Vai nevarētu kāds palīdzēt man izvēlēties fotoaparātu!? Es šajā lietā esmu vēl iesācējs bet vēlos kļūt kkas vairāk!
Man fotoaparāts ir vajadzīgs prieksh tāla attāluma bildēšanai! Tikai ne spoguļkamera! kkur 50 -100 metriem Kkur no 150 - 220 LS! Vajadzīgs liels zoom! Un bildēšanai krēslā(vakarā)!
Konkrēti priekš medībām un makšķerēšanas! es jau esmu trīs sameklējis-> FujiFilm , 10 x optskais zoom,nau diditālais zoom, 5MPix -> 175 ls lapa-> www2.220.lv... Panasonic lumix , 12 x optiskais zoom , 4 x digitalais, 6 MPix , 215 ls lapa-> www2.220.lv... Sony (carl zeiss) , 12 x optiskais zoom , 24 x digitalais zoom , 6 MPix , ->214 ls->links uz lapu www2.220.lv...
man liekas ka sony labākais , bet nu es jau neko nesaprotu!
sony marku neesi norādījis, bet es domā...visi garām1.2. nav stabilizācijas, 3. 2 baterejas netur brūķi. Canon 12 X, grozāms displejs, optiskajā skatu meklētājā tas pats, kas displejā redzams.
Uz digitālo zūmu ij neskaties! Arī stabilizācija vakara bildēm Tev neko nelīdzēs, jo nāksies vienalga labai bildei ņemt ar ISO 100 (augstāki ISO ir fufelis) un uz statīva ar garu ekspozīciju. Rezultātā kustīgas lietas būs izsmērētas (dažreiz var panāk labu efektu ūdenim, mākoņiem, miglai), t.i., par ātro zvejas, medību momentu ķeršanu pustumsā vai krēslā ar nespogulniecēm vari aizmirst. Kaut ko jau nobildēsi, bet ne priekš bloga.
es arī kā augošais mednieks iesaku Canon S3 IS...jo tam ir visgaišākais obektīvs...un tas ir ļoti svarīgi medībām...jo kad nā krēsla tad ar fijifilm bildējot tev būs tikai pelēkas bildes...man tā ir sanācis ar f/3.5 bildējot...Un Canonam šis foršais zoom(tās reizes pat neko īsti nonozīmē) 36-434mm(laikam) medībām ir ideāli... un priekš medībām dSLR ir grūti dabūt gaišus objektīvus...ja nu tas 70-200L IS f/2.8 par canon runājot(pārējos neesmu pētijis)bet tad tas zooms var būt par mazu un konventers samazinātu gaismspēju... un SONY vispār ir galīgi garām...neviens profesionālis tev viņu neieteiks...takā ņem canon fujifilm būs pa tumši...
ja no pana pana ņem FZ 30/50, tad stablizācija ir, tur piezūmojot arī diezgan ātri viņš nofokusē, trokšņi protams čau, za to krāsas labas. aķis arī labi velk (pat aukstumā). meņuška forša, ērti guļ rokās un smukiņš priekš tāda ziepja.
Ja medii zilonjus vai vismaz krokomotus, begodiilus vai stirnas, OK, ja siikaakus lopinjus, vaidzeetu garaakus stiklus. Nespoguleneem tomeer joprojaam netaisa tik garus kaa spoguleneem.
kreeslaa vispaar tu ar nespogui neko neizdariisi.. man bij S2 IS pie ISO 400, ieraugot bildi uz PC ir pilniiga zirnju zupa! grauds drausmiigs... Mediibas + kreesla + fotoaparaats man vispaar liekas diezgan sarezgiita situaaacija!
Mediibas + kreesla + fotoaparaats man vispaar liekas diezgan sarezgiita situaaacija!
Ir jau arii! Man gadiijies redzeet naktii filmeetu ar laakturiem sagaismotu tiigjeri, vinjam gan bija motiivi palikt kadraa, zjeel bija zakuskus pamest.