forum.gif
Kāzu fotogrāfēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzu fotogrāfēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.11.09 13:48
 citēt
Heijaa...

Veeleejos uzzinaat cik ir kaazu bildeeshanas Latvijaa? Cik daudz naudinjas cilveeks videeji var atljauties par bildeeshanu?

Bildeeshanai izmantojot Canon 40D, 10-20 sigma, 50mm F/1.4, 70-200 F/2.8L IS USM, 24-105mm F/4L, 85mm F/1.2L, 480EX Speedlite.
Publicēts: 07.11.09 13:50
 citēt
Cik kāzas Latvijā gadā notiek tik kāzās tiek arī bildēts.
Publicēts: 07.11.09 13:56
 citēt
vidēji 5-25% no kāzu izmaksām.
Kāziniekiem ir vienalga,kāda Tava tehnika,tiem rezultāts interesē.
varu tikai par sevi pateikt,gadā ap 20-30 kāzām,šogad uz pusi mazāk.
Publicēts: 07.11.09 15:17
 citēt
ja bildē ar galvu, tad pietiek ar kameru, vienu objektīvu, zipeni.

ja grib sākt bildēt kāzas, tad novembris ir viens no bēdīgākajiem mēnešiem...

kāzu bildēšana ir reģionāls bizness un uz Rēzekni nav vērts braukt bildēt, jo peļņas daļa ir jāizdod par tr-tu. tas tā, Latvijas kāzu standarta budžetu sakarā.
Publicēts: 07.11.09 19:23
 citēt
Nee, es biju domaajis cenas zinjaa... cik apmeeram maxaa bildeet kaazas?
Publicēts: 07.11.09 19:32
 citēt
Pie uzskaititas tenikas mac bazhas ka istaja bridi parasti tiks mainits objektivs.
Publicēts: 07.11.09 19:46
 citēt
Jonny04_aumis:Nee, es biju domaajis cenas zinjaa... cik apmeeram maxaa bildeet kaazas?

Tāpat kā mūziķu, aktieru utml pakalpojumi- jo lielāka slava un tuvāk metropolei, jo dārgāka cena. Un cenu diapazons gana liels
Iesācējam cerēt uz labu ciparu nav reāli- ja nav labas prasmes un pieredzes, labi nopelnīt var tikai pirmo reizi. Bet pēc tam var gadīties arī "atrauties" (neveiksmes gadījienā...:)
Publicēts: 07.11.09 19:49
 citēt
Iesākumā ar 50Ls bus gana labi :)
Publicēts: 07.11.09 20:03
 citēt
zazis:Iesākumā ar 50Ls bus gana labi :)

50 ir pietiekami lai nekad vairs neveeleetos bildeet taadu pasaakumu kaa kaazas

es labāk skaldu malku divas dienas pa 50ls
Publicēts: 07.11.09 20:15
 citēt
zo:
zazis:Iesākumā ar 50Ls bus gana labi :)

50 ir pietiekami lai nekad vairs neveeleetos bildeet taadu pasaakumu kaa kaazas

es labāk skaldu malku divas dienas pa 50ls

Es arī par 200 un 300 Ls nebildētu kāzas, man tās nepatīk....
Un malku skaldīt ir 100 reizes veselīgāk kā kazas bildēt :)
Publicēts: 07.11.09 20:37 labots
 citēt
es jau par to pašu runāju

kautgan pa 300... :)
Publicēts: 07.11.09 20:58 labots
 citēt
Uh tī!
Cilvēkam 85 1.2 un vēl prasa cik vēl var atļauties maksāt lai bildētu kāzas.
Parasti jau ir otrādi: fotogrāfam maksā, bet ja šādi nostāda jautājumu...
Vēl būs jāmaksā par patērēto laiku, degvielu un auto amortizāciju, kameras slēdža resurss, asistenta alga, laika, kas pavadīts oriģinālfailu apstrādei, ja pats printēsi, tad tintes un papīra izmaksas, CD, lielo bilžu un fotogrāmatas izmaksas, utt. utjp.
Publicēts: 07.11.09 21:00
 citēt
Eltons:Uh tī!
Vēl būs jāmaksā par patērēto laiku, degvielu un auto amortizāciju, kameras slēdža resurss, asistenta alga, laika, kas pavadīts oriģinālfailu apstrādei, ja pats printēsi, tad tintes un papīra izmaksas, CD, lielo bilžu un fotogrāmatas izmaksas, utt. utjp.

nu tev arii shkjiet ir canona ff un tu bildee krapu. par ko tas liecina?
Publicēts: 07.11.09 21:07
 citēt
zo:
Eltons:Uh tī!

Izvērs tālāk savu domu, lūdzu, nesapratu...
Publicēts: 07.11.09 21:08
 citēt
Tehnikai nav 100% nozīmes,lāā jau ekoists to iepriekš teica, bet bez pieredzes par pirmajām kāzām vispār tev vajadzētu prasīt tikai izmaksas kas sedz tavas pašizmaksas. Trešajās vai ceturtajās vari sākt domāt par minimālu honorāru. Lai prasītu atbilstoši savām spējām tev vajadzētu būt vismaz portfolio ar 5 dažādu kāzu fotogrāfijām. Tikai tad tu vari domāt par to kāda ir cena ar kuru tu novērtē savu darbu. Paskaties cik prasa konkrēts fotogrāfs. Izdomā vai vari sniegt tādu pašu pakalpojuma kvlaitāti un tad izdomā cik tad tu varētu prasīt.

ieskaties [url=www.lkfa.lv]www.lkfa.lv[/url] biedru sadaļā. Cenas vidēji svārstās no 200-400Ls
Publicēts: 07.11.09 21:12
 citēt
Eltons:
zo:as izmaksas, utt. utjp.

Izvērs tālāk savu domu, lūdzu, nesapratu...

:)

vienkaarshi sakot. tavaam datorgrafikas spekulaacijaam pietiktu ar kaadu ziepjutrauku.
Publicēts: 07.11.09 21:22
 citēt
Protams.
Paldies par padomu.
Bet vēl paliek tās pašas kāzas, studiju darbi, modeles, modeļi, korporatīvie pasākumi, izstādes, dzīvnieku foto, noformējumi, koncerti, mājaslapas, izstādes, utt.
Ko nu man ieteiksi darīt?
Visus pasākumus atcelt un visu tehniku kur man tagad likt?
Publicēts: 07.11.09 21:25
 citēt
korporatīvie pasākumi :D
Publicēts: 07.11.09 21:29 labots
 citēt
zo:korporatīvie pasākumi :D

Kas?
Vairāk kā dažās labās knauzeru kāzās maksā.
Učis, stuģent!

Tak ko ar tehniku man darīt?
Kameras, objektīvi, studija, laptopi, fotobankas, utt.
Tev atdot vai?
Publicēts: 07.11.09 21:31
 citēt
Tehniku vari smuki salikt uz plauktiņa un katru sestdienas rītu noslaocīt putekļus :D
Publicēts: 07.11.09 21:33
 citēt
Eltons:

Kas?
Učis, stuģent!

Tev atdot vai?

es jau nesaku ka kaadam jaatdod. vienkaarshi tu te nevietaa piepisies cilveekam par 85/1.2
Publicēts: 07.11.09 21:35 labots
 citēt
zo:
Eltons:]

Kas?
Učis, stuģent!

Tev atdot vai?

es jau nesaku ka kaadam jaatdod. vienkaarshi tu te nevietaa piepisies cilveekam par 85/1.2

Nu piedod, ja vari.
Vienkārši 85 1.2 ir vienīgais, kas man pietrūkst (uz Ziemassvētkiem ceru sev tomēr uzdāvināt)
Un vielaicīgi cilvēks tik gramatiski nepareizi formulē savu jautājumu...
Kā tai dziesmā:
Ja 4 balti krekli ir cilvēkam...
Publicēts: 07.11.09 23:08
 citēt
prasīt vajag tik cik nav kauns prasīt, ja paprasīsi par maz, paņems kādu dārgāku :)
Publicēts: 08.11.09 00:15
 citēt
Eltons:
Kā tai dziesmā:
Ja 4 balti krekli ir cilvēkam...

