Apmēram tā. Šodien noskatījos 2 filmas - Before The Rain un Harrison's Flowers. Abām šis tas kopīgs. Fotogrāfi. Pulicera prēmijas. Bijusī Dienvidslāvija kara laikā... +abas mākslas filmas...
Ja jau pirmā diezgan iespaidoja ar to, ka iedomātais ienaidnieks(maķedonietis) izglābj naidnieku(albānieti), bet savējais - pat brālis nošauj to albānieti-māsu par to, ka tā ar maķedonieti, un maķedonietis - savējo par albānietes atbrīvošanu, tad otrā filma VISPĀR!!!!!!!!!!!!
Visu cieņu fotogrāfiem par drosmi pildīt savu darbu-hobiju!!! Ne jau glamour vai tml apstākļos!
Protams, mans vēstījums tāds nekāds! Bet tiešām otrā filma ĻOTI, ĻOTI iedeva pa smadzenēm! + vīns - jo bez tā vēl smagāks iespaids būtu.
Da nu pedejos 15 gadus uznemtas DAUDZ 1;1 sadas filmas man pat liekas viena otras rimeiki , GARLAIKO , tiraka spelesjana uz jūtām kam maz kopēja ar realitāti vienas vai otras PUSES tasnibas propaganda
Iespējams! Bet kas no tā?! Un NEVAJAG skatīties kuram tur ir taisnība vai ne! Viss ir vienkārši! Ka kaut kādu stulbu iedomu pēc kaut kas TĀDS notiek! Un realitāte ir reālākā!
Uij, tur ar tiem albāņiem baigā cepšanās, kaimiņvalstis neko priecīgas nav, atceros, ka Grieķijā tur viņi ir baigā sērga, nomācošs vairums cietumnieku ir albāņu.. agrāk ciemos cilvēki neslēdza māju izbraucot uz brīvdienām projām, tagad visur restes pirmajos stāvos utt.. ne jau velti tur Dienvidslāvijai piegriezās tas viss..
Kusturicas filmas tiešām iespārda, kā te saka. Tomēr nevarētu teikt, ka visas ir vienādi šķietami bezrūpīgas, kā Melnais kaķis, baltā kaķene.
Filmas, cita starpā, ir lielisks špikeris idejām fotogrāfijās. Dažkārt brīnos, ka to nepamana tie, kas meklē iedvesmu. Pavirši. Bet varbūt vienkārši iedvesmu nerodošie nav inscenētāji.
Pārsvarā skatos klasisko kino, meklējot un pērkot pats. Valodas man nav barjera. Ja pēc filmas ir, par ko padomāt, filma ir pildījusi savu uzdevumu. Diemžēl, tādu procesu profanāciju, kā tas notiek mūsu kinoteātros, pēc āmurikāņu popa parauga, es nespēju uztvert par normu. Ja ēd, tad ēd; ja skatās filmu, tad skatās filmu.
arizonas sapnji irr aarpus konteksta. arizonas sapnji nav ar sho specifisko balaganizeeto kusturicas tragjikomisko ievirzi. ir jaapalasa kusturicas rakstu darbi... tad paliek pavisam shkjeermi par pasauli kuraa ziivojam. un filmaas ir tie kodi, urus pa iistam var izprast tikai iepaziistot visu kusturicas dailjradi. arizonas sapnji ir aarpus shii konteksta.
Irracionālajam, subjektīvajam "patīk" bieži vien var piemērot salīdzinājumu ar sunīti. Skatās acīs, it kā visu saprot, bet parunāt nespēj.
Cilvēki, kas droši bāzējas tikai uz vienu kinematogrāfa, literatūras vai citas mākslas formas vienību, ir pētāmi tuvāk - kas tā par līmi, kas tik stipri pieķērusi. Parasti tās ir asociācijas ar kādu darbā redzamu personāžu.
Tikko teici, ka zini daudz un dažādus režisorus. Kā lai Tevi prec ... tfu, Tev tagad tic? Ko cilvēks nopumpē, to viņš zina. Bet nopumpē viņš to, ko piedāvā. Un masas piedāvā to, kas masām saprotams.