Skolotāju algas tiešām svārstījās no dažiem simtiem līdz pāris tūkstošiem ... vairākiem skolu vadītājiem, kuri pelnīja četrzīmju ciparus bez problēmām un aizdomām
Tad jau tāds direktors droši vien pasniedza latviešu valodu 1. -8. klasei, darbmācību zēniem, mizoja kartupeļus, slaucīja kāpnes, atbildēja uz zvaniem no 10 līdz 12 utt. Skolotājs un direktors, vai tas ir viens un tas pats?
Godīgi sakot, nav žēl nemaz, ja skolotājs bērnā ieliek pamatus visai dzīvei. Tomēr tekstā jaušams, ka skolotāji ir pelnījuši vieglu naudu. Es pajautāšu šodien, kas man būs pa rokai vienā iestādē.
Ej aizliedz kādam pelnīt vieglu naudu, ja likums to atļauj. Sirdsapziņa, kā zināms, ir viselastīgākā lieta pasaulē. Par to vai skolotājs, direktors, saimniecības daļas pārzinis, mācību daļas vadītājs un apkopēja var būt viena un tā pati persona - mani tas maz satrauc. Šeit neiet runa par skolotājiem, kuri (ne)pelnīja vieglu naudu, bet gan par to, ka tie, kam to sistēma un sirdsapziņa ļauj, to arī dara. Tikmēr cieš tie, kuri tiešām ar pilnu atdevi strādā vienu vienīgo slodzi un vakaros vēl labo mājasdarbus.
Nevajag absolutizēt izglītībā strādājošos - "slikto" un "samaitāto" īpatsvars tur ir tieši tāds pats kā sabiedrībā kopumā.
Skolotāju algas tiešām svārstījās no dažiem simtiem līdz pāris tūkstošiem. Izdarīgi un gudri ļaudis vienmēr ir pratuši sevi nostādīt uz kājām un muļķīgi ir domāt, ka skolotāju vidū tādi trūktu. Inteliģence kā nekā. Pats personīgi esmu diskutējis ar vairākiem skolu vadītājiem, kuri Latgales reģionā treknajos laikos skolā ar 50 skolēniem veikli operējot ar slodzēm un dažādām piemaksām, pelnīja četrzīmju ciparus bez problēmām un aizdomām. Tāpēc jau arī tādas sabiedriskās viļņošanās notika, kad skolotājus aiztika - ministrija jau redz tikai algu sarakstu augšgalu un saka, jomajo, bardaks, davai griežam nost. Tā vietā lai sakārtotu, cirta.
gribi teikt ka tie izdariigie ar 4 ciparu algaam bija taadaa vairaakumaa lai videejo pavilktu tik ljoti uz augshu?
gribi teikt ka tie izdariigie ar 4 ciparu algaam bija taadaa vairaakumaa lai videejo pavilktu tik ljoti uz augshu?
Nevienā brīdī to neapgalvoju. Sacīju, ka visskaļāk uz papīra izskatījās algu saraksta augšgals un, nespējot problēmā izprast cēloņsakarības, ministrija apgrieza visiem tā kā nošņirkstēja vien. Nav saturisku, bet gan tikai kārtējās finanšu reformas.
Vidējais rādītājs tik un tā ir pelēcība un par viņu nav interesanti runāt nedz medijiem, nedz deputātiem. Arī ierēdņi ir dažādi - valsts sekretāri, padomnieki, departamentu vadītāji ar normālām algām un ir arī referentu armija ar 300-400 Ls uz rokas. Kurš tad mums vispār presē vai kur citur runā un domā par tiem pēdējiem?
... bet neplešamies par veco... tas 500ooo000 nu būs kaut kā ietaupīts. Jādomā, no kā nākamo gadu otrus 500ooo000 taupīs. Es neriskētu iet deputātos, kur nu vēl valdībā .
Haiduks:... bet neplešamies par veco... tas 500ooo000 nu būs kaut kā ietaupīts. Jādomā, no kā nākamo gadu otrus 500ooo000 taupīs. Es neriskētu iet deputātos, kur nu vēl valdībā .
