forum.gif
Linux Ubuntu 9.10
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Linux Ubuntu 9.10
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.09 13:18 labots
 citēt
Jaunais oficiālais Linux Ubuntu, ar GIMP, Spreadsheet, Word Processor u.c. lietojumprogrammām servera, klēpjdatora u.c. versijās jau ir pieejams.
Lietojiet ērti, lēti un labi.

www.ubuntu.com
Publicēts: 03.11.09 13:36
 citēt
atbalstu linuxu... GIMP-u gan nē.. jo tas ir ļoti neērts...
varbūt ir kas mainījies no neseniem laikiem?
Publicēts: 03.11.09 13:50 labots
 citēt
9.10 versijā iekšā ir GIMP 2.6, bet logi nav izmētāti. Pārējais jau ar laiku. Es jau te reiz liku fotoskolu par to, cik svarīgi ir plašas manipulācijas veikt 16 bitos, nevis 8 bitos. Posterizācijas efekts ir milzīgs. Tāpēc 16 bitiem 2.7 versijā būtu jābūt obligāti.

Ironiski, ka man ar Word Processor dažkārt nākas atvērt un pārkonvertēt DOCX failus vecākas Office versijas lietotājiem, kam ir tikai DOC paplašinājums.

Iemesls - ministrijās un citās barotavās strādājošie nejēdz saglabāt teksta failus universālā veidā un dragā, kā pierasts. Kamēr Microsoft tiek te lobēts (šodien arī Radio SWH BB Brokastīs "zvanīja" par jauno Windows, gan diezgan stulbā veidā), tikmēr var nepiedomāt. Un krāt vīrusu kolekcijas, kamēr programma sagatavojas nobrukšanai.

Šeit, protams, ir visi "dzimtie" un trešās puses paplašinājumi. Spreadsheet nelietoju, bet zinu, ka identisks Excel tas nav. Pieraduma lieta, iespējams.
Publicēts: 03.11.09 14:17
 citēt
Vienreiz pamēģināju to linux uzlikt...tā arī nesapratu- jebkurai instalācijas darbībai jāver vaļā kaut kāds tjipa dos komandera logs, jāraksta tur kaut kādi kodi "sudo- mudo- app- install- cd..."...MURGS!!!!

Windows 7- ieliec disku, aizej, atnāc, norādi valodu un ievadi atslēgu- lieto- viss uzinstalēts! Pats atrod visus draiverus utt. Ideāli!!!

Nopirku 2 gab Windowsus 7, veco XP un Vistas vietā. Uz vecā kompja XP nerādīja HD video, Win 7 rāda. Arī tas pleijeris ver vaļā pilnīgi visus failus. Un tādā garā! Kaut ko nokačā- Windows uzreiz noskanē vai nav vīrusu failā...bez visādiem nenormāli bremzējošiem kasperskiem... Iesaku!
Publicēts: 03.11.09 14:30 labots
 citēt
Linux ir daudz un dažādi distributīvi, iespējams, uzrāvies uz kāda Red Hat. Tur tiešām bez priekšlasīšanas neko. Terminālis dažiem sagādājot baudu - uzskati to par ko līdzīgu M režīmam fotokamerā.

Ubuntu ir lietotājam elementārs un draudzīgs. Nosūc no LV servera, ieraksti diskā, palaid (ar atzīmi BIOSā, ka startē sistēmu arī no CD) un izvēlies. Ja cietais ir sadalīts partīcijās, bērnu spēle. Ja kādi kodeki pietrūks, pie faila atvēršanas OS visu pati piedāvās.

Man ir paliels ārējais HDD. Vienā brīdī nobruka failu sistēmā kaut kas, dēļ vienlaicīgas dzēšanas (dzēsu kadrus, ko negribētu rādīt Linkman :D:D:D). Ar Vistu atvērt neiespējami, ar XP bez vienas programmas čakars. Linux ir vienalga, viss veras raiti un ātri, ātri. Arī tāpēc.
Publicēts: 03.11.09 14:32
 citēt
Man tikai nav saprotams, kāpēc visos valsts kantoros nevarētu lietot openofisu MSofisa vietā...bail pat iedomāties cik ļomonus varētu ietaupīt... būtu keksiem ko tērēt ekonomikas sildīšanai - varētu katrs valsts ierēdnis pasūtināt smukportretu, kailfoto un ģimenes foto, ko darbiņā pie sienas piekārt...:D
Publicēts: 03.11.09 14:39 labots
 citēt
Karli70, vai tad nelasīji Birkava kā MS lobija "argumentus" presē, kad valdībā par to tikai ieminējās?

