Haiduks:Onkulis. Un ko tu ar to gribi pateikt, ieliki šedervu??? Ja bildi uz melno pusi vēl glābs drukājot, jo tā nespēj absoluti melno iedot, tad baltais būs fotopapīra virsma bez jebkādas foto pazīmes ... skatīsi tīru papīru tai vietā.
Tava, tava tā bilde (varbūt arī ka šedevrs) nevis mana Gribu pateikt ka melo sacīdams ka gaišākā vieta ir tikai 243 a ja par detaļām, tad tās ir vajadzīgas TUR kur tās nes kādu iznformāciju, taču ja šī informācija ir lieka, nevajadzīga vai traucejoša, tad mēs viņu - šņik, un nogriežam. Ja kāds domā citadi, tad viņš paliek pie savām domām un savas bildes drukā pēc sava prāta
(img]http://www.photodom.com/photos/2008/06/08/816834.jpg[/img} Nav zvaigžņu filtra - nav saules. Ir 255/255/255 pleķis. Vai ne, Haiduk?
Nu un, tas ir tik sen, pašreizējajā versijā manā arhīvā vairs nav 255.255.255. Tāpēc arī sākumā uzsvēru, ka apgūt labi vienu paņēmienu un to pielietot ir liels laiks jāpavada, lai apgūtu.
aitinaa:te jau uz katru jautajumu var sanmet apliksanu
aitinaa., ar to jaf fotoblogs ir slavens, ka te nenotiek debates par foto, bet 2-4 visu laiku citus aptaisa. Baigi atzītie autori viņi ir. Smiekli nāk. Baigie fotoGURU.
Ja nemāk diskutēt, tad protams, ka rodas aptaisīšanās sajūta. Es arī nemāku diskutēt, iedegos cīņā. Grūti palikt vienaldzīgam, kad izšķiras labu paraugu un definīciju liktenis.
Haiduks:Onkulis. Un ko tu ar to gribi pateikt, ieliki šedervu??? Ja bildi uz melno pusi vēl glābs drukājot, jo tā nespēj absoluti melno iedot, tad baltais būs fotopapīra virsma bez jebkādas foto pazīmes ... skatīsi tīru papīru tai vietā.
Tava, tava tā bilde (varbūt arī ka šedevrs) nevis mana Gribu pateikt ka melo sacīdams ka gaišākā vieta ir tikai 243 a ja par detaļām, tad tās ir vajadzīgas TUR kur tās nes kādu iznformāciju, taču ja šī informācija ir lieka, nevajadzīga vai traucejoša, tad mēs viņu - šņik, un nogriežam. Ja kāds domā citadi, tad viņš paliek pie savām domām un savas bildes drukā pēc sava prāta
Beidz runāt gudri, ielādē PS no bloga un pamēri ... ar print screen iekopē , lai redzu un atsūti uz haiduks@inbox.lv , Tad parunāsim
Vanderfons:Ja nemāk diskutēt, tad protams, ka rodas aptaisīšanās sajūta. Es arī nemāku diskutēt, iedegos cīņā. Grūti palikt vienaldzīgam, kad izšķiras labu paraugu un definīciju liktenis.
Wow, parādi te, kur tu māki diskutēt. Vai Ar vārdiem MBaiduk. Tu esi viens no lielākajiem bardaka veidotājiem blogā, un sliktākais ir tas, ka tu to dari apzināti... jaf sen sen.
