forum.gif
Pērku eksponometru. Lēti.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku eksponometru. Lēti.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.11.09 14:27
 citēt
Vēlos kādu atbrīvot no iespējams viņam nevajadzīgas lietas.

Skatos uz Sekonic - L-758D vai L558R. Piedāvāt var tādus pašus vai analogus.
Varbūt kāds var jaunu piedāvāt lētāk par 230ls, arī tas der.

Būtībā atvērts piedāvājumiem.

P.S. sliktākajā gadījumā esmu gatavs samierināties ar Sekonic L-358 modeli, bet nu lietotu un cenā līdz vai 100ls.

Saziņai PM vai andrips @ gmail.com
Publicēts: 13.11.09 14:30
 citēt
< Leningrad > neder, par velti atdošu
Publicēts: 13.11.09 14:33
 citēt
negativs, Leningrad mani interesee ;)
Publicēts: 13.11.09 14:35
 citēt
tjipa auction.ua... ..................
Publicēts: 13.11.09 14:38
 citēt
straadaa?
Publicēts: 13.11.09 14:40
 citēt
alksnis:straadaa?
neiesaku, ja strādātu, neatdotu. viņš eksistē, bet piedāvājums bija joks.
Publicēts: 13.11.09 14:43 labots
 citēt
bergaupuris1:Optisko ( vai vizuālo - kā nu tur sauca ) eksponometru negribi ? Darbosies tikpat mūžīgi, kā līdz šim. Ne batereju, ne smalku mehānismu.

Pat zem ūdens darbosies. Pavisam lēti gan nebūs. Tomēr - gandrīz mūžīgais :)
bija jau arī no papīra šaibām sastāvoš www.ussrphoto.com... ....
Publicēts: 13.11.09 14:48
 citēt
te www.ussrphoto.com... vispār daži ir īstas pērles
Publicēts: 13.11.09 14:52
 citēt
tāpēc arī vēl neesmu izmetis, ir vairāki, tas šaibu variants arī
Publicēts: 13.11.09 14:55
 citēt
Leningrad man pat divi ir. viens noteikti, jo paskatījos tikko atvilknē - Leningrad 4.
Un tāds kā norādīji, manuprāt, diegan pavirši garāžā karājas. Viņs ar kaut ko tika apliets, vai kaut kas no viņa iztecēja.
Abi jau sen nedarbojas.

ja kādu interesē, varu iemainīt pret darbojošos :D
Publicēts: 13.11.09 15:09
 citēt
Vispār, varēji pastāstīt, kādam nolūkam tev vajag. Kā flašmetru studijai, vai dabā bildējot...
Moš labāka izvēle būtu kāds spotmetrs...

Nopirku ēbajā pa 12 lašiem šādu
Publicēts: 13.11.09 15:18
 citēt
vispār es ar gribu eksponometru :)
Publicēts: 13.11.09 15:22
 citēt
Prasi čalim, ko mēdz saukt par Lux Ferre!
Publicēts: 13.11.09 15:26
 citēt
Briedis, problēma tāda, ka tiks izmantots gan studijā, gan dabā. Vairāk paredzēts filmas aparātiem un parītim aparātu kuriem nav iebūvētā eksponometra.
SPOT metrs ir svarīgs aspekts, bet ārzemju forumos lasot tur runā, ka to tomēr vajag tad ja bildē klubā, kur krasi atšķiras gaismas un kaut kur pie dabas, kur ēnā vai gaismā nevarot piekļūt, bet tā pietiekot ar parasto flashmetru. Nezinu pat ko domāt, jo nekas labāks ar Sekonic L-358 nav lietots, nezinu kā ar to SPOT metru ir.

Bet ir novērots, ka arī 40D eksponometrs nestrādā ideāli, ja uzliek uzstādījumus pēc ārējā eksponometra (Sekonic L-358), tad sanāk labāk izeksponēts kadrs nekā 40D nomēra, ar 40D ir vairāki kadri jāizbildē mainot uzstādījumus.
Publicēts: 13.11.09 15:32
 citēt
Andreass:ar 40D ir vairāki kadri jāizbildē mainot uzstādījumus.

Nav obligāti deldēt slēdzi, ekspozīcijas mērīšanai, pietiek sekot līknei, kas prāda, vai par gaišu, vai par tumšu.
Publicēts: 13.11.09 15:34
 citēt
www.youtube.com... ............................
Publicēts: 13.11.09 15:46
 citēt
Andreass:Briedis, problēma tāda, ka tiks izmantots gan studijā, gan dabā. Vairāk paredzēts filmas aparātiem un parītim aparātu kuriem nav iebūvētā eksponometra.
SPOT metrs ir svarīgs aspekts, bet ārzemju forumos lasot tur runā, ka to tomēr vajag tad ja bildē klubā, kur krasi atšķiras gaismas un kaut kur pie dabas, kur ēnā vai gaismā nevarot piekļūt, bet tā pietiekot ar parasto flashmetru. Nezinu pat ko domāt, jo nekas labāks ar Sekonic L-358 nav lietots, nezinu kā ar to SPOT metru ir.

