forum.gif
Datora lietošanas ierobežojums bērniem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Datora lietošanas ierobežojums bērniem
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.11.09 11:03
 citēt
Meklēju programmu, kuru var uzinstalēt datoram un kādai lietotāju grupai, vai lietotājam uzliktu laika un programmu ierobežojumus. Zinu ka ir tāda, bet nekādīgi nevaru atrast:)
Varbūt kāds zin kur var dabūt nosaukumu?

VAjag uzlikt - sīkie paliek baigi gudri :))
Publicēts: 15.11.09 11:13
 citēt
Angliski tādas sauc par parental control software/tool. > Google
Publicēts: 15.11.09 11:13
 citēt
1. uzliec sevi kā adminu, šos kā lietotājus (ar parolēm), ja nemaldos admins varēja salikt lietotājiem programmu lietošanas ierobežojumus (defaultā lietotājs ir krietni ierobežots), laiku gan ne.
Publicēts: 15.11.09 11:23
 citēt
armand, ļoti muļķīgs gājiens, manuprāt, būtu labāk aprunājies ar sīkajiem;)
Publicēts: 15.11.09 11:30
 citēt
Skaties, ka sīkie ātrāk neuzliek Tev kādus ierobežojumus :D
Publicēts: 15.11.09 11:31
 citēt
Mac OSX ir tādas fīčas iekšā attiecībā par interneta lietošanu, ko var uzlikt katram lietotāja profilam atsevišķi. Programmu un laika ierobežojumi ir vēl vienkāršāk pielietojami.
Publicēts: 15.11.09 11:41
 citēt
sīkie, caur citiem sīkajiem visu atkodīs...................
Publicēts: 15.11.09 12:09
 citēt
Zini sīkajiem pagaidām ir tikai 8 gadi, ceru ka kādu gadu varbūt 2 es vēl varēšu ko ierobežot, pēc ta jau manīs. Mēģināts nav zaudēts:)
Publicēts: 15.11.09 12:34
 citēt
Jā droši vien, bet mājās to nedarīs:)
Publicēts: 15.11.09 12:39
 citēt
Ja izmanto Windows Vista (iespējams, ir arī citām Windows versijām) - zem Control Panel ir atrodama tāda lieta, ko sauc par User Accounts and Family safety, kur var uzlikt to Parental control :)
Publicēts: 15.11.09 14:13
 citēt
ne tikai linksys rūteriem ir tāda iespēja, tikai man gan šķiet ka ierobēžojumi dalījās pēc IP jeb MAC, un tā kā lietotājam mainoties viena datora IP/MAC nemainās.. nekā nesanāks :)
Publicēts: 15.11.09 14:26
 citēt
mhm, pačeko rūteri, tiem mēdz būt visādi parental guardi...
Publicēts: 15.11.09 15:15
 citēt
ERA:Ja izmanto Windows Vista (iespējams, ir arī citām Windows versijām) - zem Control Panel ir atrodama tāda lieta, ko sauc par User Accounts and Family safety, kur var uzlikt to Parental control :)
Cik tu gudra!!! Labāk piesakies tiem samaitātajiem sīkajiem nolasīt lekciju kursu par tēmu, kad mēs augām, tad gan tā nedarījām... :)
Publicēts: 15.11.09 15:27
 citēt
UldisS:Cik tu gudra!!! Labāk piesakies tiem samaitātajiem sīkajiem nolasīt lekciju kursu par tēmu, kad mēs augām, tad gan tā nedarījām... :)

Nevis gudra, bet acīga, Uldi ;) (Nu, labi, varbūt tomēr arī gudra :D ) Lekciju lasīšana gan nav mana stiprā puse... Pietika ar neilgu pieredzi skolotājas amatā... :P
Publicēts: 15.11.09 15:45
 citēt
Vispār vienkāršāk no mājas ārā ejot paņemt līdz elektrības vadu. :D
Publicēts: 15.11.09 17:09
 citēt
Schnircks:Un vispār, ja nevar sarunāt, tad ar aizliegumiem tik un tā galā netiksi...

100% taisnība. Tāpat kā ar ultimātiem - tipa, ja tu šito neizdarīsi, tad nedrīkstēsi... Vismaz man uz šito pēc īsa brīža jau atspēlējās dubultā apmērā :)
Publicēts: 15.11.09 17:13
 citēt
Uz Mac esmu izveidojis sīkajiem saku lietotāja kontu ar laika ierobežojumiem bet manuprāt labākais ko tas dod ir ka serfojot netā viņi netīšām neatvērs adresi kur "onkulis tantei bāž ...." un protams arī ierobežota iespēja lietot programmas.
Publicēts: 15.11.09 17:20
 citēt
Tas brīdis, kad jāaizsargā no neta ir tikpat īss, kā vēlme rokturus durvīm taisīt zemāk, vai slēdžus elektrībai divgadnieka sasniedzamībā. Viss mainās un bērni pieaug dažos gados. Gan jau skatās par "onkuli" un nesaprot, ko ar iegūto informāciju pasākt. Bērni - tie esam mēs paši.
Publicēts: 15.11.09 20:59
 citēt
a dakters Bērziņš vairs nav modē ko? :D
Publicēts: 15.11.09 21:06
 citēt
Es ieteiktu vairāk laika pašam veltīt bērniem,pie datora viņi sēž,jo ar vecākiem garlaicīgi vai neinteresanti.Paņem viņus līdzi uz fotogrāfēšanu,uzspēlē hokeju,iemāci peldēties āliņģī,tas būs krutāk par visām datorspēlēm.Un nekad neuzskati viņus par sīkajiem,pieņem kā līdzīgus.
Publicēts: 15.11.09 21:37
 citēt
Tehniski droši viem izdarīt var, bet vai vajag, tas katram pašam labāk redzams.
Pārdomām un salīdzināšanai - man attaisnojās pretēja pieeja – ļaut visu, ko nevaru ierobežot. Pat vairāk – devu iespējas bik lielākas, kā pieprasīts, un ne tikai pie datora. Antipedagoģijas rezultāti jau sen fiksējušies un mani pilnībā apmierina. Dators un nets tajos laikos bija eksotika, vēlēju atvasēm apgūt un tad ievadīt mani, lai nebūtu sava galva jālauza (tikai savas lietojumprogrammas pac mācījos, pārējo nejēdzu joprojām).
Publicēts: 15.11.09 21:41
 citēt
ekoists:Es ieteiktu vairāk laika pašam veltīt bērniem,pie datora viņi sēž,jo ar vecākiem garlaicīgi vai neinteresanti.Paņem viņus līdzi uz fotogrāfēšanu,uzspēlē hokeju,iemāci peldēties āliņģī,tas būs krutāk par visām datorspēlēm.Un nekad neuzskati viņus par sīkajiem,pieņem kā līdzīgus.

