Mhm,pilnībā pievienojos. Optiski jāatzīst samērā labs stikls,arī mehāniski nav neko štruntīgs. Ja var atļauties drusku dārgāku,tad Sigma 18-50 f/2,8 vai Pentax 16-45 f/4.
Tad saku,paliec pagaidām pie kita. Vari man paskatīties galeriju un reportāžas.Līdz šai vasarai taisītas ar Pentax K100D,pēc tam K10D un galvenokārt kitu (otrais bija 80-320 klāt). Pa manam,ļoti sakarīgi priekš kita.
shvaboc:Tad saku,paliec pagaidām pie kita. Vari man paskatīties galeriju un reportāžas.Līdz šai vasarai taisītas ar Pentax K100D,pēc tam K10D un galvenokārt kitu (otrais bija 80-320 klāt). Pa manam,ļoti sakarīgi priekš kita.
Jā, sakarīgas tev bildes. Dabasskatiem izskatās kits tiešām būs ok! Sporta bildes arī varbūt ar kitu taisīji? :-O
ērgļu gonka pagājšgad,jeep raid latvia un latgale trophy šogad ir bildēti tieši ar to.Rallijā un autošosejā gan elementāri par īsu tas stikls,toties mežā ļoti ok.
bergaupuris1:Interesanti gan. Ko telpā var nobildēt ar to kameru un 50 mm ???? Vienīgi kā Gudris saka, iegūsi patīkamui fona blūriņu, ja kāpņu margas detaļu mēģināsi bildēt.
ja cilveeks grib leetu, gaishu stiklu, tad nekas cits kaa 50mm 1.4 nesanaaks
bergaupuris1:Interesanti gan. Ko telpā var nobildēt ar to kameru un 50 mm ???? Vienīgi kā Gudris saka, iegūsi patīkamui fona blūriņu, ja kāpņu margas detaļu mēģināsi bildēt.
un vispaar Tu buutu diezgan paarsteigts uzzinot to, ko cilveeks var nobildeet telpaa ar 50mm uz cropa
tas ir tikai ieteikums no manas Pentaxpuikas puses, jo telpaas izmantoju vai nu 30mm Sigmu vai Pentaxa 50 1.4 un peedeejais ir leetaaks taakaa mans ieteikums ir tieshi taads, turklaat tam ir piemeerotaaks lenkjis un af atshkjiriibaa no Tevis piemineetaa Jupitera , nevajag njemt paaraak pie sirds BET te jau var, protams, saakt striideeties par telpas lielumu, gaismas daudzumu utt, taadaa gadiijumaa shii diskusija ir relatiiva un runaat par to var liidz naakamnedeeljas vidum un taapat nenonaakt liidz logjiskam galarezultaatam
martins_goncars: un te nu logjisks jautaajums-KAAPEEC? kaapeec? kaapeec tas taa?
Esi kādreiz pavazājies ar (sauksim to moderni ) fulfreimotu kameru un 50 mm stilu ? Vai nav bauda ? Kā redzi tā bliez. A bet uz cropa - tie 50 mm pentax laikam ar 1,5 bij jāreizina nevis 1,6 ? San;ak lēta kaka portretu bildēšanai.
kaa jau teicu - tas ir relatiivi man patiik smuki sabildeet sejas, kas pie mutes tur alkohola glaazes, ja kaadam patik sabildeet 5 cilveekus blakus, kas tur triec iekshaa briinumdziru, tad vinjsh to pasaakumu var bildeet ar gaishu platlenkji un galarezultaats vinjam buus patiikamaaks, BET, ja mees atgriezjamies pie taa galvenaa kriteerija (cenas), tad dizji daudz alternatiivu nesanaak lai vai kaa kaads grib bildeet alkaanu bildes
martins_goncars: un te nu logjisks jautaajums-KAAPEEC? kaapeec? kaapeec tas taa?
Esi kādreiz pavazājies ar (sauksim to moderni ) fulfreimotu kameru un 50 mm stilu ? Vai nav bauda ? Kā redzi tā bliez. A bet uz cropa - tie 50 mm pentax laikam ar 1,5 bij jāreizina nevis 1,6 ? San;ak lēta kaka portretu bildēšanai.
neesmu vazaajies ar fullfreimotu digiaparaatu, bet esmu vazaajies ar filmu aparaatu un cropotu digiaparaatu un man jau lenkjis labaak patiik tieshi peedeejam
bergaupuris1:50mm ir universālākais garums pasaulē priekš 35 mm kamerām. Nu priekš fulfreimotajiem Crop kameras šo milimetru reputāciju sabradāja Kas līdzvērtīgs 50mm f 1,4 priekš 35 mm kameras maksā pat desmitiem reižu lētāk, kā priekš cropenēm.
Da labi - nah. D*ršamā diena šodien
relatiivs spriedeleejums ja man buutu ~80mm objektiivs, tad biezjaak izmantotu tieshi to, nevis, piemeeram, 30mm uz cropa