forum.gif
Bildētāja drošība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bildētāja drošība
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.01.07 13:41
 citēt
You tauta!
Ir parādījusies vēlme iziet ielās (Rīgā) un pabildēt vienkāršus gājējus (nekad neesmu to darījis)
Krievu saitos salasījos rakstus par šo tēmu un no tiem izriet secinājums, ka vismaz Krievijā fotogrāfus, ar daudzmaz normālu kameru, gājēji maigi izskatoiess nīst (dažreiz pat mēģina noķert un paskaidrot kur vēži ziemo).
Kā ar šo jautājumu sastāv Latvijā?
Vai kādam ir negatīva/pozitīva pieredze?
Jau iepriekš paldies par atbildēm,
Mr.Snacke.
:D
Publicēts: 12.01.07 13:44
 citēt
nuu nebuutu laikam jau dizhi labi ka tu skraidiisi pakalj vai papriekshu un uzkriitoshi bildeesi vinjus bez vinju opiekrishanas...

maunpraat ir 2 varianti! :)

1. Pajautaat katram pirms bildeeshanas vai driikst, ja arii atlautu tad visticamaak buutu loti samaaksloti un vairs ne tas...

2. Ticamaakais variants... Ja tev ir "Garsh gals" (objektiivs) tad tu vari meeginaat shaut no kruumiem vai neuzkriitoshaam vietaam! :) Kur iespeejams vinji nemaz nenojaush par to ka ir nofotgrafeeti! ;)
Publicēts: 12.01.07 13:48
 citēt
Njā, objektīv ir standarta, takš to no krūmiem nesanāks.... :wink:
Publicēts: 12.01.07 16:07
 citēt
Njaa interesee kaa ir ar sho ielu foto publiceeshanu!?

Nju pienjemot ka arii izeju ielaas loviit kadrus, tagad kadri sakjerti ielaas, kur cilveeku daudz vai maz... un tagad ielieku bildes netaa publiski pieejamas, taatad:

-taa driikst dariit
-nekomerciāliem mērķiem
-komerciāliem mērķiem (laikam ir vajadziiga to cilveeku piekrišana) bet ja bildeeku laadus sveetkus kur cilveeki ~300????

Nav ponjas par sho!
Publicēts: 12.01.07 17:35
 citēt
Peec zakona izdala vai cilveeks /nepaarprotami?/ atpaziistams vai ne. Iela vai publisks pasaakums - arii atshkjiriiba. Visaadaa zinjaa VIPi un tamliidziigie jau radushi.
Publicēts: 12.01.07 18:12
 citēt
Parasti atskatās kkā dīvaini, noteikti padomā visādas trakās lietas, priekš kam man viņu bildi :D
vai arī jūtas glaimoti ka viņus bildē.

Bet dažus indivīdus labāk nebildēt, via tādu apkārtnē ar kameru vispār nerādīties
Publicēts: 12.01.07 18:26
 citēt
Man ir gadījies, ka kaut kādi urlas sāk sprēgāt...

Par to vai drīkst vai nē?
Kapēc nē? Likuma nav! Tipa paparaci... :lol: Tad jau "Privāto dzīvi" un līdzīgus izdevumus pa tiesām tik vazātu...
Fočē ko gribi, publiska vieta, cilvēkam kas iziet publiskā vietā ar to ir jāreiķinās, ka viņu drīkst filmēt, fočēt utt
Publicēts: 12.01.07 19:05
 citēt
Nu, focjeet driikst, krupnjaku publiceet ari, bet taadaa gadiijumaa jaareekjinaas ar iespeejamiem tiesas darbiem.
Pirmaas briivvalsts laikaa "Privaatajaa Dziivee" arii par oficiaalo redaktoru skaitiijaas dzjeks, kura darbs bija atseedeet mekjii pietiesaatos srokus.
Publicēts: 13.01.07 00:08
 citēt
to --> Mr_Snacke

ja patiisi atpakalj kautkad sen jau raxtiiju par vienu no interesantajiem gadiijumiem ... tobish kas pasham sanaaca ...
nu ir ir gadiijumi, kad dabuusi kadraa atsaldeni un / vai visnh ies / brauks vienkaarshi garaam un tad dabuusi skaidroties.
ja tu esi cilveeks ar gana labi nostaadiitu savu ieksheejo es, un jamaaceesi / vareesi to arii visaadi citaadi paarliecinoshi pamatot shim "uzbaaziigajam" .....pipipi ... tad ir ok. citaadi .... nuu ... visaadi var sanaakt ... peedeejais ko dzirdeeju no viena pazinjas, bij case, kad tip vinja braaliic iepircis kautkaadu pusziepi vai ko tur un seedeejis autinjaa korkjii un tip sapidiijis aparaatu pa labi un pa kreisi .. nu tip aiz neko dariit ... un ta no viena auto kautkaac lo ...s izleecis un saacis razborku ...

