Sveiki! Veidoju jaunu tematu pirmoreizi un vispār nemēdzu uzturēties Fotoblog forumā, bet šoreiz man nav izvēles. Tā kā es fotogrāfēšanā esmu iesācēja, tad visu laiku izmantoju tikai P režīmu, kurā praktiski neko pati neregulēju, bet šodien ienācāca prātā doma, ka varētu izmēģināt arī pārējos režīmus. Uzliekot režīmu S un uzregulējot vienalga kādu slēdža ātrumu,fotogrāfējot rezultātā ir melna bilde, tas pats ir arī M režīmā. Lūdzu palīdzību visiem, kam ir idejas un skaidrība, jo man tādu nav!
P.S. Eskpozīcijai S režīmā viss ir kārtībā, savukārt M režīmā tā ir -5.0, lai ko es darītu vai nedarītu. Būšu ļoti priecīga, ja kāds atbildēs, palīdzēs.
es ar grāmatiņu sēžu jau stundas divas, bet nekādi nevaru atrast risinājumu... cerēju, ka kādam gadījies līdzīgi un iespējams no šīs ķibeles var tikt vaļā.
lamacis:es ar grāmatiņu sēžu jau stundas divas, bet nekādi nevaru atrast risinājumu... cerēju, ka kādam gadījies līdzīgi un iespējams no šīs ķibeles var tikt vaļā.
Nedusmo , tikai joks , vai vāciņu noņēmi, kad bildēji Te mums OLY ir , gaidi kādu padomu
cik gaišs bija tai vietā kur fotogrāfēji,cik liela diafragma,cik liels slēdža ātrums,kāds iso?eksp.komp.var pagriezt uz 0 pieturot slēdža pogu un ar rullīti(canon)vai ir jābūt kādai pogai ar ex.komp.
Olympus ir tas dīvainītis kas fočikam pievieno skaistu pamācību(papīra vai diska formā),šķir tik pa lapai un pamēģini to pašu ko izlasi praktiski-uz fočika.Kamēr nebūs izpratnes par 3 mainīgo(ISO,slēdža ātrums un asuma dziļums(viņš arī F))ietekmi vienam uz otru,kaut ko te ieteikt būtu pārāk darbietilpīgi.Nebūtu slikti parunāties ar kādu nevirtuāli ,kas visu to saprot.Bez priekšzināšanām M aizmirsti uzreiz Tad jau labāk A režīmā... Var protams meklēt tīmeklī,manyprāt erfoto bija skaisti viss aprakstīts.
Laurelz:varbut der palasiit pamatus, kas ir diafragma, sledza atrums, iso, un ka tas viss iet kopaa un kaa viens otru ietekmee..
Varbūt der arī, neapstrīdu.
ekoists:cik gaišs bija tai vietā kur fotogrāfēji,cik liela diafragma,cik liels slēdža ātrums,kāds iso?eksp.komp.var pagriezt uz 0 pieturot slēdža pogu un ar rullīti(canon)vai ir jābūt kādai pogai ar ex.komp.
dienas lampa, pietiekami gaišs, iso100 un diafragma F5.6, slēdža ātrumus mainīju no 1/320-1/2500 un runājot par eksmpozīcijas komp., tad manuālajā režīmā man griežot rullīti un turot exp pogu tieg regulēts slēdža ātrums un izlasot grāmatiņu nav ne jausmas, kā to var regulēt, taču tas neko nemaina jo S režīmā regulējot exp, nekas nemainās, arī ISO neko nemaina.. esmu apjukusi.
Laurelz:varbut der palasiit pamatus, kas ir diafragma, sledza atrums, iso, un ka tas viss iet kopaa un kaa viens otru ietekmee..
Varbūt der arī, neapstrīdu.
ekoists:cik gaišs bija tai vietā kur fotogrāfēji,cik liela diafragma,cik liels slēdža ātrums,kāds iso?eksp.komp.var pagriezt uz 0 pieturot slēdža pogu un ar rullīti(canon)vai ir jābūt kādai pogai ar ex.komp.
dienas lampa, pietiekami gaišs, iso100 un diafragma F5.6, slēdža ātrumus mainīju no 1/320-1/2500 un runājot par eksmpozīcijas komp., tad manuālajā režīmā man griežot rullīti un turot exp pogu tieg regulēts slēdža ātrums un izlasot grāmatiņu nav ne jausmas, kā to var regulēt, taču tas neko nemaina jo S režīmā regulējot exp, nekas nemainās, arī ISO neko nemaina.. esmu apjukusi.
Āprāc! Paņēmu te savu rokā,man pie F5,6 un ISO 100 piedāvāja slēdzi 3,2 sek!Protams ka pie slēdža 1/320 viss mells,slēdzim jāatveras 300x ilgāku laiku lai ko uz matricas izgaismotu!
ekoists, a eksponometrs pareizi, nez kapeec par kompensaaciju iedomaajos, jo uz taas pashas skalas paarvietojas, sajaucu vienk, citreiz vaig M, kad nevar no av un tv dabut to ko vaig
forelljjanka:S un mells?Kāds ISO stāv uz fočika,droši vien pa dzīvokli baksties(tumšs tātad)?Gan jau ka stāv ISO100 un KIT-s tumšs .Piedāvātais F mirgo vai nē?
nu es mēģināju gan kur tumšs, gan kur gaišs, ISO ir uzlikts uz AUTO, nezinu vai tas ko maina, regulēju to uz dažādiem lielumiem, it nekādu izmaiņu. F nemirgo gan...
Tagad saprotu Portreti gājienu. Ik reizi, kad šis kādu meiču uzslavē, gan ar standarta frāzi, viņam iztēlē rodas iespēja piedāvāt studiju ar tvirtām potenciālām (!) modelēm, kurām gan nav ne grama portfolio. Modernais apsolījuma mārketings.