forum.gif
Es
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Es
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.11.09 22:16 labots
 citēt
He.. smieklīgs jautājums bet nu kā jūs mani vērtējat pēc manām bildēm kā fotogrāfēju varbūt ne gluži tehniski bet praktiski
Protams neesmu apguvis nekādas skolas (foto)
Visu esmu mācījies pašmācības ceļā sāku ar mazu ziepinieku ar kuru padevās samērā labas macro bildes
Pamazām pāreju pie nopietnāka fotoaparāta un mēģinu paplašināt savu pieredzi
Publicēts: 12.11.09 22:19
 citēt
Piedod, bet samērā labas macro bildes Tavā galerijā neatradu... Tā ka ir kur augt un attīstīties - to arī novēlu ;)
Publicēts: 12.11.09 22:21
 citēt
narciss...
Publicēts: 12.11.09 22:22
 citēt
Kā jau teicu nevērtējiem gluži tehniski mani bet gan praktiski!
Publicēts: 12.11.09 22:22
 citēt
gandrīz zemļaks iznāc.... pievērs uzmanību kadrējumiem, rakursiem, bilžu apstrādei
Publicēts: 12.11.09 22:23
 citēt
es neesmu narcists.... tik tiešām nē
Publicēts: 12.11.09 22:24
 citēt
negatIvs:gandrīz zemļaks iznāc.... pievērs uzmanību kadrējumiem, rakursiem, bilžu apstrādei

nu es jau teicu apguvis tādas lietas es neesmu
Skatos jūs skataties uz mani no profesionālā viedokļa
Publicēts: 12.11.09 22:27
 citēt
tāpēc jau pieminēju, uz ko, pēc manām domām, Tev jāpievēš uzmanība, ja gribi ko uzlabot
Publicēts: 12.11.09 22:29
 citēt
negatIvs:tāpēc jau pieminēju, uz ko, pēc manām domām, Tev jāpievēš uzmanība, ja gribi ko uzlabot

varbūt vari ieteikt kādu labu web lapu kur to varētu pastudēt ?
Publicēts: 12.11.09 22:30
 citēt
werwolf:
negatIvs:gandrīz zemļaks iznāc.... pievērs uzmanību kadrējumiem, rakursiem, bilžu apstrādei

Pagaid` vien, kad šito kāc viedais izlasiš, ta Tu dzirdes` profesioanālu viedokli :D :D Tikai neņemi pēcāk pārāki pie sirc :)
Publicēts: 12.11.09 22:33 labots
 citēt
werwolf:Kā jau teicu nevērtējiem gluži tehniski mani bet gan praktiski!

Nu ne visiem izdodas radīt lieliskas bildes nepievēršot uzmanību tehniskajai pusei, kompozīcijai utt. - tur jābūt tiešām talantam...
Tāpēc iesākumā labāk ir koncentrēties un apgūt tehnisko pusi, kompeni utt - skatījums nekur nepazudīs vai tieši otrādi, ar laiku iemācīsies labāk saskatīt lietas.
Pie tam fotoblogā tehniski kvalitatīvas bildes novērtē augstāk nekā nekvalitatīvas, bet ar ideju/sajūtu. Līdzīgi kā lielveikalā - vairākums cilvēku nopirks konču kasti spilgtākajā iepakojumā, nevis konču kasti ietītu vecās avīzēs, kaut arī otrās būtu garšīgākas.
Publicēts: 12.11.09 22:34
 citēt
viencmuzikanc:
werwolf:/quote]

Pagaid` vien, kad šito kāc viedais izlasiš, ta Tu dzirdes` profesioanālu viedokli :D :D Tikai neņemi pēcāk pārāki pie sirc :)

es saprotu ka tos jaunos vienmēr per :D
A ko dariit tikai priecāšos ja arii paskaidros un izklāstīs nevis pateiks muļķis un viss
Publicēts: 12.11.09 22:36
 citēt
Mans necilais neprofesionālais ieteikums ir pievērsties kaut kādam vienam žanram un tad to izkopt līdz pilnībai, bet ja mētāsies pa žanriem tad vairāk kā viduvējība diezin vai būsi ;)
Publicēts: 12.11.09 22:39
 citēt
CerambyX:
werwolf:Kā jau teicu nevērtējiem gluži tehniski mani bet gan praktiski!

Nu ne visiem izdodas radīt lieliskas bildes nepievēršot uzmanību tehniskajai pusei, kompozīcijai utt. - tur jābūt tiešām talantam...
Tāpēc iesākumā labāk ir koncentrēties un apgūt tehnisko pusi, kompeni utt - skatījums nekur nepazudīs vai tieši otrādi, ar laiku iemācīsies labāk saskatīt lietas.
Pie tam fotoblogā tehniski kvalitatīvas bildes novērtē augstāk nekā nekvalitatīvas, bet ar ideju/sajūtu. Līdzīgi kā lielveikalā - vairākums cilvēku nopirks konču kasti spilgtākajā iepakojumā, nevis konču kasti ietītu vecās avīzēs, kaut arī otrās būtu garšīgākas.

nu jā tehnika man būs japastude to protams darīšu pēc videnes
pagaidām tik mācos iepazīstu fočiku un attēlu kas iznāk
tāpat šoferis ar nebūs šoferis ja neizmēģinās izbraukt, nepietiks tikai ar zināšanām par mašīnu
Publicēts: 12.11.09 22:40
 citēt
zazis:Mans necilais neprofesionālais ieteikums ir pievērsties kaut kādam vienam žanram un tad to izkopt līdz pilnībai, bet ja mētāsies pa žanriem tad vairāk kā viduvējība diezin vai būsi ;)

paldies par ieteikumu :)
Publicēts: 12.11.09 22:43 labots
 citēt
zazis:Mans necilais neprofesionālais ieteikums ir pievērsties kaut kādam vienam žanram un tad to izkopt līdz pilnībai, bet ja mētāsies pa žanriem tad vairāk kā viduvējība diezin vai būsi ;)

Tieši tā, piemēram, CyX safočējis makro - tā ir baigā ņemšanās un specifika, tāpēc sāc vienkāršāko žanru - dabas ainavas ...;)
Publicēts: 12.11.09 22:44
 citēt
Es gan nebūšu "profesionālis", bet teikšu kā vienkāršs skatītājs, kas pats arī bildē. Vai Tavs jautājums saistīts ar zināmu vilšanos, ka nesaņēmi cerēto kritiku/ierosinājumus/uzslavas? Ja tā, tad vai Tavas 16 bildes tiešām atspoguļo to, ko esi sadarījis foto jomā? Cik kadrus uzņēmi pagājušajā vasarā? Cik kadrus vienā bildēšanas reizē? Un cik kadru ir tādi, kas Tev pašam patīk? Es personīgi pirmos 6 mēnešus tikai liku dažādas bildes, skatījos atsaucību un vērtējumus, bet pats citus vērtēt atturējos. Pēc šī laika apmēram sāku saprast, ko domā Fotobloga lietotāji par manām bildēm un vai man tas ir svarīgi, vai ne. Bet bilžu tad jau bija pāri simtam. Pēc 16 bildēm sākt publiski uzprasīties uz viedokli ir tā kā drusku par daudz gribēts...
Publicēts: 12.11.09 22:44
 citēt
iesākumam vari palasīt www.erfoto.lv... . uz tiem rakstiem augšpusē, kreisajā pusē paklikšķini
Publicēts: 12.11.09 22:47
 citēt
Sākums man atgadināja cilvēkus,kuri kaut ko nofotogrāfē un tad skrien pie katra pretimnācēja,lai parādītu savas bildes un gūtu atzinību.Manuprāt bildes jau novērtē galerijā.skaties citu bildes,atrodi,kas vairāk patīk un domā,domā,vai arī nedomā un ļauj idejām pašām ienākt Tevī.Tehniskās lietas var iemācīties no ļoti daudziem avotiem.
Es arī visu esmu mācījies pašmācības ceļā un vēl joprojām esmu uz tā ceļa....
Atbildes šeit, iespējams Tevi samulsinās vēl vairāk.Vieni teiks,ka forši,citi ka nē,kuru atbildi respektēsi?
Publicēts: 12.11.09 22:52
 citēt
Kaapeec:Es gan nebūšu "profesionālis", bet teikšu kā vienkāršs skatītājs, kas pats arī bildē. Vai Tavs jautājums saistīts ar zināmu vilšanos, ka nesaņēmi cerēto kritiku/ierosinājumus/uzslavas? Ja tā, tad vai Tavas 16 bildes tiešām atspoguļo to, ko esi sadarījis foto jomā? Cik kadrus uzņēmi pagājušajā vasarā? Cik kadrus vienā bildēšanas reizē? Un cik kadru ir tādi, kas Tev pašam patīk? Es personīgi pirmos 6 mēnešus tikai liku dažādas bildes, skatījos atsaucību un vērtējumus, bet pats citus vērtēt atturējos. Pēc šī laika apmēram sāku saprast, ko domā Fotobloga lietotāji par manām bildēm un vai man tas ir svarīgi, vai ne. Bet bilžu tad jau bija pāri simtam. Pēc 16 bildēm sākt publiski uzprasīties uz viedokli ir tā kā drusku par daudz gribēts...