Schnircks:j0e: mazliet precizēšu-tiešraides ir nevis no valdības. bet gan no saeimas sēdēm. Principā, lielākais darbs ir pirms tam- vismaz es esmu pieņēmis lēmumu kā balsot par visiem punktiem PIRMS sēdes, tāpēc pavisam reti kaut ko mainu sēdes laikā. Protams, argumenti ir svarīgi arī tie kuri izskan tiešraidē- tiesa- tie bieži vien ir vairāk populistiski un vērsti nevis uz sēdes dalībniekiem, bet gan uz radioklausītājiem/ TV skatītājiem. Un tieši tāpēc man ir kompis, jo tajā ir pilnīgi visi nepieciešamie dokumenti (starp citu on-line pieejami jebkuram). Tiesa, atšķirībā no dažiem- esmu to visu izlasījis un izdiskutējis pirms tam Un vēl- man daudz "ērtāk" būtu te nediskutēt vispār
Pilnīgi piekrītu, ja iepriekš viss ir izspriests un sagatavot, tad sēdes laikā tikai sev punktus tribīnē gājeji cenšās celt. Un to blefu ko mums rādaa mūsu superdzeltenie masu mēdiji... tikai tautas muļķošanai. Piem: Viens paziņojums, no cūku gripas miris pirmais latvijas iedzīvotājs. Otrs paziņojums, aptiekas tiek izpirktas. Trešais tā klusiņām, nu katru gadu no parastās gripas mirst cilvēki, bet konkrētajai slimniecei galīgi beigtas aknas bija. Kam ir izdevīgi tas viss?
Haiduks:... bet neplešamies par veco... tas 500ooo000 nu būs kaut kā ietaupīts. Jādomā, no kā nākamo gadu otrus 500ooo000 taupīs. Es neriskētu iet deputātos, kur nu vēl valdībā .
tevis tur tieshaam tikai vel truuktu
zo, tu jaf zini, tev vienmēr piekrītu, un arī iemeslu zini- ar muļķiem nestrīdos. Tev taisnība zo!!!
Redz schnircks,cepiens jau par to,ka neviens no tautas kalpiem neiedziļinās likumu būtībā,jo atbildības nav ne par ko,vajag tikai pacelt roku,vai nospiest pogu.Arī likumu izstrādātāji nav ieinteresēti domāt labklājības celšanā,jo garīgi līdz tam nav izauguši.Iespējams,ka Tu esi viens no tiem,kuri visvairāk komunicē ar tautu vismaz šeit.Kas Tev liedz mūsu idejas uzklausīt un nest tās uz galvgali,kaut vai ar krūtīs saplēstu kreklu....neziņa,bailes? Man ir bijušas idejas un pat darbība,līdz kādam to visu vajadzēja pakārtot par monopolu.Bet nekas,es zinu ko daru,palīdzu citiem nopelnīt,iedrošinu un vairs neskatos uz valstsvīru pusi,jo esmu sapratis,ka tur ir vāji un savtīgi cilvēki.
bergaupuris1:Jūs točno esat krītot no gultas galvas atdauzijuši. Tas par tām skolotāju algām. Jūst tam tiešām ticat, par tiem 1000 - 1500 Ls mēnesī ? Pie ārsta jums ar steigu, pie ārsta !
Izlasi, ko rakstīju- pēc piestādītajiem dokumentiem uz kompensācijām- tādi nu tie cipari ir.
kompensācijām tie nesavtīgākie piesakās... Vai tad mums nav kaut kāda statistikas aģentūra,vai vismaz IzM nezina cik ir vidējā alga?
Pārlasot pa dioganāli saprotu, ka tie 40 gadi sociālismā ir kārtīgi daudzus sačakarējuši. Ieskaitot jauno paaudzi, kas laikam no senčiem ietekmējusies. Tāda sajūta, ka sliktie onkuļi visu ir sačakarējuši un nebaga tauta ir vienīgie cietēji.... Tas ka valsts sektors ir tik liels, ir tieši iedzīvotāju vēlme, nevis Kalvīša vai kāda politiķa vienpersoniska iegriba -- lasot tos tekstus var redzēt, ka cilvēki grib lai viņu vietā valsts visu izdara: izmāca, iedod lab apmaksātu darbu, atļauj bez riska nopirkt dzīvoklijaunajā projektā vai privātmāju pie Rīgas, sakārto labu auto utt.
Tāpēc tagad sanāk, ka kaut kādu reālu vērtību pievieno labi ja 20% valsts iedzīvotāju - pārējie ir bērni, pensionāri, bezdarbinieki un valsts sektorā strādājošie. Protams, valsts sektors arī strādā, bet to apmaksā tie knapi 20% cilvēku. Reāli tas nozīmē, ka katrs privātā sektora darbinieks maksā par vidēji 4(!) citiem. Nav brīnums, ka vajag celt nodokļus.
Vot par tiem likumiem ir arī dažas dīvainības. 2003. gadā pieņēma vienu likumu un MK noteikumus, kuru izstrādē pieaicināja speciālistus, tai skaitā arī mani.... ņēmāmies pāris mēnešus ieteicām visu ko utt. Bet tajā laikā ES kuluāros tapa jauna regula par šo pašu tēmu, kuru visām dalībvalstīm izsūtīja lai tās apspriež un kat ko iesaka. Un visi zināja ka kaut kad tas būs jāpieņem jauns likums arī mums......... Nafig bija cept likumu, kurš jau nolemts miskastei?????
Tu esi konkrētu priekšlikumu izteikusi?) Ok, pieņemsim- Tu tiec pie teikšanas- kādi tad būs TAVI priekšlikumi?
Negrasos te publiski neko izteikt, jo neredzu tam jēgu. Ko es ar to pierādīšu? To, ka Tu atradīsi 10 iemeslus, kāpēc mans priekšlikums nestrādātu, bet nepateiksi īsto, kāpēc tas TIEŠĀM nestrādā? Tev jau kā caurkritušam ministram vajadzētu zināt, kā tās lietas notiek. Un droši vien zini arī. Un ko Tu te tagad dari ar šādiem jautājumiem? Mēģini saprast, kurš rubī fišku un kurš - nē? Tev neko pierādīt neredzu motivāciju, bet bārstīt priekšlikumus neredzu jēgu.
O! Viens, nē divi, ienāca prātā no tiem, kas caurkrituši valdībā, bet patiesībā ir labi priekšlikumi - liels progresīvais dzīvojamās platības nodoklis un liels progresīvais ienākumu nodoklis lielām algām. Pirmais variants - viegli administrējams kaut vai sākumā pēc kadastra reģistrā esošajām kadastrālajām vērtībām. Kāpēc neieviesa? Varbūt Tu mani un citus blogerus kā bijušais valdības pārstāvis vari apgaismot? Manā rīcībā ir tikai minējumi. Otrais variants - kāpēc neieviesa? Mēģinājumi izstrādāt priekšlikumus par nodokļa ieviešanu no ~300 Ls bija ņirgāšanās par šā nodokļa būtību.
Kā tas ir Jūs netikāt??? Es vienkāršais cilvēciņš projektu redzēju..... Mēs jau bijām oficiāli iestājušies kad par šo likumu ministrija sāka domāt..... Un jaunais likums ir jāpieņem līdz šī gada beigām, citādi Latvijai jāmaksā sods un ne maziņais, bet šoreiz speciālistu padomi nafig nav vajadzīgi, tad vajadzēja tagad nē???? paši gudri? NĒ
La4i:Tagad Tu izraavi no kontexta.. tie ir fakti, kas ariidzan (manupraat) liecina par nefektiivu valdiibas darbu. Saki luudzu, vai tas nebija valdiibas ietekmes sfeeraa??.. jebshu MAN bij tas jaameegjina (vai visai tautai) reguleet, algu kaapums, banku krediteeshanas politika??.. nodoklju nomaxa/nenomaxsa?.. A?!!! Pienjemu, ka pie sakaartotas ekonomikas algu kaapums NEVAREJA buut tik ljoti neproporcionaals reaali nopelnitajaui naudai. Ja buutu apstakliji, kad uznjeemeejs nebuutu ieintereseets nemaxaat nodokljus, ja banku krediteeshanas politika buutu sabalanseetaaka, arii nekustamaa iipashuma bums nebuutu radiijis cenu un algu celshanos tik neadekvaataa meraa.., taatad, kaadam TUR AUGSHAA VAIDZEEJA (piedod, taa man liekas)
Pieņemu, ka reāli cipari, bet tagad, lūdzu, peivieno arī reālo ciparu, cik % no atlaistajiem skolotājiem šitādu ciparu saņēma. Vienmēr ir gana daudz izņēmumu, bet, lai arī pēdējos 3 vai 4 gadus pedagogiem algas cēla, ne jau līdz tādam līmenim, lai, teiksim, 80-90% saņemtu šādu algu. Atver savas rīdzinieka acis un paskaties, kas laukos notiek!
Ievish, Ienākuma nodoklis jau pēc savas būtības ir progresīvs: jo vairāk saņem, jo vairām maksā. Neskatoties uz to, ka no valsts mazāk saņem atpakaļ servisos. Tā ka progresīvais nodoklis no 300 Ls kā te to reklamēja bija labs, jo lika katram aizdomāties par sekām. Nevis tikai proponēt, ka tam jāsakas no ienākumiem, kas lielāki kā pašam. Labi ka ša'du triku izveica
Par dzīvojamo platību arī nodoklis ir un ir progresīvs - jo dārgāka (lielāka), jo vairāk naudas jāmaksā. Man liekas diezgan loģiski.