pateikshu godiigi, cik man shiis shmuces ir bijushas ...(nekas patiikams) ja "nebrauksi virsuu" pirmais, nekas labs nav gaidaams ... saaksies ilgas un garas paarrunas ... bet nu ar to virsuu braukshanu ar protams vajag taa, ka noveerteet situaaciju, ja nu gadaas, ka esi viens/viena un tur kaadi vairaaki ljautinji vai arii kaadas manaami citas komplektaacijas nu tad izdari secinaajumus ... :)))

bet nu anyway ....
domaaju, ka pareizaakasi ir no saaakum apskatiit ko un kaa bildee, un galvenais apskaties kas tev atrodas blakus / aiz muguras ... gadaas visaadi ... ir arii urlas kas mochii no mugurpuses !!! :(
Publicēts: 13.01.07 00:26
 citēt
Es nerisketu, pirmkart jau tapec, ka man pasam nepatik, ka mani fochee uz ielas kaut kads svesinieks. Focee ko sirds veelas, bet nebaazies ar savu kameru cilveku ikdienas ritmaa ;)
Publicēts: 13.01.07 13:43
 citēt
tādiem mērķiem man ir vienmēr divas lietas :

1.
2.
Publicēts: 13.01.07 14:01
 citēt
kas ir tai pirmajā bildē?
Publicēts: 13.01.07 14:18
 citēt

1.
[/qoute]

Kas tā pa kosmisko uzgriežņu atslēgu? :D
Publicēts: 13.01.07 14:26
 citēt

1.
[/qoute]

Kas tā pa kosmisko uzgriežņu atslēgu? :D

nav kkaads objektiiva aizsargs? :roll:
Publicēts: 13.01.07 14:47
 citēt
nee, tur iebuuveets spogulis un bildee to kas 90 graados no tevis, nevis taisni...
Publicēts: 13.01.07 14:50
 citēt
Tākā džeimsā bondā , var ap stūriem bildēt :D

Bet ja sapratu ideju tad -> cilvēkiem neliekas ka tu viņus bildē, JO objektīvs nemaz nav notēmēts uz tiem kuriem to bildē.. khool.

Bet tā kkur citur tēmējot var jau kkādam kuilm uztēmēt un šim nepatiktos ka tu viņu bildē
Publicēts: 13.01.07 14:50
 citēt
nee, tur iebuuveets spogulis un bildee to kas 90 graados no tevis, nevis taisni...

aahahaaa...labais :D
Publicēts: 13.01.07 15:06
 citēt
Cik tada matina maksaa?
Publicēts: 13.01.07 15:31
 citēt
Cik tada matina maksaa?

...jaa kur tadu var dabut???...esi uzmanigs un nestaiga focejot apkart viens.Nedod dievs ja atsaldetais padomas kad vinam seko.Var sakties vesels sizets filmai kas varetu but pec tam:)...man pasam ta ir gadijies:)
Publicēts: 13.01.07 23:14
 citēt
interesanta veelme tev :mrgreen:

andre, 2. pasaakums tevi izglaabs varbut 10% no gadiijumiem. gatvojies labak nopietnak. ir naacies turot kameru roka paskaidrot jaunajam cilvekam ka es uz ielas varu bildet kas man vien ienak praataa... kamera... ?! jaa gandriiz izlidoja no rokaam bet nekas, notureeju
Publicēts: 14.01.07 00:03
 citēt
A man pusurlas palūdza, lai viņus safočē un vēl 1Ls iedeva. Bija bēdīgi, ka atteicos kļūt par viņu tusu fotogrāfu... :lol:
Publicēts: 14.01.07 01:41
 citēt
interesanta veelme tev :mrgreen:

andre, 2. pasaakums tevi izglaabs varbut 10% no gadiijumiem. gatvojies labak nopietnak. ir naacies turot kameru roka paskaidrot jaunajam cilvekam ka es uz ielas varu bildet kas man vien ienak praataa... kamera... ?! jaa gandriiz izlidoja no rokaam bet nekas, notureeju

man veel ir 3. variants liidzi...
2 parsvaraa paliidz pret suniem. uz cilveekiem veel nav naacies, vienmeer izruchiii uzbraucienu uz pashiem uzbrauceejiem...
Publicēts: 14.01.07 13:08
 citēt
A man pusurlas palūdza, lai viņus safočē un vēl 1Ls iedeva. Bija bēdīgi, ka atteicos kļūt par viņu tusu fotogrāfu... :lol:

Es šito skatu nemaz nevēlos iedomāties :D
Publicēts: 14.01.07 16:15
 citēt
baigaas mulkiibas. vienkarsi ir briizi kad kameru nevajag vilkt aaraa. nav vairs tadi laiki kad neema visu nost. zinu comu kuram aparatura uz 3 stukam somaa bet azotee gaazes pistole ap 50 ls. sis agregats daudziem mudakiem kalpo ka parliecinoss arguments nepiepisties. tikai rekinies ka ar gazes pistoli saujot tuvak pa trim metriem vari sabojat dzekam dziivi,vai,ja nepaveicas,Tev vienkarsi stroki atnem un pasam visu aboimu sejaa........
Publicēts: 14.01.07 21:39
 citēt
Man liekas, ka ir jāciena cilvēka tiesības netikt fotografētam. Respektīvi bildēt vari, bet bez atļaujas bildi izplatīt nedrīkst. Arī te. Visādā ziņā, ja kāds man ļoti nepatīkams fotogrāfs izplatīs manu bildi bez attiecīga juridiska pamatojuma, kaut vai sporta pēc paprasītu kompensāciju. Kad būs izdevis naudu juristiem, vairāk tā nedarīs. Un varbūt, ja paveiksies arī es pie papildus naudas tikšu :)

Savukārt par drošību saistībā ar tehniku. Vienkārši cenšos īpaši neplātīties ar to kas ir līdzi un cik tas maksā. Un nedomāju, ka gāzes pistole ir risinājums. Ja tiešām tehnika tik traki jāsargā, tad vajag miesassargu līdzi ņemt. Ar gāzs pistoli tik lielākos sūdos tiksi
Publicēts: 14.01.07 22:03
 citēt
baigaas mulkiibas. uz 3 stukam somaa bet azotee gaazes pistole ap 50 ls. sis agregats daudziem mudakiem kalpo ka parliecinoss arguments nepiepisties.

es nekad neriskētu ņemt līdz gāzes pistoli, pavisam vienkāršu iemeslu pēc: 1) es negribētu dabūt īstu, reālu lodi pierē, jo neviens jau neies prasīt vai man īsta, vai imitācija, vai gāzes. Tobiš - izvelkot ieroci, kas nav kaujas, tā ir muļķīga provokācija, lai otrs izvilktu tādu, kas nebūtu gāzes, izšautu un gar acīm aizritētu vienā sekundē "visa dzīve" un tad tevi atnāktu sabildēt jau izmeklētāji :mrgreen:

Ir gadījies runāt ar apsargiem, viss beidzies veiksmigi, jo apsargajot objektus tie baidas no preses utml.

taču veiskmigakaiis veids, vismaz Rīgā.. ja kāds onka sāk plātīties.. tad vienkārši... "i dont underztand, ajjj emm tourist.." urla protams ies kasities jebkad : )

manuprat nav vienotas receptes, kā izturēties uz ielas, katra situācija specifiska. nesprēgāt noteikti.
Publicēts: 14.01.07 22:36
 citēt
zuumaa ir atbilde! ar 400-500 var but diezgan nemanaams imho ;)
Publicēts: 14.01.07 22:38
 citēt
Kam nemanāms...:)... iedomājies sevi ar 40 - 50 cm garu stroķi rokā...:)... da viņam priekšējā atvere ir tik liela, ka galvu var iebāzt iekšā!:)... un tas ir nemanāmi?
Publicēts: 15.01.07 00:02
 citēt
Kam nemanāms...:)... iedomājies sevi ar 40 - 50 cm garu stroķi rokā...:)... da viņam priekšējā atvere ir tik liela, ka galvu var iebāzt iekšā!:)... un tas ir nemanāmi?
ja seedi masiinaa un pa bazaagnieka logu shauj - tad ir diezko nemanaams jaa :mrgreen:
Publicēts: 15.01.07 00:15
 citēt

