Nobriedusi būšu tik pie makro, kadu objektību lai izvēlas un kaadas bildes tiks iegutas? kas tais objektivu parametros jāskatās? Konkretāk Canon EOS400D / dzirdejusi esmu par Sigmu - kas tur der?
Snow, ja buutu ciitiigaak lasiijis citas foruma teemas, tad zinaatu, ka fotobloga profili rkraw un inuscha iespeejams pieder vienai personai, jo abi logojoties fotoblog.lv no vienas ip adreses un viena otru apdaavina ar izcileim veerteejumiem!
alchsh:Snow, ja buutu ciitiigaak lasiijis citas foruma teemas, tad zinaatu, ka fotobloga profili rkraw un inuscha iespeejams pieder vienai personai, jo abi logojoties fotoblog.lv no vienas ip adreses un viena otru apdaavina ar izcileim veerteejumiem!
... un kāda atšķirība. Mums te cienījamiem blogeriem bija kloni... dažš gan ir izdzēsies. Bet viena IP nenozīmē, ka ir viena persona. IP piešķirās gala aparātam, un ja tas ir neta (switch) sadalītājs, tad uz vienu IP 255 kompji var dzīvot netā no iekšējā tīkla.
rkraw:nu varbut tomer kads par teemu kautko pateiks - citadi paldies var teikt tikai alchsh
Neko diži oriģinālu nevaru pateikt, kā vienīgi to, ka lietoju Tamron 90/2,8 Macro, pirku no vietējā kolēģa labā stāvoklī pa 200 Ls un neredzu viņā (ne stiklā, ne kolēģī) nekā slikta... Salīdzinājis ar citiem neesmu, bet nedomāju, ka nesteidzīgām makrolietām būs diža starpība (Canon 100. Sigma 105, Tamron 90/2,8). Ja funktierē par fokusa attālumu grupu (50-60, 90-105 vai 150-180), jāskatās , ko vairāk bildēs. Puķītēm būs labāks platāks (50 mm), kukainīšiem- garāks. Es izvēlējos kompromisu (pa vidu). Var noderēt arī kā portretnieks, vienīgi bīstami bildēt dāmas "virs balzaka vecuma"- pārāk asi zīmē...
rkraw:paldies, Friidis, kuras bus tasbildes kuras esi bildejis ar savu objektivu - vai albumaa ir?
Diemžēl uz vecumdienām esmu kļuvis slinks bildētājs, arī makro-foto-studijas (mazdārziņa) pagaidām nav. No vecajām makrobildēm vienīgā, ko atceros ar Tamronu 90/2,8 bildējis, ir šamais briesmonis:
ir ir labs canon 100mm,tikai makro vai priekšmetu bildēšanai,var jau gan bildēt jebko.Canon objektīvu vieglāk būs pārdot,ja apniks ar kustīgajiem kukaiņiem krāmēties,puķītēm jau var arī citus lētākus variantus piemeklēt(crop,gredzeni,universālie objektīvi)
Ja gribi pavisam lēti- še ku makrobilde ar Canon kitinieku+ paštaisīta makrolēca no +4D briļļu stikla: Tikai tie briļļu stikli arī nenormāli cenā cēlušies- minēto man 58 mm filtra aptverē Ogres optiķi pirms 3 gadiem ielika pa 2 Ls, bet nupat par parastām lasāmbrillēm 30 Ls noplēsa...
Ņem Canona 100mm un būs viss ok - jo ja tā uzreiz nav zināms, ko vēlies no makro objektīva tad tas būs pietiekami universāls - ne par īsu, kad minimālā fokusēšanās distance par mazu (daudziem tas traucējot, bet nu varbūt tas individuāli) un fona bļurs nepietiekams, un ne par garu, kad grūtāk no rokas noturēt. Tā teikt zelta (un šajā gadījumā patiešām zelta) vidusceļš, kuru pērkot nevar nošaut greizi. Tiesa īsti nepiekritīšu iedalījumam, ko ieteica Friidis, ka īsāks priekš puķītēm, bet garāks priekš kustoņiem - ja skatās tikai no piekļūšanas viedokļa (ja kustīgs objekts, tad vajag garāku, lai neiztraucētu), tas var būt svarīgs aspekts, tomēr bildējot puķīti ir smuki, kad var to forši atdalīt no fona - tad protams garāks objektīvs (>100mm) to paveiks krietni labāk nekā 50-60mm.
