forum.gif
glancētas bildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / glancētas bildes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.11.09 12:27
 citēt
Nolēmu attīstīt un ierāmēt 3 vienota stila bildes dāvanai.
Nesaprotu pati savu stulbumu pirmo reizi attīstīt glancētas bildes. Kkā gribējās, lai viņas ir īpaši spīdīgas. Tātad, NEVIENAM neiesaku, jo liekot bildes rāmī (30x40) un pievienojot aizmugurē esošo pamatni, vietās, kur uzspiedu pievienojot stiprinājumus, bildes priekšpusē izveidojās pelēki pleķi. Respektīvi bilde pielipa pie stikla. Izskatījās, protams, drausmīgi. Uzmanīgi mēģināju noņemt bildi, bet ņemot viņu nost papīrs izveidoja burbuļus un vietām pat noplēsās nost vispār, neskatoties uz to cik uzmanīgi es to darīju. Tagad man ir 3 sabojātas bildes un 3 sabojāti rāmju stikli, kurus nomazgāt perfekti, protams ir ļoti grūti, bet ne neiespējami. Un izmesti 7 lati par bildēm. Un esmu palikusi bez dāvanas, lieki piebilst, ka tā man ir jādāvina šodien. Esmu drausmīgi nikna un ienīstu KODAK glancēto fotopapīru! :@

turpmāk visas bildes taisīšu tikai un vienīgi matētas.
Publicēts: 16.11.09 12:30
 citēt
Ir viedoklis, ka kantori, kas piedāvā bildes tikai uz matēta foto papīra, tikpat labi varētu tirgot desas.
Publicēts: 16.11.09 12:42
 citēt
bez pasportū glancētu bildi aiz stikla likt nevajadzētu. Var pat pamēģināt iztikt ar parastu 150 - 250 gramīgu papīru, kuru varētu izgriezt pati.
Publicēts: 16.11.09 13:14
 citēt
Oficiāli fotogrāfijas aiz stikla neliek, lai nebūtu spīdumu. Stikls ir domāts, lai ātri un lēti varētu rādīt. Otrs faktors ir mitruma ietekme, lai bilde būtu taisna, un negumzītos, tāpēc to nedrīkst pielīmēt pat stūros, parādīsies "burbuļi". Kādreiz sudraba sāļu fotopapirs nebij tik jūtīgs pret mitrumu un nepareiziem glabāšanas apstākļiem, kā tagad plānie glancētie fotopapīri.
Man ar Canon fotopapīru tas pats rāmjos aiz stikla sanāk :(
Bet par risinājumu man Canon piedāvāja drukāt uz "auduma" pamatnes fotopapīra.
Publicēts: 16.11.09 13:51
 citēt
Fotogrāfijas pie pamatnes ieteicams līmēt tikai ar speciālo profesionālo Photomount aerosola līmi. Var nopirkt Baltijas Papīrā un citur. Maksā dārgi, bet ir tā vērts!
Publicēts: 16.11.09 13:56
 citēt
Fotosalonā kurā strādāju, vienmēr saviem klientiem iesakām neizmantot glancētās bildes ierāmēšanai, lai pēc tam nebūtu vilšanās. Un nedomāju, ka tas ir tik ļoti atkarīgs no papīra brenda, jo mūsu veikaliņā izmanto citu. Lai gan...īsu brīdi pamēģinājām arī Kodak un tas tiešām šķita "lipīgāks", kāpēc arī ieteicu saimniekam atgriezties pie iepriekšējā.
Publicēts: 16.11.09 14:11
 citēt
Vispār jau normāli bildēm ko rāmē izmanto gan griestos paspartū vai vismaz fonus , un stikls ar parasti ir galeriju tipa kurš neatspīd :) Bet es taga domāju KAM JĀBŪT lai bilde kaut glancēta pieliptu pie stikla? Slapjai bildei vai slapjam stiklam NORMĀLI bilde nelīp pie stikla ne glancēta ne matēta:):)
Publicēts: 16.11.09 14:25
 citēt
Cik saprotu, runa iet par gatavajiem rāmjiem un tiem, cik man zināms, ir parasts spīdīgs stikls. Ja rāmīti gatavo (kas protams visu sadārdzina un paildzina), tad ir iespēja izvēlēties galeriju tipa stiklu, taču nedomāju, ka tādēļ tas glancētais papīrs nelips, ja jau reiz viņam ir šī tendence.
Publicēts: 16.11.09 14:38
 citēt
pirms ierāmēt bildītas vajag arī uzlīmēt uz sakarīgas pamatnes - comatex utml. Lielās bildes ļoti ērti ir pasūtīt kopā ar visu uzlīmēšanu, jo lielu bildi uzlīmēt nav nemaz tik vienkārši ja neesi to darījis. Nespīdošie stikli arī ir gana lēti , lai uz tiem neekonomētu. Par papīriem jāsaka, ka ne vienmēr var lietot matēto. Daudzi darbi izskatās labak uz glancētā, arī DD lielāks, krāsas sulīgākas utt. Viss atkarīgs no bildes pielietojuma.
Publicēts: 16.11.09 14:46
 citēt
" Bet es taga domāju KAM JĀBŪT lai bilde kaut glancēta pieliptu pie stikla? Slapjai bildei vai slapjam stiklam NORMĀLI bilde nelīp pie stikla ne glancēta ne matēta"

+
Publicēts: 16.11.09 14:46
 citēt
chiekurs: un 3 sabojāti rāmju stikli, kurus nomazgāt perfekti, protams ir ļoti grūti, bet ne neiespējami. .

raamju stiklus jau jaamazgaa arii kad tikko veikalaa nopeerk. vislabaak ar fairy sanaak.
Publicēts: 16.11.09 14:48
 citēt
Kreimene:glancētais papīrs nelips, ja jau reiz viņam ir šī tendence.

Kā lai tev paskaidro PAPĪRS PIE STIKLA NELĪP , nedz glancēts nedz matēts:):) Patreiz esmu Cesīs sjomkā nevaru paexspermentāt bet par savu dzīvi esmu ierāmejis ne vienu vien simtu bilžu gan glancētu gan metētu gan aiz parastiem gan galeriju stikleim NEKAS NAV PIELIVIS , problēma varētu būt tajā ka kautkas ir SASLAPINĀTS vai nu stikls ir mazgāts un nav noslaucīts vai arī AUKSTS RĀMIS iespietpts ļoti mitrā siltā telpā un nosvīdis TAD PIELIPTU PILNĪGI JEBKAS gan matets gan glancēts gan PARASTS RAKSTĀMPAPĪRS :):) Jebkurā gadijumā bildes kurām ir iegriests paspartū NEPIESKARĀS STIKLAM tātad nevar pielipt:):)
Publicēts: 16.11.09 15:29
 citēt
Glancētu bildi rāmēt tiešām nevajadzētu. Un vislabāk jau rāmēt nest pie profesionāļiem, ja iepreikš tas nav darīts un rezultātu vajag kvalitatīvu. Nepiekrītu arī par stiklu un bildēm -- nekādu problēmu un ja pareiz stikls, tad nekas neatspīd.
Publicēts: 16.11.09 21:16
 citēt
bergaupuris1:
chiekurs:Nolēmu attīstīt un ierāmēt 3 vienota stila bildes dāvanai.

A kas pārējo procesu bez attīstīšanas veiks ?

kādu procesu?
Publicēts: 16.11.09 21:22
 citēt
ja nav pieredzes, tad labāk ierāmēšanu uzticēt profesionāļiem vai, vismaz, pieredzējušiem ļaudīm...

chiekurs, žēl, ka tā sanāca. Kodak papīrs nav vainīgs... lēti un labi šeit iesaka viens cilvēks, brīnums, ka vēl nav savu padomu sniedzis. varu tev parādīt kā to dara, ierāmēt, izgriezt paspartū.
Publicēts: 16.11.09 21:25
 citēt
nostāvēja pie sienas glancēta bilde aiz tikla n-tos gadus, tad pamaniju ka tur ir tie pleķi - vietas kur bilde pielipusi pie stikla, domaju hu.. sņim, būs ok.. Nebija gan OK, ka plēsu nost tā pus bilde pie stikla ta arī palikās... Moš no temp-mitr maiņām kaukāc kondensāt bijis un ta kaukā..
Publicēts: 16.11.09 21:34 labots
 citēt
Tikko nočekoju vienu bildi arī sev pie sienas - arī glancētais pielipis.

Publicēts: 16.11.09 22:03
 citēt
briedis:Tikko nočekoju vienu bildi arī sev pie sienas - arī glancētais pielipis.

man garšo Kārums ar riekstiem :p
Publicēts: 19.11.09 21:04
 citēt
Bet par risinājumu man Canon piedāvāja drukāt uz "auduma" pamatnes fotopapīra

Cik tas maksā un kur to var dabūt?
Publicēts: 19.11.09 22:43
 citēt
Glancētais papīrs atspīd. Stikls atspīd. Tur kur papīrs būs piespiedies pie stikla, būs 1 atspīdums, tur kur nebūs piespiedies, būs 2 atspīdumi, rezultātā bilde izskatīsies pleķaina, neatkarīgi no tā, vai bilde būs pielipusi pie stikla vai nē.
Publicēts: 19.11.09 22:49
 citēt
armands_z:Bet par risinājumu man Canon piedāvāja drukāt uz "auduma" pamatnes fotopapīra

Cik tas maksā un kur to var dabūt?

Nezinu, kur adrese tagad, bet bija Maskavas 40, tagad Mukusalas X :)
IP Serviss
Publicēts: 19.11.09 22:52
 citēt
ak34:Glancētu bildi rāmēt tiešām nevajadzētu. Un vislabāk jau rāmēt nest pie profesionāļiem, ja iepreikš tas nav darīts un rezultātu vajag kvalitatīvu. Nepiekrītu arī par stiklu un bildēm -- nekādu problēmu un ja pareiz stikls, tad nekas neatspīd.

fotogrāfijai stiklu neliek priekšā gaumes dēļ, bet gan lai pasargātu no apgrābstītājiem... tāpat, kā ukrainā pareizticīgo baznīcās Jēzus tēls ir stikla kupolā :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):