ar špickasti kurā caurums ar var.. tikai nez kapēc jau labu laiku lielākā daļa dod priekšroku citiem aparātiem, nevis smenai.. nez viņiem galvā nekā nav?
Jolan, nu es to domāju tā, ka ja sāk izvirst uz gaišo 2.8 standartzūmu, tad jau var apsvērt arī citas alternatīvas. Manuprāt, 18-200 vai 16-85 varētu būt viss komplekts, kamēr 17-55 2.8 parasti ir komplekta sastāvdaļa, un ne tā dārgākā..
Runājot par ieteikumiem.. ne visiem foto ir vienīgais, kas ir dzīvē.. te daži iesaka objektīvus, kas ir domāti profesionāļiem vai nopietniem un bagātiem amatieriem. Vidēji turīgs eiropietis vai amerikānis savā dzīvē var atļauties vienu vai divus hobijus. Pat tad, ja "nespiež..." Tāpēc, jautājums, vai Atim foto būs tas hobijs, kuram viņš veltīs lielāko daļu brīvā laika un tērēs tūkstošus tehnikas iegādei.
Vai arī alternatīvs jautājums, vai Alvils klausīs ieteikumam iegādāties velo kurpes pa 120 Ls, kad viņš prasīs, kādu velo iegādāties? Bez velo kurpēm jau "nav braukšana" Vai stūres dakšu pa 500 Ls. m?
piekrītu.Pirkt tikai tāpēc,ka tas ir kruta ir stulbi.Ir jāsaprot ko pērc un vai tev to vajag.Vajag palietot 18-200 un pēc laika saprast -vai viss viņā patīk un apmierina.Cilvēki jau cenšās ieteikt to labāko un paskaidro kāpēc.Ne visiem tas "labākais" ir vajadzīgs.Viss ir atkarīgs no FANA līmeņa.
...man jau patika piemēri par velotupelēm un velodakšu......vienu mirkli jau gribēju mesties iekšā un piedāvāt veloķiveri pa 280 naudām...,bet prieks, ka ir parādījušās jaunas sejas - tātad jauni viedokļi. Par to ''čamdīšanos'' un pirkšanu pēc tam. Ja salīdzinam visu to ar sexu, tad man varētu būt ap 16-17....,moš laiks mēģināt?
....komplektā ir jābūt arī zipenei...,ceru, ka manis noskatītā derēs? - SIGMA EF -530 DG ST N. Protams, ka NIKON SB-900 ir gana labāka, tik neticu, ka spēšu viņu tik daudz noslogot.......un SIGMA DG UV ar būs gana labs...
atis8:....komplektā ir jābūt arī zipenei...,ceru, ka manis noskatītā derēs? - SIGMA EF -530 DG ST N. Protams, ka NIKON SB-900 ir gana labāka, tik neticu, ka spēšu viņu tik daudz noslogot.......un SIGMA DG UV ar būs gana labs...
Sigmu ātri izmet no galvas... ir bijusi pieredze. Tad labāk šito - Metz 48 AF-1... cenā ap Ls 140, bet noteikti būsi ieguvējs.
atis8:....komplektā ir jābūt arī zipenei...,ceru, ka manis noskatītā derēs? - SIGMA EF -530 DG ST N. Protams, ka NIKON SB-900 ir gana labāka, tik neticu, ka spēšu viņu tik daudz noslogot.......un SIGMA DG UV ar būs gana labs...
Pavisam nesen arī bija vajadzība pirkt zibeni. Nikon SB-600 tobrīd par saprātīgi labu cenu nevarēja dabūt, bet SB-800 vai 900 bija ārpus mana budžeta, tāpēc iegādājos tikko kā jau pieminēto Metz48 AF-1 (135Ls). Kopā ar D90 darbojas vnk ideāli.
...par cik ir ko likt somā...., jā soma! Vai kādam ir ko pateikt? Domāju iepirkt mugureni/vienlenci, mazu nē, lai tomēr var ielikt visu ko vajag. ....es no liela nebaidos..... ....tikai kādu modeli? ...un kur iepirkt? Bet par to zipeni - paldies! Pieļauju, ka informācija lietderīga, paldies!