Īpaši "gudrs" ir šis putras katla izteikums: "Rezolūcijā minēts konkrēti Microsoft Corporation vārds, bet valsts pārvaldē tiek izmantotas daudzu citu ASV un citu valstu korporāciju programmatūra un risinājumi, piemēram, Apple, Oracle, IBM, Kaspersky," paziņojumā norāda asociācija."
Publicēts: 03.11.09 14:46
 citēt
Labi, man ir viens vecs laptops, kuru izmantoju bezvadu mobilajam internetam pludmalē. Nokačāšu to ubuntu! Nu, bļin, bet ja neies!!!!! :(
Publicēts: 03.11.09 14:49
 citēt
Nu nezinu... nesaprotu kāpēc nevar lietot to kas par velti...

Es domāju, ka pat vidēji statistiskais ierēdnis spētu pats veikt msoffice izdzēšanu un openoffice ielādēšanu no neta un palaišanu.... Ja vēl saņemtu nelielu pamācībiņu adobereadery(kas arī ir freeware), tad toč tiktu galā... Nekādu papildus naudu no mūsu kabatām šī pāreja neprasītu... vienīgi valsts darboņiem nāktos uz 10m nepasēdēt iepazīšanās čatiņos...bet dzīve jau ir skarba:D
Publicēts: 03.11.09 15:02
 citēt
Ir redzeeti pietiekosi daudz ljaudis, kas vnk nebuutu speejiigi izdzeest msOffice un ieinstaleet openOffice, jo vinjiem dators=internets+office=windows - shie jeedzieni ir viens un tas pats un absoluuti neko neizsaka. Nu nemaz nerunaajot par install/uninstall
Publicēts: 03.11.09 15:03
 citēt
Karlis70:
Es domāju, ka pat vidēji statistiskais ierēdnis spētu pats veikt msoffice izdzēšanu un openoffice ielādēšanu no neta un palaišanu...

Tu esi ārkārtīgi augstās domās par vidēji statistisko ierēdni ;)
Ja viņam, dies nedod, kāds tūlbāris vai paste poga wordā pazūd, tā ir traģēdija visa IT departamenta līmenī, nemaz nerunājot par noslēpumainās ctr+v taustiņkombinācijas apgūšanu. Bija mums te viens pilotprojekts.

Open softa ieviešana pirmajos gados prasa baigos līdzekļus tieši uz apmācību un helpdesku/IT staffa uzturēšanu. Un līdzekļu tuvākajos simts gados, kā izskatās, nebūs :)
Publicēts: 03.11.09 15:06 labots
 citēt
Bet kur problēma??? Nespēj apgūt - ej mājās.... Visi viņi par mūsu naudu izmācījās augstskolās, gājuši uz visādiem kursiem utt.utjp... Ja nespēj, lai iet prom no darba, tagad taču cilvēki apkārt mētājas, Latvijā kādi 200 000 bez darba sēž:D

Ja cilvēks ar augstāko izglītību to nespēj veikt, tad man jājautā, kāpēc vispār viņam dators vajadzīgs?
Publicēts: 03.11.09 15:09
 citēt
P.S.
Un tad ka prasa līdzekļus??? Mums tak vajag ekonomiku sildīt:D Kāpēc jāmaksā par licenzi tēvocim semam? Tad jau labāk to pašu naudu iztērē mūsu cilvēkiem, kas ierēdņu armijai iemācīs klaviatūru pazīt, uztvert rakstīto tekstu un sekot instrukcijām...:D
Publicēts: 03.11.09 15:19
 citēt
Karlis70:Bet kur problēma??? Nespēj apgūt - ej mājās.... Visi viņi par mūsu naudu izmācījās augstskolās, gājuši uz visādiem kursiem utt.utjp... Ja nespēj, lai iet prom no darba, tagad taču cilvēki apkārt mētājas, Latvijā kādi 200 000 bez darba sēž:D

Ja cilvēks ar augstāko izglītību to nespēj veikt, tad man jājautā, kāpēc vispār viņam dators vajadzīgs?