Teikšu tā ka fotogrāfēšana ir man aizraušanās un varu taij veltīt pat visu dienu kā arī ir bijis
Bildes ielieku bet šad tad padzēšu jo nu negribu te turēt par daudz
kompī man protams bilžu ir vairāk un īpaši ar savām bildēm es neplātos
Publicēts: 12.11.09 22:53
 citēt
ekoists:Sākums man atgadināja cilvēkus,kuri kaut ko nofotogrāfē un tad skrien pie katra pretimnācēja,lai parādītu savas bildes un gūtu atzinību.Manuprāt bildes jau novērtē galerijā.skaties citu bildes,atrodi,kas vairāk patīk un domā,domā,vai arī nedomā un ļauj idejām pašām ienākt Tevī.Tehniskās lietas var iemācīties no ļoti daudziem avotiem.
Atbildes šeit, iespējams Tevi samulsinās vēl vairāk.Vieni teiks,ka forši,citi ka nē,kuru atbildi respektēsi?

respektēšu abas ja būs pamatojums
Publicēts: 12.11.09 22:56
 citēt
werwolf:
ekoists:Sākums man atgadināja cilvēkus,kuri kaut ko nofotogrāfē un tad skrien pie katra pretimnācēja,lai parādītu savas bildes un gūtu atzinību.Manuprāt bildes jau novērtē galerijā.skaties citu bildes,atrodi,kas vairāk patīk un domā,domā,vai arī nedomā un ļauj idejām pašām ienākt Tevī.Tehniskās lietas var iemācīties no ļoti daudziem avotiem.

respektēšu abas ja būs pamatojums

Nu tad jau ar laiku viss notiks, varu pačukstēt Tev pa noslēpumam, mēs VISI te vēl joprojām mācamies , kas kur , kas no kā , bet tādēl jau mēs te esam :).
Publicēts: 12.11.09 23:35 labots
 citēt
Lasiju un prātoju par to ka jāpievēršās vienam žanram,bet nu man liekas tā būtu katra vēlēšanās,ko tieši fotogrāfēt.es parasti mēģinu visu,bet ja protams es un citi apmierināti ar manu veikumu.man jau nepatīk pieturēties pie viena žanra.ja ir iespēja tad mēģinu izpausties visādos žanros.
Publicēts: 12.11.09 23:40
 citēt
janis19:Lasiju un prātoju par to ka jāpievēršās vienam žanram,bet nu man liekas tā būtu katra vēlēšanās,ko tieši fotogrāfēt.es parasti mēģinu visu,bet ja protams es un citi apmierināti ar manu veikumu.man jau nepatīk pieturēties pie viena žanra.ja ir iespēja tad taisi foto par visu,tad ja tikai sanāk.

Par visa bildēšanu var likt salīdzinājumu ar desmitcīņniekiem vieglatlētikā - it kā dara visu un ir super-veči, taču ja salīdzina ar top-večiem konkrētā disciplīnā tad parasti krietni atpaliek (protams ir katram savi jājamzirdziņi, kur no top večiem atpaliek mazāk, kā citās disciplīnās, bet tomēr)... Tā arī būs fotogrāfēšanā - var bildēt visu, taču jāatceras, ka pašu augstāko līmeni konkrētā žanrā var tikai cieši pievēršoties tam un izkožot visa tā žanra nianses un specifiku.
Bet tas protams nav obligāts nosacījums un ir atkarīgs, ko katrs vēlas pateikt ar fotogrāfiju un fotogrāfēšanu - tātad dziļi individuāls jautājums.
Publicēts: 12.11.09 23:43
 citēt
ekoists:narciss...

nevis narciss, bet nacists. :D
Publicēts: 13.11.09 00:13
 citēt
nebiju pamaniijis taadu lietotaaju
Publicēts: 13.11.09 00:24
 citēt
CerambyX:

...Par visa bildēšanu var likt salīdzinājumu ar desmitcīņniekiem vieglatlētikā ...