pa shito labi iereecu! :P bet manupraat var dabuut diezgan kompaktus 30mm ar ko jau var dariit daudz ko! :) un tas andre spogulies tieshaam loti interesants! :) ideja laba, tik kam un kaa vinsh virsuu skruuvejams un kur taadu vareetu izrakt! + droshi vien paiet laicinsh kameer pieshaujies iekadreet! :P nu sameeraa aatri! :D
Publicēts: 15.01.07 00:32
 citēt
Man liekas, ka ir jāciena cilvēka tiesības netikt fotografētam. Respektīvi bildēt vari, bet bez atļaujas bildi izplatīt nedrīkst. Arī te. Visādā ziņā, ja kāds man ļoti nepatīkams fotogrāfs izplatīs manu bildi bez attiecīga juridiska pamatojuma, kaut vai sporta pēc paprasītu kompensāciju. Kad būs izdevis naudu juristiem, vairāk tā nedarīs. Un varbūt, ja paveiksies arī es pie papildus naudas tikšu :)

Savukārt par drošību saistībā ar tehniku. Vienkārši cenšos īpaši neplātīties ar to kas ir līdzi un cik tas maksā. Un nedomāju, ka gāzes pistole ir risinājums. Ja tiešām tehnika tik traki jāsargā, tad vajag miesassargu līdzi ņemt. Ar gāzs pistoli tik lielākos sūdos tiksi

kur tu mitinies... gribu tevi nobildeet un ielikt tevi sava fotoblogā... redzeesi cik simtus latus tu zaudeesi gaidot mani tiesas zaalee un maksaajot labam advokaatam... vairaaki gadi aizies kameer ar paarsuudzeeshanaam tu guusi kaadu rezultaatu. un neceri uz kaadu pelnu vai ko taadu... ja bilde netiek lietota komericaalos noluukos vieniigi ko tu vareesi ar tiesu sasniegt ir to ka es buushu spiests peec vairaakiem gadiem tavu bildi iznemt... (cerams ka tik ilgi vel mans blogs dziivos) taada nu taa tiesu sisteema !
Publicēts: 15.01.07 06:06
 citēt

kur tu mitinies... gribu tevi nobildeet un ielikt tevi sava fotoblogā... redzeesi cik simtus latus tu zaudeesi gaidot mani tiesas zaalee un maksaajot labam advokaatam... vairaaki gadi aizies kameer ar paarsuudzeeshanaam tu guusi kaadu rezultaatu. un neceri uz kaadu pelnu vai ko taadu... ja bilde netiek lietota komericaalos noluukos vieniigi ko tu vareesi ar tiesu sasniegt ir to ka es buushu spiests peec vairaakiem gadiem tavu bildi iznemt... (cerams ka tik ilgi vel mans blogs dziivos) taada nu taa tiesu sisteema !

izskatās, cilvēks ar pieredzi jau ;)
Publicēts: 15.01.07 08:01
 citēt

Ja tev kādreiz sanāks tā izdarīt tad jau redzēsi. Kā jau teicu -- peļņu pat i negrasos dabūt, bet tiesas izdevumi + abu pušu advokāti nav lēts prieks. Turklāt domāju, ka bildi izņemtu jau pēc pirmās vēstules, kuru saņemtu. Galu galā -- tiesāšanās nav laba lieta un dārga. Tā pat vien neviens to neuzsāk, bet šāda iespēja fotogrāfam būtu jāpatur prātā. Īpaši tādiem, kas pelna naudu ar to, jo bildes, kuras esi šeit ielicis var uzskatīt par reklāmu taviem pakalpojumiem. :)
Publicēts: 15.01.07 09:12
 citēt
Man arī interesē, kur to spogui varētu dabūt! Un cik tāds maksā?
Publicēts: 15.01.07 20:57
 citēt
Man arī interesē, kur to spogui varētu dabūt! Un cik tāds maksā?

Spoguljus shur un tur var dabuut, bet shajaa gadiijumaa vajag uuberkrutu.
Ir staasts par 2 krieviem no padomijas ASV dienvidos, ar MTO-500 apgaadaajushies, shiem jautaa, ko ar to, nu, taa, kaadu fermeri uz lauka, da juus noshaus kaa trakus sunjus un fermeris pateiks, ka vinjam shiliereejaas shaunamais ar optisko teemekli un jebkura tiesa vinju attaisnos.
Publicēts: 18.01.07 12:14
 citēt
Papetiet šo vīru un bedziet runāt muļķības. [url=http://www.afterimagegallery.com/bresson.htm

www.afterimagegallery.com... :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):