Dziesma nav par krekliem.
Publicēts: 08.11.09 00:18
 citēt
Zo, nav nevieta. Un Elton, neesi bargs, mosh to fotosomu ar tehniku vienkarshi noz...atrada.
Publicēts: 08.11.09 04:27 labots
 citēt

Korporativi pasakumi NESALIDZINAMI labak apmaksats un daudz mazak stressains bizness neka Kazas LATVIJAS variantaa:):) Kazas pa 2 dienu pasakumu cik te videji nemot 400-500Ls , koroprativas lietas RETI par pasakumu tames ir zem 500Ls par dazjam stundam , ja runa par vairaku dienu pasakumiem tad tame ir vairakas štukās:):) Ja strada komanda un vajadzigs atrs rezultats un specifiskas velmes tur bildes uzreiz vai apdrukati DVD vacinjos uz aizbraukslanu tad korporativajos tames sniedzas vairakas štukās kas kazas ir exkluzivi un nereali :):) Tiesa jāsaka ka pēdējā gadā korporatīvi pasakumi parvietojušies no ZEMES uz JURU , tipa Dižķibele tak esot lidz ar to "Pasakumi" arvien biezjak notiek uz dazjadiem kruizu kugjiem. Plenderejoties marsruta sakot no Helsinkiem vai Tallinas beidzot parasti kautkur Rietumeiropas lielajas ostas.
Publicēts: 08.11.09 04:30
 citēt
Nav jau teikts, ka tehnika pieder pašam censonim, varbūt vienkārši ir pieejama i viss! Takā nav ko tukši salmus kult par kkādiem 1.2 un vēl sazin ko :)
Publicēts: 08.11.09 07:40
 citēt
njaa....
ja ir tādi objektīvi un 40D, tad kaut kas nav kārtībā. viens pats objektīvs 3x dārgāks nekā body.
+ vēl ka garais zooms ir L IS.
Publicēts: 10.11.09 08:57
 citēt
aigarsa:njaa....
ja ir tādi objektīvi un 40D, tad kaut kas nav kārtībā. viens pats objektīvs 3x dārgāks nekā body.

Vot nesaprotu par ko šūmējas, vai tad tiešām ir vajadzīga liela kamera:)
Ja cilvēkam labi sanāk ar šādu kameru un citu negribas:)
Es gan laikam būtu nopircis kaut ko jaunāku:)
Publicēts: 10.11.09 09:19
 citēt
Pauliic:prasīt vajag tik cik nav kauns prasīt, ja paprasīsi par maz, paņems kādu dārgāku :)

kstatji esmu ar šito saskāries, lai cik smieklīgi tas nebūtu...
Publicēts: 10.11.09 09:21
 citēt
aigarsa:njaa....

40D daudzos parametros iekabina 5D. manuprāt normāla komplektācija čalim. man nebūtu nekādu pretenziju pie tāda tikt pašam. :)
Publicēts: 10.11.09 11:01
 citēt
zazis:Cik kāzas Latvijā gadā notiek tik kāzās tiek arī bildēts.
mazāk gan, ja vien par bildēšanu neuzskata fotkāšanu ar otrādām ziepenēm un telefoniem.
lai visiem, ka bildē kāzas vai ARĪ kāzas, būtu tik daudz kāzu bildēšanu, kā šie aogalvo, Brrīvvalsts iemītniekiem būtu jāprecas reizi 2-3 gados. :D
Publicēts: 10.11.09 11:46
 citēt
Jonny04_aumis:480EX Speedlite.

?
Publicēts: 10.11.09 12:57
 citēt
alvils:

40D daudzos parametros iekabina 5D. manuprāt normāla komplektācija čalim. man nebūtu nekādu pretenziju pie tāda tikt pašam. :)

Tikai ne attēla parametros! Kaut gan blogeristiem jau citi kritēriji- kā uz tausti ir korpusa plastmasa un tamlīdzīgi...
Publicēts: 10.11.09 13:07
 citēt
Svarīgākie parametri: laba matrica, laba optika, adekvāts slēdža ātrums un asuma dziļums.
Sanāk tikai četri.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (3):