++++++++++++++
bet nu par to āliņģi gan vel jāpadomā!
Publicēts: 15.11.09 21:44
 citēt
Tur nav ko domāt www.fotoblog.lv...
Publicēts: 15.11.09 22:08
 citēt
Aiz
Schnircks:Un vispār, ja nevar sarunāt, tad ar aizliegumiem tik un tā galā netiksi...

NAv jau tā ka nevar sarunāt tikai puiši drusku aizraujas un laiks iet vēja spārniem. Mazākais vēl īsti lasīt neprot, bet datoru iesledz un dragā. Vienu dien viņš man šāka stāstit ka esot spēlējis spēli ar kakāšanu. Esot bijusi viena tante.....:)
KAd apskatījos history ātri sapratu ko mazais četrgadnieks ar to domā:)
Nu lūk arī uzradās vajadzība pēc šitādas fiškas:)
Publicēts: 15.11.09 22:51
 citēt
neslikta spēlīte izklausās :D
Publicēts: 15.11.09 22:52 labots
 citēt
Jā gribi radīt interesi par k/k - aizliedz to k/k... Manam dēlām arī ir astoņi gadi, savs kompis tam ir no divu gadu vecuma. Jā atverās lapas ar "ļoti plikām tantēm" viņš prasa man tās nobloķiet, ko esmu darijis jau ne vienuvien reizi. Visam savs laiks, jā tas bērnam nav dzīves nepieciešamība (ещё не созрел), interese atri pazūdīs. :)
Publicēts: 15.11.09 23:07 labots
 citēt
Gudris:Mēs bērnudārzā spēlējām dakterīšos...operejām meiteņu vāverītes...

P.S. Toreiz nebij ne internets ne sekss :)

Izskatās, ka tu vēl tagad bērnudārzā ej :D
Publicēts: 15.11.09 23:27
 citēt
river4:Ekoists runā gudri! :)
UN Alloxa ar...es neaizliegtu, neliktu nekādus ierobežojumus,bet uzdotu sev jautāmumu, kā pie tādas aizraušanās un kā rezultātā puikas ir nonākuši, un kāpēc, un kā to mainīt...
Bērni ir savu vecāku refleksijas un vecāki rāda ar savu piemēru, ne strostēšanu kā aizpildīt vai piepildīt laiku un kas dzīvē ir kas!:) Lai veicas!

Cik tev bērnu river?
Publicēts: 16.11.09 00:09
 citēt
river4, savam dēlam es draudu nepalaist uz skolu, kad šā uzvedība neatbilst īstā vīrieša uzvedibai... Par mantotiem no vecākiem kompleksiem (унаследованные комплексы) tu pareizi izteicies = jā mātei "nav viegli", t.t. šās m. bērniem arī nebūs viegli (и нафиг было рожать - мучатся!???). ;)
Publicēts: 16.11.09 00:11
 citēt
Nu redz, kritizēt citus esi gudra.....tālāk neizteikšos. :)
Publicēts: 16.11.09 00:51
 citēt
river4:
Ui, un vēl kā bija vērts mocīties...:) Un tiem, kam nav viegli, tie tālāk dzīvē tiek, jo vieglumu neuztver par kaut ko pašsaprotamu...tā teikt, ir dzīves treniņš.

Varu atvert citu topiku, kur bijušā Ivetiņa padalīsies ar dz. pieredzi kā tie "kam nav viegli", "tie tālāk dzīvē tiek"!? ;)
Publicēts: 16.11.09 01:51
 citēt
Ka jau te tika pieminets ieksh MAC OSX jau ir iebuvets labs riks >Parental controls<
Bet Viena no labakajam bezmaksas progam WEB lapu filtretajam ir .
K9 Web Protection - FREE strada uz Windows un Mac OS X 10.4.7 and higher.

www1.k9webprotection.com...
Publicēts: 16.11.09 10:02
 citēt
Interesanti paskatīties kā katrs atreaģe savas ar bērniem saistītās problēmas:)
Šādas vai tādas mums ir visiem :0
Laikam galvenais lai var par tām runāt un izrunāt tā lai pēc tam viss sakārtojas, bet ja tas nepalīdz tad jāķeras pie citiem mēriem:)
Publicēts: 16.11.09 20:49
 citēt
river4 piekrītu :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt