domā par to sūtīšanu no Honkongas? Tāpēc ka Latvijā būs nodoklis jāsamksā. Jā, ir dažādi varianti nemaksāt, bet nu ne visi viņus prot izmantot, 95% tomēr ir jāmaksā.
Paskatījos latvijas cenas. Tiešām ir tā, ka vairs nav nemaz tik izdevīgi tajā ebajā iepirkties, kaut kādā nezināmā i-veiklā cena 1250ls, kas ir tikai par 50ls vairāk nekā no Anglijas. Bet ja pasūta no HK, caur Angliju, tad arī tikai 100-150 ls ietaupījums.
D700 pie ISO 200 zīmē IDENTISKU attēlu kā D300 (ar visu crop faktoru). D300 ir lēnāks par D200, bet D700 ir VĒL lēnāks. D700 priekšrocība ir tikai tajā, ka var beidzot uz sava nikona papriecāties par apziņu, ka FF (ko es ar filmu visu laiku daru tik un tā), kā arī ISO/trokšņu/attēla dzidruma faktors par diviem stopiem labāks (tieši tāpat kā D300 pret D200). Secinājums ir tāds, ka D700 ir vajadzīgs TIKAI tad, ja daudz bildē švakā apgaismojumā un ar ISO 1600 nepietiek, vajag 3200 un šad tad pat 6400. Kamēr ar 1600 pietiek, var iztikt ar D300 un D700 nevajag. Turklāt, ja gribās uz D700 uzbāzt DX objektīvu vai panākt, lai telezūms ir tik pat "tāls" kā ar D200 vai D300 (ierubijot crop režīmu, ko D700 ir iespējams izdarīt, canoniem to nevar :P), sanāk bildes izmērā ar mazāk kā 6 MPix (tipa kā D100). Ja zūms tiek daudz lietots un jau 200mm uz cropa šad tad šķiet par maz, bet garākam LABAM objektīvam nav naudas, jo tie ir zvērā dārgi, tad labāka izvēle ir D300.
Rezumē: ja es nepāreju uz Canon, sanāk, ka esmu normāli ieberzies ar D300 pārdošanu, izņemot gadījumu, ja man ir būtiski, taisot konču un tusiņu reportāžas, ISO pacelt par 2 stopiem. principā laikam tomēr ir. Jāpērk D700.
fandango:Portreti bija nopircis NikonD3 un pārdeva, jo esot kaut kādas problēmas ar krāsām zibspulžu gaismās studijā.
Jā, Zavadskim visām bildēm krāsas di... Juris vnk māk tikai AWB uzlikt, un šim neapmierina, kā D3 AWB nolasa zibspuldzes temperatūru. Priekš manis tas toč nav izšķirošais iemesls, kāpēc pirkt vai nepikt konkrēto kameru.
fandango:Domā, ka Portreti ir tik primitīvs radījums, ka visu bliež uz AWB? Es ar viņu reiz runaju, tā vis nelikās, ka tik ļoti amatieriska pieeja. Par Labu Nikon Tavā gadījumā runā tas, ka esi bildējis ar Nikon. Un tas, ka pārdevi D300 nekas, katram gadās kļūdīties. Es nekļūdos, jo neko nedaru, proti, palieku pie saviem objektīviem. Man tiešām šķiet, ka tie Canon ir labāki, ka labajiem ir skaistāks fona neasums. Un visiem AF ir objektīvā, ka slēdža poga ērtāka, nevis apkrauta ar fotografēšanas laikā nevajadzīgu ieslēgšanas un bilžu skatīšanas pogu.
Portreti raidijums tik tiešām bija par to, ka nepatik Nikon d3 ar AWB + zibeņi. Ārzemju forumos ari ir manīti cilvēki, kas nav apmierināti ar AWB, kad klāt ir zibenis.
Tad kad d3 bildē ar blici,AWB režīms pieskaņo balansu blices krāsu temperatūrai,kaut kur ap 5400~5600.Viss būtu pareizi,ja vien viss tiktu izgaismots tikai ar blici,diemžēl ir kaut kāda dabīgā gaisma,kas savukārt parasti neatbilst blices krāsu temperatūrai.Rezultātā parasti sanāk stipri siltas bildes,un ļoti retos gadijumos var arī sanākt i pareizs baltā balanss,i zilganas bildes.Visam pie vainas nikona optimistiskais viedoklis,ka visa pasaule ir izgaismota ar nikona blici,bet izrādās ka nav vis.Risinājumam ir divi varianti,vai nu bildēt RAWos,vai arī nelietot AWB.Vispār jau nedzimto lampu lietušanai arī vajadzētu palīdzēt,neesmu mēģinājis.
Karlis70:Alvil, ko tu domāji ar vārdiem, ka d200 ir ātrāks par d700?
Kad man bija d200, man nekad nenācās gaidīt, kad aparāts būs gatavs jauniem šāvieniem. Ar D300, diemžēl, šad tad nākas gaidīt. Lasīju, ka d700 domā vēl ilgāk.
vot sabaidīji... Bet tas gadījumā nav dēļ izmantotās kartes? Man jau liekas, ka ņesprasta divām vienādām kartēm cena atšķirās vairāk kā 2x? mans d80 vispār nedomā...spied tik, moš labāk netirgot...
imho tikai un vieniigi kartes leenums, jo bufer atminja ir gana laba lai pa sekundi max divaam sagaazdu aatrajaa kartee. Canonam sakot ar 30D neko taadu neesmu noveerojis