Bet nu nav ko sarežģīt lietas - 100mm būs super. Pērc tik nost
bergaupuris1:Viens pupains radījums uzrāvies ar saviem klona profiliem un visiem tēviņiem pēkšņi vienalga cik un kam profili Pat klonu mednieks Haiduks metis savu ierūsējušo plinti krūmos :P Nākaimais prikols varētu būt - haiduka atzīšanās dubultprofila izmantošanā :
un tu buutuu tas lielolu radijums ar 8 dienu stazu fotobloga kurs te vius no veco nagu galiem pazits, ja? D
rkraw:paldies, Friidis, kuras bus tasbildes kuras esi bildejis ar savu objektivu - vai albumaa ir?
Diemžēl uz vecumdienām esmu kļuvis slinks bildētājs, arī makro-foto-studijas (mazdārziņa) pagaidām nav.
toties Friidis vienmēr var pastāstīt, kas ir lēti un sirsnīgi. nekas, ka bilžu nav un tālāk par sigmu acis neskatās un pieredze nevelk. paštaisīts, lēts, draudzīgs padoms. bez rezultāta fotografijā... toties vienmēr ir padomi par nenotikušajām lietām. fantāzijas.
rkraw> sigmai ir tikai viens labums- cena (uz kvalitātes rēķina). esmu nikonists, man der 85 mm. canonam- 100mm ir labs
šitais www.photozone.de... , ir pamēģināts, der ne tikai makro. no Sigmām neslikts makro www.photozone.de... , mēģināts nav, ir redzētas bildes un lasītas atsauksmes
Friidis:
Diemžēl uz vecumdienām esmu kļuvis slinks bildētājs, arī makro-foto-studijas (mazdārziņa) pagaidām nav.
toties Friidis vienmēr var pastāstīt, kas ir lēti un sirsnīgi. nekas, ka bilžu nav un tālāk par sigmu acis neskatās un pieredze nevelk. paštaisīts, lēts, draudzīgs padoms. bez rezultāta fotografijā... toties vienmēr ir padomi par nenotikušajām lietām. fantāzijas.
rkraw> sigmai ir tikai viens labums- cena (uz kvalitātes rēķina). esmu nikonists, man der 85 mm. canonam- 100mm ir labs
Pēterson, diez kāds sakars tavam žults izvirdumam ar tēmu? Sīkumaina atriebība par senu atgādinājumu, ka tavas eiropas fotomeistara ambīcijas neštimmē ar reāliem vietējiem panākumiem? Labāk ekonomiski pamatots saprātīgums un draudzīgums, nekā uzpūtīga plātīšanās.
Friidis: Pēterson, diez kāds sakars tavam žults izvirdumam ar tēmu? Sīkumaina atriebība par senu atgādinājumu, ka tavas eiropas fotomeistara ambīcijas neštimmē ar reāliem vietējiem panākumiem? Labāk ekonomiski pamatots saprātīgums un draudzīgums, nekā uzpūtīga plātīšanās.
Frīdi, tu neesi ekonomētājs, tu esi sīkmanīgs KNAUZERIS, un SKAUĢIS kurs slaistās netā tēlojot fotogrāfijā zinošu cilvēku. un, ja vēlies- atbrauc līdz manīm. es tev parādīšu dokumentus, lai tu saprastu ko es daru. jā, patiešām, es pārdodu atsevišķas savas fotogrāfijas korporatīvajiem pircējiem ārpus Latvijas. nu un? vēlies paskaitīt naudu manā makā- laipni lūdzu! bet tev kremt, ka tu NEVARI, jo nav KO pārdot. (un domēna reģistrācija un hostings ārpus LV ir lētāks, drošāks un kvalitatīvāks- aptuveni 1.50 Ls mēnesī par VISU un zibenīgā ātrumā) a, un es nepretendēju uz FIAP utml apbalvojumiem, jo neuzskatu tos par vajadzīgiem. man nevajag slavu- mani tāpat pazīst. es vnk esmu labs speciālists, kurš pārzin foto tehnoloģijas stipri virs vidusmēra. un tās lietoju. arī taisot bildes. jo štruntīgas, nevienu neinteresējošas, ar paštaisītiem nekvalitatīviem rīkiem taisītas bildes ir milicijas dežurantu pienesums fotolauciņā
Friidis: Pēterson, diez kāds sakars tavam žults izvirdumam ar tēmu? Sīkumaina atriebība par senu atgādinājumu, ka tavas eiropas fotomeistara ambīcijas neštimmē ar reāliem vietējiem panākumiem? Labāk ekonomiski pamatots saprātīgums un draudzīgums, nekā uzpūtīga plātīšanās.
