8 stundu laikā tev jānopelna tik, lai vari pabarot sevi un vēl ģimeni. Apavi nonēsājas, drēbes novalkājas. Tas pats notiek arī bērniem un 10x straujāk. Piecītis stundā - tas ir minimums. 8x5=40 lati dienā. 40x5=200 lati nedēļā. Nu ja, mēnesī 800. Un kas to nevar paprasīt, vienkārši čakarē tirgu. Dritvaikociņ!
a kas i labāk....turēties pie vienošanās un pie tukšas bļodiņas, vai tomer strādāt pat 4.50/h??
Saproti, ja visi turētos pie kkādiem saprātīgiem standartiem, tad nebūtu nekādu problēmu. A ja ir cilvēki, kas bildē par cenām zem saprāta robežas ( piem kāzas pa 25 kā bija augstāk minēts ar 400 bildēm diskā ;d ) tad arī tas grauj visu tirgu. Augstskola maksā naudu, jāed arī ir + jāmaksā rēķini + jāiegulda sevis tālākā attīstībā regulāri lasot jaunāko literatūru, pērkot materiālus .
Lai saprastu filosofiju apskaties linku ko jau ieprieks mineju.
Saproti, ja visi turētos pie kkādiem saprātīgiem standartiem, tad nebūtu nekādu problēmu. A ja ir cilvēki, kas bildē par cenām zem saprāta robežas ( piem kāzas pa 25 kā bija augstāk minēts ar 400 bildēm diskā ;d ) tad arī tas grauj visu tirgu. Augstskola maksā naudu, jāed arī ir + jāmaksā rēķini + jāiegulda sevis tālākā attīstībā regulāri lasot jaunāko literatūru, pērkot materiālus .
nu redz ekonomika māca ka cena veidojas no FIX expenses + variable exp. + profit.....nu un katram šie skaitļi ir krietni dažādaki un par PROFITU vispar netiek domāc.....čalim kurš džīvo pie senčiem un augstskolanemacas ir krietni citi FIX expenses nekā 2 bērnu tētim kura sieviņa pa maju ņmemas! ...tad nu tās cenas ar dažādas ....un ja kas ...karteļa vienošanās LV ir pretlikumīga :P
Gudris: arii krutkas tirgotaaji kropljot tirgu...un nelaujot LB pelniit...bet es kkaa neesmu redzeejis večus ar x5 staavam rindaa pie točkas pēc krutas
Tiem večiem jāmaksā par pasūtījumu klunkšķošajā, nafig viņiem pirkt LB priekš galēji degradējušamies elementiem. Paši droši vien klunkšķina JB. Sorre - izlasīju, ka esi redzējis. Taisnība - katram tirgus segmeentam savs pircējs. Diez vai daudzi rīko kāzas ar daudzu desmitu tūkstošu budžetu, kur kāds tūkstotis atvēlēts fotogrāfam. Drīzākais, ka cer iespraukties starp 25-200Ls.
Piekrišana zemākai cenai palielina iespējamību, ka kāds vēlēsies nolaist to vēl zemāk. Tu taču vienu reizi jau piekriti. Dempings zem vidusmēra cenām nāk tikai par sliktu darītājam - viņa darba apjoms varbūt palielinās, bet fakts ir tāds, ka lētais bieži vien strādā visu dienu, lai nopelnītu to, ko sevi augstāk vērtējošs nopelna pāris stundās.
Problēma ar foto jomu Latvijā ir acīmredzama - cilvēki bieži vien ir pieņēmuši to, ko biznesā nedrīkst darīt: ka tas, kas ir saistošs tev, interesēs arī citus. Fundamentāla kļūda ziepjutrauku pasaulē. Un pat ne tikai foto - itin visās jomās. Darbu savējiem gan kautrējas dot, brangi pērk poļu ābolus un ungāru tomātus.
To jau redz labi pēc tāda Gudra, kas it kā bildē vienu meituku pēc otra, bet, kā Portreti (Juris laikam, neesmu pajautājis) nocitēja: forumā īd, ka nav naudas legālām datorprogrammām - amatnieks bez darbarīkiem. Jo meituki caurmērā neko daudz nespēj samaksāt. Kam tad vēl tos foto tā pa īstam vajag? Presei, korporatīvai reklāmai, jubilāriem un kāziniekiem. Laikam viss.
Zini - mēs dizainu Latvijā vēlējāmies nolikt normālā līmenī, pēc pasaules cenām. Dempings pastāv, arodbiedrības nav. Un jebkurš, kas piedāvā kaut ko par reālām cenām izskatās pēc muļķa. Nodokļi etc. Visu apiet - gan nodokļus, gan reālās izmaksas. Ir cīņa par izdzīvošanu, bet tie - ar principiem dzīvo ļoti ātri…
Nez kādēļ ir populāri runāt par bezatbildīgo indivīdu, kas par trušbūri samaksā nereālu naudu, bet par vieglprātīgu biznesa kreditēšanu gan nav modē runāt.
Izstāstiet man tādu lietu: kas gala rezultātā un no kā maksās par preci, ko ražojis centīgs un prasmīgs uzņēmējs, kurš ņēmis bankā kredītu, lai nopirktu lielu tehnoloģisku iekārtu, kas ražota valstī ar četrreiz augstākām algām un paredzēta tirgum, kas ir daudz lielāks par teorētisko Latvijas pircēju skaitu?
Eiropas Globalizācijas pielāgošanās fonds sedz apmācību, kvalifikācijas celšanu, pagaidu nodarbinātību, atbalstu darba meklēšanā, bet šo naudu nevar izmantot bezdarbnieku pabalstiem vai atlaišanas kompensācijām. Tomēr Latvija atšķirībā no Lietuvas uz naudu nav mēģinājusi pretendēt un nav pat izstrādājusi likumdošanas ietvaru, lai šiem līdzekļiem piekļūtu. Fonds pieprasa dalībvalsts līdzfinansējumu 35% apmērā, un eksperti norāda, ka valstij tā ir iespēja dot latu un pretī saņemt divus.
“Pie šiem budžeta apstākļiem arī 30% Latvija nevar atļauties,” laikrakstam komentēja Labklājības ministrijas Darba departamenta Darba tirgus politikas nodaļas vadītāja XYZ.
nu, kad nodibināja operatoru ģildi, šie vienojās, ka zem 20 vai 30 Ls / h nefilmēs un tiem, kuri to darīs, sitīs pa seju ar lielo statīvu, kuram galvā inerces mehānisms. tikko bij' parakstījuši, priekšsēdis aizbrauca kāzas filmēt par ceineri.
Morāle: man pilnīgi pie kājas, par cik fočē citi, man pietiek ar to, ka mani klienti vienmēr ir bijuši laimīgi un apmierināti par to, kā un par cik fočēju es. Un ja tas čalis var nodrošināt līdzvērtīgas bildes par 25, tad karogs viņam rokās!
P.S. Jāpiebilst, ka es pat asistentam maksāju vairāk, par to, ka viņš man palīdz zibspuldzes ar ģeneratoru līdzi nēsāt un gaismas stellēt.