forum.gif
Uzmeta par 2%
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Uzmeta par 2%
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.11.09 12:34
 citēt
Tā garāmskrejot.Par ierosinājumiem.Tā nu ir sanācis ka savulaik iesniedzu priekšlikumus Makšķerēšanas Noteikumu izmaiņām.Vārdā kungus nesaukšu,bet interesējās ,zvanija,iedrošināja,izprāšņāja.Tad nu iespringu,konsultējos ar čomiem-domubiedriem,cepu augšā.
No kauna gandrīz zemē ielīdu ieraugot KAS no tā visa tika paņemts,izrauts no konteksta(modē tagad tāds teiciens),sagrozīts.
Tad nu teikšu tā,ja tas notiek ar tādu nenozīmīgu un nelielu pilsoņu daļu skarošu likumu kā MN ,cerēt ka uzklausīs jelkādus ierosinājumus stipri globālākas lietās! :D
Jā ,es vēljoprojām copēju,iespēju robežās apmeklēju foreļupes nārsta laikā(sargāju),esmu gatavs stiept kilometriem maisus ar zivju mazuļiem(diez vai rasies šamos badagados tāda iespēja vairs),neformāli ietusēt ar domubiedriem,bet vairs neesu tiuk naivs lai domātu ka vienkārš ierindas pilsonis var te jeko mainīt... ;)
Publicēts: 10.11.09 12:35
 citēt
Man, piemēram, sarkanās kalendāra dienas nav nekādas brīvdienas.

Cilvēkus, kurus mācu fotogrāfēt, plenērā vedu ar firmas transportu, tieši šajās dienās.
Publicēts: 10.11.09 12:56
 citēt
RAUDU MŪRIS.....................
Publicēts: 10.11.09 13:08
 citēt
Portreti:Man, piemēram, sarkanās kalendāra dienas nav nekādas brīvdienas.

Cilvēkus, kurus mācu fotogrāfēt, plenērā vedu ar firmas transportu, tieši šajās dienās.

Tev jaf neviens to neliedz, tikai par 100 latiem būs japalielina kopieņēmums no kursiem, lai saglabātu šodienas līmeni...
No sevis neviens to nemaksās- no pasūtītāja maksāsim.

Schnircks:Haiduks & La4i:
Tas velns nav tik melns kā mālē.
Pati ideja ir tā kā mazliet piegriezt tās "dienesta" mašīnas- Kaijanus, Hammerus etc, arī to logotipēto mašīnu nesamazināto plūdumu brīvdienās. Ja uzņēmumā ir normāla transporta uzskaite- nevajadzētu rasties sarežģījumi ar pamatojumu, lai nemaksātu šo nodokli. Tiesa- ja FinM nepiestādīs konkrētu un saprātīgu administrēšanas shēmu- nesaņems atbalstu.

Kaut kas neklapē... skatīju raidījumu, kur IZI juristi uzstājas pret... tur idejas bīdītājas doma visu laiku tika dzīta vienos vārtos... zemnieki, sīkuzņēmēji, sākiet razīgāk strādāt, un būs nauda ar ko nomaksāt. Bet Kaijanu , hammeru īpašniekiem ir labi advokāti, un tie spēs nokārtot, ka par tiem vāģiem nemaksās.
Bet kā jaf teicu, valsts iestāžu autovadītāji nodokli nemaksās... to maksās no mūsu nodokļiem, kuri būs iedaliti attiecīgai ministrijai.
Tā naudiņa, kura apgriežas pa ierēdņu loku, labumu nenes, tikai izzūd. Naudu rada ražošana. Bet par atbalstu ražošanai puikiņi klusē.
Ne velti ir anekdote valūtas fondam- Jūs neziniet ar ko esiet saistījušies :)
Cik no jaunās naudas ir aizplūdusi ražotņu veiciņašani??? Varbūt , ka daudz, bet mūsu masu info mūs maldina D

La4i:Haiduks.

Tev taisniiba, tak jautaajums KO AR TO DARIIT????

Nedrīkstu teikt, jo likumā tas ir sodāms pasākums :)
Nepatīkami, ka nupat tikos ar cilvēkiem no diktatora valsts, viņi smējās par mūsu bēdām, jo pie viņiem neesot bijis iespējas valsti izlaupīt un vēl nāves sods ir spēkā :D.
Latvija ir sīku grupējumu sašķaidīta valstiņa, te nekas tāds notikt tuvākajos gados nevar, bet ar pareizu nodokļu politiku varētu radīt jaunas darba vietas, jaunas ražotnes , bet uz šodienu cilvēki ir jāatlaiž, tiem kuri paliek slodze jāpalielina, jo nodokļu nastu nevar vairums firmu izturēt. Arī ja ar jauno nodokļu politiku ieņemsim dažus latus vairāk, tie aizies soc pabalstiem (cietumu arī uztur no nodokļu naudas :D:D:D )
Bet mēs ticējām- kaut ar pastalām, bet brīvā Latvijā... tagad daudzi tiešām būs ar pastalām, kā sauklī. Man patiesi ir žēl šīs tautas.
Publicēts: 10.11.09 13:12
 citēt
Schnirks, es (shkjiet Haiduks arii), ne jau par kaadu mistiski nesaprotamu nodokli, kursh dzen "pakaljaa" uzneemeejus, bet gan par politisko mazspeeju, un es par to, ko ar to dariit. Tieshss jautaajums: "Vai Tu uzskati ka viss ir (no "pie teikshanas esoshos pees Tava texta) puses ir veikts LABI, vai vismaz pusliidz labi?" ja kaads k kur straadaa drankjiigi, vinjsh vai nu nesanjem navdinju, vai tiek izmests, saki, luudzu, piemeeram, cik godpratiigi, Tavupraat saeimaa straadaa deputati, kuri savu laiku "atseezj", kjeksiitim??.. par k ko nobalso, par k ko pretbalso.., no tribiines biistaas kaa no velna, ar profesionaalo, piemeeram, muuziķa amatu??, cik tas ir godiigi??.. ja no maniem nodokljiem tiek apmaxsaats balasts, kursh par savu "kjeksiisha " lomu veel sanjem naudinju?. Es saprotu, ka gana eerti, lai kaadas nebuut buldozervajadziibas "dabutu cauri", tak MAN NO TAA, KAADS LABUMS???
Publicēts: 10.11.09 13:18
 citēt
negatIvs:RAUDU MŪRIS.....................

Priekshlikumi?? Jebshu Tev viss shkjiet Labi Esam?
Publicēts: 10.11.09 13:22
 citēt
Schnircks: es ierosinu legalizēt marihuānu! ;) Ja vajag varu izstrādāt arī likumprojektu.
Publicēts: 10.11.09 13:39
 citēt
Schnirks

La4i:... ja es tagad teiktu, ka nav bijis brāķis publiskajā sektorā, tad stipri melotu gan. Par darbu Saeimā- principā ir iespējams 4 gadus atsēdēt neizdarot neko... nu labi, iespringt demagoģijā pēdējo pusgadu:) Un vēl- tagad jau internetā ir pieejami visi balsojumi. Mani mulsina nevis par/pret/atturas, bet gan nebalso, t.i. fiziski ir zālē, bet nestrādā. Un tādi uz katru balsojumu ir kādi 10.

tas jau niex, ka nebalso:))

man jau shkjiet, ka gana braakja, pie kam gana daudz savlaiciigi nesadariitu darbu, da kaut vai, cik laikus briidinjaja, par "cieto noseeshanos"??.. vai kads k ko klausiijaas??. a neklausiijaas, manskjiet, tapeec ka pashiem visko vaidzeeja, no siles iztecinaat..