Par nodokļiem un to lietderību labs piemērs esmu es. Esmu vairāku uzņēmumu amatpersona un ipašnieks. Katru mēnesi maksāju VID dažādus nodokļus, ieskaitot IIN un socnodokli par sevi. Un ko es varu sagaidīt no valsts pretī? Pilnīgi neko: bezdarbieka pabalsts man nepienākas, par ārstiem jāmaksā pašam, faktiski nekādu sociālo garantiju, ja būtu bērni tad par bērnudārzu un skolu arī jāmaksā pašam. Vai tad tas nav progresīvais nodoklis?! Tagad vēl par auto iekasēs nodokļus (+160 Ls mēnesī), apliks dividendes ar IIN, lai gan par tām jau ir nomaksāts UIN. Dividenžu aplikšana ir pat ar atpakaļejošu datumu, jo IIN vajadzēs samaksāt jau par ši gada dividendēm.
Tāpēc dažreiz nav saprotams - kāda velna pēc ir jāstrādā un jāmaksā nodokļus, ja valsts dabū vairāk par tevi pašu?! Un nākotne izskatās vēl bēdīgāka. Valsts grasās atņemt vēl vairāk naudas. Tāpēc nav nemazāko šaubu, ka nodokļu palielināšana samazinās to ieņemumus absolūtos skaitļos. Ja gadu atpakaļ nodokļus maksāt bija izdevīgi, tad pēc gada vairs nebūs.
ak34:Ienākuma nodoklis jau pēc savas būtības ir progresīvs: jo vairāk saņem, jo vairām maksā.
%-i progresīvs soidjot? tikai cik progresīvs, kvadrātiski vai eksponenciāli?
25% procenti ir lieāri progresīvs: jo vairāk saņem, jo vairāk maksā. Neprogresīvs būtu, ja visi maksātu, piemēram 100 Ls mēnesī. Procentu likmes celšana palielinoties ienākumiem ir zagšana.
Scnircks, Tu te tagad imitē darbības un bārsti it kā gudrus tekstus. Par to visu derētu parunāt, kad pieņems kārtējo budžetu ar kārtējām šausmām tajā un tad redzēsim, kas un kā...
Šausmīgi gribi priekšlikumus tieši no manis. Lai būtu, lai jau Tev tiek... Kā būtu, ja beidzot samazinātu algas Latvijas Bankā? Un tajos valdības kantoros, kur gada budžets uz padsmit cilvēkiem sasniedz ~milj. latu? Un kā būtu, ja likvidētu LIAA vai vismaz apcirptu par 2/3, kurai funkcijas dublējas ar ārlietu ministriju un virkni citu aģentūru, bet darba efektivitāte ir 5-klasnieka līmenī? Un kā būtu, ja priekš ES fondu administrēšanas uztaisītu vienas pieturas aģentūru?
ak34, nodokli par progresīvu sauc tad, kad tā likme pieaug, nevis iekasētais nodoklis pieaug.
La4i, "ko darīt?" - pirmais un svarīgākais ir, tautas kalpiem renovēt tautas uzticību, bez tā visas pūles būs bezjēdzīgas. Kā to izdarīt, vārbūt, Schnircks mums pastāstīs!?
Un vēl - Scnircks - vai Tev pašam šķiet normāli, ka Tu TE ar politiku, ekonomiku un tamlīdzīgām lietām nesaistītā portālā, vien sev zināmu mērķu vadīts, meklē priekšlikumus valsts budžeta uzlabošanai?
Man tas nešķiet normāli.
Un man nešķiet normāli arī tas, ka mūsu valdība jau gadiem strādā bez ilgtermiņa attīstības plāniem gandrīz jebkurā nozarē. Ka valdība plāno budžetu tikai vienam gadam bez jebkādas pat vidējā termiņa perspektīvas, arī treknajos gados tā bija. Ka katrs likums un noteikumi tiek grozīti kā vajag tiem, kas labāk prot un var lobēt un kam lielāka ietekme un vara. Bet tā jau ir veca dziesma, kur, šķiet, nav jēgas atkal sākt dziedāt, tāpat kā nav jēgas ne maniem, ne kādu citu šajā diskusijā izteiktiem priekšlikumiem...
Forelljjanka:>.par makšķernieku un zvejnieku seno strīdu un pseidoaizstāvjiem dažu runasvīru personā i runāt negribas... Ir viens otrs tipiņš- it kā organizācijas vadonis (nevalstiskā!) kurš tik veikli manipulē ar sabiedrības viedokli, ka maz neliekas.... Mūždien sūdzējās par zvejniekiem, bet, kad piedāvājām licenzēt tīklu pārdošanu ar atbilstošu marķējumu- tad pazuda kā žīds pa Miķeļiem. Tad iznāk, ka Tevi piečakarēja nevis ierēdņi, bet Tavi paša amatbrāļi, sorre... Hmm,Vides ministra padomnieks ir vai nav ierēdnis ? Ta štrunts par to visu,putnu jomā vismaz pateicoties daudziem fanātiķiem viss ir daudz sakārtotāks. Tā nu ir viena no jomām kur Eiropas žmiedziens nāk tikai par labu...
La4i, "ko darīt?" - pirmais un svarīgākais ir, tautas kalpiem renovēt tautas uzticību, bez tā visas pūles būs bezjēdzīgas. Kā to izdarīt, vārbūt, Schnircks mums pastāstīs!?
Nu jā Schnircks negrib stāstīt - lai jiet Alloxas ieteikumi: Pateikt beizdot tautai patiesību - jā vainīgi esam, jā NEPRATAM, tāpēc kā nezinājam... piedodiet un... lodi deniņos... uz pēdējo būs spējīgi tikai īstie džentelmeņi - patrioti, pārējie vienkārši lai noliek savus mandātus uz galda... Nevajag gaidīt, tik ilgi, kad taut mēginās to izdrīt jūsu vietā (par lodēm)!!!
Savāda diskusija, Schnircks? Es gan neko savādu šajā diskusijā neieraudzīju. Ieraudzīju tikai to, kur redzu visur citur - valdība veic parastai tautai neizprotamas darbības un pat nevar (vai negrib) atrast tik daudz saprāta un labās gribas, lai savu rīcību skaidrotu tautai un mēģinātu rīkoties pēc iespējas godīgi.
Arī uz nākamo budžetu mēs to nesagaidīsim. Izņēmuma kārtā varu saderēt. Tu te vari likt smaidiņus komentāru galā vai nelikt, rīkot tusiņus uz ZM jumta vai nerīkot, tēlot labo onkuli vai netēlot, Tava darīšana. Un man ir pilnīgi vienalga, kāda ir Tava personīgā nostāja, tik un tā Tava partija nav galvenā valdībā, kas nozīmē, ka jebko no šeit sarakstītā, kas it kā tiek darīts un nākamajā gadā netiks izdarīts, varēsi norakstīt uz pārējo ļauno partiju rēķina.
Tā arī uz manu jautājumu par lielajām skolotāju algām neatbildēji. Forši jau tā pielasīt piemērus bez konteksta...
Vai varbūt vari atbildēt uz man sāpīgu jautājumu... Kāpēc Latvijā tiek iznīcināta augstākā izglītība un zinātne? Man ir sava atbilde.
Un ne jau par priekšlikumu sniegšanu bija šī diskusija...
ievish, a tu paai kaut KO konkreetu pateici!?!? tu tikai "pabazareeji" par to, ko raxta peerkamaas dveeseles zhurnaljugas ..... liec galdaa savus konkretos (!!!!) piemeerus. Pagaiadaam tu tikai prasi, lai esosha avaldiiba Tev atvainojaas ... nu labi - atvainosies .... aizies ..... U TAALAAAK!?!??!?!?!?!?!?! ka ajau La4i raxtiija, KAS naaks vietaa?!?!!? KAS?!?!?!?!
bergaupuris, tu tieshaam nepieljauj iespeeju, ka tava muteriite - taa vecaa klasiskaa briljjainaa kobra, kas pieradusi pie "valsts" algas un muusdienaas "pakalju" negroza"? Tiem arii nedziivojs dabiski .....
bergaupuris, nu ja ... taas sniegbaltiites jau tikai uz princhiem cereeja un pashas "pakalju negrozija", lai kaadu santiimu nopelniitu ;-ppppp - ka tikai kristaala kurpiiti pardot ;-ppp .... P.S> da kads sakars sniegbaltei ar krsitaala kurpi!?!?!?!?!??!?!
bergaupuris, kad nespeej oponeet - tad saak braukt augumaa ... OK - lai ta abuutu - ar to tu tikai paraadi svau vajaumu ;-))))... Es pienjemu tavu viedokli, ka es smirdu peec naftaliina (taa shkjiet vairaakiem indiviidiem, kuri ir super augstaas domas tikai par sevi) - BET ......daudziem shii "smaka" patiik ;-pp;-))))) U N...... sen bija jaapamana, ka es daudzaas teemaas kluseeju - vai nu man teema riebj, vai es tai teemaa esmu nezinosha ....... a TU vispaar, kaa skatos - esi supperman .... VISU un par VISU zini ;-)))))
bergaupuris, cik man lietot viinu (btw - a cik ir norma?) - es pati noteikshu ... un ja jau Tu man uzstaadiiji diagnozi .... tad ok - MAN IR PARANOJA un neko ne par D tiltu un neko citu nezinu .... Apdomaatus speciaalus uzbraucienus es pamanu un n e p i e d o d u ...... "ja vsjo skazal" un turpmaak sarunaas ar Tevi neiesaistos lidz briidim, ja nu gadiijumaa izdomaa man atvainoties .....
es taveejo arii nee - pac saaki ..... vareetu gan pasataastiit, ar kadu optimismu maneejie veciishi dziivo un ,kad es vinjiem gribu paiildzet finaansiaali, tad ilgi un dikti tieleejas un peec ilgaam parunaam kaut ko tomeer pienjem ....
Schnircks:Ievish:.izskatāska Tev vnk klapes uz acīm- saredzi to kā nav, bet neredzi to, kas ir Tā arī nesaredzēju derību objektu- par ko tad Tu deri? Par skolotāju alg;am- es vnk redzēju atlai;sanas pabalstu summu- no tās nepavisam nav grūti izrēķināt vidējo izpeļņu.
Vai cik burvīgi, ka Tu mums tāds redzīgs, tīrs, balts un pūkains! Cerams, ka saklausīji sarkasmu manā balsī... Es varētu ar Tevi saderēt, ka virkne lietu, par kurām Tu šīs diskusijas ietvaros TIK GUDRI runāji netiks iekļautas 2010.gada budžetā. Bet, nē, labāk nederēšu, negribu Tevi satikt klātienē...
Un, bļin, aizver muti (pēc līdakas pavēles), ja Tu nezini par ko Tu runā! Es personīgi pazīstu labus skolotājus, kas Latgalē tika atlaisti no darba, vīrs un sieva pirmspensijas vecumā. Es personīgi pazīstu jaunu sievieti ar mazu bērnu, kas tika atlaista no darba Liepājā. Es personīgi pazīstu skolotāju Ventspils rajonā, kas pašlaik par stundu un pulciņu vadišanu, kas iepriekš tika apmaksāta ar ap 200Ls mēnesī, tagad saņem ap 50Ls. Un neviens no viņiem iepriekš nesaņēma Tevis pieminētās milzu algas. Tā kā nemālē man te acis ciet ar tūkstošiem!
Un Tu tā arī neatbildēji, kāpēc Tavas partijas pārziņā esošā augstākā izglītība un zinātne tika apgriezta pirmā, jau februārī. Un, kāpēc atšķirībā no daudzām citām nozarēm, augstskolu valsts budžeta finansējums šajā gadā ir samazināts jau par 44% un nākamā gadā sola par vēl 30%? Tev iemesls ir jāzin.
dansiga:ievish, a tu paai kaut KO konkreetu pateici!?!? tu tikai "pabazareeji" par to, ko raxta peerkamaas dveeseles zhurnaljugas ..... liec galdaa savus konkretos (!!!!) piemeerus. Pagaiadaam tu tikai prasi, lai esosha avaldiiba Tev atvainojaas ... nu labi - atvainosies .... aizies ..... U TAALAAAK!?!??!?!?!?!?!?! ka ajau La4i raxtiija, KAS naaks vietaa?!?!!? KAS?!?!?!?!
Pirmkārt, mana info nav iegūta no pērkamiem žurnaļugām. Par konkrētiem piemēriem varētu parunāt klātienē.
Otrkārt, es neprasu, lai man atvainojas, ja būtu lasījusi uzmanīgāk un bez vīna klātbūtnes, varbūt būtu atradusi jēgu manos tekstos.
Treškārt, vietā būtu, kas nāk, ja vien to augšu izmēztu pilnīgi tukšu.
P.S. Dzert vajag mazāk un domāt vairāk, ja vien smadzene šādai slodzei vēl pakļaujas.