Haiduks:Beidz runāt gudri, ielādē PS no bloga un pamēri ... ar print screen iekopē , lai redzu un atsūti uz haiduks@inbox.lv , Tad parunāsim
a ka tu doma no kurienes tad es to bildi ņemu , ko ieliku te atpakaļ tak ieliec pats PS un apskaties ja liekas ka mans šops melo. un savu rezultātu arī mums parādi P.S> te jau nav runa par bildi , bet pat taviem principiem - runāt to, kas patiesība nav .ja likās ka tur bija tikai zvaigžnotas debesis, tad reku iespējams labāk saprotams. Nav tak man grūti 2 min PS padarboties var arī šādā variantā
paldies gudriem "spečukiem" gandrīz divas lapas ar visādām gudrībām bet par tēmu neviena. saprotu ka jūs lielākā daļa izmantojat photoshopu, tamdēļ nav arī ko ieteikt. veiksmi radošā darbā. iesācējiem šeit nav ko meklēt
paldies gudriem "spečukiem" gandrīz divas lapas ar visādām gudrībām
Pa kupri gan esi pelnījis. Google atvērt un atslēgas vārdus ierakstīt kādā no sev zināmām valodām nespēj? photodoto.com...
Padoms, derīgs CS un GIMP. Uzņem kadru, ar vāciņu uz objektīva, ar apstrādājamā kadra slēdža ātruma un ISO parametriem. Uzkopē to uz apstrādājamā, izvēlas Difference vai Atšķirība. Sapludina.
Ja man var pārmest neelegantu tiešumu, tad tev ko, Haiduk? Cik personāžu tu forumā neesi nosaucis prastos vārdos? Negribas pat skaitīt. Kāds tu liekulis tomēr esi! Tev āda neizstaipās, velkot to ikreizi uz vajadzīgo pusi?
Padoms, derīgs CS un GIMP. Uzņem kadru, ar vāciņu uz objektīva, ar apstrādājamā kadra slēdža ātruma un ISO parametriem. Uzkopē to uz apstrādājamā, izvēlas Difference vai Atšķirība. Sapludina.
Canonam šī funkcija ir iebūvēta. Saucas Noise reduction (iespējams ne visiem modeļiem). Ja gadījuma šī funkcija bijusi atslēgta, tad kadrs jauzņem tūlīt pēc bildes uzņemšanas, jo sensora temperatūra arī ļooti ietekmē šīs metodes pielietojamību pēc tam redaktorā. Pielietojama praktiski tikai garam expozīcijām, jo uz īsajām trokšņu "zīmējums" ir stipri mainīgs. Ja savam vajadzībām, tad iesaku lieki nečakareties un kopet bildi tādu kāda ir. Ja būs laba bilde, tad arī cipartroksnis to nesabojās. Lietojot jebkuru NoiseReduction tūli, neizbegami ir faktūras, detaļu, asuma un citi zudumi pat pie visrūpūgakās apstrādes. No pasūtītaju pusese NEKAD neesmu saņēmis nekādus majienus ka man bildēm būtu janoņem trokšņi. Tas vairak tads forumu apspriešanas temats. Protams ja nebildē patstavigi ar nepareizu expozīciju (par mazu) vai uz max ISO, jo ka pirmais līdzeklis pret trokšniem ir fotografēt ar zemu ISO un nedaudz palielinatu expozīciju, cik nu kuro reizi tas iespējams
nu gan MB cepšanās aizgāja. Nu nav gatavas receptes melnbaltai bildei, ir dažādas nokrāsas un viss, tas arī skaitās melnbalti. Galvenais, lai filmiņa ir melnbaltā nevis krāsainā, tad viss būs labi
pirms kāda laika bija diskusija, ka mb bildes taisa tie kam nesanāca krāsainas, tagad skatos, ka aizvien vairāk un vairāk melnbalto variāciju parādās. Nesaprotu priecāties vai skumt. bet man patīk tendence, tā turpiniet.
Galvenais, lai filmiņa ir melnbaltā nevis krāsainā, tad viss būs labi.
Kāpēc? Domā, no krāsainās nevar dabūt cienīgu m/b? Gadās taču, ka lauka apstākļos esi pārvērtējis sižeta krāsu spēli vai vienkārši nav bijusi otra kamera ar m/b. Man gadās.
mb filmai kādu krāsu balasnu rūpnīca uzlikusi ar tādu jāsadzīvo. pie apstrādes nav iespēju to mainīt atšķirībā no krāsu negarīva. Bildējot gan jādoma 2x vairāk, reāli arī jādomā uzreiz mb.
mb filmai kādu krāsu balasnu rūpnīca uzlikusi ar tādu jāsadzīvo
Vēlreiz vari izstāstīt, ko tieši gribēji še vēstīt?
Katra filma(emulsija) pa savam uztver (attēlo) krāsas. Ja tā ir krāsu filma, tad pēcapstrādē vari pa kanāliem viņas koriģēt, konvertēt, mixēt utt kamēr raibs gar acīm. MB filmai šīs izvirtības atkrīt, jo kāds ir dotās emulsijas krāsu uztveres balanss, tāds viņš arī paliek. Protams ir iespēja jau fotografējot mainīt filmas un lietot krāsu filtrus, bet to nav iespējams veikt tik precīzi un niansēti, kā pēcapstrādē ar krāsu negatīvu vai failu. Par asumu, DD, izšķirtspēju utt. šobrīd nerunājam.
Nu es gan nedomāju,ka piegriežot balto līkni uz 250,parādīsies detalizācija,tur kur tās nav bijis,tā vienkārši būs pelēka toņa bezdetaļu vieta un nevajag to putrot ar detalizāciju,ja tur vairs nerādās 255,255,255. Ko jums izsaka 0? Ko jums izsaka sešas 0?
Vanderfons:Labi, nāk. jaut. - vai vari nosaukt mūsdienās ražotas m/b filmiņas, kas nav panhromatiskas?
Ja jau ir zināms kas ir panhromatiska filma, tad neesi pirmo reizi ar pīpi uz jumta tu man tagad te exāmenu teorijā rīko Nav runa par to vai filma ir jūtīga pret visu gaismas spektru vai tikai tā daļu, bet gan kā katru krāsu attēlo dažādas mb filmas. Viena un tā pati krāsa un vienas filmas būs gaišaka pelēka uz otras tumšāka, tai pat laika cita krasa būs ar preteju nobīdi, citas pat pilnīgi vienādas.
Un, kā tad filmiņa attēlo dažādas krāsas? Kur Tavos aprēķinos paliek apgaismojuma intensitāte/kontrasts? Gribi teikt, ka uz HP5+ atšķirsi, vai oriģinālā bija zaļš, zils vai sarkans tonis? Vēlies pamēģināt uz paraugiem?
P.S. Neredzu Haiduka vai cita pīkstētāja piezīmi Alvilam par pārpublicētā kadra izmēru logā. Dubultmorālirsēju liktenis, kasīt bedres impulsīvi.
Var arī no krāsainās filmiņas iegūt melnbaltu, neko nesaku, bet tur tas process sarežģīts, nezinu vai fotodarbnīcā vari paprasīt attīstīt filmiņu melnbalt? Sanāks attīstīt, tad ieskanēt, tad pārvērst uz melbalto un tad izdrukāt. No melnbaltās filmiņas var uzreiz melnbaltu drukāt arā, ietaupēs laiks un nauda. Tiesa ja to dara mājās, tad varbūt nav nemaz tik dārgi.
Joprojām ir pāris ražotāju lielajā amerikā un pārītis āzijas pusē, kuri ražo speciālās mb filmiņas, kuras nav attīstāmas uz iekārtām fotolabaratorijās. nezinu vai viņas ir vai nav "panhromatiskas" tik daudz filmiņu lietu vēl neesmu izpētījis, bet to, ka saņemot negatīvus viņas ir vairāk melnbaltas nekā pelēkas, tas gan ir fakts. Vienu brīdi patika Ilfoda melbaltās filmiņas, bet tās bija uz C-41 procesu ko daudzas labatorijas attīsta automātiski, tagad tādas vairs nelietoju. Pērku caur ebaju no Ķīnas ražotāja Lucky (vai kaut kā tā) un nesu attīstīt entuziastu grupai un Ganību dambi, tiesa gan ir doma pēc jaunā gadā mājā iekārtot stūrīti un atcerēties jaunību, kad filmiņas tika ar tīstītas.