Vakar ja pareizi sapratu Konkurences padome izrakstīja samsungam par monopola turēšanu diezgan paprāvu rēķinu. Tad jau iespējams ka: 1) Latvijā būs jauns samsunga dīleris, 2) samsung paliks lētāks,
armands_z:Vakar ja pareizi sapratu Konkurences padome izrakstīja samsungam par monopola turēšanu diezgan paprāvu rēķinu. Tad jau iespējams ka: 1) Latvijā būs jauns samsunga dīleris, 2) samsung paliks lētāks,
blac:Samsung rullē, ielies mūsu ekonomikas dzirnavās1.5 milj. Latu. Lai tik turās un vāra lielākas ziepes.
Nesapratu, kaa var ieliet kko ekonomikaa, ja izsuuc daudz daudz vairaak? Ok, teiksi ka budzetaa nauda no soda ienaaca, bet, cik miljonus cilveeki reaali paarmaksaaja?
blac:Samsung rullē, ielies mūsu ekonomikas dzirnavās1.5 milj. Latu. Lai tik turās un vāra lielākas ziepes.
Nesapratu, kaa var ieliet kko ekonomikaa, ja izsuuc daudz daudz vairaak? Ok, teiksi ka budzetaa nauda no soda ienaaca, bet, cik miljonus cilveeki reaali paarmaksaaja?
Pagājušos gados cilvēki daudz pārmaksāja par saviem mitekļiem un vēl nezin ko. Bet te redzams, ka nu vairs biezais nebūs vienlīdzīgāks par citiem, bet darbosies uz līdzīgiem spēles noteikumiem, kā citi. Iespējams tā ir tikai ekonomisko ietekmju zonu pārdale.
Man gandrīz visi monitori un printeri ir samsung. Varu teikt tikai to labāko. Bet cūcīgi rīkoties nav labi. Lai gan man pirkti tie krāmi no citiem reģioniem, bez garantijas, par zemāku cenu - strādā un viss ok.
Man nekādu pretenziju. Visi televīzori un monitori (viens gan sāk čakarēties (medžikbraits iesilstot raustās)) man ir Samsungi. Lai tak(š) cilvēki pelna. Valsts daudz vairāk nokāš. Kā teiktu Haiduks (kurš pēdējā laikā uz baznīcām un Dievvārdiem vien kritis)... agrāk baznīca tikai desmito tiesu ņēma... a kāds ir parēķinājis, cik tagad valsts no mums plēš?
Man jau liekas ka šie te karteļu un monopolistu jociņi beidzas tikai tad kad kāds pasūta tiesas prāvu un izķidāšanu. Tā kā šis gan jau ir tāds pats gadījums. Tak visur Latvijā un visās sfērās šitā notiek.
Samsungam jau senir noriets parasto tehnoloģijas preču tirgū eiropā un asv, tad nu par visu varu cerēja atgūt līdzekļus uz 3 pasaules valstu sevišķi "gudro" iedzīvotāju rēķina.....
Kārtējā valsts iestāžu nekompetences demonstrācija. Tas par ko soda Samsung un vairumniekus ir normāla biznesa prakse un praktiski jebkurš lielais ražotājs šādi darbojas.
Cartels are illegal under EU competition law and the European Commission imposes heavy fines on companies involved in a cartel.
Paši sapratīsiet, vai iztulkot? Esat kaut ko dzirdējuši par tādu ES, likumdošanas aktu harmonizēšanu un citām mazsvarīgām juridiskām lietām. Varētu saprast, ka nezina/nesaprot citi, bet nu ka AK34 fleitē par mūsu ļauno valdību ...
Cartels are illegal under EU competition law and the European Commission imposes heavy fines on companies involved in a cartel.
Paši sapratīsiet, vai iztulkot? Esat kaut ko dzirdējuši par tādu ES, likumdošanas aktu harmonizēšanu un citām mazsvarīgām juridiskām lietām. Varētu saprast, ka nezina/nesaprot citi, bet nu ka AK34 fleitē par mūsu ļauno valdību ...
laikam jau neesi saskāries ne ar vienu normālu lielo ražotāju vairāk kā Elkor veikalā pērkot televīzoru Pameģini tirgo MS licences kas domātas Ķīnai Latvijā un uzzināsi visu par konkurences ierobežošanu. Tas pats attiecas uz jebkuru dzelzi - nedomāju ka varēsi uztaisīt legālu biznesu pērkot. piemēram fotoaparātus no vairumnieka Ķīnā un tirgojot tos Latvijā. Ātri vien tev piegriezīs skrūves, ja konkrētā zīmola ražotājs to nebūs akceptējis. kāpēc tad konkurences padome nesoda Microsoft, IBM, SUN, HP, Canon, Nikon un visus pārējos? Visiem ir vienošanās ar vairumniekiem un galatirgotājiem ar iepriekš sarunātām cenām un klientiem. Tāds IBM, SUN vai HP ātri atņems pārdevējam pārdošanas tiesības vai uzliks caur vairumnieku neizdevīgu cenu, ja tas mēģinās līst pie cita pārdevēja klienta ar labāku cenu.
Regulāri pērku Elkor veikalos televizorus. Vienkārši regulāri - un katrai telpai Rīgā, laukos. Nezinu, kā būs tālāk - naktīs mostos un mēģinu tos izslēgt, bet pultis grūti atrast.
Mazs putniņš man pačukstēja (es pats neko nezinu), ka konkurences joma principu un likumdošanas ziņā ES tirgū tiek uztverta nopietni kā deklaratīvi, tā praktiski. Šitie te www.kp.gov.lv arī kaut ko cenšas pierādīt. Visādas tabulas tā ES Komisija publicē, ņemas, TTC arī drukā ... Neapskaužami.