forum.gif
canon 24mm vai 35mm
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / canon 24mm vai 35mm
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.11.09 22:19
 citēt
Canon 24mm f/1.4 II vai 35mm f1.4
Gribēju pāriet no zooma uz dažiem fixiem, bet nevaru izšķirties no šamiem abiem. Varbūt kāds ir mēģinājis kādreiz šos objektīvus un jutis kādu atšķirību, piem. asumam, krāsām, kontrastam un varbūt vēl kādam sīkumam. Priekš portretiem un vēl visādām izklaidēm esmu izšķīries par 135mm f/2, ja 85mm f/1.2 būtu uz pusi lētāks kā 135, tad bez domāšanas ņemtu to, bet pārāk daudz labu gribēt nevar. Paliek vēl neskaidrs par platiem.
Publicēts: 11.11.09 22:29
 citēt
cik zinu, abi ar problēmām
Publicēts: 11.11.09 22:30
 citēt
24/2.8 un 35/1.4 ;)

Būsi prieciigs.
Publicēts: 11.11.09 22:37
 citēt
mani tas pats jautājums nomoka,it kā par 24mmIIversiju ir labas atsauksmes,ja neskaita cenu.35mm arī nekas slikts nav dzirdēts.
Publicēts: 11.11.09 22:41
 citēt
www.photozone.de... . www.photozone.de... . pēc šitā otrais rādās labāks. pirms apmēram gada pētīju, forumus testus par platā gala fiksiem, Canon, Sigma. viennozīmīgu atbildi grūti atrast
Publicēts: 11.11.09 22:42
 citēt
ekoists:mani tas pats jautājums nomoka,it kā par 24mmIIversiju ir labas atsauksmes,ja neskaita cenu.35mm arī nekas slikts nav dzirdēts.

cenas jau ir diezgan līdzīgas abiem
Publicēts: 11.11.09 22:49
 citēt
negatIvs:www.photozone.de... . www.photozone.de... . pēc šitā otrais rādās labāks. pirms apmēram gada pētīju, forumus testus par platā gala fiksiem, Canon, Sigma. viennozīmīgu atbildi grūti atrast

cik sapratu, 24 mm te bija testēts vecais variants, bet II variants skaitās nedaudz uzlabots un ne visos testos viņu var atrast
Publicēts: 11.11.09 22:59 labots
 citēt
www.fredmiranda.com...

ar kaa reiz mekleeju gaishu, plato fiksu! :)
Publicēts: 11.11.09 23:04
 citēt
man domāt, ka 24mm būs universālāks..ja būs pa plat - nokroposi, a 35mm vienā brīdī vajadzēs bik platāku, un tur jau vairs neko...
Publicēts: 12.11.09 14:46 labots
 citēt
+ 1/2 shauttra
Paņem kādu universālo 18-55, 18-70 utt., pastaigā apkārt pa sižetu dzimšanas vietām ar vienu vai otru nemainīgu fokusa attālumu.
Ārpus telpām gan ar 35mm uz pilna kadra būtu jāpietiek. Platleņķis un f1,4 iet kopā visai nosacīti, cik saprotu no DOF un citām lietām.
Publicēts: 12.11.09 16:32
 citēt
Ir man 35-ieks
Laba štelle, tur spilgtu pretgaismu ideāli. Tiesa, pirmais eksemplārs bija afigenna neass, totāls frontfokuss (ko piefiksēju tikai pēc pāris svarīgiem pasākumiem un sadirstām bildēm), bet labi ka pirku pie autorizētajiem un tie bez vārda runas samainīja pret jaunu.
Diezvai atradīsi, kādu kam personīgi ir abi pieminētie objektīvi, kā nekā pārāk maz mm atšķirība lai tādus abus atļauties turēt somā.
Kā jau Vonderfons pareizi saka:
man izvēle krita uz 35-ieku, jo pamēģini uz 24 mm uz F1.4 nofočēt kaut ko, kas tālāk par 5m, toč garantēju ka grūti būs noķert asumu uz vajadzīgo vietu, jo uz fokusēšanas punktu daudz vairāk visādu detaļu. jau ar 35-ieku pagrūti nofočēt patālākus objektus. Der tikai objekta izolēšanai no fona tuvos sižetos
Publicēts: 12.11.09 16:57
 citēt
f1,4 reti kad izmantojams ar platleņķi,bet kvalitāte uz f2,8 gan būs daudz draudzīgāka kā universāļiem.
Publicēts: 12.11.09 17:00 labots
 citēt
akaroa:Canon 24mm f/1.4 II vai 35mm f1.4
Gribēju pāriet no zooma uz dažiem fixiem, bet nevaru izšķirties no šamiem abiem. Varbūt kāds ir mēģinājis kādreiz šos objektīvus un jutis kādu atšķirību, piem. asumam, krāsām, kontrastam un varbūt vēl kādam sīkumam. Priekš portretiem un vēl visādām izklaidēm esmu izšķīries par 135mm f/2, ja 85mm f/1.2 būtu uz pusi lētāks kā 135, tad bez domāšanas ņemtu to, bet pārāk daudz labu gribēt nevar. Paliek vēl neskaidrs par platiem.

Man ir pieredze ar diviem ideāliem 35 1.4 un trijiem ne-ideāliem 24 1.4 I, kuriem bija AF darbības nobīde apmēram par 30%.
Asuma un krāsu ziņā atšķirības praktiski nebija starp 35 un 24.

Kas attiecas uz 24 1.4 II, tad Latvijā tādu uz vietas nav. Mani jau arī interesē. Savukārt sūtīt no ārzemēm nepārbaudot un saņemt neasu vai neprecīzu, var atļauties tikai maziņš miljonāriņš.

No skata leņķa viedokļa man 24 daudz tuvāks, tāpēc arī 35 pārdevu.
Publicēts: 12.11.09 17:08
 citēt
bergaupuris1:Šausmas pārņem šo lasot. Canon pats tos sūdus ražo vai tomēr uztic šo nedarbiņu kādai mazzināmai džungļu ciltij ar vēl šaurākām āctelēm ?

Ar fokusēšanos un optikas precizitāti ir problēmas visiem ražotājiem.

Canon vismaz tiek galā ar krāsām labi, bet tāda pat Sigma...:(
Publicēts: 12.11.09 19:13 labots
 citēt
Vanderfons:+ 1/2 shauttra
Paņem kādu universālo 18-55, 18-70 utt., pastaigā apkārt pa sižetu dzimšanas vietām ar vienu vai otru nemainīgu fokusa attālumu.

universālo 18-55 kādu laiku atpakaļ man draugs gribēja atdot, jo nebija vairs vajadzīgs, bet tā kā savai 5D kamerai nevarēju uzskrūvēt virsū, tad nepaņēmu. Kādu gadu biju lietojis 24-105, bet īpaši sajūsmā nebiju. Nepatika krāsas un asumu arī varēja dabūt tikai tad, kad izslēdzu IS. Ja statīvā liek, tad IS viennozīmīgi tikai pasliktina asumu. Ja nebūtu neko labāku mēģinājis, tad varbūt arī tos visus it kā trūkumus iepriekšējiem nepamanītu, bet tiklīdz tu kaut ko pamēģini labāku, tad pie zemākas kvalitātes vairs negribas atgriezties.
Līdz šim fotogrāfi bija sajūsmā par 35mm, bet cerēju, ka jaunais 24mm II varbūt ir apsteidzis, bet pārdošānā viņš ir tikai gadu un laikam iemēģināts tā īsti vel nav.
Publicēts: 12.11.09 19:23
 citēt
24 un 35 ir 2 dažādi stikli. Katram savas prasības, sava specializācija, savs bildēšanas stils utt. Pilnīgi droši pateikšu - neklausies citus, jo vienam 35 būs par platu, otram 24 par garu, bet trešajam nederēs ne viens ne otrs. Tā kā pašam vien jaizlemj ko un kā bildēsi.
Publicēts: 12.11.09 19:55 labots
 citēt
___
Publicēts: 12.11.09 19:57 labots
 citēt
___
Publicēts: 12.11.09 20:01
 citēt
akaroa:
Portreti:Paliek vēl neskaidrs par platiem.

Man ir pieredze ar diviem ideāliem 35 1.4 un trijiem ne-ideāliem 24 1.4 I, kuriem bija AF darbības nobīde apmēram par 30%.
Asuma un krāsu ziņā atšķirības praktiski nebija starp 35 un 24.

Kas attiecas uz 24 1.4 II, tad Latvijā tādu uz vietas nav. Mani jau arī interesē. Savukārt sūtīt no ārzemēm nepārbaudot un saņemt neasu vai neprecīzu, var atļauties tikai maziņš miljonāriņš.

No skata leņķa viedokļa man 24 daudz tuvāks, tāpēc arī 35 pārdevu.

Tad jau sanāk, ka trīs vienādi objektīvi veikalā var nedaudz atšķirties? par to kādreiz nebiju tā iedziļinājies, jo cik ir dzirdēs, citi, lai dabūtu par 10% lētāk, sūta no ASV vai HongKongas un ne jau ar izvēles iespēju, kādu atsūta ar tādu arī priecājies.
Publicēts: 12.11.09 20:34
 citēt
paņem gaišu f 2,8 zūm , piem. Tamron 17-50mm, krāj naudu un štuko, ko gribi. līdzīgu variantu Vanderfons jau ieteica
Publicēts: 12.11.09 20:37
 citēt
atvainojos, nebiju paskatījies, kas Tev par fotoaparātu..............................tikko profilā ieraudzīju
Publicēts: 12.11.09 20:41
 citēt
akaroa: Gribēju pāriet no zooma uz dažiem fixiem, bet nevaru izšķirties no šamiem abiem ...

Pie reizes apskaties. pie kādiem fokusa attālumiem lielākoties esi fočējis un kādam mērķim iecerēts ...;)
Kādreiz ar Canon 40D un Canon 10-22 pats skatījos - gandrīz visi kadri dabas ainavās pie 10mm (+crops) ...;)
Tāpēc es ņemtu platāku fiksu ... ;)
Publicēts: 12.11.09 21:18
 citēt
Paskatīgos akaroa galerijas bildes un tā arī nesapratu priekš kam tie fiksi vajadzīgi.
Publicēts: 12.11.09 21:22
 citēt
35 pēc atsauksmēm labāks, salīdzināju visos pieejamajos resursos, kad biju tieši šīs dilemmas priekšā.
Publicēts: 12.11.09 21:23
 citēt
Onkulis:Paskatīgos akaroa galerijas bildes un tā arī nesapratu priekš kam tie fiksi vajadzīgi.

F-blogs uber ales vai ne ?
Publicēts: 12.11.09 21:25 labots
 citēt
Onkulis:Paskatīgos akaroa galerijas bildes un tā arī nesapratu priekš kam tie fiksi vajadzīgi.

Mhmmm - labs jautājums ... Ne ko pats akaroa teiks ...;)
Nevajag pirkt āmuru, lai dzītu skrūves sienā, un skrūvgriezi, lai dzītu naglas ...;)
Publicēts: 12.11.09 21:59
 citēt
F-blogā tiešām bildes var teikt nav. Pogā arī nesen izņēmu kādas 200 bildes un atstāju tikai dažas. Draugos kādas 100 bildes ir palikušas, bet kvalitāte un izmērs nav oriģināls tur. Tā ir sanācis, ka bildes gandrīz nekur nav redzamas.
Publicēts: 12.11.09 22:00
 citēt

Nu ja -fotoblogs taču ir Latvijas foto-spogulis :D
Publicēts: 12.11.09 22:02
 citēt
Jautājums pēc būtības - kam Tev fiksi vajadzīgi un kādiem fotomērķiem ...;)
Ja Tev mērķis ir skaidrs, tad arī zināsi, ko Tev vajag - 24 vai 35 ...;)
Publicēts: 12.11.09 22:06
 citēt
CerambyX:Nu ja - fotoblogs taču ir Latvijas foto-spogulis :D

Vismaz progresa ziņojumiem tas ir Cerambyx darbu spogulis ...;)
Akaroa - vari pamācīties no CyXa, ka fočēt tauriņus ... ;)
Man pilnīgi jumc aizbrauc, kad redzu, cik progresīvi tas ir attēlots ...;)
Tauriņi man nekad tā nesanāks ...;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):