forum.gif
Uzmeta par 2%
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Uzmeta par 2%
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.11.09 02:02 labots
 citēt
Droperidol:man tomēr šķiet, ka turpinot izvairīties no nodokļu maksāšanas, nav iespējams sagaidīt piepildītāku valsts budžetu -

da tac pilnīgs põ par to budžetu! :)

ja nodokļi nav sadalīti proporcionāli, ja tie nav loģiski, un taisnīgi nav ne mazakās vēlmes un motivacijas tos maksāt.
laikā, kad citās valstīs savus iedzīvotājus mēģina saudzet, piem. samazinot PVN no 21 uz 15, pie mums visu izdara ačgarni?

Laikā, kad (nu tjipa ne tagad... tagad viss ir par vēlu :) )varēja valstī tomer attīstīt kkadu ražošanu, visi joprojām spieda uz importu, poh... cik tur mārdžins, kaut 2-3% (pie. Depo strateģija), ka tik nekas nav jadara (noperk-pardod).
Kāpēc citas valstīs veikalos vietejā ražojuma preču īpatsvars ir 85-90%. Parsvarā visi šie ražotāji šodienas krīzes apstakļos stradā, stradnieki saņem algu. Ražošanas optimizācijas rezultā Itālijā ražots o.5 kg keks pilns ar augļiem ,no ekologiski tīrām izejvielām, eksportets uz UK mazumtirdzniecībā maksā 1 mārciņu? Man jautajums - ko es tik sliktu esmu izdarijis, ka mūsu Staburaga līdzvertīgu izstrdājumu man grib iesmeret pa 2.50 Ls?

Fakts, ka LV piešķirtās izmešu kvotas, par ko normalas valstīs rīkli gatavi pargrauzt, seit tiek pardotas abroad :D
Bet toties Ikskilē un Ogres novadā ikvakarus avotā var droši mazgāt kājas ....
Publicēts: 10.11.09 02:30
 citēt
Protams, ka vienmēr būs kāds, kuram nepatiks otra viedoklis. Arī šeit ;)

Savu viedokli cilvēki sāk aktīvāk izteikt tieši brīžos, kad zaudēt jau tā īsti vairs nav ko. Piemēram, ierēdnis saņemot algu 800 Ls, diez vai ies skaļi paust savu sašutumu pie Saeimas par to, ka viss ir slikti un pensionāriem neindeksē pensijas vai ir samazināti bērnu kopšanas pabalsti. Viņam vienkārši tas ir poh. Taču tajā brīdī, kad šis ierēdnis tiek nolikts uz 300 Ls, un desmit tādi paši tiek atlaisti, šī situācija kardināli mainās. Pašlaik cilvēki ir novesti līdz "zaudēt nav vairs ko" stadijai. Un tas jau ir sprādzienbīstami.

Kamēr valsts kāpj uz varžacīm sabiedrības neaizsargātajiem slāņiem (pensionāriem, slimniekiem, invalīdiem, ilgstošajiem bezdarbniekiem etc.), kuri par sevi nevar pastāvēt, tikām viss, ko mēs dzirdēsim, būs skaļāka vai klusāka neapmierināta murdoņa. Taču ... pirmkārt, pašlaik vislielākais darbinieku samazinājums ir valsts pārvaldē. Otrs ir tas, ka aptuveni trešdaļa visu oficiālo bezdarbnieku ir jaunieši (20-29 gadi), trešais - palielinās bezdarbnieku ar augstāko izglītību skaits (~15%). Tas nozīmē, ka protestētāju rindās ieplūst jauni spēki, inteliģence un vadības grožus pārņemt spējīga publika. Ko tas nozīmē laikā, kad tikai oficiālais bezdarbs vien tiek lēsts uz 160 000 cilvēkiem, es domāju, katrs pats var iedomāties.
Publicēts: 10.11.09 07:30
 citēt
Pamodos un padomāju,25% ir ĻOOOOTI DAAAAUDZ.Katrs ceturtais lats kādam jāatdod,tas ir vairāk kā baznīcā,vēl jau arī citi nodokļi.Nav jau nekas pret maksāšanu kopējā katlā,bet melnā caurumā bērt gan negribas ne latu.Es pat domāju,ka centīgi maksājot nodokļus,es atbalstu to nelietderīgu izmantošanu.
Publicēts: 10.11.09 07:40 labots
 citēt
A es drīz varēšu piemaksāt, lai uz darbu varētu iet! 60% jau šogad nogriezti, vēl 30% sola nākamgad. Strādāju vairāk kā pagājušajā gadā, jo štati samazināti. Arī iepriekš strādāju gana daudz, krietni vairāk kā lielākā daļa IZM ierēdņu.

Un, starp citu, augstākajā izglītībā un zinātnē finansējums šogad ir nogriezts vismaz 2 reizes - februārī un septembrī. Tādēļ jebkuram noēstam ģīmim, kurš televīzijā stāstā, cik solidāri noīsinājuši algas par 10-15%, kaut arī kuluāros klīst savādākas baumas, gribas maukt pa to trkeno ģīmi šī vārda vistiešakajā nozīmē. Labi, ka nedzīvoju Rīgā, kur viņus, pieņemu, var satikt arī uz ielas kaut kur Vecrīgā...

Tā iet augstākajā izglītībā un vēl trakāk zinātnē. Tajā, kas mums ir ārkārtīgi neefektīva pēc lielo vīru tekstiem...

Un tā nav žēlošanās - gan jau izdzīvošu un atradīšu iespējas, kā nopelnīt naudu, jo darbaspējas man ir labas un smadzene strādā kā dators. No augstskolas iešu prom tikai tad, ja tiešām atlaidīs. Vienkārši gribējās padalīties ar info, ko no sistēmas tālāk stāvoši cilvēki nezin, jo masu mēdiji par to neinformē vai dara to klusi un maz.
Publicēts: 10.11.09 07:57
 citēt
www.youtube.com...
www.youtube.com...
ieteiktu šitādus taisīt, ļoti lēti un efektīvi, drīkst arī mazākus :D :D
Publicēts: 10.11.09 08:08 labots
 citēt
janis19:Labākais tas,ka ir cilvēki no malas,kas zin kā vajag darīt,nu tie paši politologi,bet tad kāpēc tad viņi nenomaina valdibu ja gudrī māk runāt.

Tāpēc, ka jebkurš saprātīgs darbaspējīgs cilvēks, kurš nav saslimis ar naudas un varas māniju nebāzīs savu degunu tajā sistēmā, kāda tā pašlaik ir. Tur spēlējas lielie puikas (tie, kas saka, ka nav oligarhi), un kamēr viņi tur spēlēsies nekas nemainīsies. Turklāt viņu spēlītes nav domātas ilgtermiņa izaugsmei, viņi cenšas piebāzt savas kabatas pēc iespējas vairāk pašlaik, jo labi apzinās, ka pēc gada tikpat labi var lidot, bet ja tauta vēl joprojām būs tik pasīva - var arī nelidot.

Piekrītu Hermanim, ka ir vajadzīga jauna Atmoda. Turklāt nevardarbīga. Pilnīgi nepiekrītu 13.janvāra tipa grautiņiem, jo tas dod iemeslu varas pārstāvjiem cīnīties ar likumīgiem ieročiem. Manuprāt, visi protesti ir jāveic nevardarbīgi un likuma ietvaros, jo jebkuru pretlikumīgu darbību centīsies izmantot mūsu jauko lielo kaimiņu pārstāvji, lai pataisītu latviešus par demolējošu idiotu bariņu.

Tagad fonā skan Kampara optimistiskie teksti 900 sekundēs par to, ka ekonomika jau ir sasniegusi zemāko punktu un tālāk ies labāk. Pilnīgs bullshits! Pie jaunās nodokļu politikas un valdības pilnīgi bezjēdzīgās darbības nekas labāk neies.
Kampars stāsta, ka izstrādājuši mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta politiku un valdība cer, ka iedzīvotāji sāks nopietnāk nodarboties ar uzņēmējdarbību. Bet uz žurnālistu jautājumu, kas tieši ir šis atbalsts tā arī netika atbildēts...

Pagājušajā nedēļā prasīju padomu vienam labam paziņam par SIA dibināšanas smalkumiem, jo viņam tādi ir vairāki. Mmmm, lieliskas perspektīvas ar grāmatvedības smalkumiem un dažādu iestāžu ierēdņu prāta čakarēšanu mazajiem uzņēmējiem...

Nav brīnums, ka tikšanās laikā ar tautu par ekonomisko situāciju (uzstājās mūsu ģeniālā ekonomiste Karnītes kundze), līdz izmisumam novests cilvēks kundzei bija metis ar krēslu. Vismaz tā vēsta leģenda.
Publicēts: 10.11.09 09:05
 citēt
Starp citu, pašnodarbinātos uzmeta pa nopietno - viņiem ienākumu nodokļa likme pieaugs no 15% (2009.gads) uz 25% (2010.gads).
Un viņiem jau tāpat dzīve nav vienkārša, jo čakars ar dokumentiem un atskaitēm nav mazāks kā SIA, brīžam vēl trakāks, vismaz tā stāsta draugi un paziņas, kas ir reģistrējušies kā pašnodarbinātie.

Iedomājieties situāciju - jauna māmiņa, kas ir reģistrējusies kā pašnodarbinātais, kuras vienīgie ienākumi ir no pašnodarbinātā statusā veiktiem tulkojumiem. Ienākumu nodoklis +10%, neapliekamais minimums no 35 Ls (2009) uz 25Ls (2010.g.projekts), atvieglojumi par apgādājamo no 63Ls (2009.) uz 25 Ls (2010.g.projekts). Vīrs bezdarbnieks, saīsināts krīzes dēļ, piestrādā uz neregulārām haltūrām. Līdz šim jau nedzīvoja īpaši turīgi.

Un šeit vēl ir runa par cilvēkiem, kam vismaz ir kaut kādi ienākumi.

Tā mūsu valdība rūpējas par saviem iedzīvotājiem...
Publicēts: 10.11.09 09:07
 citēt
Droperidol:man tomēr šķiet, ka turpinot izvairīties no nodokļu maksāšanas, nav iespējams sagaidīt piepildītāku valsts budžetu

Varbūt tu runā taisnību, bet TV, radio un citi masu mēdiji vēsta ko citu... nodokļos samaksātā nauda nevietā izlietota, vai pat pazudusi. Mans 2 līmeņa pensijas fonds arī kaut kur noklīdis :D
Vakar pat ziņoja, ka KNAB nevar pateikt summu, kāda stāv seifos, bet maan grāmatvedībai uz 1 santīmu jābūt kārtībā :D
Nodokļus parasti nemaksā, vai apiet, ja naf iespējams tos samaksāt... tie ir par lielu.
Tagad jaunais auto nodoklis tiks pieņemts... cik sīkfirmu tas neizputinās?
Bet tie kuri sarausās prihvatizācijas laikā un veikli mainot likumus, atkal ar nodokļiem tiek saudzēti... visu smagumu iznesīs melnā tauta.
Tad arī negribās nodokļus maksāt. (runāju par godīgu biznesu)
Kaut gan... tam tā jābūt. Latvijas īpatnība, ka strādnieki balso par lielkapitālistu partijām, kas nekad nerūpēsies par tautas masām. Cilvēki skatījās un balsoja par smukākajiem ģimjiem:D
Publicēts: 10.11.09 09:29
 citēt
Haiduks:
Kaut gan... tam tā jābūt. Latvijas īpatnība, ka strādnieki balso par lielkapitālistu partijām, kas nekad nerūpēsies par tautas masām. Cilvēki skatījās un balsoja par smukākajiem ģimjiem:D

Tā nav īpatnība, tā ir likumsakarība, jo ne tika attapīgos var paņemt ar reklāmu un polittehnoloģijas metodēm, savukārt gudrie neredz par ko īsti vēl varētu balsot. Nav neviena normāla mazākuma partija. Dažāda veida ekstrēmisti neskaitās. Uz pēdējām vēlēšanām ļoti labi varēja redzēt tautas izmisumu jaunu valdības kadru meklējumos, jo citādi nav izskaidrojami Saskaņas centra labie vēlēšanu rezultāti. Arī latvieši par viņiem, acīmredzot, bija balsojuši.
Publicēts: 10.11.09 09:33 labots
 citēt
Atceraties šādas frāzes?

«Mēs esam vīlušies tajos, kuriem mēs bijām uzticējuši savu priekšstāvju godu. Pārāk daudzu kompetence un godaprāts mums šķiet apšaubāms. Mūs māc bažas arī par to, ka vairums mūsu priekšstāvju ir pārvērtušies par savdabīgu šķiru, kura galvenokārt rūpējas par savtīgām interesēm. Atšķirībā no citiem, viņi ir pie varas un tāpēc spēj par sevi parūpēties labāk, taču šo varu viņiem esam devuši mēs. Ir gana ļauts pašlabuma meklētājiem izmantot šo valsti - mūsu valsti.»

«... Šoreiz nav vainīgi nedz sveši kaklakungi, nedz okupanti - šoreiz tā ir mūsu pašu vaina. Mūsu pašu vēlētie politiķi ir vadījuši šo valsti tā, ka nevis kari vai dabas katastrofas, bet gan nespēja ar godīgu darbu pabarot ģimeni ir kļuvusi par sabiedrības degradācijas cēloni. Tam līdzi ir sekojusi tikumu aizmiršana, dzeršana, bezcerība un neticība - bērni, kas neiet skolās, bērni, kuri nav redzējuši, ka viņu vecāki strādā, bērni, kuri klaiņo pa ielām, pusaudži, kas nevis sēž skolas solā, bet klaiņo, zog un ubago. ...»

Kurš pirmais nosauks varoņa vārdu? No tā saucamajiem NACIONĀLAJIEM UZŅĒMĒJIEM un DARĪTĀJIEM.

Publicēts: 10.11.09 09:39
 citēt
Cik saprotu, "pacjiiksteet" par netaisniibaam un "sliktajiem" visi gatavi, tak? ir kaads reaals priekshlikums??.. un ne liimenii "ejam dauziit saimas logus". Sheit es domaaju drizaak priexshljikumus, kaadaa veidaa iesaistiities politikaa, pie kam ikvinam, kursh nav mieraa, kaa tur "augshaa" k ko mainiit?..
Publicēts: 10.11.09 09:44
 citēt
La4i, arī te ir viens labs piemērs, kā nevajadzētu spēlēt polikāni un vispārīgi uzvesties par mūsu naudu. Tu gan īpašo viesu sarakstā neesi.
Tā ka, izlasi JUMC3 sarakstu un atmet tos, kam Tavs jautājums ir kā pīlei ūdens - tiem to neuzdod.
Publicēts: 10.11.09 09:46
 citēt
Mums te ir viens īsts politiķis, kas varētu pastāstīt kā tad īsti lietas tur notiek ;) Bet nu izskatās, ka vajadzēs būt radošākam nodokļu sakarā un vairāk laika tam tērēt. ;)
Publicēts: 10.11.09 09:47
 citēt
Pēdējais, lai izslēdz lidostā gaismu!
Publicēts: 10.11.09 10:00
 citēt
Ak34, neceru, ka kaads esoshais buutu ieintereseets., patiesiiba, gana daudz "salaidusham pudelee" vai ljaavusham tam notikt nebuus intereses "rakt zem sevis" uz to neceru. "Politiska drosme", ta taada izdomaata opcija. Vairaak domaaju par to, kaa PASHIEM ko nebuut saprast un dariit lietas labaa, jo uz politikjiem tocj, ne cereet ne paljauties nav nekaadas jegas.

Alvil, izskataas, pievienojies politikjiem:)).. lai tik visi brauc prom, uzliksim lidostas nodokli, tiem kuri izlido.
Publicēts: 10.11.09 10:05
 citēt
Vanderfons:La4i, arī te ir viens labs piemērs, kā nevajadzētu spēlēt polikāni un vispārīgi uzvesties par mūsu naudu. Tu gan īpašo viesu sarakstā neesi.
Tā ka, izlasi JUMC3 sarakstu un atmet tos, kam Tavs jautājums ir kā pīlei ūdens - tiem to neuzdod.

Uz jumta biju, taa kaa vari saraxstaa iekkljaut, nezinu gan, kurpam grasies izvest saraxstaa esoshos. Taac, nesaprotams jedziens "uzvesties par muusu naudu". Mans uzskats, ka TUR NEKO VAIRS NEVAR MAINIIT. Agraak vai veelaak arii Snjirkam no turienes buus jaaiziet. Jautaajums tikai, kas (driizaak gan KAADS) naax vietaa, un cik driiz, jo, redz, arii Tu shobriid (un arii es) varam tikai smuki padispepsioneet. Es jautaaju peec REAALIE PRIXLIKUMIEM>
Publicēts: 10.11.09 10:06
 citēt
Ak34:Bet nu izskatās, ka vajadzēs būt radošākam nodokļu sakarā un vairāk laika tam tērēt.

Nav iespējams tērēt to, kā nav. Tu taču redzi - cilvēks ir aizņemts, stādot sarakstus un plānojot fejerverku proletariātam.

Uzraksts benzīntanka kasē:
Lūdzam netraucēt! Mēs strādājam.
Publicēts: 10.11.09 10:10
 citēt
Taac, nesaprotams jedziens "uzvesties par muusu naudu".

Tu gribēji tur izlasīt vārdu "strādāt"? Ja strādā, tad ir rezultāti. Tādiem jābūt. Vismaz tādus ļoti gaida.

Ja cilvēks redz, ka sile laiž ūdeni, tam ir jālāpa tā vai jākāpj ārā, neturpinot māžoties tur, kur nevar vai negrib neko ietekmēt, mainīt. Statistu un bandinieku jau tā pietiek. Piecu gadu laikā patiesības mirklis noteikti kaut reizi iestājas. Mūsu apstākļos, pat biežāk.
Publicēts: 10.11.09 10:17
 citēt
Vanderfons:
Taac, nesaprotams jedziens "uzvesties par muusu naudu".

Tu gribēji tur izlasīt vārdu "strādāt"? Ja strādā, tad ir rezultāti. Tādiem jābūt. Vismaz tādus ļoti gaida.

Ja cilvēks redz, ka sile laiž ūdeni, tam ir jālāpa tā vai jākāpj ārā, neturpinot māžoties tur, kur nevar vai negrib neko ietekmēt, mainīt. Statistu un bandinieku jau tā pietiek. Piecu gadu laikā patiesības mirklis noteikti kaut reizi iestājas. Mūsu apstākļos, pat biežāk.

Tu tagad tik naivi kaa bazniicas kora zeens.. tas kas iztek no siles, tak satek pashu graaviitii... un es nevaicaaju peec vainiigajiem vai vairaak/mazaak vainiigajiem, bet gan peec risinaajuma, un kaadas vietas, kur varbuut es vareetu pirxstu pielikt. no mutes dzeseeshanas un vainiigo mekleeshanas nav nekaada labuma. Un nebuus. Ir vajadziigs risinaajums. Jautaajums: KO PIEDAAVAA?? Un neceri, ka kaads izkaaps pats.
Publicēts: 10.11.09 11:08
 citēt
La4i: Alvil, izskataas, pievienojies politikjiem:))

Nē. Bet man arī jau sāk apnikt būt šīs zemes un tautas patriotam... Otro reizi pa 29 gadiem apsveru domu par izceļošanu (pirmo reizi tas bija rozā briļļu iespaidā, nelatvietē sanāca samīlēties).
Publicēts: 10.11.09 11:27
 citēt
alvils:
La4i: Alvil, izskataas, pievienojies politikjiem:))

Nē. Bet man arī jau sāk apnikt būt šīs zemes un tautas patriotam... Otro reizi pa 29 gadiem apsveru domu par izceļošanu (pirmo reizi tas bija rozā briļļu iespaidā, nelatvietē sanāca samīlēties).

muukam ka visi:)).. ???
Publicēts: 10.11.09 11:28
 citēt
La4i:Cik saprotu, "pacjiiksteet" par netaisniibaam un "sliktajiem" visi gatavi, tak? ir kaads reaals priekshlikums??.. un ne liimenii "ejam dauziit saimas logus". Sheit es domaaju drizaak priexshljikumus, kaadaa veidaa iesaistiities politikaa, pie kam ikvinam, kursh nav mieraa, kaa tur "augshaa" k ko mainiit?..

