labvakar. esmu iesācējs foto apstrādē. atradu programmu GIMP. gribēju pakoriģēt savas vakar fotogrāfētās bildes. gribējās noņemt no bildes graudainību kas droši vien ir saistīts ar lielo ISO. gribējās uzlabot arī kontrastu. varbūt var kāds vienkārši paskaidrot kā to izdarīt?paldies
Viss ir ļoti vienkārši 1. tev jāzin ko gribi 2. kad zini, ko gribi, tad sāc meklēt paņēmienus , kā to veikt. Ja katru nedēļu apgūsi 100% labi vienu panēmienu, tad būs ļoti labi, un gada laikā valdīsi pār cīparattēlu. Viens piemērs: neredzu nevienu blogā (speciāli neesmu meklējis), kurš ļoti labi mācētu radīt MB attēlu no krāsainā , kaut gan it kā ļoti vienkārši... viens pogas spiediens... bet cik ir n-to variantu, paņēmienu, kā to darīt.
Ja jau runa iet par gimp, vajadzēja tēmu tā arī nosaukt - "bildes apstrāde gimp"
Trokņu noņemšanai ir arī vairākas specializētas programmas - Noise Ninja, Dfine, Neat Image. Tās pieejamas gan atsevišķi, gan kā spraudņi citām programmām, teiksim, Photoshop uc.
Šo specializēto programmu priekšroka ir tā, ka tās ir izstrādātas tieši ISO trokšņu noņemšanai. Procesu var automatizēt, piedevām, ja tava kamera ir pietiekami izplatīta, programmas izstrādātājs piedāvā profilu dažādiem ISO līmeņiem tieši tavai kamerai!
Haiduks: neredzu nevienu blogā (speciāli neesmu meklējis), kurš ļoti labi mācētu radīt MB attēlu no krāsainā
cerams, ka šai sarakstā arī sevi ieskaiti.
Jā. Un tagad, kad daudz nodarbojos ar MB, sāku saprast, cik n-to variantu ir , lai iegūtu vizuāli acij tīkamu MB bildi. www.shutter.lv... divas augšējās (bet uz laiku tikai) ir veidotas ar ļoti garu ceļu.
Vanderfon! Tu un izpratne beidz smīdināt. Tu un tava cīņa ar neatzīšanas sindromu, vot tā ir īstenība . Cik gadus jaf tu tēlo neatzīto fotoGuru... desmit ?, un tāpat neviens neatzīst. Gudri teksti neceļ bilžu kvalitāti un spēlītes ar (img] autoritāti.
Cik gadus jaf tu tēlo neatzīto fotoGuru... desmit?un tāpat neviens neatzīst
Citāts foršs. Jūtams zinātāja rokraksts. Raksti vēl. Par foto vismaz ir ticamāk un baudāmāk nekā par jaunu meiteņu nogrābstīšanu Face forumā. Marim taisnība, no stiprās dziras vien šitā neaizķer.
Tik ilgi, kamēr izdomāju, ka tev tak tai vajadzētu patikt vairāk, nekā ja tie būtu ērzeļi. p.s. nevienu sakarīgu padomu no tevis par MB tēmu neiru dzirdējis, redzējis, lasijis.
Melnbaltā fotogrāfijā "izdedzis" un "balts" nav viens un tas pats. Melnbaltai fotogrāfijai jābūt tādai, kur ir gan melns, gan balts, citādi tā ir tumši vai gaiši pelēka, bet nevis melnbalta. Tāpat, tas gan ļoti subjektīvi, iespaidojoties no bildēm, kas uzņemtas tajos laikos, kad krāsainu bilžu vispār vēl nebija, esmu izsecinājis, ka melnbaltai bildei jābut nedaudz kontrastainākai, nekā krāsainai.
Melnbaltai fotogrāfijai jābūt tādai, kur ir gan melns, gan balts, citādi tā ir tumši vai gaiši pelēka, bet nevis melnbalta. Tāpat, tas gan ļoti subjektīvi, iespaidojoties no bildēm, kas uzņemtas tajos laikos, kad krāsainu bilžu vispār vēl nebija, esmu izsecinājis, ka melnbaltai bildei jābut nedaudz kontrastainākai, nekā krāsainai.
vispār jau runājot par melnbalto (black&white) ļoti daudzi nesaprot ko tas nozīmē un kļūdaini uzskata par melnbaltām bildēm pelēkās bildes (grayscale) ... īstā melnbaltajā bildē ir jābūt melnajam (ko daudzi uzskatītu par izdegušu melno!) un baltajam (ko daudzi uzskatītu par izdegušu balto) un protams ka arī pelēkajam .... bet daudzi diemžēl uzskata ka melnbalta bilde ir bilde kurā ir tikai pelēkais dažādās tā tonalitātēs ...
runaat par apstraadaatu un toneetu bildi apgalvojuma formaa ka nav izdegushas vietas ir VIENKARSHI SMIEKLIGI. pilniigi viennoziimiigi - prieksheejai meitenei pieres saans bija izdedzis.
tikai ne šeit redzamajam web variantam ja pieķerties paša autora vardiem, tad nu gan jāsaka ka degungals ir "piecepts" BET (!) no kurienes vispār tā muļķīgā doma par "izdegušu balto" ? Un tak gandrīz visi līdz nejēgai ar to cīnās.. ..Tad jau man gandrīz vai visas bildes "piedegušas"
tikai ne šeit redzamajam web variantam ja pieķerties paša autora vardiem, tad nu gan jāsaka ka degungals ir "piecepts" BET (!) no kurienes vispār tā muļķīgā doma par "izdegušu balto" ? Un tak gandrīz visi līdz nejēgai ar to cīnās.. ..Tad jau man gandrīz vai visas bildes "piedegušas"
RGB 0.0.0. un RGB 255.255.255 dabā, kuru fotografējam, neeksistē . Pat visbaltākajam ir sava un vismelnākajam ir sava nokrāsa. Un tieši šie cīpari rāda izdegušu uz balto un melno pusi. Starp citu filmiņai tas vispār nebija iespējams želatīna toņā dēļ, un kad pilnīgi melnu kadru skata pret sauli, redz tam cauri Bet man patīk, kā katrs cenšās aizstāvēt savu, pat neiedziļinoties būtībā, ko mums rada digi matricas gaišuma un tumšuma redzējums (arī dūmakas) salīdzinoši ar cilvēka aci. Bet fotogrāfijai ir jāparāda, ko redz autors, nevis dzelzis. RGB 255.255.255 ir un paliek izdedzis!!! Onkulis, PS ar pipeti pārej pāri bildes gaišajam, un tev parādīs, kas ir izdedzis, kas naf... un kas ir izdedzis ir jāsalāpa, tāpāt, kā lāpām pumpas
Parametri ir relatīva vienība, izsakāmi savstarpējā attiecībā: zonu sistēma. Piemērs - high key un low key attēli. Manipulācijas jau ir kas cits.
Naktī melns akmens obligāti ir 000 un dienā spilgts saules atspīdums tīrā ūdenī obligāti ir 255255255.
Piemērs - objekta spilgtuma intervāla shēma (izvilkums). Līdz 1:1 000 000 - skats uz tumšas telpas iekšieni, ko uzņem pret spilgti apspīdētiem logiem, bez piegaismojuma. 1:2 000 000 - peizāža ar sauli kadrā 1:5-1:10 - peizāža bez priekšplāna pelēkā dienā.
Vanderfons:Parametri ir relatīva vienība, izsakāmi savstarpējā attiecībā: zonu sistēma. Piemērs - high key un low key attēli. Manipulācijas jau ir kas cits. Naktī melns akmens ir 000 un dienā spilgts saules atspīdums ūdenī ir 255255255.
Nu gan pateici!!! tavuprāt high key un low key attēlos zūd detalizācija... šito ir kronis 0.0.0. un 255.255.255. detalizācija ir nulle- tās naf! Tais bildēs jaf ir tā sāls, ka to autors māk strādāt un pasniegt , neielienot gala vērtībās
Bet paklausīšu Bergupuri1, vairāk neko neteikšu... es redzu, kur esmu ienācis...
Haiduks: Onkulis, PS ar pipeti pārej pāri bildes gaišajam, un tev parādīs, kas ir izdedzis, kas naf... un kas ir izdedzis ir jāsalāpa, tāpāt, kā lāpām pumpas
ai, Haiduk, nesaprati tu manis teikto un man tāda pixeļdr.... sana liek vien pasmaidīt. Un ar pipeti es laikam tikai gaju pāri kad tikko sāku mācīties Fotosopu Un nekas NAV jālāpa! Bet ja nu tu reiz tā gribi un pats tā saki, tad kāpēc nesalāpi savu bildi. Šeit redzams (PS) kas ir uz 255,255,255 , ja skatīsim kas virs minētajiem 243, tad būs vēēēl vairāk
Onkulis. Un ko tu ar to gribi pateikt, ieliki šedervu??? Ja bildi uz melno pusi vēl glābs drukājot, jo tā nespēj absoluti melno iedot, tad baltais būs fotopapīra virsma bez jebkādas foto pazīmes ... skatīsi tīru papīru tai vietā.
Nu juus gan dodat - cilveeks uzdeva vienkaarshu jautaajumu, bet te taadi dirsieni vienaa laidaa, un nekaa par teemu.. Alvils ar diivains ar to meiteniishu bildi - camon, kaadas vel izdegushas vietas?! Vai tad s aulee nedriikst bildeet? Buutu cilveekam paliidzeejushi, nevis shitaa dirsushies.. FUJ!