CerambyX - Esi taisiijis desmitciinju? ;)
Publicēts: 13.11.09 00:32 labots
 citēt
te vienā topikā bija tāda doma (pārfrāzēšu) - ne dzelžos tas spēks, ir jāmācās redzēt..

visai droši tādā kasīgā forumā atvērt topiku par tēmu "Es pats" (vai arī muļķīgi?)
..a ar saitiem vien nepietiks, labāk investē kādā grāmatā. tas vairāk paliekoš atmiņā..

..āā.. un vēl kas - mazāk klausies FB forumā :-)
Publicēts: 13.11.09 00:35
 citēt
ugunsvalDS:CerambyX:

...Par visa bildēšanu var likt salīdzinājumu ar desmitcīņniekiem vieglatlētikā ...

Nē, neesmu - bet ja tēmē uz to, ka 10cīņa ir smagākā disciplīna vieglatlētīkā, tad tam es piekrītu - es jau vairāk to salīdzinājumu biju domājis, lai tā kā uzsvērtu to principu. Par to, ka 10cīņieki ir dzelzs veči nav runa - cepuri nost :)
Publicēts: 13.11.09 00:44
 citēt
CerambyX:
ugunsvalDS:CerambyX:

Nē, neesmu - bet ja tēmē uz to, ka 10cīņa ir smagākā disciplīna vieglatlētīkā, tad tam es piekrītu - es jau vairāk to salīdzinājumu biju domājis, lai tā kā uzsvērtu to principu. Par to, ka 10cīņieki ir dzelzs veči nav runa - cepuri nost :)
Publicēts: 13.11.09 00:47
 citēt
Desmitciinja tuva teema, bet offtopic, taapeec neizpluudiishu, tik pateikshu, ka, piemeeram, Erki Nools ir ne tikai dzelzs viirs, bet ariidzan gluzhi vienkaarshi izcils meistars :)
Publicēts: 13.11.09 01:33
 citēt
CerambyX:

Par visa bildēšanu var likt salīdzinājumu ar desmitcīņniekiem vieglatlētikā - it kā dara visu un ir super-veči, taču ja salīdzina ar top-večiem konkrētā disciplīnā tad parasti krietni atpaliek (protams ir katram savi jājamzirdziņi, kur no top večiem atpaliek mazāk, kā citās disciplīnās, bet tomēr)... Tā arī būs fotogrāfēšanā - var bildēt visu, taču jāatceras, ka pašu augstāko līmeni konkrētā žanrā var tikai cieši pievēršoties tam un izkožot visa tā žanra nianses un specifiku.
Bet tas protams nav obligāts nosacījums un ir atkarīgs, ko katrs vēlas pateikt ar fotogrāfiju un fotogrāfēšanu - tātad dziļi individuāls jautājums.

Nezinu pēc, kā lai novērtēju, kas man labāk sanāk = IN topos biežāk tiek manas ainavas... galereiščiķi(izstādēm) biežāk pieprasa BW žanra un reportāžas bildes... bet labākais nojiets, (pērk drūkātas lielformāta), datorgraikas abstraktās bildes??? Man liekas bildēt vajag visu, atīstība notiek ātrāk... citāti var iznākt tā
;)
Publicēts: 13.11.09 01:55
 citēt
ALLOXA ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ (par bildi kā atbildi uz topika aizsācēja jautājumu)

werwolf, man ir divi viedokļi par tavam bildēm:
1) tavas bildes, acīmredzot, ir vislabakas, kas tev sanāk. tas ir forši, ka tu fotografē un vēlies attīstīt foto iemaņas.
2) tavas bildes ir absolūts sūdz no sabiedriskas nozīmības viedokļa. sāc studēt mākslas vēsturi, klasiskās fotogrāfijas pamatus, utt., iegūtos rezultatus visu laiku pielietojot praksē. moš pēc gadi 2-3 kkas sāks sanākt

un viens secinājums: talanta tev nav, bet ne vienmēr talants ir noteicošais. bēdīgi būtu, ja būtu talants un tu viņu noraktu. atliek daudz daudz strādāt mellu muti (bildēt līdz nelabumam). tikai atceries, ka bilde ir UZ PAPĪRA. tava ekrānā ir digisūdz.
Publicēts: 13.11.09 02:06
 citēt
werwolf:He.. smieklīgs jautājums

tā ir
Publicēts: 13.11.09 02:20
 citēt
Alloxa:

Nezinu pēc, kā lai novērtēju, kas man labāk sanāk = IN topos biežāk tiek manas ainavas... galereiščiķi(izstādēm) biežāk pieprasa BW žanra un reportāžas bildes... bet labākais nojiets, (pērk drūkātas lielformāta), datorgraikas abstraktās bildes??? Man liekas bildēt vajag visu, atīstība notiek ātrāk...

Savā ziņā var piekrist, ka sākumā bildēt visu ir ok - taču agri vai vēlu, man domāt, ka tik un tā ir jāizdomā kam koncentrēties vairāk, jo visam veltot laiku varētu sanākt par maz stundu dienā :) Nu pabildē, pabildē visu - tad saproti, kas pašam interesē vairāk, kas labāk padodas un tad arī tas jādara.
Bet atkal tas ir atkarīgs no paša autora mērķiem - ja nekādu tur līmeni, atzinību, peļņu sasniegt negrib, tad vajag tik bildēt pašam priekš sevis, to kas ienāk prātā un miers mājā :)
Publicēts: 13.11.09 08:36
 citēt
Linkman:

Tieši tā, piemēram, CyX safočējis makro - tā ir baigā ņemšanās un specifika, tāpēc sāc vienkāršāko žanru - dabas ainavas ...;)

Kas ir tas CyX? Vai fotoblogā var redzēt ši fotogrāfa bildes?
Publicēts: 13.11.09 09:43
 citēt
CyX bija domāts CerambyX. ;) Makro kukaiņus,posmkājus un c. bildē daudzi.Uģis atšķirībā no daudziem ZIN KO viņš bildē.Gribi vai negribi jāvelk paralēles ar putniem. :D Tur ir tāpat!Kamēr nezini vismaz ka tā ir čipste,šņibītis,zīriņš un t.t.(nerunājot par konkrētu sugu)nekas nopietns tur sanākt nevar.Piemet klāt visus tos labas vizuālās skatāmības likumus(ne tikai fotogrāfijā)un būs kaut kāds rezultāts.
Jā ,blogā manuprāt NAV tāda līmeņa bildētāji, kas varētu atļauties pārkāpt šos likumus,lai ko paši neteiktu un nedomātu!!! :D :D :D
Publicēts: 14.11.09 02:51
 citēt
forelljjanka:... Tur ir tāpat!Kamēr nezini vismaz ka tā ir čipste,šņibītis,zīriņš un t.t.(nerunājot par konkrētu sugu)nekas nopietns tur sanākt nevar.

Jauns vārdr fotomākslā!? - Jā nezini pases datus, nebojā, parvelti, filmiņu = sū..s vien sanāks... :D
Publicēts: 14.11.09 10:44
 citēt
Man patīk, ka Alloxa savu inteliģences līmeni un plašo zināšanu loku izrāda. Jauki, ka fotobilžu meistari ir garīgi plašas un dziļas personības, tas uzlabo viņu bilžu skatāmību un viņu izteikto vērtējumu objektivitā†i.

Vairāk tādu Fot0blogistu!
Publicēts: 14.11.09 10:57 labots
 citēt
Kaapeec, Tu pieņem, ka visi prasmīgie tik vien gaida, jebkurā no dzīves jomām, kā pacelt spalvu tūkstošgalvainiem P(R)OZITIFF komentāriem. Un daļēji tā arī ir - fotomeistari, kam foto ir vissvarīgākā no mākslām un dzīvē galvenā nodarbe, šeit nenāk, nekomentē un nebalso - nemaz. Pilnīgi nemaz. Sanāk, ka tas viedokļa tukšums ir svarīgs aspekts, kas uzlabo viņu bilžu skatāmību. Autoram ir jāiemācās lielāko daļu skatītāju vienlaicīgi izklaidēt, noglaudīt pa spalvai un uzdāvināt pa darbiņam ar vien' autogrāf'.
Fotogrāfija amatierim ir tas, ko viņš tajā ieliek, saskata un sagaida. Un pieprasa no citiem. Un nav nekur teikts, ka runa ir par kadrā acīmredzamo vai par slēpto vēstījumu un arhetipiem. Ja ir aizmirsis nobalsot pie manas/tavas bildes, viņš ir nevērīgs un neinteliģents - nespēj novērtēt skaisto. :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):