Frīdi, tu neesi ekonomētājs, tu esi sīkmanīgs KNAUZERIS, un SKAUĢIS kurs slaistās netā tēlojot fotogrāfijā zinošu cilvēku. un, ja vēlies- atbrauc līdz manīm. es tev parādīšu dokumentus, lai tu saprastu ko es daru. jā, patiešām, es pārdodu atsevišķas savas fotogrāfijas korporatīvajiem pircējiem ārpus Latvijas. nu un? vēlies paskaitīt naudu manā makā- laipni lūdzu! bet tev kremt, ka tu NEVARI, jo nav KO pārdot. (un domēna reģistrācija un hostings ārpus LV ir lētāks, drošāks un kvalitatīvāks- aptuveni 1.50 Ls mēnesī par VISU un zibenīgā ātrumā) a, un es nepretendēju uz FIAP utml apbalvojumiem, jo neuzskatu tos par vajadzīgiem. man nevajag slavu- mani tāpat pazīst. es vnk esmu labs speciālists, kurš pārzin foto tehnoloģijas stipri virs vidusmēra. un tās lietoju. arī taisot bildes. jo štruntīgas, nevienu neinteresējošas, ar paštaisītiem nekvalitatīviem rīkiem taisītas bildes ir milicijas dežurantu pienesums fotolauciņā
Pēterson, mani nekas nekremt, neskauž (jo nevilina algotā fotogrāfa ikdienas rutīna) un man ir dziļi vienaldzīgi tavi biznesa darījumi. Man vnk nepatīk augstprātīgi cilvēki, kas tēlo intelektuāli, bet diskusijā nolaižas līdz tirgus sievas cienīgam diskusijas līmenim ar oponenta personīgās dzīves "analīzi". Tavi offtop izteikumi šajā tēmā to labi apliecina. Es netaisos apgalvot, ka neesi labs fotogrāfs, taču tavi pašslavinājumi ir tikai tukšas runas- mūsdienās laba un atzīta speciālista profesionālās darbības pēdas parasti bez lielas piepūles atrodamas Internetā. Par tevi es redzu tikai viduvēju reitingu amatieru mājaslapas profilā...
rkraw:nu varbut tomer kads par teemu kautko pateiks - citadi paldies var teikt tikai alchsh
Ja funktierē par fokusa attālumu grupu (50-60, 90-105 vai 150-180), jāskatās , ko vairāk bildēs. Puķītēm būs labāks platāks (50 mm), kukainīšiem- garāks. Es izvēlējos kompromisu (pa vidu). Var noderēt arī kā portretnieks, vienīgi bīstami bildēt dāmas "virs balzaka vecuma"- pārāk asi zīmē...
aplamības pašā saknē par platumiem-garumiem
MAKRO stiklu raxturo cik tuvu var piebāzt tā priekšējo lēcu objektam (min fokusēšanas attālums) un cik lielu bildi tas zīmē uz matrices/filmas (t.i., ja muša 15mm liela dabā, tās projekcija uz matrices būs 15mm, ja makro koeficients objektīvam 1:1)
objektīva fokusa attālums nav atkarīgs no matrices izmēra (1.5, 1.6 utt). nekas nekur nav jāreizina. mainās redzes leņķis, ne fokusa attālums.
portretiem makro stikls nav "bīstams", jo parasti tā izšķirtspēja nav augstāka par vidusmēra objektīvu izšķirtspēju. neprasmīgās rokās jebkurš objektīvs var būt "par asu, mīkstu, garu, īsu". izmantojot un mainot parametrus (diafragmas atvērumu) var kardināli mainīt bildi. ir arī citi paņēmieni. nedārgi un lietojami kopš 19.gs.... ja ādas defekti ir saskatāmi, tad tos tāpat redzēs attēlā, ja bildē ar tikpat kā jebkuru objektīvu vidējos parametros. pie nosacījuma- ja pēc dežūras rokas netrīc un asums iestādīts uz seju
miglainais foniņš atkarīgs no mm un blendes atvēruma.. es jau esmu 100 mm Canon piekritēja, var bildēt gan makro gan portretus,, pēdējā gadījumā- pietiekami gaišs, lai var bildēt no rokas... bija lētais 50 mm, kas arī sirdi sildīja ar savu fona zīmēšanu puķītēm