Nesapratu šos ķeburus. Latviski proti runāt/rakstīt, vai tikai kkas (aizdomīgs vārds) līmenī?
Gan jau kādreiz klātienē pateiksi, lai varētu pēc tam "kost un skrāpēt", kamdēļ tevi neviens vēl nav uzvarējis cīniņā, ja pareizi citēju. Es pats pieiešu klāt.
Ar nepacietību gaidīšu šo svinīgo brīdi! Bet līdz tam... varbūt pats pamācies valodu, par kuras prašanu man vaicā, jo citādi tā uzreiz nevar saprast, ko īsti Tu grasies "pieeš".
Andre - starp citu - nekas nav teikts par darba rezultātu - ko saņem pasūtītājs? Pie tāda stundas cipara droši vien nekas cits neatliek, ka atlasīt labākos kadrus, ierakstīt diskā oriģinālus un atdot pasūtītjam ...
Linkman:Andre - starp citu - nekas nav teikts par darba rezultātu - ko saņem pasūtītājs? Pie tāda stundas cipara droši vien nekas cits neatliek, ka atlasīt labākos kadrus, ierakstīt diskā oriģinālus un atdot pasūtītjam ...
jā....tas tiešām nav minēc...varbūt pasūtītājs grib lai vakara beigas visu iebliež CD n atdod!?.....vai tomēr grib lai amatieris vel kārtīg piestrāda pie bildem!?
Linkman:Andre - starp citu - nekas nav teikts par darba rezultātu - ko saņem pasūtītājs? Pie tāda stundas cipara droši vien nekas cits neatliek, ka atlasīt labākos kadrus, ierakstīt diskā oriģinālus un atdot pasūtītjam ...
jā....tas tiešām nav minēc...varbūt pasūtītājs grib lai vakara beigas visu iebliež CD n atdod!?.....vai tomēr grib lai amatieris vel kārtīg piestrāda pie bildem!?
Kāda tur piestrādāšana pie reportāžas bildēm? Šādā darbā sabildē, atlasi un 15-30min pēc bildēšanas atdod bildes. Jābildē ir tā lai nevajadzētu pēc tam pārāk piestrādāt. Vismas pats tā darītu un nepolānotu tur ar kaut kādu īpašo apstrādi noņemties.
ak34: Kāda tur piestrādāšana pie reportāžas bildēm? Šādā darbā sabildē, atlasi un 15-30min pēc bildēšanas atdod bildes. Jābildē ir tā lai nevajadzētu pēc tam pārāk piestrādāt. Vismas pats tā darītu un nepolānotu tur ar kaut kādu īpašo apstrādi noņemties.
darbiņs tak tiek piedāvac amatierim un šaubos vai tur varētu iztikt vismaz bez pārkadrēšanas...ja ne visam tad vismaz daļai! .....
ak34 , nu OK tu dari tā, jo tu uzreiz izdari daudz lai nav pēc tam jādarbojas, bet amatieri ne visu vienēr izdara uzreiz un es domaju ka jebkurš DOMĀJOŠŠ amatieris labāk pāra stundiņu pavada pačakarējoties, nekā padara to par savu pēdējo amatierisma izdevību...toisķ...ļoti bieži amatierim ne jau naudā ir laime, bet iespējā kauko darīt un meginat attīstities!!
Šeit ir izskanējuši dazādi viedokļi, ko un kā kurš darītu, bet piedāvājumā tas nav nekādi definēts - ko saņem pasūtītājs ... Cik nu man ir nācies fotogrāfēt pasākumos, tad par to vienmēr vienojas pirms fotogrāfēšanas. Bez tam dažreiz ir bijis tā, ka ierakstu pat vairākus diskus, lai dalībnieki ātrāk var apskatīt bildes ...
Linkman:Šeit ir izskanējuši dazādi viedokļi, ko un kā kurš darītu, bet piedāvājumā tas nav nekādi definēts - ko saņem pasūtītājs ... Cik nu man ir nācies fotogrāfēt pasākumos, tad par to vienmēr vienojas pirms fotogrāfēšanas. Bez tam dažreiz ir bijis tā, ka ierakstu pat vairākus diskus, lai dalībnieki ātrāk var apskatīt bildes ...
par to jau arī teksti aizsākas -NAV definēc ko grib saņmet pašūtītajs!
vasis8: ... par to jau arī teksti aizsākas - NAV definēc, ko grib saņemt pasūtītajs!
Iespējams, ka tas kurš ir pieteicies un fotogrāfēs, tas arī uzzinās, ko pasūtītājs vēlas. Taču varam pakalkulēt tāpst vien- kaut vai stundas ... Brauciens no Rīgas uz Jūrmalu - viena stunda, tikpat atpakaļ. Nemaz nerunājot par gatavošanos - akumulatoru uzlāde, tehnikas sagatavošana un tīrīšana, utt. - tātad vismaz divas stundas ceļam kopumā. Parasti esmu vismaz pusstundu ātrāk, tātad nevis 19.30, bet gan 19.00. Fotogrāfēšana vismaz līdz 24.00. Parasti gan neskatos uz puksteni un nekad nebeidzu tieši paredzētajā laikā, atkarībā no situācijas vismaz vēl pusstundu fočēju virs paredzētā laika. Ir gadījies, ka viesi ir iekarsuši un nemaz negrib, lai es beidzu un tad vēl pielec klāt 2-3 stundas. Bet nu protams arī stundas samaksa. Bet pieņemot minimālo laiku, braukšana turp un atpakāl un fotgrāfēšana pasākumā, tad tas ir vismaz septiņas stundas - no 18.00 vakarā līdz 1.00 naktī. Pēc pasākuma es nekad neskatu bildes. bet nākošajās dienās, jo pasūtītājam pasākuma laikā un arī nekāma dienā vēl nemaz neinteresē bildes, bet gan atpūta. Foto ielādēšana datorā, caurskatīšana - tas man nav 15-30 minūtes, bez gan vairāk. Bez tam vēl jāsarunā tikšanas ar pasūtītāju un diska atdošana. Tas vismaz vēl klāt 3 stundas. Kopumā vērtējot - vismaz desmit stundas šādam pasākumam un apstrādei, diska atdošanai, tad vienas stundas izmaksas no 10Ls nokrīt uz 5Ls, ja ne mazāk ... Bet sarēķinot teiksim mēneša darba stundas, (parasti 40stundas nedēļā x 4 nedeļās), kopā sanāk: 160 stundas x 5Ls, ap 800 Ls mēnesī. Ja protams ir pietiekoši daudz pasūtījumu ... Vajag tikai rakt. Man ir kas cits pašreiz rokams ...
Andry:Linkman aizmirsi savos aprēķinos nodokļus ielikt
Nodokļus maksā pasūtītājs ...... Es saņemu neto summu pēc nodokļiem ... Bet skatot vēlreiz pēc būtības - Andre piedāvājumā par nodokļiem nekas nav teikts ...
Gudris:varu derēt ka būs tipiņi kas aizsūtīs un pateiks ka var pa 25 sabildēt
a mani nevarēsi saderēt! neparakstos! man ne tik sen krietni naudīgāks darbiņš aizgāja pa D, jo darba devēja partneris atrada, kas bildē par velti. ta jau redzēs, vai labi.
www.ss.lv... Lēti un kvalitatīvi fotografēju pasākumus un svinības. Sīkāku info skatīt mājaslapā. Fotogrāfa vecums, gadi: 31 Darba pieredze fotografēšanā gadi: 2 Valodu zināšana: Latviešu, Krievu, Angļu Cena: 25.00 Ls
haralds: Sludinājums nav atrasts Atgriezties uz galveno lapu ...
Var atrast - nav tik traki atgriezties ... ss.lv lapā rakstīts: Lēti un kvalitatīvi fotografēju pasākumus un svinības. Sīkāku info skatīt mājaslapā. Norādīti arī tie 25 Ls ...!!! ... Savukārt fotogrāfa mājas lapā (Ilmars Zaltāns) pie Prices un Parties rakstīts: Starting from 20 Ls per hour (includes 200-400 photos on DVD)... 20 Ls stundā - normāla cena, bet kas tad ir ss.lv minētie 25 Ls ...
Pterodaktils:Droši vien tā arī dara - nereklamēju šamējo, tik pamanīju, ka par 25Ls gatavs pasākumu nobliezt… Par ko ar ne, ja brīvs vakars?
8 stundu laikā tev jānopelna tik, lai vari pabarot sevi un vēl ģimeni. Apavi nonēsājas, drēbes novalkājas. Tas pats notiek arī bērniem un 10x straujāk. Piecītis stundā - tas ir minimums. 8x5=40 lati dienā. 40x5=200 lati nedēļā. Nu ja, mēnesī 800. Un kas to nevar paprasīt, vienkārši čakarē tirgu. Dritvaikociņ!
8 stundu laikā tev jānopelna tik, lai vari pabarot sevi un vēl ģimeni. Apavi nonēsājas, drēbes novalkājas. Tas pats notiek arī bērniem un 10x straujāk. Piecītis stundā - tas ir minimums. 8x5=40 lati dienā. 40x5=200 lati nedēļā. Nu ja, mēnesī 800. Un kas to nevar paprasīt, vienkārši čakarē tirgu. Dritvaikociņ!
a kas i labāk....turēties pie vienošanās un pie tukšas bļodiņas, vai tomer strādāt pat 4.50/h??