Varbuut Tu vari ieteikt??. ko ar to dariit?. ar braakji, ar neizdaritajaam lietaam?. Ka Tev shkjiet, ja es TIK DAUDZ braakja pierazjotu, vai seedeetu veel savaa darbaa??.. driizaak jau graavjus raktu. a jums tur, "pie teixanas tikushajiem" Da pofig. "sorrryyy, taa gadiijaas, bet tagad mees jums un juusu beerniem nodokliishus uzkrausim un atrisinasim".. (starp citu, nezinu, kas buus, bet domaaju, ka neatrisinaas)
Publicēts: 10.11.09 13:47
 citēt
Schnircks: Jautājums tikai par uzskaiti.

Būs tā: Uzliks visiem maksāt, un tie, kuri varēs PIERĀDĪT, ka NELIETO auto privātajām vajadzībām, varēs šo nodokli nemaksāt. Pierādīt būs darbietilpīgi, sarežģīti un neprecīzi aizpildītu kaut kādu datu gadījumā (piemēram) tiks veikts pamatīgs uzrēķins, kuru apstrīdēt maksās dārgi un tas būs ilgi.

Protams, ka kaijēnu īpašnieki zinās, kā šo nodokli apiet un tā jau viņiem nebūs problēma. DAĻA autoparka īpašnieku to tomēr maksās, visticamāk mazie uzņēmumi, valsts iestādes utml...ierēķināja 35 milj, dabūs 10...tomēr arī nauda.

Realitātē redzams "atbalsts" mikrouzņēmējiem, tā teikt- papildus pierādīšanas birokrātija, potenicāli milzīgs nodoklis papildus...

Morāle: es domāju, ka tie, kas grauj, zina, ko dara. Un gan jau, ka viņiem ir motivācija to darīt. Starp citu- nevienu nenosodu, visiem ir zināmi spēles likumi un katra paša ziņā ir pieņemt tos vai izvēlēties citu spēles laukumu!
Publicēts: 10.11.09 13:50
 citēt
La4i:
negatIvs:RAUDU MŪRIS.....................

nešķiet labi, šeit to neatrisinās, problēma ir dziļa un daudzpusīga, ne tikai saujiņa idiotu TUR "augšā" ....
Publicēts: 10.11.09 13:51
 citēt
Haiduks: par 100 latiem būs japalielina kopieņēmums no kursiem

Kādu brīdi būs jāpaknapinās, bet priecē fakts, ka daļa no konkurentiem ir bankrota priekšā vai ir stipri samazinājuši savu darbību. :)
Publicēts: 10.11.09 13:52
 citēt
negatIvs:
La4i:

nešķiet labi, šeit to neatrisinās, problēma ir dziļa un daudzpusīga, ne tikai saujiņa idiotu TUR "augšā" ....

Kāpēc tu domā, ka tos, kurus tu redzi, patiešām ir "augša" un tie ir pie kaut kā jāvaino? Izskatās tikai pēc izkārtnes.
Publicēts: 10.11.09 13:54
 citēt
negatIvs:

Priekshlikumi?? Jebshu Tev viss shkjiet Labi Esam? nešķiet labi, šeit to neatrisinās, problēma ir dziļa un daudzpusīga, ne tikai saujiņa idiotu TUR "augšā" ...

Ok, piekriitu, un nezvai ir tur idioti, (pashi ieveeleejam) tak, kur risinaat, un kadaa veidaa???
Publicēts: 10.11.09 13:55
 citēt
Schnircks: Kāda bļaušana pacēlās

Šī nav tā teritorija, kurā kredītņēmēju bļaušana varētu kaut ko ietekmēt. Acīmredzot, kādai cilvēku grupai bija izdevīgi neņemt galvā (REGULĀROS!!!) brīdinājumus par ekonomikas pārkaršanu. Tā kā tikai nevajag! :)

Reklāmai ir spēks, un tās ietekmē visi no tās atkarīgie ņēma kredītus par 1600 eiro/ metrā, kas LOĢISKI pilnībā izkropļoja gan tirgu, gan ekonomiku tā tādu.
Publicēts: 10.11.09 13:56
 citēt
Vispār Jūs te baigie mikro uzņēmēju aizstāvji..... kā reiz mazajiem un mikro uzņēmējiem ir visss mazāk vieglais ne komerctransports nekā vidējiem un lielajiem uzņēmumiem. Vis vairāk cietis vidējie uzņēmēji, jo mazie uzņēmēji papriekšu domā par biznesa attīstību un iegādājās komercauto un tikai tad par pārējo transporta vienībām un parasti tad jau viņi ir kļuvuši par vidējiem uzņēmējiem.
Publicēts: 10.11.09 13:57
 citēt
La4i:(pashi ieveeleejam)

Ievēlējāt tos, kurus iereklamēja ievēlēt.

Jūs nemaz neko citu nevarējāt ievēlēt. Izvēle ir iluzora.
Publicēts: 10.11.09 13:58
 citēt
zazis: jo mazie uzņēmēji papriekšu iegādājās komercauto un tikai tad par pārējo transporta vienībām

Neizskatās pēc skaidri formulētas domas.
Publicēts: 10.11.09 14:00
 citēt
Schnircks:Haiduks & La4i:
Tas velns nav tik melns kā mālē.
Pati ideja ir tā kā mazliet piegriezt tās "dienesta" mašīnas- Kaijanus, Hammerus etc, arī to logotipēto mašīnu nesamazināto plūdumu brīvdienās. Ja uzņēmumā ir normāla transporta uzskaite- nevajadzētu rasties sarežģījumi ar pamatojumu, lai nemaksātu šo nodokli. Tiesa- ja FinM nepiestādīs konkrētu un saprātīgu administrēšanas shēmu- nesaņems atbalstu.

Interesanti kurš to nodokli maksas par lielo valsts pārvaldes, pašvaldību un mūsu likumdevēju priekšnieku auto izmantošanu - šoferis vai pats vainīgais. Vai tomēr tādi kā Saemas deputāpti pamanīsies atkal šos braucienus noformēt kā izbraukumus pie vēlētājiem un nemaksāt neko, aizbildināsies ar darbā atrašanos 24h diennaktī utt.
Šis paredzamais nodoklis ir nodefinēts jau pašā pamatā neloģiski. Es saprotu, ka vajag iekasēt IIN no gūta nemateriālā labuma, lai gūtu papildus ienākumus valstij, bet tas ir "koks ar diviem galiem". Kāds gan tam sakars ar sociālo nodokli? Vai paralēli iespējamajiem aprēķiniem par ieņēmumiem valsts kasē kāds ir parēķinājis cik tas izmaksās budžetam (šeit es domāju to daļu, kura soc. nodoklī ir jāpiemaksā un ka varēs atdalīt soc. nodokli no maksāta par darba ienākumiem no aprēķinātā par resursu izmantošanu)? Un galu galā neviens nekad nav parēķinājis cik privātie resursi netiek iekļauti uzņēmumu izmaksās (arī privātā autotransporta izmantošana bez atlīdzības darba vajadzībam) tikai tāpēc, ka lai to noformetu ir jāievēro virkne nosacījumu un jāiegulda papildus darbs un resursi, lai to varetu iekļaut. Bet valsti tas nesatrauc, jo viņs satrauc tika valsts budžets, bet pārējais ir otršķirīgs.
Par ļoti daudzam lietām (nodokļu un likumdošanas lauciņā) ir šādas aplamības.
Un ja kāds domā, ka viņa ienākumi ir samazināti tikai par 2%, tad viņs rūkti maldās, jo ir jau tagad pieņēmti uz visiem attiecināmiem nodokļu paplielinajumi, kas īstenībā nav nemaz tik mazi. Tas ir nekustāmā īpašuma nodoklis (zeme, ēkas utt.). Šīs papildus izmaksas sajutīs pilnīgi visi, jo visiem kaut kur ir jādzīvo, visiem kaut kur ir jasniedz savi pakalpojumi utt.
Publicēts: 10.11.09 14:00
 citēt
Schnirks
nu tad lieku pretī ciparu attiecību- algu pieaugums par 30% apsteidza darba ražīguma pieaugumu- pie tam- gan valsts, gan privātajā- tātad arī tavā sektorā. Kāda bļaušana pacēlās, kad kredītu saņemšanai ieviesa obligātu info par legālajiem ienākumiem (tātad samaksātajiem nodokļiem). tagad tik pasaki, ka tā nebija....