Ir konkrēti priekšlikumi un tie tiek doti valdībai, bet viņiem ir vienalga, jo lielajiem puikām jāspēlē savas spēlītes un ir principā vienalga, kas notiek ar tautu.
Publicēts: 10.11.09 11:31
 citēt
La4i:
muukam ka visi:)).. ???

Ja es aizmūku, man diez gan vienalga, vai te paliek divi miljoni vai simts (deputāti) cilvēki.
Publicēts: 10.11.09 11:36
 citēt
Ievish

Ir konkrēti priekšlikumi un tie tiek doti valdībai, bet viņiem ir vienalga, jo lielajiem puikām jāspēlē savas spēlītes un ir principā vienalga, kas notiek ar tautu.

Es te taujaaju peec prixlikumiem man.. varbuut kaadiem citiem, kas to veeleetos (savu pirxtu pielikt).. ne jau valdiibai.., taa jau savu nespeeju/nevareshanu/negribeeshanu sen pieraadiijushi
Publicēts: 10.11.09 11:36
 citēt
Alvils, Valdiibai arii vienalga.. muuc..
Publicēts: 10.11.09 11:37
 citēt
nav vaina politiķos un valdībā, vaina ir kūtrajā tautā, ka pielaida savas valdības izlaidību, neparko neatbildēt, pacelt sevi citiem pāri un nebūt "tautas kalpiem", kaut gan pēdējais jau skan kā ironija... tāds termins ir jāaizliedz pirms vēlēšanām ar likumu.
Publicēts: 10.11.09 11:37
 citēt
Tos priekšlikumus situācijas uzlabošanai, kas reāli varētu strādāt, palielināt nodokļu ieņēmumus vai samazināt izdevumus, neviens valdībā lielākoties neuzklausa, jo tie kādam, kurš ir pie teikšanas nav izdevīgi. Tad mēdz aizbildināties ar ieviešanas šķēršļiem, piem., naudas trūkuma ziņā, starptautisko aizdevēju viedokli utt.

Kamēr esošo Saeimu un visu tās grozītājus nedabūs prom no lemšanas, tikmēr nekas nemainīsies, priekšlikumus var rakstīt (un var arī nerakstīt) caurām diennaktīm - jēgas tik un tā nebūs nekādas. Pašlaik cilvēkam, kurš grib kaut ko mainīt, atliek tikai pēc iespējas labāk darīt savu darbu un līdz ar to mēģināt nodrošināt sevi un savu ģimeni. Mēģināt izgrozīties šajā ļoooooooti sūdīgajā situācijā. Ja grib tiešām strādāt un to darīt pēc labākās sirdsapziņas, tad valdībā un pārvaldes struktūrās nav ko meklēt. Tā sistēma ir ceļa rullis, kura iznīcina pilnīgi jebkuru, kas mēģina pret to cīnīties.
Publicēts: 10.11.09 11:42
 citēt
Ievish, izshnjauc acis!!!
Nekaadas veelmes liist valdiibaa.. Velme ko nebuut dariit taa labaa, lai Saimu un padariishanu mainiitu. Rukaajot tik audzeesim valdiibas paarlieciibu, ka viss notixs, ka izkjepurosimies, un viss buus pa vecam. Viss rullees, un no cauraas siles tecees..,
Publicēts: 10.11.09 11:48
 citēt
Teikšū īsi un konkrēti, kamēr mēs nedarīsi-strādāsim to ko mēs visslabāk mākam, nekas labs un progresīvs te nenotiks :(
Kamēr slaucēja sēdēs samā, nevis kops lopus, kamēr traktorists bus ministrs, nevis ars lauku, tikmēr nekas labs nebūs :(

Un tie kas grib braukt prom, lai brauc lai brauc prom, jo nulles viņi ir šeit un nulles viņi būs tur...... Augstas klases speciālisti no Latvijas izbrauca 90 gadu sākumā, tas ir žēl :( bet tagad pēdējā laikā tas sastāda 0.00štrunc% tāda situācija ir visur un bijusi vienmēr.
Publicēts: 10.11.09 11:48 labots
 citēt
Ievish, nedāļā priekšlikumus vietās, kur pūš stiprs vējš. Ja kāds izdara darbu slikti, viņam nesamaksā vai atrēķina no atlīdzības. Ja tas notiek Saeimā, rajonu dziedonis saka - neskaitiet citu naudu.

Kamēr slaucēja sēdēs samā, nevis kops lopus...

Sami no zivīm ir vispiemērotākie virsū sēdēšanai, šķiet.
Publicēts: 10.11.09 11:49
 citēt
sen nav lasīta Orvela "dzīvnieku ferma"... :)
Publicēts: 10.11.09 11:49
 citēt
La4i:Alvils, Valdiibai arii vienalga.. muuc..

Tā jau arī ir tā lielākā bēda - ka vienalga
Publicēts: 10.11.09 11:53
 citēt
zazis:Un tie kas grib braukt prom, lai brauc lai brauc prom, jo nulles viņi ir šeit un nulles viņi būs tur...... Augstas klases speciālisti no Latvijas izbrauca 90 gadu sākumā, tas ir žēl :( bet tagad pēdējā laikā tas sastāda 0.00štrunc% tāda situācija ir visur un bijusi vienmēr.

Oi, par šito gan Tu nekādā veidā nespēsi "atbildēt par vārdiem", jo TIEŠI pēdējā laikā arvien vairāk AUGSTA ranga speciālisti, man konkrēti divi uzņēmumu vadītāji un trīs analītiķi (kuru mēnešalgas joprojām sastāda 4, nevis 3 ciparu skaitlis latos), kuri tieši tagad plāno šo valsti pamest, un viens no viņiem izteica personisku ultimātu - ja pieņem progresīvo nodokli, viņš šo valsti pamet.
Publicēts: 10.11.09 11:59
 citēt
ievish:

Lielajiem puikiem vairs naf teikšana... valsts ir izsaimniekota, roku esam dziļi iebāzuši svešā kabatā, un jaunie aizdevēji, lai mēs varētu atdot 15 gados uzkrāto veco parādu, tagad diktē, cik kreklus novilkt, un tikai nelielas domstarpības pastāv par to kā novilkt... šie diktē, ka vajag progresīvi, citam vienu novilkt, citam divus, bet mūsu lielie puikas grib visiem vienu silto novilkt, paši pacenšoties pa to starpu uzvilkt vēl kādu sev mugurā.
Tā kā viņiem naf vienalga, viņi dikti rūpējās par tautas bagāto galu.

Šorīt lepni pa radio tika paziņots, ka koalīcija vienojusies par auto nodokli un to virzīs , lai iekasētu likumīgi:D, bet jājautā, vai masveidā firmas auto var izmantot autovadītājs un gūstot tādu naudisku labumu (vienīgi ja takša cena rēķina), ... naudiskā labuma summa x(reiz)nodoklā % = 81 lats un tas 81 Ls firmai būs jāatrod pilnā apmērā, jo lielākā daļa auto vadītāju savādāk atteiksies no dienesta auto... un šis 81 lats vēl apliksies ar 21% PVN (lai firma iegūtu šos liekos 81 latu, darījums apliksies ar PVN). Ja pieņems šo nodokli, kā pašreiz tiek stāstīts, gala maksājums gramatvediski sastādīs 98 latus par katru dienesta auto un tiem, kuri nemaz neizmanto dienesta auto savām vajadzībām būs grūti pierādīt, ka neesi kamielis.
Bet manis pieminēto naudu segs gala pakalpojuma pieprasītājs. Bet valsts iestādēm atkal tauta sametīs šo naudiņu, lai ierēdņi lielīgi rakstītu... mēs godīgi nomaksājam nodokļus :D
Bet ražošanai, kur tieši nauda rodās netiks nekas :(:(:(
Publicēts: 10.11.09 12:02
 citēt
Haiduks.

Tev taisniiba, tak jautaajums KO AR TO DARIIT????
Publicēts: 10.11.09 12:02
 citēt
Alvil - progresīvais nodoklis ir visā civilizētā pasaulē, tādēļ jau daudz miljonāri iegulda savu naudu labdarības fondos, lai tik daudz nevajadzētu valstij nodokļos maksāt.
Publicēts: 10.11.09 12:03 labots
 citēt
Alvils:viens no viņiem (kuru mēnešalgas joprojām sastāda 4, nevis 3 ciparu skaitlis latos) izteica personisku ultimātu - ja pieņem progresīvo nodokli, viņš šo valsti pamet

Un 1) dodas uz valsti, kurā viņš maksās šādu nodokli; vai 2) dosies uz citu valsti, kur nesaņems tik daudz, lai maksātu šādu nodokli.

"Eiropas Savienībā no 27 valstīm progresīvais ienākuma nodoklis ir ieviests 20 valstīs. Likmes ir dažādas – tās svārstās no 0% līdz pat 52%. Atsevišķās valstīs, piemēram, Luksemburgā ir pat 17 likmes. Taču visās šajās valstīs ir ļoti augsts slieksnis, no kura sāk pielitot progresīvo likmi."

"Mūsu iedzīvotāju otrajās mājās- Īrijā, ir ieviestas divas likmes. 20% un 40%. Augstāko piemēro ienākumiem virs 3033 eiro mēnesī."

Nepārsteidz vārdu skaļums, bet argumenti gan parasti izrādās vāji, kā gadījumā ar RADIOAKTĪVO meteorītu. Vairums, kas nesmējās par savu lētticību vai citu joku, ir svēti pārliecināti, ka meteorīti ir radioaktīvi un satur mikrobus. Te arī - strādāšu pūstošo kapitālistu zemē vadošā amatā un maksāšu mazus nodokļus.

Viens mans čoms saka tā - tēriņi ir stāsts par sāpēm, ko vari atļauties. Ja apziņā ir iekalta doma, ka Tevi, kas pelna vairāk, kāds ar nodokļiem slauc, tad ko lai saka par tiem, kas saņem mazas algas, jo daži nespēj atļauties tiem samaksāt vairāk par viņu darbu? Tā ir savstarpēji saistītu lietu ķēdīte. Jo lielāki ienākumi, jo drošāki lieli tēriņi, lai arī, pie vispārējās dzīves dārdzības mūsdienās, nav summas, ko nevarētu patērnieciski viegli iztērēt.
Publicēts: 10.11.09 12:11
 citēt
La4i:
KO AR TO DARIIT????

Pirmīt rakstīju, lai atdot to naudu kas tika nozakta , bet tas būtu naivi pagaidam domāt
kautkad pēc vēl 20 gadiem nomainīsies politika,ja ko tiesās un prasīs atpakaļ sazakto- nebūs ko !
Publicēts: 10.11.09 12:12
 citēt
Haiduk, tas 81ls ir no zila gaisa pagraabts un nebuus taads nodoklis. Vismaz es domaaju, ka nebuus.
Daudz praatiigaak bija arii uznjeemumam maksaat dienesta auto iegaadaashanaas briidii maksaat PVN nodokli. Nebuutu visaadu lexusu un bmwx5 saregjistreets uz uznjeemumu vaarda un nevajadzeetu tagad domaat visaadu fignju, lai kaut ko lieku iekaseetu.

Razhoshanas attiistiibai vai preciizaak taas trauceeshanai buus ES "subsiidijas". Mezhistraadei par foresteru sagriezshanu, pienruupniekiem par govju izkaushanu.. Mums tak ir pieredze shaadu "subsiidiju" apguvee :)
Publicēts: 10.11.09 12:17 labots
 citēt
Bzh, vienā no tiem urīnkrāsas žurnāliņiem pamanīju rakstu par auto, kuriem nav apmaksātas soda kvītis par pārkāpumiem, parasti jau parkojoties, kur un kā pagadās. Bija tur viens sporta auto, piederošs SIA, ņemts līzingā Hansabankā. Firmas saimnieciskie darījumi gadā ~ 100 Ls izteiksmē. Tā ir, kā Tu saki.

No otras puses, uzskaites princips, ka ka sestdienās degvielu uz uzņēmuma rēķina kategoriski nedrīkst liet, ir neglābjami novecojis. Daži strādā tikai tad, kad citiem ir oficiālās brīvdienas.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >