai palielina viņu ienākumus, jo cilvēks parasti maksā par lietām, kuras pazīst. Un tagad jau arī mājas datoros ir licencētie softi, jo win+offiss home versijas maksā samērā lēti.. agrāk vai vēlāk cilvēki tāpat nopērk licenci. Visā visumā pats Microsoft saka, ka pirātisms nāk par labu viņiem
Apskatīsim konkrētu piemēru. Ja dators ir vajadzīgs skolēnam, tad piepluso pie šiem izdevumiem klāt visas skolas naudas lietas, mācību piederumu izdevumus utt. Sanāk pietiekami liela summa. Sen ir skaidrs, ka bezbērnu vīriešiem vajag uzlikt attiecīgu nodokli, lai dzive neliktos tik salda.
Šī diskusija, kurā oponenti tā kautrīgi jau kuro ierakstu no vietas vairās nosaukt šādas Win + Office + antivīrusu programmas komplektācijas izmaksas (Linux Ubuntu šajā ailītē ir nesaredzams viencipara skaitlis), velk uz tādu pašu "pasaku", ko te kultivē viens otrs lietotājs - ka tas, kas ir vajadzīgs viņam (studija, aparatūra un rezultējošais foto), ir vajadzīgs daudziem citiem. Rezultātus redz sadaļā Pārdod/Pērk.