forum.gif
SLĒGTS!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / SLĒGTS!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.11.09 09:38 labots
 citēt
Izejas linki uzdevumam:
1. www.fotoblog.lv...
un
2. www.zazzle.com...
Publicēts: 04.11.09 09:46
 citēt
Man sanāca vairāk kā trīs! :D
Publicēts: 04.11.09 09:52
 citēt
Nu ja.
Nebūtiskas atšķirības var saskaitīt vairāk.
Es tikai par principu.
Ētiku un tā...
Publicēts: 04.11.09 09:56
 citēt
un?
Publicēts: 04.11.09 09:57 labots
 citēt
un?
Ea par to pašu: plaģiātu!
Publicēts: 04.11.09 10:00
 citēt
Nu re, arī Alloxa. Švaki.
Publicēts: 04.11.09 10:06
 citēt
Nu tas, ka alloha nav to kadru fotogrāfējis tas jau zirgam skaidrs, bet nu tā ka te būtu kas nozagts tieši no šī kadra neteiktu... Ideja kāda aizgūta, protams vai no šī vai no cita pofig...

Elton, bet tad jau katrs trešais uzbeku, kirgīzu dembeļu albūms armijā bija ar tādām bildēm(zīmētām gan), kur kairinoša blondīne un zirgi auļo apkārt...:D
Publicēts: 04.11.09 10:06
 citēt
Nu... bet cilveeks pats centies un pats licis kopaa, nedaudz iedvesmojies no cita autora...
skiet ka gruti ir izcelties ar unikaalu ideju, daudzas bus kautkur redzeetas, kautkur dzirdeetas un kaadaam kautko atgadinas...
bet galu gala, katram jasadzivo ar saviem putniem, un sirdsapzinju, ne mums tos macit un tiesat!
Publicēts: 04.11.09 10:23 labots
 citēt
Nu tas ir apmēram tāpat kā krievi savulaik nozaga manu patentētu elektronikas izstrādājumu.
Sagatavoju Patentu valdei iesniegumu, jo no 24 patentētiem punktiem 22 bija nospiesti 1:1, sākot no spiestām platēm un detaļu izvietojuma un beidzot līdz programmas funkcijām.
Analoģisku gadījumu saskatu šeit: cilvēks paņēmis gatavu darbu, ne jau tikai ideju, nedaudz pagrozījis un viss, uzdod par savu.
Nav plaģiāts?
Publicēts: 04.11.09 10:26
 citēt
Nu laikam jau ir...bet ja to zvaigznīšu tā kārojas...lūzt arī stiprāki raksturi:D
Dažam vajag naudu, dažam smuku babuli, citam zvaigznītes...
Publicēts: 04.11.09 10:39
 citēt
te 'zagšana" nosacīta, ideja paņemta, bet ar idejām ir kā ir...cik tālu, un ko var uzskatīt par savu ideju, un ko par zagtu...tad jau viss blogs zagļu banda
Publicēts: 04.11.09 10:46
 citēt
nav zagšana.
tad jau 80% šeit atrasto modeļu bilžu arī ir zagtas, jo bieži vien poza un aksesuāri ir līdzīgi kā citam bildē.
Ko darīt, ja tiek bildēts vienā studijā, tad jau Portreti.lv slavenais dīvāns arī ir daudzās bildes un ko?

Mēs tak skatāmies bildes, veidojas kaut kāda vizuāla atmiņa un tad arī savas bildes veido pēc tā kas redzēts un paticis.
Publicēts: 04.11.09 10:48
 citēt
Andž,a Andž,neesi ko aizmirsis??? ;) Ne par bildēm ,par De La Rue! :D
Publicēts: 04.11.09 10:52
 citēt
Bildes jau ir tonalitāte līdzīgas, bet kompozicionāli tomēr atšķiras. Tas nav viens un tas pats. Alloxu studijā. Bieži esmu pamanījis citu fotogrāfijās to pašu ainavu ko esmu bildējis arī es, vai tas ir plaģiātisms? Alloxu studijā!
Publicēts: 04.11.09 11:03 labots
 citēt
Nu labi, plaģiāts (šeit gan pārāk daudz "nejaušo" sakritību un vienīgā lieta, ko autors ir pielicis no sevis- cilvēciņa figūru (nav zināms, no kurienes tā novilkta) un pārējais pārāk rupji sakontrastēts lai slēptu kopijas pēdas, pat parazītiskais troksnis "debesīs" iekopējies 1:1. Kompozicionāls spoguļskats kā atšķirība... nu nezinu)
Plaģiāts būtu Līvu patriotiskā dziesma 1:1 no Skorpiona vai Čikāgas Piecīšu daiļrade... tur vismaz teksti savi.
It kā maz vietas būtu pašizpausmēm?

Alloxa varbūt nav tik interesants (prognozēju neadekvāto rīcību) bet tieši oriģināla autora - Armanda Ausekļa domas par šo.
Publicēts: 04.11.09 11:26 labots
 citēt
Nu bildē izmantotie elementi un tonalitāte ir līdzīga jā, to noliegt nevar, taču viss pārējais taču ir savādāks.
Tad jau tiešām viss šajā pasaulē ir plaģiātisms...
Manuprāt tas, ka kāds ir iedvesmojies no kāda darba un ir centies ko līdzīgu izveidot, bet tajā pašā ieliekot kko savu un interpretējot to pa savam, nav noziegums.

Drošvien tad līdzīgus piemērus varētu daudz atrast...
Publicēts: 04.11.09 11:34
 citēt
Piemēram - "ak nē, Eltons arī zog idejas: farm1.static.flickr.com... pret img.fotoblog.lv... " :D

Tā kā viss ir relatīvs. Iedvesmojamies mēs visi no kaut kā - kaut vai zemapziņā. Un ja tiešām nav 1:1 tad neredzu neko sliktu - jā var protams kādam nepatikt un diskutēt par to, ka labāk ir radīt visu pilnīgi ar savām idejām, taču ja autoram ir bijusi vēlme radīt kaut ko līdzīgu, tad neviens to taču nevar aizliegt, ne? ;)
Publicēts: 04.11.09 11:35
 citēt
Man gan liekas ka bildes nenormāli līdzīgas... skatoties pēc pamatelementiem kas sastāda bildi:

Debesu līnijas
Tonalitātes
Kalni
Papildus planēta

Vienīgais kas pievienots ir ta meiča (un manuprāt nepārāk veiksmīgi)

par plaģiātismu neņemos spriest, bet cover versija tā ir...
Publicēts: 04.11.09 11:38
 citēt
Ui par to ideju un bilžu zagšanu... Visi mēs zogam apzināti vai zemapziņā.... jo foto jau veidojas no mūsu vizuālās pieredzes un fantāzijām....

Atliek noskaidrot cik daudz autors ir pielicis savu pievienoto vērtību...
Publicēts: 04.11.09 13:30 labots
 citēt
Paldies Eltonam par vēstuli :)

Esmu izejas datu autors bildei, par kuru iet diskusija..

Bilde radīta ar savdabīgu 3d redaktoru - Mojoworld (izstrādātājs Pandromeda.com). Programmas ideja ir radīt vidi pasaules lielumā (Environment) ar fraktāļu algoritmu palīdzību. Lietotājs var pētīt šo pasauli ar 3d kameras palīdzību ("lidot apkārt") un taisīt (renderēt) bildes. Lietotājs var arī mainīt, radīt un saglabāt savus iestādījumus šai pasaulei kādā failā.

Ar šo failu var dalīties internetā un jebkurš cits programmas lietotājs var izmantot šos izejas datus, lai uzņemtu savu bildi no šīs pasaules. Protams, pieklājīgi ir minēt izejas datu autoru vai vismaz pasaules nosaukumu. Bet, par cik tas ir internets, tad tie izejas dati var nonākt datorā zem jebkura cita nosaukuma utml.

Lai vai kā, man nav pretenziju pret bildes autoru, jo, ja pareizi atceros, planēta Cold Curve bija iekļauta oficiālā programmas bonusā "for free" :)

Ja ir interese par tādām 3d vides bildēm, laipni lūgti manā galerijā www.terraescape.com
Publicēts: 04.11.09 13:37
 citēt
Tad jau vispār izskatās, ka tam ir visai attāla saistība ar foto.
Publicēts: 04.11.09 13:39
 citēt
CerambyX:Tad jau vispār izskatās, ka tam ir visai attāla saistība ar foto.
datorgrafika
Publicēts: 04.11.09 13:40
 citēt
Ja tā paskatās LĪDZĪGS ir tikai bildes tonis un daži elementi kā jau no "Sampliem" ņemtie bet tie ar transformēti:):) Taka būtībā tas pats kas ar dramatisku "Makoņu" visur licējiem viss issktās pirmajā brīdī VIENĀDS jeb kā teica draugs vecmeistars "Uz vienu ģīmi" , taču ieskatoties viss samuhļits savādāk ISTENĪBĀ :):)
Publicēts: 04.11.09 13:44
 citēt
Paldies, Escaper, par skaidrojumu un atsaucību!
Tagad skaidrs, kā mūsu kolēģim, nedaudz izmainot demo šablonu, izdevies šis šedevrs...
Publicēts: 04.11.09 13:51
 citēt
Nu, zināmā veidā tas tomēr ir "digitāls foto" :) Tomēr Alloxa mazliet vēl jāpamācās, lai planēta debesīs neizskatītos "plakana". Tas tāpēc, ka 3d kamerai iestatīts pārāk plats leņķis un jebkurs objekts kadra malās būs izkropļots, kur nu vēl aplis no kadra malas līdz centram. Izeja ir viena - taisīt daudz kadrus ar mazāku leņķi (60) un savienot panorāmā...
Publicēts: 04.11.09 13:59
 citēt
juutu driiz buus piepluudums ar lidziigaam bildeem. arii man palika intersanti paspeeleeties :)
Publicēts: 04.11.09 14:11
 citēt
andre:juutu driiz buus piepluudums ar lidziigaam bildeem. arii man palika intersanti paspeeleeties :)

Būtu tik apsveicami!
Bet, cerams, ne burtiski paņemts gatavs risinājums, pielikta kāda blakts tik (Cerambyxa gadījumā) un viss...
Publicēts: 04.11.09 14:12
 citēt
Tādu rotaļlietu (aka point and shot) ir vairākas. Terragen (aktīvi tiek izstrādāta), Mojoworld (nobeidzies projekts, neatbalsta daudzkodolu procesorus, tas ir, māk strādāt tikai ar vienu) un vēl ir arī ArtMatic Voyager, gan tikai priekš Mac. Ieguglojiet šos nosaukumus, palasiet forumus. Laba lapa ir www.renderosity.com - galerijas pa "softiem", forumi utml. Man liekas, ka to Aloxas darbu tur arī redzēju.

PS. Ar bildēm tad nu gan tusēt nāksies citā forumā :)
Publicēts: 04.11.09 14:18
 citēt
Eltons:Nu tas ir apmēram tāpat kā krievi savulaik nozaga manu patentētu elektronikas izstrādājumu.
Sagatavoju Patentu valdei iesniegumu, jo no 24 patentētiem punktiem 22 bija nospiesti 1:1, sākot no spiestām platēm un detaļu izvietojuma un beidzot līdz programmas funkcijām.

pastāsti sīkak, ko tu izgudroji... kaut vai PM :)
Publicēts: 04.11.09 14:22 labots
 citēt
Lūdzu.

Ak jā!
Apsveicam kolēģi ar 2. vietu prestīžajā Photomediaworld saitā!
www.photomediaworld.com...
Publicēts: 04.11.09 15:49
 citēt
nu ko. Elton, gaidu tavu atvainošanās (par plagiātu)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jā proti labāk - izdari to, jā neproti... bet tukša un skaudīga šļurpstēšāna nolaidīs tevi līdz tam līmenim, kuru esi sasniedzis dzīves gaitā. ;)

Не получится быть бездарным в чём-то одном... (c)Alloxa
Зависть - унылая попутчица бездари. (c)Alloxa

P.S. Eltonam. Ar 3D renderīngu nodarbojos jau vairāk par 10 gadiem, taisu komerc bildes un video reklāmu. Inetā mani pazīst, kā 3D grfiķi zem cita nika. Un vel, šad tad, rakstu dzeju, aforizmus un erotīskās noveles (kr. vl.). ;)~~~
Publicēts: 04.11.09 15:53
 citēt
Jā, tikko tu arī uzrakstīji dzeju. Ir vai nav ABI darbi tavi?
Publicēts: 04.11.09 15:53
 citēt
Super! :) Viss ir likumīgi, žēl tikai ka netiek minēts, kā tas darbs tapis.. (piemēram, tā un tā, uztaisīju fiksi renderu Mojoworld, bišķi pašopoju).

pie tam, tas ir visai sliktas kvalitātes renders - varēja iestatīt augstākus detalizācijas un nogludinājuma parametrus plus vēl arī "ūdenim/ledum" būtu vērts kaut ko atspoguļot :) Laikam aizmirsa to ķeksīti ielikt. Protams, bilde renderētos ilgāk, bet laikam kvalitāte šoreiz nebija svarīga :(

PS. Es tikai nesaprotu, kāpēc datorgrafikas bilde tika pieņemta šajā FOTOblogā?
Publicēts: 04.11.09 16:20
 citēt
Nu labi ka tā, dažādībai tak arī jābūt, citādi tik foto da foto...:D

Mani vairāk nošausmina tā eltona bilde kas konkursā vinnējusi un katru reizi redzama atverot fotoblogu, banalitāšu sublimācija rozā mākoņos...:D
Publicēts: 04.11.09 16:20
 citēt
Escaper, :D :D :D!!!

"PS. Es tikai nesaprotu, kāpēc datorgrafikas bilde tika pieņemta šajā FOTOblogā?"
- FB admiņi "ir" īdiņi!!! :D :D :D izdomāja "stulbu" ktegoriju datorgrāfika... un vel šeit publicē dzejoļus, stāstus.... un visādu citu šurumburumus - karoče, lāipni lūdzam tevi "īdiņu" bariņā. ;)
Publicēts: 04.11.09 16:22
 citēt
Kādreiz ar terragenu spēlējos,bet vienu brīd kaut kā vienveidīgas tās bildes sāka šķist,laikam man fantāzija pieklibo.Bet kaut kādu laiku tas pasākums šķiet visnotaļ interesants.
Publicēts: 04.11.09 16:22
 citēt
Kas ir "īdiņu"?
Publicēts: 04.11.09 16:23
 citēt
alloxa, a kas photomediaworld arī to Tavu tuftu pieņēma kā fotogrāfiju?:D
Publicēts: 04.11.09 16:28
 citēt
Manuprāt fotoblogā datorgrafikas sadaļā tomēr idejiski foto par pamatu derētu izmantot....
Publicēts: 04.11.09 16:38
 citēt
Ups, nemaz nemanīju, ka te ir kategorijas...

Pieņemsim, ka dotā Alloxa's bilde nemaz nav tik fotorealistiska, bet dažas labas pēdējo gadu 3d bildes ļoti pietuvojušās tam, sevišķi interjeri. Atšķirību var pamanīt tikai rūpīgi ieskatoties - ir par maz detaļu, vai arī bilde ir pārāk perfekta, bez mazliet netīrumiem šur un tur :) Tādu bildi gan varētu ielikt tracināšanai ;-)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas