mācījos kad atvērās 1. "sezonu". bija totāls nelīmenis. aptuveni kā vidusskolā. es pat anglenes učenei sagādāju materiālus no saviem krājumiem. arī citos priekšmetos bija totāls tehnikuma līmenis-mācīja ļooooti lēēēni, neefektīvi un pat kļūdaini. jau pirmajā dienā ar tiem "pasniedzējiem" saeecējos.
salīdzinoši RTU varēja nosaukt jau par augstskolu.
Nu ar angleni bankjene joprojam ka pa celmiem - viena pavasari sanaca 1.kursu praktiski izgajusai meitenei palidzet - sakuma pakonsultet, beigas jau tulkot to, tiesam pamatskolas limena tekstu. Pat ekonomikas terminus nezinaja, a atzime anglene 8.
versatile:Nu ar angleni bankjene joprojam ka pa celmiem - viena pavasari sanaca 1.kursu praktiski izgajusai meitenei palidzet - sakuma pakonsultet, beigas jau tulkot to, tiesam pamatskolas limena tekstu. Pat ekonomikas terminus nezinaja, a atzime anglene 8.
Nu un kā domā, viņai mājasdarbus nepalīdzēja neviena palīdzīga dvēsele sagatavot uz to pašu 8/9? Tekošo gramatikas vielu uz kd jau iekalt un pēc tam aizmirst, tāpat kā terminus, jau ar neprasa augstu pilotāžu. Kopā sasummējot tādu mājasdarbu un kd atzīmes galā jau smuks cipars sanāk, tikai viņu nedala uz visiem palīgiem, bet piešķir studentam vienam pašam. 4.gadu jau tur mācos, redzu to diendienā, un nedomāju, ka LU vai RTU tas nebūtu iespējams.
Kopumā jau viss tāpat kā jebkur citur atkarīgs no paša vēlmes kaut ko darīt, uzzināt un lasīt. Mācību slodze nav liela pateicoties ne pārāk motivētiem indivīdiem, kas tiek uzņemti un kuru balsis parasti ir skaļākās gadījumos, kad pasniedzējam ienāk prātā paprasīt ko vairāk. Diemžēl klientorientācijai mēdz būt arī slikti efekti. Ir arī lietas, kas ir labākas kā lielajās universitātēs - lekcijas tiek maksimāli saplānotas tā, lai dienās nebūtu "logi" vairāku lekciju garumā, lekciju saraksts ir stabils un zināms krietni uz priekšu un vienmēr pieejams internetā. Tas palīdz plānot savu laiku. Tāpat arī studijas notiek pēc moduļu sistēmas hibrīda - priekšmeti notiek paralēli(dažādas lekcijas 1 dienā), bet tiem ir dažāds apjoms, ko izsaka kredītpunktos(KP). Kas nozīmē, ka laikā, kad paredzēta sesija, eksāmeni būs tikai tajos priekšmetos, kas ir paralēli ilguši visu semestri un tie, kam bija 1KP un kas beidzas praktiski mēneša laikā nebūs galvassāpes, jo to eksāmeni notiek tieši pēc tam, kad tajos beigušās lekcijas.
Pasniedzēji - ir izcili, ir labi un ir arī tādi, kas ne pārāk, bet tā, šķiet, ir visur. Tas, kas man patīk ir plašās iespējas piedalīties līdzfinansētajos ārzemju projektos - to ir salīdzinoši daudz, par dažādām tēmām un ar dažādiem uzdevumiem un praktisku iespēju pastrādāt starptautiskās komandās no 1 nedēļas līdz pat pusgadam.
BA gan nav lēts prieks un uz visu fona man šķiet, ka ir pats dārgākais risinājums šobrīd. Tomēr, ja Tev ir tiešām teicamas atzīmes atestātā vari konkurēt uz E.Samuļa stipendiju, kas pilnībā nosedz studiju maksu un tiek pagarināta katru gadu, ja atzīmes atbilst kritērijiem(tā kā ir iespēja arī pilnīgi par velti tur izmācīties).
Un starp citu - Banku darbība ir tikai 1 koledžas līmeņa programma, ko BA piedāvā. Pamatprogrammas(bakalaurs) ir finases un uzņēmējdarbības vadīšana.
Meitene par savam zinasanam bija diezgan parliecinata ka ja ne labam, tad apmierinosam noteikti... Par parejo japiekrit, BA nav slikta vieta, bet tiem, kas no turienes parnaca pie mums, sse patika tomer labak.
versatile:Meitene par savam zinasanam bija diezgan parliecinata ka ja ne labam, tad apmierinosam noteikti...
Tāpat kā daudzi, kas CV raksta "angļu valoda - tekoši". Esmu redzējusi B līmeņus valsts angļu valodas eksāmenā, kas īsti teikumus kopā nemāk salikt, bet līmenis taču skaitās labs un tas viņiem rada ilūziju, ka viņi taču angļu valodā ir labā līmenī. Palēnām gan priekšmeti, kas mums notiek angļu valodā sāk salikt visu pa vietām, bet lēnām.
Par to, ka SSE patīk labāk es nemaz ir nestrīdos gana daudz esmu dzirdējusi no viņiem. Objektīvi vērtējot BA tas šobrīd un vēl kādu labu laiku būs ne vairāk kā 2.variants izglītības iestāžu izvēlē. Bet visiem iekš SSER vietas tāpat nav
Delj izmaksam es liktu ka 3o ai LU EVF. Lai gan daudzi apgalvo, ka tur esot zems limenis, ta vieta dod iespejas (bet nespiez, atskiriba no SSER) iemacities gandriz visu to pasu. Ja ekonomika tiesam patik, tad macities to bus labi visur. Vai BA vs LU diplomiem pec tam ir kada reala atskiriba, pateikt nemacesu.
Paspēju mācīties tur, kad vēl bija koledža, smukas meitenes tur mācijās, galvenasi ko atceros... Nu jā bij tur tāds Škapars, kas visiem neklātniekiem lika nopirkt savu grāmatu par mikroekonomiku...