Sen laikam neesi nevienā valsts iestādē bijis. Jau uz 2008. gada sākumu vidējais vecums ministrijās bija 35 gadi. Kopā valsts pārvaldē pāri 40. Jaunie cilvēki no valsts iestādēm drīz jau būs pazuduši pavisam un tie, kas tur paliek, augstskolas ir pārsvarā beiguši pirms PC vai labākajā gadījumā Win 3.11. laikmetā. Ej pierādi kādam svaigam augstskolas absolventam, kur viņš ir 4 gadus nolauzis, ka vecākais referents (kuram obligāti šajā amatā ir vajadzīga augstākā izglītība) var izdzīvot ar 350 Ls uz papīra. Tie, kas sevi kaut cik augstu vērtēja un tie, kas tik tiešām bija sava aroda speciālisti/profesionāļi, vairumā ir jau sen kā prom no valsts pārvaldes.
Publicēts: 03.11.09 15:20 labots
 citēt
linux priekš datorista ir tas pats kas filma fotogrāfam.
ja nemāki lasīt manuāļus un meklēt googlē - nav ko līst iekšā vispār.

Pats esmu Slack piekritējs. Pure linux. Pure bauda.
Publicēts: 03.11.09 15:26
 citēt
Lēnāk pār tiltu ar to dižo ietaupīšanu....
Publicēts: 03.11.09 15:40
 citēt
Mandalay:linux priekš datorista ir tas pats kas filma fotogrāfam.
ja nemāki lasīt manuāļus un meklēt googlē - nav ko līst iekšā vispār.

Pats esmu Slack piekritējs. Pure linux. Pure bauda.

Nākamreiz, kad nobruks kaut kas datorā, varu tev piedāvāt baudu- sainstalēt visus mēslus atpakaļ! :)
Publicēts: 03.11.09 15:53
 citēt
Portreti, Linux vidē man vēl nav izdevies redzēt logu ar uzrakstu Uzgaidiet, notiek sagatavošanās uzkāršanai. Vienīgais pluss, ka XP un jaunākās versijas tomēr kaut kādus failu fragmentus saglabā, viss nepazūd.
Windows vidē OS vai tās elementu nobrukšana ir fakts. Nemaz nerunājot par vīrusiem (ugunsmūris ir arī Linux).
Publicēts: 03.11.09 15:56
 citēt
Kas ir jādara ar logiem,lai tos tik viegli nograutu,ko?
Kaut kā neatceros pēdējo 3-4 gadu laikā,ka man kaste būtu nobrukusi.Dzelži jā,bet ne OS.Laikam jau diletants esmu.
Publicēts: 03.11.09 16:01
 citēt
Jālieto, shvaboc. Kā minimums.

Es saku - pats lietoju, un ir baigi zoo. Datorlietošanas pieredze man ir samērā primitīva (ja salīdzina ar speciālistiem), bet paliela.

Ja kaut ko gribas no Windows vides, priekš tam ir domāts emulators Wine, bet Mandalay zinās teikt labāk, cik labs tas ir vai nav.
Publicēts: 03.11.09 16:03 labots
 citēt
mna piemēram dažas spēles krešojās... cik atceros uz linux viss rukāja (EnemyTerritory).. tur vispār retums kad kas krešo, pārsvarā dēļ līkas konfigurācijas. bet windowsā, dēļ līkā koda.

ai labi, nesāksim te OS karu...

PS: Wine ir pēdējais sūds... vislabākais ir īsts emulators.. ja šat tad vajag WIN
Publicēts: 03.11.09 19:38
 citēt
FAAAAAAAAAAAAK!!!

Četrarpus minūtes izbakstījos pa visu desktopu, atradu networku un e-pasta programmu. VAIRĀK TANĪ DRAZĀ NEKĀ NAV????????

Pat kaut kāds viņu linuksīgais explorers nav?

Kas, tur kaut kādas slepenās paroles jāraksta, lai parādītos programmas? Kas jādara?
Publicēts: 03.11.09 19:40
 citēt
O, ieslēdzās kaut kāds update manager! Pēc 11 minūtēm...
Publicēts: 03.11.09 20:07
 citēt
kam tev exploreris? uzspied uz HOME... un bus tev failu browseris.
Updeiti protams vajag no priviligeta konta...
Publicēts: 03.11.09 20:12
 citēt
Mandalay:kam tev exploreris? uzspied uz HOME... un bus tev failu browseris.
Updeiti protams vajag no priviligeta konta...

Nav tam sūdam nekāda HOME. Augšā stūrī deg ubuntu logo, labajā malā tīkls, emails, user, bačas info.

KUR TAM MĒSLAM IR PROGRAMMU LOGS?????????????????????????????????????????????????????????????

Labi, figņa, jāiet fočēt, nav laika vairāk čakarēties...miskaste!!!! :(
Publicēts: 03.11.09 20:33 labots
 citēt
Kā bijušais linuxists ar lielu prieku izbaudu windows, explorer u.c. lietas. Cilvēki, kas pelna naudu, domā, smagi domā, daudz domā, ļoti daudz domā par to, lai viņu produkts būtu ĒRTS!

Portreti, esmu tam visam izgājis cauri jau pirms gadiem 8iem.. kad solīja, ka šodien MS būs miris :LOL: Met mieru, uzliec Windows 7 un dzīvo zaļi.

Protams, tāda lieta, kā specifiskas programmas, serveri utji putji, tam Linux ir foršs, taču priekš desktop jūze tas ir bād čois.
Publicēts: 03.11.09 20:36 labots
 citēt
.
Publicēts: 03.11.09 20:47 labots
 citēt
Vanderfons:Jālieto, shvaboc. Kā minimums.

Es saku - pats lietoju, un ir baigi zoo. Datorlietošanas pieredze man ir samērā primitīva (ja salīdzina ar speciālistiem), bet paliela.

Ja kaut ko gribas no Windows vides, priekš tam ir domāts emulators Wine, bet Mandalay zinās teikt labāk, cik labs tas ir vai nav.

Tu tā nopietnāk esi viņu (linux) izmantojis? Patīk šitā linuksistu diršana, paši izrādās, neko daudz no tā nesaprot, bet nez kāpēc mazliet pabakstot pa virsu, domā, ka tas ir baigi labais produkts. Es palietoju diezgan nopietni, kārās reizes vairākas dienā. KDE vai gnome, vai whatever kas .. pļukš, un programma sasalst.. paliek tikai brīnumainās teiksmas par to, kā windows karās un cik stabils ir linux.

Piemēram, vai fonti beidzot ir savesti kārtībā, jeb joprojām pēc katra distro uzlikšanas var minēt, kādā izmērā tie rādīsies?

Open offise.. redzi, piemēram, wordu lietoju ar shortkatiem (par ko savlaik dabūju sliktu atzīmi informātikā, jo pasniedzējai nepatika, ka viss notiek zibenīgi, nevsi caur menu), TOCiem un referencēm, excelī izmantoju advancētas fīčas un vēl virkne lietu, kuru Open ofisā vienkārši nav, vai ja ir, tad ir izmantojamas neērti. Protams, ja cilvis izmanto teksta redaktoru līdzīgi kā notepad, open offiss būs baigi okej.. Cik gatavo stila definīciju un templeitu ir openofisā un cik MS Ofisā? emm..

Nesen paskatījos, čalis, kas joprojām lieto linux, joprojām kaujas gatavībā uz taskbāra ir uzmetis KILL pogu..
Publicēts: 03.11.09 20:56
 citēt
Windows ir krietni ērtāks. Esmu izmēģinājis dažus no Linux paveidiem. Priekšroku tomēr dodu Windows videi. Kompi ar Linux tikai kā serveri uztveru - neko vairāk.
Publicēts: 03.11.09 21:30
 citēt
windows pats par sevi ir pliks OS.. nekas tur nav ertaks... ertumu veido programmas.
Uzliec to pasu MCE uz windows vai mediaportal - ideāla aplikācija multimedijam. tas pats ari zem linuksa tas pasas aplikācijas, mediaportal un t.t.

butu fotosops/lightroom, - sedetu uz linuksa ka grabedams... nechikstetu... paslaik linuxu nelietoju, jo nav fotožops un dažas citas aplikācijas.
Publicēts: 03.11.09 21:36
 citēt
:) :D ... sasmējos ... vakar kā reizi vakarā arī uzliku Ubuntu ... tikai bezvadu tīkls neiet :( .... iegāju linux forumā, a tur Portreti pieminētā ''komandu rindu'' vai kā tās tur sauc lietošana ... :( ... man kā home userim pilnīgi neko neizteica ... :( ko darīt? ... ar vadu viss protams griežas baigi labi un ir interesanti ... ;)
Publicēts: 03.11.09 23:04
 citēt
man bija ubuntu nedeelju. pameegjinaaju. baigi patiik. bet joks taads, ka uz ubuntu var tikai photoshop cs 2 dabuut virsuu, a vot tad es uzliku windows 7.
bezvadu tiikls iet, man viss bija kaartiibaa.
man baigi patiik linukss, nu zheel, ka nevar to lietot :(
Publicēts: 03.11.09 23:49
 citēt
Nokačāju "desktop" versiju, nevis "netbook", parādījās arī kaut kādas programmu ikonas.

Rīt pierubīšu bites mobilā interneta usb sticku, paskatīšos, vai darbojas! Wifi iet!
Publicēts: 03.11.09 23:59
 citēt
Esmu izmēģinājis dažādus Linux. Viennozīmīgi vienīgi un tikai - ja vēlaties pamēģināt Linux, tad dariet to ar SuSe (bezmaksas OpenSuSe) www.opensuse.org...
Publicēts: 04.11.09 00:04
 citēt
Mandalay:windows pats par sevi ir pliks OS.. nekas tur nav ertaks... ertumu veido programmas.
Uzliec to pasu MCE uz windows vai mediaportal - ideāla aplikācija multimedijam. tas pats ari zem linuksa tas pasas aplikācijas, mediaportal un t.t.

butu fotosops/lightroom, - sedetu uz linuksa ka grabedams... nechikstetu... paslaik linuxu nelietoju, jo nav fotožops un dažas citas aplikācijas.

:) Labi. Nav ērtāks, bet krietni pierastāks gan. Varbūt, ja pierastu pie šļinux, tad runaatu savaadaak. Stāv jau virtual šļinuks - pa retam arī tiek iedarbināts, bet tikai eksperimentiem.
Publicēts: 04.11.09 00:06
 citēt
sus:Esmu izmēģinājis dažādus Linux. Viennozīmīgi vienīgi un tikai - ja vēlaties pamēģināt Linux, tad dariet to ar SuSe (bezmaksas OpenSuSe) [url=http://www.opensuse.org/en/

susei]http://www.opensuse.org/en/

susei[/url] vienu brīdi bija šaize ar tīklu ASUS mātenēm. 10 un 11 versijai laikam. Nebija draiveru linuxam.
Publicēts: 04.11.09 09:43 labots
 citēt
Ak, Dievs! :)
Viss ir vienkārši - lieto vai nelieto. Pārējais jau ir individuālas varēšanas līmenī. Kā foto kamerai M režīmā. Nu ja, bet vairums no jums tādu nelieto, tikai studijnieki un nopietnie dabas fotogrāfi.
Situācijas, kurās cilvēki iedzīvojas datorvīrusos, Win vidē ir ikdiena. Mūsu laikmetā tas nav nebūtiski. Cilvēks zvana man ... palīdzi, nevaru vairs savu soft core filmu paskatīties, stratēģijas spēlīti paspēlēt, kaut kāds logs uznirst un nav izslēdzams. Lieto Nortonu, datubāze svaigākā.
Publicēts: 04.11.09 10:04
 citēt
Domā, ja cilvēks nevar pasargāt sevi no vīrusa Windowsā, tad viņš mācēs apieties ar Linux?
Publicēts: 04.11.09 10:23 labots
 citēt
Es nedomāju, es lietoju. /Mārim būs iespēja nocitēt, zinu, viņam patiks.:)/
Add/Remove Programs sadaļā servisa paku, drošības ielāpu saraksts vecākām Win versijām, arī XP, ir visnotaļ labs apliecinājums, ka tie cilvēki tiešām smagi strādā, kā te minēja. :D Datoram arī smagi jāstrādā, lai ielādētu rindām garo informāciju par tiem.
Protams, ir jauki apzināties, ka lietotāja acīs naudai pēkšņi nav nekādas nozīmes, un viņš ir gatavs un spējīgs maksāt par visu. Linux pievilcība slēpjas arī tur, ka tā ir entuziastu izveidota kopiena (entuziasmu mēs nesaprotam, tāpēc mūsu piemēslotās ielas ir jāslauka algotiem sētniekiem) un koncepcija.

Ar datorvīrusiem nav tik vienkārši kaut vai tāpēc, ka vairums tomēr angliski saprot tikai elementārā līmenī.
Publicēts: 04.11.09 10:48
 citēt
Gribi teikt, ka Linuxim nenāk pātči (ielāpi)?

Linux ir visnotaļ pievilcīgs, tam es piekrītu, bet vai tu pelni naudu, strādājot ar datoru?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas