forum.gif
Par kolektīvo
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par kolektīvo
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.11.09 11:44
 citēt
fragments no intervijas ar Māru Zālīti:

"Pārsteidz un rada ārkārtīgi neomulīgu sajūtu tas, ka tajā laikā Latvijā ļoti aktīvi darbojās spēki, kaut kāda neredzamā fronte, kas iefiltrējās un visu mainīja no iekšienes. Mani nepamet aizdomas, ka līdzīgi procesi Latvijā risinās arī šodien. Notiek Latvijas reintegrācijas mēģinājumi bijušajā PSRS telpā. Jābūt aklam, lai to neredzētu. Ir tāda sajūta, ka tevi lēni sūc atpakaļ.

Lēni un pieklājīgi.

Lēni, gudri un vairāk vai mazāk pieklājīgi. Manipulācija ar cilvēku apziņu notiek. Pētot tā laika Latvijas notikumus, man bija pārsteigums, ka arī Vilis Lācis bijis iesaistīts.

Jums bija pārsteigums?

Jā, es to nezināju. Nē, nu, vēl pirms desmit gadiem to nezināju. Pēdējā laikā dažādi materiāli, protams, ir pieejami. Mani nodarbina tas, ka ir [indivīda] personīgā loma attiecīgajā situācijā. Man liekas, mēs līdz par šim brīdim dzīvojam pēc principa, par ko Imants Ziedonis savulaik vienkāršos, precīzos vārdos teica: “Ja prasa, kurš te atbild, tad teic – viss kolektīvs/Un tā tu mūžam būsi no atbildības brīvs.” Šis princips ļoti labi strādāja padomju laikā. Kad dzirdu šodien to pašu frāzi – “mēs visi esam vainīgi’’…

Netiekam ar kolektīvo vainas apziņu galā?

Es nesaprotu, kas tā pa kolektīvo vainu? Kādā veidā zemnieks no Bauskas atbildīgs par Parex banku? Kādā veidā tante no Limbažiem, pensionēta skolotāja, atbildīga par valsts izlaupīšanu? Tā ir tēze, kurā ieinteresēti vainīgie.

Tādā veidā tiek nivelēta tā sabiedrības daļa, kas nekad nav amorāli rīkojusies. Tiek radīts mīts, ka nemaz nav iespējams, ka cilvēki var būt godprātīgi, uzticami.

Tas tiek kultivēts. Agrāk vai vēlāk tas cilvēkos rada vainas apziņu. Depresiju. Vienaldzību vai pat naidīgumu. Sabiedrība tiek iegrūsta kolektīvās vainas bedrē. Tas ir ļoti netaisnīgi."

Blakus tēmā par procentiem brīžiem notiek tas pats. Demagoģija.
Publicēts: 11.11.09 13:04
 citēt
+1
Tiko Alloxa pieminēja pat valsts vīru personīgo atbildību:
"La4i, "ko darīt?" - pirmais un svarīgākais ir, tautas kalpiem renovēt tautas uzticību, bez tā visas pūles būs bezjēdzīgas. Kā to izdarīt, vārbūt, Schnircks mums pastāstīs!? ;)

Nu jā Schnircks negrib stāstīt - lai jiet Alloxas ieteikumi: Pateikt beizdot tautai patiesību - jā vainīgi esam, jā NEPRATAM, tāpēc kā nezinājam... piedodiet un... lodi deniņos... uz pēdējo būs spējīgi tikai īstie džentelmeņi - patrioti, pārējie vienkārši lai noliek savus mandātus uz galda... Nevajag gaidīt, tik ilgi, kad taut mēginās to izdrīt jūsu vietā (par lodēm)!!!"

tā šis, "valsts vīrs"(iekavās, diemžēl, ir obligātas), (Schnircks) pielīmēja Alloxam birku = "dažs destruktīvs elements"

Nerunās viņi par to, ko vis vairāk baidās! (Будут задействованы все доступные способы, что бы избежать этой, больной для них, темы.)
Publicēts: 11.11.09 13:11
 citēt
11. novembris "Lāčplēša diena". Ar to arī visus apsveicu.
Publicēts: 11.11.09 13:17
 citēt
Paldies, blac. Pirmais šodien, kas to piemin.
Publicēts: 11.11.09 13:28
 citēt
Kāpēc pirmais? Pirmais tikai ir uzrakstījis. 100% piekrītu Alloxa. Redzi tie politiķi jau neko citu nemāk, tāpat kā partijas sekretāri kādreiz. Deputāts arī aiztaisa muti un darba diena beigusies.

Mans vectēvs arī pret Bermontu cīnījās. Nolikšu svecīti šovakar.
Publicēts: 11.11.09 14:17
 citēt
blac:11. novembris "Lāčplēša diena". Ar to arī visus apsveicu.

Vajaga atrast kādu, ko iemest Daugavā kā melno bruņinieku :D
Publicēts: 11.11.09 16:32
 citēt
sinliv:Kāpēc pirmais? Pirmais tikai ir uzrakstījis. 100% piekrītu Alloxa. Redzi tie politiķi jau neko citu nemāk, tāpat kā partijas sekretāri kādreiz. Deputāts arī aiztaisa muti un darba diena beigusies.

Mans vectēvs arī pret Bermontu cīnījās. Nolikšu svecīti šovakar.

Es Domāju, ka kautko māk tik daļa neīstajā jomā darbojas. Platons mēģināja savos darbos par politiku valsti sadalīt 3 iedzīvotāju daļās. Apgādnieki, valdnieki un sargi. Ja katrs strādās savā jomā, tad valsts būs pareizi veidota un spēs labi darboties. Nav jēgas no valdnieka, kas ir tirāns vai tieši pretēji nespēj valdīt un ir garā vajš.
Publicēts: 11.11.09 17:40
 citēt
šodien prezidents skaļi runāja,ka mēs visi esam pret bermontu cīnījušies vienoti,mēs bijām kopā,gan vidzeme,gan kurzeme,gan latgale.Ilgi domāju,kur es tajā laikā biju,neesmu neko tādu darījis un man šķiet V.Zatlers arī vēl nebija piedzimis.Kaut kā patīk citu nopelnus sev piedēvēt un savus sūdus uz citu galvām pabārstīt....
Publicēts: 11.11.09 17:49
 citēt
Zālītes rusofobija (tāpat, kā daudziem jo daudziem "auseklīšiem") ir apbrīnojama! strausa sindroms- izvairīties no atbildības par sekām.

LATVIEŠU BRUŅUVILCIENI BIJA BOĻŠEVIKU NĀVĒJOŠAIS IEROCIS CĪŅĀ PAR VARU 1918-1921.GADĀ
vai krieviem būtu jāmīl latvieši par tūkstošu civiliedzīvotāju slepkavībām. kā morālais aspekts šajā lietā jāņem vērā tas, ka latviešu zemnieki bija algotņi- SLEPKAVAS PAR NAUDU.

dažreiz ir izdevīgi aizmirst vēsturi.... un gānīt kaimiņu. bet viņš ir kaimiņš un viņa saimniecība nekur nepārvietosies. atliek pašam nopirkt biļeti vienā virzienā līdz Arkanzasai....
Publicēts: 11.11.09 17:51
 citēt
ekoists:šodien prezidents skaļi runāja,ka mēs visi esam pret bermontu cīnījušies vienoti,mēs bijām kopā,gan vidzeme,gan kurzeme,gan latgale.Ilgi domāju,kur es tajā laikā biju,neesmu neko tādu darījis un man šķiet V.Zatlers arī vēl nebija piedzimis.Kaut kā patīk citu nopelnus sev piedēvēt un savus sūdus uz citu galvām pabārstīt....

prezidents Aglonā runāja, ka mēs visi vainīgi pie tā trūkuma un posta, kas šobrīd ir valstī... tāds nu viņš mums ir- bezmugurkaula nācijas sirdsapziņa....
Publicēts: 11.11.09 22:07
 citēt
Vēl labāks esot bijis aizlūgums brokastīs pret tautas lāstiem....
Publicēts: 11.11.09 23:03
 citēt
Šamajam nelīdzēs.
Publicēts: 12.11.09 11:37 labots
 citēt
petersonsfoto noteikti lieto kādas īpašas zālītes, kas veicinātu patiesības atklāsmes.
Kā lai citādi skaidro šādu pavērsienu nodevēju jautājumā?
Par to biļeti līdz Arkanzasai, vismaz bezgaumīgi, ja arī ne vairāk.
Publicēts: 12.11.09 12:13
 citēt
petersonsphoto:Zālītes rusofobija (tāpat, kā daudziem jo daudziem "auseklīšiem") ir apbrīnojama! strausa sindroms- izvairīties no atbildības par sekām.

LATVIEŠU BRUŅUVILCIENI BIJA BOĻŠEVIKU NĀVĒJOŠAIS IEROCIS CĪŅĀ PAR VARU 1918-1921.GADĀ
vai krieviem būtu jāmīl latvieši par tūkstošu civiliedzīvotāju slepkavībām. kā morālais aspekts šajā lietā jāņem vērā tas, ka latviešu zemnieki bija algotņi- SLEPKAVAS PAR NAUDU.

dažreiz ir izdevīgi aizmirst vēsturi.... un gānīt kaimiņu. bet viņš ir kaimiņš un viņa saimniecība nekur nepārvietosies. atliek pašam nopirkt biļeti vienā virzienā līdz Arkanzasai....

Tā jau var bezgalīgi. :( Pirms tam bij 1905-ais,vēl var iepīt Ivana Bargā sirojumus Latgalē,Vidzemē(veselas pilsētas izkāva).Viens ducis pulku streļķu uztaisija vēsturi?Manuprāt -smieklīgi! :D Mums jau gribētos gan! ;)
Publicēts: 12.11.09 12:38
 citēt
Atkal tas kolektīvais aspekts ...
No tālienes Kremli cienīt un mīlēt ir vienādi viegli kā ļurbam Aleksandram (diemžēl, ne Maķedonijas), tā arī tiem, kas apraud fantasmagoriskas konsekvences. Attālums ir tikai 1000 km, kāpēc nepamēģināt veikt šo aktu pie pašiem mūriem in situ?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):