Bet ir novērots, ka arī 40D eksponometrs nestrādā ideāli, ja uzliek uzstādījumus pēc ārējā eksponometra (Sekonic L-358), tad sanāk labāk izeksponēts kadrs nekā 40D nomēra, ar 40D ir vairāki kadri jāizbildē mainot uzstādījumus.
labāk noeksponēts kadrs ar ārējo eksponometru, nekā ar 40D iekšējo izklausās interesanti.... svarīgākais tomēr pirms bildēšanas ir pavērot, tā paša iekšējā eksponometra rādījumus, potenciālā kadra tumšākajās un gaišākajās vietās, ja iespējams pieņemt kādus mērus gaismas izlīdzināšanā, ja nē koriģēt ekspozīciju, pēc saviem ieskatiem, pieredzes, ņemot vērā kameras dinamiskās iespējas, kaut ko atstājot uz šopu. normāla kadra iegūšanai gan ar ārējo, gan iekšējo eksponometru būs jāiztaisa vairāki kadri. ja nav histērijas piemērotākais būs < M > režīms, jo pusautomātiskajos, no pirksta nevar izzīst eksp. komp. lielumu
Publicēts: 13.11.09 16:39
 citēt
man plauktiņā stāv čĻeņingrad 4 eksponometrs. Vizuāli kā jauns. moš ielikt izsolē?
Publicēts: 13.11.09 16:44
 citēt
Ungus:man plauktiņā stāv čĻeņingrad 4 eksponometrs. Vizuāli kā jauns. moš ielikt izsolē?
kaklā japakarina
Publicēts: 13.11.09 16:55
 citēt
Ungus, domā viņš darbojas. Man Leningrad 4 arī kā jauns, bet nedarbojas. Tik ilgi ieksējie sensori neturot vai kaut kā tā.
Publicēts: 13.11.09 17:06
 citēt
Andreass:Briedis, problēma tāda, ka tiks izmantots gan studijā, gan dabā. Vairāk paredzēts filmas aparātiem un parītim aparātu kuriem nav iebūvētā eksponometra.

L-358 liekas ka ir tas kas mēra gaismu platā leņķī. Uzliec 40D nevis matrix mērīšanas režīmu bet vidējo pa visu gadru un būs ļoti tuvu eksponometra mērījumiem. Turklāt 40D ir iebūvēts spot režīms.

Ikdienā gaismas mērītāju lietoju ja bildēju uz filmas, jo slinkums stiept līdzi digitālo fotoaparātu. Dažreiz uz digitālā, kad uzlieku graduālos ND filtrus - lai saprastu, kuru likt vai kad ir uzlikts TS-E objektīvs. Tā reāli skatoties spotmeters ir vajadzīgs ja bildē uz slaidiem. Ar to ir daudz lielāks čakars kā ar parastu, kas mēra vidējo 30 grādu leņķī. Un daudz lielāks čakars kā ar kameras iebūvēto. Jebkurā gadījumā - esponometrs nomērīs gaišumu, bet pašam vajadzēs izdomāt pareizo ekspozīciju
Publicēts: 13.11.09 17:14
 citēt
nu bet filmai tu izmanto kādu mērīšanu?
jo vairāk lasu, jo vairāk viedokļu. Bet nu filmai iesaka tomēr ar SPOT pirkt.
Publicēts: 13.11.09 17:38
 citēt
Izmantoju tādu, kāda ir vispiemērotākā. Negatīvajām mierīgi var iztikt bez punkta. Punkta mērīšanu tām vajag, ja strādā pēc zonu sistēmas. Savukārt dipiem ir vēlama punkta mērīšana, bet arī var merīgi iztikt. Ar punktu mērīt būs grūti - jāmēra daudz, jāiedomājās kādam jābūt rezultātam un tad no mērijumiem "jāizrēķina" pareizā ekspozīcija.
Publicēts: 13.11.09 17:43 labots
 citēt
Punkta mērīšana ir parocīga, portretu fotografēšanā mērot atstaroto gaismu no delnas (ar attiecīgu EV korekciju).
Publicēts: 13.11.09 17:48
 citēt
nu jau jūs sākāt runāt svešvalodā. Tik daudz par eksponometriem es vēl neesmu izkodis un uzzinājis. Punktu mērīšana ir domāts SPOT?
Publicēts: 13.11.09 17:58 labots
 citēt
ENG spot metering = LV punktveida ekspozīcijas mērīšana (>4% no kadra laukuma)

"The skilled photographer always questions the meter's authority and often overrides it. The unskilled photographer doesn't know the question!"
Publicēts: 13.11.09 18:02
 citēt
lētāk nav nopirkt kautkādu D70 un izmantot kā eksponometru?
Publicēts: 13.11.09 18:08
 citēt
Pauliic, neērta tā padarīšana. Lētāk iespējams ka ir.
Publicēts: 13.11.09 23:47 labots
 citēt
negatIvs:< Leningrad > neder, par velti atdošu

Par velti vari man atdod - paņemšu ...;)
Ja kādam par velti ir kaut kas izmetams no fotolietām - piesakiet man, pirms izmetat ...;)
Publicēts: 14.11.09 01:40
 citēt
Andreass:Ungus, domā viņš darbojas. Man Leningrad 4 arī kā jauns, bet nedarbojas. Tik ilgi ieksējie sensori neturot vai kaut kā tā.

Vilks viņu zin. pagrozīju. kaut ko uz gaismu reaģēja. bet cik pareizi- nezinu.
Publicēts: 14.11.09 01:52
 citēt
alvils:
Andreass:ar 40D ir vairāki kadri jāizbildē mainot uzstādījumus.

Nav obligāti deldēt slēdzi, ekspozīcijas mērīšanai, pietiek sekot līknei, kas prāda, vai par gaišu, vai par tumšu.

Kas par liikni?
Publicēts: 14.11.09 01:57
 citēt

nu jau jūs sākāt runāt svešvalodā. Tik daudz par eksponometriem es vēl neesmu izkodis un uzzinājis. Punktu mērīšana ir domāts SPOT?

Blāāāāāāāāāāāaaaa .... tādas pērles..............

zin Andreassss , pizdi Tev vecīt, ne exponometru pa lēto....

pcs... cik gadus Tu jau ķēpājies ar foto??? A bet nu tas bundulis, kas galvas vietā tā arī ir palicis tukšs...
Sorry, no offense
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):