Tagad Tu izraavi no kontexta:).. tie ir fakti, kas ariidzan (manupraat) liecina par nefektiivu valdiibas darbu. Saki luudzu, vai tas nebija valdiibas ietekmes sfeeraa??.. jebshu MAN bij tas jaameegjina (vai visai tautai) reguleet, algu kaapums, banku krediteeshanas politika??.. nodoklju nomaxa/nenomaxsa?.. A?!!!
Pienjemu, ka pie sakaartotas ekonomikas algu kaapums NEVAREJA buut tik ljoti neproporcionaals reaali nopelnitajaui naudai. Ja buutu apstakliji, kad uznjeemeejs nebuutu ieintereseets nemaxaat nodokljus, ja banku krediteeshanas politika buutu sabalanseetaaka, arii nekustamaa iipashuma bums nebuutu radiijis cenu un algu celshanos tik neadekvaataa meraa.., taatad, kaadam TUR AUGSHAA VAIDZEEJA (piedod, taa man liekas)
Publicēts: 10.11.09 14:01
 citēt
Publicēts: 10.11.09 14:03
 citēt
Portreti:
Ievēlējāt tos, kurus iereklamēja ievēlēt.

Respektīvi, kas spēja savākt vairāk naudas* reklāmām.

*naudas savākšanas un partiju virzienā novirzīšanas likumīgumu neapspriedīsim, jo tad nāksies ķerties pie nepierādāmiem nosodījumiem.
Publicēts: 10.11.09 14:05
 citēt
alvils:

.

Atkal primitīvisms!!! Vai tiešām tev liekas, ka viņi kaut ko VĀC?
Publicēts: 10.11.09 14:09
 citēt
Portreti:
alvils:

.

Atkal primitīvisms!!! Vai tiešām tev liekas, ka viņi kaut ko VĀC?

Un kā Tev šķiet?
Publicēts: 10.11.09 14:11
 citēt
La4i:negatIvs:

Priekshlikumi?? Jebshu Tev viss shkjiet Labi Esam? nešķiet labi, šeit to neatrisinās, problēma ir dziļa un daudzpusīga, ne tikai saujiņa idiotu TUR "augšā" ...

Ok, piekriitu, un nezvai ir tur idioti, (pashi ieveeleejam) tak, kur risinaat, un kadaa veidaa???
< tie, tur augšā > nav mans apzīmējums un viedoklis, bet tas ir visbiežāk dzirdētais visu nelaimju cēlonis, teiksim tā, tautas aprindās, un ne tikai...tos tur augšā paši ievēlējām, un paši arī nedaudz sū..... taisījām. atliek atcerēties skolotāju, ārstu, medmāsu streikus. nauda algu pielikumiem tika "atrasta".....banku kredītu politika.....deva pa labi un kreisi, uzpūtās nek. īp. cenas, celtniecība sāka plaukt un zelt, algas tur bija labas, uz tā fona visiem vajag, atkal streiki, atkal naudu "atrod' , atradēji neaizmirst arī sevi, vēl daži liela mēroga projekti ar +/- bilanci, pasaules krīze, un esam tur kur esam. apmēram tā...
Publicēts: 10.11.09 14:17
 citēt
Negatiivs, atkal konsataacija (iepriex raxstiiju, muusu viedoklji tik ljoti neatshkjiras.

es te peec PRIXLIKUMIEM prasos..
Publicēts: 10.11.09 14:25 labots
 citēt
La4i, runājot par to, ko Tu nosauci par bļaušanu ....
Dažās zemēs ir tā - cilvēks pie NĪ iegādes pats maksā 30% no cenas. Pārējo dod banka, kas katastrofas gadījumā lielākoties zaudē minētos 30%. Pārējo risku jau šā vai tā apdrošina. Rezultātā tirgū ir maz nesamērīgi pārvērtētu īpašumu. Šeit acīmredzami pieņēma politisku lēmumu uzdāvināt veselu, neapgūtu, brīvu tirgu, laikam jau arī kā garantiju, ka šo naudu sarkanie neokupēs.
Publicēts: 10.11.09 14:34
 citēt
La4i:Negatiivs, atkal konsataacija (iepriex raxstiiju, muusu viedoklji tik ljoti neatshkjiras.

es te peec PRIXLIKUMIEM prasos..
priekšikumus vajag sagatavot, tam vajag laiku. laika nav, ieslīdu blogā fragmentāli, paraleli citām lietām, lielu jēgu no priekšlikumu iesniegšanas šeit neredzu
Publicēts: 10.11.09 14:35
 citēt
"Esi gatavs uz savas ādas patestēt nosacījumus PIRMS tie tiks pieņemti?" - mierīgi
Publicēts: 10.11.09 14:37
 citēt
Negatiivs.. sapratu.. Tvoja hata s kraju..
.. nezkur sho esmu dzirdeejis.. "prixslikumi jasagatavo"..

Vanderfons, atbildiigo par sho tacju nebuus, vai ne:)
Publicēts: 10.11.09 14:45 labots
 citēt
La4i, ja tā padomā, kā zemē, kur ir tik daudz ofic vai neofic minimālās algas saņēmēju (no tās pašas jaunatnes, kam Šleserizācijas jaunajā koncepcijā atvēlēta bārmeņu, tūristu aptekšņu, pārdevēju loma), pietiekams skaits ļaužu var uzturēt tādu angāru kā Elkor, kas ar brangu uzcenojumu un savdabīgu algu politiku (VID neredzamu!) tirgo citur ražotas preces, tad ir skaidrs, ka līzings tiek iestrādāts kā dzīves norma. Kā gan citādi latvietis varētu nopirkt Vācijā ražotu preci, kas ražota, apmaksājot darbu par to pēc viņu standartiem?

Un protams, ka tas pārmetas arī uz NĪ. Tagad arī - gudrais runātājs Rimševics aicina siltināt trušubūrus, kam īrniekos daudz pensionāru un pagrabā visi cauruļvadi puspuvuši, un kas sildās pie monopolista, kas peļņu paaugstinās, tiklīdz nosiltinājuma dēļ kristos apgrozījums.
Visa miglas pūšana būtībā turpinās. Maziem mezgliem un kooperatīviem, kas paši kurina un rēķina, kā Kandavā, rezultāts būs cits.
Publicēts: 10.11.09 15:00
 citēt
La4i:Negatiivs.. sapratu.. Tvoja hata s kraju..
.. nezkur sho esmu dzirdeejis.. "prixslikumi jasagatavo"..

Vanderfons, atbildiigo par sho tacju nebuus, vai ne:)
viss pareizi, priekšlikumi jāsagatavo, ņaudot par problēmām sava degungala priekšā, var palikt garlaicīgs. mana hata s kraju, bet neskatoties uz grūtībām, tajā kaut kas notiek, ja nevar pārdot Latvijā, pārdodam uz Skandināviju, ir kaut kādas darba vietas, maksājam nodokļus, ir pasūtījumi, domāju izgrozīsimies
Publicēts: 10.11.09 15:17
 citēt
Schnircks (C)
La4i:>... nu tad lieku pretī ciparu attiecību- algu pieaugums par 30% apsteidza darba ražīguma pieaugumu- pie tam- gan valsts, gan privātajā- tātad arī tavā sektorā. Kāda bļaušana pacēlās, kad kredītu saņemšanai ieviesa obligātu info par legālajiem ienākumiem (tātad samaksātajiem nodokļiem). tagad tik pasaki, ka tā nebija....
par skolotājiem- tagad nāca summas uz pabalstiem- no tām viegli var sarēķināt skolotāju vidējās algas.... 1000-1500 Ls mēnesī.

Atļauj oponēt, bet no otra gala...
desmit gadus cilvēkiem ar fiktīvām izziņām, par saaugstinātām, ne faktiskām cenām tika izsniegti kredīti (no kredīta bija jānosedz bīdītāja daļa, kas bieži bija 5-10%, savas līdzdalības summa, un vēl kāds laiks jādzīvo) . Un visi varēja to darīt brīvi ar valdības ziņu!!! Un brēcēji bija tie, kuri dažādu spiedienu ietekmē sadūšojās , bet jaf par vēlu, valdība pieņēma lēmumu :) Bet īstais jautājums ir pavisam cits, kāpēc šāds lēmums netika pieņemts 10 gadus atpakaļ??? un tad tu nevarētu nosaukt šos 30% . Kaut gan arī privātajā struktūrā, kas nodarbojās ar materiālo vērtību ražošanu, nekas tāds nevar notikt. Tava paša vadītā nozare visu laiku cieta trūkumu . Labi dzīvoja kupi- prodai un ar nepareizi paceltajāam algām valsts algu saņēmēji.
Publicēts: 10.11.09 15:38 labots
 citēt
Haiduks:

par skolotājiem- tagad nāca summas uz pabalstiem- no tām viegli var sarēķināt skolotāju vidējās algas.... 1000-1500 Ls mēnesī.

pilniigi praatu esi izkuukojis?
Publicēts: 10.11.09 15:42 labots
 citēt
zo:
Haiduks:

Zo, prātu esi izkūkojis tu!!! man šādu tekstu NAF. Tāpēc lūdzu izlabo
Bet tavam pārpratumam par iemeslu ir tas, ka no lapas uz lapu nevar citēt, tāpēc tiek rakstīts
NIKS (C) un iekopēts teksts :)
Publicēts: 10.11.09 15:48
 citēt
Schnircks-bla bla bla ir Tev ,manuprāt priekšlikumiem jānāk no Tavas sabiedrības,nevis uzvelt to iedzīvotājiem,ka viņi neko neiesaka.
Gribi konkrēti likumu?Nez vai tas ir FB kompetencē,bet varu...M.k. not.2009.1.septembrī nr.985 Šķiroto atkritumu savākšanas laukums ir speciāli aprīkota norobežota vieta dažādu veidu atkritumu savākšanai un uzglabāšanai konteineros ne ilgāk kā divas nedēļas bioloģiski noārdāmiem atkritumiem un TRĪS MĒNEŠUS-pārējiem sadzīves atkritumiem pirms to apglabāšanas vai pārstrādes....Jautājums,kāpēc trīs mēnešus?
šito jau bija vieglāk saprast.M.k. 2006.13.jūnija not.nr.474 Aizstāt vārdus VA Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs ar sia Standartizācijas,akreditācijas un meteoroloģijas centrs. Un vēl viens līdzīgs....Tas skaitās,ka samazina aģentūras....
Kāds ir Tavs ieguldījums un risinājums lai nebūtu jāceļ nodokļi un jādzen tauta nabadzībā?
Publicēts: 10.11.09 15:49 labots
 citēt
Schnircks:
zo:

Pats izkūkojis- tādi IR reālie cipari.

Neizklausās ticami :)
1000ls ir max robezha. Sevishkji, ja pirms laika (paaris meen) bija algu apkopojums un 1000+ ls alga Latvijaa bija 1% iedziivotaaju.
Vai nevareetu buut, ka pie bezdarbnieka pabalsta apreekjinaashanas tiek njemts veeraa arii atlaishanas pabalsts, kursh dazhiem sastaada pat 6 meeneshu algu?
Publicēts: 10.11.09 15:53
 citēt
zo:
Haiduks:

Skolotāju algas tiešām svārstījās no dažiem simtiem līdz pāris tūkstošiem. Izdarīgi un gudri ļaudis vienmēr ir pratuši sevi nostādīt uz kājām un muļķīgi ir domāt, ka skolotāju vidū tādi trūktu. Inteliģence kā nekā. Pats personīgi esmu diskutējis ar vairākiem skolu vadītājiem, kuri Latgales reģionā treknajos laikos skolā ar 50 skolēniem veikli operējot ar slodzēm un dažādām piemaksām, pelnīja četrzīmju ciparus bez problēmām un aizdomām.
Tāpēc jau arī tādas sabiedriskās viļņošanās notika, kad skolotājus aiztika - ministrija jau redz tikai algu sarakstu augšgalu un saka, jomajo, bardaks, davai griežam nost. Tā vietā lai sakārtotu, cirta.
Publicēts: 10.11.09 15:53
 citēt
Schnircks:Haiduk< bet vai tas, ka lēmumu nepieņēma 10(?) gadus atpakaļ var kalpot par iemeslu, lai to nepieņemtu tagad?
Un tie 30% ir arī ražojošajā sektorā, diemžēl. Celtniecībā bija ap 50%..:((

Piekrītu, ka labi ir, ka pieņēma, vismaz daļa ir pasargāta no mūža nabadzības. Bet vēlreiz atkārtoju, ja pienemts būtu 10 gadus ātrāk, nebūtu tie 30%.
Es ienācu Rīgā nesen, un par 4ist dzīvokli samaksāju 14ooo, kad pieņēma to likumu, mana dzīvokļa cena bija jaf ap 75ooo, ja man kredīts bija 20ooo vajadzīgs (ar visu remontu un iekārtojumu), tad kredīts par lielo cenu tika bīdīts 110ooo. un tā tirgū ieplūda mākslīgā (bet taustāma) nauda, kurai dikti gribējās , lai to nogulda kā īsto, labos darījumos. :D:D:D
Publicēts: 10.11.09 15:59 labots
 citēt
Skolotāju algas tiešām svārstījās no dažiem simtiem līdz pāris tūkstošiem ... vairākiem skolu vadītājiem, kuri pelnīja četrzīmju ciparus bez problēmām un aizdomām

Tad jau tāds direktors droši vien pasniedza latviešu valodu 1. -8. klasei, darbmācību zēniem, mizoja kartupeļus, slaucīja kāpnes, atbildēja uz zvaniem no 10 līdz 12 utt.
Skolotājs un direktors, vai tas ir viens un tas pats?

Godīgi sakot, nav žēl nemaz, ja skolotājs bērnā ieliek pamatus visai dzīvei. Tomēr tekstā jaušams, ka skolotāji ir pelnījuši vieglu naudu. Es pajautāšu šodien, kas man būs pa rokai vienā iestādē.
Publicēts: 10.11.09 16:09
 citēt
ekoists:Schnircks-bla bla bla ir Tev ,manuprāt priekšlikumiem jānāk no Tavas sabiedrības,nevis uzvelt to iedzīvotājiem,ka viņi neko neiesaka.
Gribi konkrēti likumu?Nez vai tas ir FB kompetencē,bet varu...M.k. not.2009.1.septembrī nr.985 Šķiroto atkritumu savākšanas laukums ir speciāli aprīkota norobežota vieta dažādu veidu atkritumu savākšanai un uzglabāšanai konteineros ne ilgāk kā divas nedēļas bioloģiski noārdāmiem atkritumiem un TRĪS MĒNEŠUS-pārējiem sadzīves atkritumiem pirms to apglabāšanas vai pārstrādes....Jautājums,kāpēc trīs mēnešus?
šito jau bija vieglāk saprast.M.k. 2006.13.jūnija not.nr.474 Aizstāt vārdus VA Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs ar sia Standartizācijas,akreditācijas un meteoroloģijas centrs. Un vēl viens līdzīgs....Tas skaitās,ka samazina aģentūras....
Kāds ir Tavs ieguldījums un risinājums lai nebūtu jāceļ nodokļi un jādzen tauta nabadzībā?

+ + +

Schnircks Tu jau strādā par depotātu, tad arī STRĀDĀ! Paskatoties tiešraides no valdības sēdēm, tad pēc strādāšanas neizskatās, tik vien cik pogas spaidīt un uzkalusīt dažādu komisiju lēmumus. :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >