forum.gif
Foto izdruka- lēti un labi?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto izdruka- lēti un labi?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.11.09 20:42
 citēt
Varat padalīties pieredzē, kur lētāk, bet tomēr labi var izdrukāt lielu skaitu foto? Man pēdējā laikā sanāk vienā reizē pāri 300 bildes taisīt. Uzķēros uz PictureHappy.lv piedāvājumu 0.07Ls. Bet nu par rezultātu esmu šokā. Un kad protestēju, attieksme "pati muļķe". Nepārprotami pārgaismotas bildes, bet runāju kā pret sienu- pretī robotveidīga būtne mehāniskā laipnībā: "Jūs pati esat vainīga. Vajadzēja pirms tam piezvanīt, uzrakstīt e-pastu vai izmēģināt uztaisīt paraugus. Mums tā strādā automāts. Mēs neko labot nevaram." Viņi strādā ar priekšapmaksu- nepatīk rezultāts, met miskastē. Turklāt piemin, ka pie viņiem bildes taisa daudzi profesionāļi. Varbūt kādam ir pieredze? Jo cenas tiešam labas, arī grāmatām un kanvām, bet ja šitāda attieksme pret problēmām... Labi, ka netaisīju uzreiz albūmu.
Un ja mājās drukā bildes, vai pašizmaksa sanāk tuvu tiem 0.07Ls par 10x15cm?
Publicēts: 20.11.09 21:11
 citēt
Ja lēti UN labi,tad jāiet pie Ziemassvētku vecīša,tur ir baigi labais operators pie bilžu drukāšanas sauc viņu Lieldienu Zaķis,viņš katru klienta bildi vispirms perfekti apstrādā fotošopā un tikai tad izdrukā uz īpaši pasūtīta augstas kvalitātes fotopapīra.Par katru bildi,ko tur iedod drukāt klientam piemaksā 10 santīmus.

P.S. ja tikai labi,tad fotostudija "Linda" Barona 79,var taču iedot provei bišķīti jau citur drukātu bilžu, salīdzināt rezultātu un izdomāt,kā labāk lēti vai labi.
Publicēts: 20.11.09 21:15
 citēt
Uz "Lindu" pie meistera Roberta!! Ja reiz daudz jādrukā, vajag ar pašu meistaru par cenu vienoties.
Publicēts: 20.11.09 21:19
 citēt
gadus 10 apakaljam staavu pie kopeejamaas mashiinas Robertam blakus, skatos ko vinjsh dara un jautaaju nesapratnee : "Kaapec Tu katru shitaa dzersrtinja bildi korigjee!!?!?" (tas nebija maneejaas dabiski, sveshas bidles) . Uz ko visnjh man atbildeeja - a e nevaru savaadaak ......
Publicēts: 20.11.09 21:23
 citēt
dansiga:Robertas atbildeeja - a e nevaru savaadaak ......

Jaa nu Roberts ar Lindu tas ir vienreizejs penadtu un smalkumu milotaju paritis cepur not par abiem , kops Fotoskolas laikiem pazistu:):)
Publicēts: 25.11.09 13:10
 citēt
vienreizejs penadtu milotaju paritis

Hmm. Izklausās noslēpumaini. Kas tas ir?
Publicēts: 25.11.09 15:39
 citēt
GG:Uz "Lindu" pie meistera Roberta!! Ja reiz daudz jādrukā, vajag ar pašu meistaru par cenu vienoties.

Viņi melnbaltās A3 no 35mm filmas taisa?
Publicēts: 25.11.09 15:47
 citēt
Robertam ir FANTASTISKS matetais papiirs m/b bildeem .... piezvani un pajautaa vai skanee no filmaam! Maajas lapaa ir Roberta mob.tel!
Publicēts: 25.11.09 16:11
 citēt
Pats jau arī, ka var aiznest materiālu jau ieskenētu. Vai tur kāda sekta?
Publicēts: 26.11.09 00:30
 citēt
Paldies!
Publicēts: 26.11.09 01:29 labots
 citēt
Tas tak ir misenes pasaakums!
Kaa jau saka - uzraavies, tad pati vainiiga!
Gribi konchu par briivu, dabuu suudu uz kocinja!

p.s. tos fruktus jau sen Luni, kopiigi zinaam..
p.p.s textx ka nepatteizi nokalipreets monjitors ir greizi - kaa var buut nepareizi nokalibreets monitors, ja tur voispaar nbekas sen nav kalibreets!?!
Publicēts: 26.11.09 02:30 labots
 citēt
Nu nav tur ko daudz dirsties! Printers savs A3 vai A2 un laimiiga dziive!
Publicēts: 26.11.09 02:33
 citēt
fandango, bet var tacu Robertam blakus pastaaveet vai pieteikt, lai neko nekorigjee!
Publicēts: 26.11.09 02:36 labots
 citēt
fandango: Mums nesakrita. Divreiz uzrāvos, kad bija būtiski panākt man būtisku niansētu krāsu attēlojumu, nevis kontrastainu un pārsātinātu.

Redz ir KARDINĀLA pa 180* atškirība starp to ko VĒLĀS panākt redzēt AMATNIEKI un MAKSLINIEKI , tie kas AMTNIEKI tie vēlās TEHNISKI nevainojamu rezultātu savukart MAKSLINIEKI vēlās PĒC IESPĒJAS smukāku bildi :):) Katram safs un 1/10% tur nav nozīmes bet gan PIEREDZEI / PRAKSEI / KOMUNIKĀCIJĀM :) Es kā kādus ilgākus gadus nostūrējis Q-LAB procesus varu 100% Pateikt ka KĀRSAS VAI KONTRASTUS 11 kur nu vēl 22 pakāpju gradācija NEATŠKIR 90% CILVĒKU bet pamācīt par 7% Pelēko katrs mācību grāmatu izlasijis mudaks māk :):) Lidz ar to KRASA / KONTRASTS ir tipiska GAUMES LIETA nevis kādas tehniskas nianses:):)

ES dodu bildes kopēt LĒTĀKĀ LABORI kur izmnato printera automātu formātam 30x40 jo zinu ka AUTOMĀTS man izdrāgās SMUKU BILDI , a ja tur sēdēs operātors kurš velēsies PAREIZI NOKOPĒT galā būs nebaudāms "Mesls" kas atbildīs Densitometra rādītājiem robežās =/- 3% :):)

Varu ar vairumu saderēt ka visas SMALKĀS bilžu vai filmu niznses UZ ACI nav spējiģi atšķirt varbūt viens no 100 feisiem :):) NORMĀLAM cilvēkam TEHNISKI idēāla bilde ar 0.0.0 RGB baltajā melnajā galā issktās IEVĒROJAMI par auxstu nekā CILVĒKA acij būtu patīkami skatīties:):)

Piemēram

Publicēts: 26.11.09 12:00
 citēt
fandango:Roberts kopē pēc savas saprašanas un gaumes. Mums nesakrita. Divreiz uzrāvos, kad bija būtiski panākt man būtisku niansētu krāsu attēlojumu, nevis kontrastainu un pārsātinātu. Attiecīgi zaudēju laiku un kādus 50Ls. Tā ka vajadzības ir katram citas, un, ja patīk spilgts, kontrastains, bez bagātiem pustoņiem, tad Linda un Roberts der. Ja grib precīzi darboties, tad vienīgais ir dārgais ceļš pašam visu darīt un pieskatīt. Lēti un labi- ja darbnīca strādā godprātīgi, operators pakļaujas fotogrāfam un abi runā un saprot vārdus vienādi. Ir jau arī jāmāk paskaidrot, ko vēlies. Citādi operators nesapratīs un neko nevarēs palīdzēt.

Nu tak taisi kā gribi un drukā bez korekcijām,tur protams iepriekš jāpiešaujas pie konkrētās drukmašīnas un papīra.Pēc manas pieredzes ir tā,ka Roberta mašīna automātiski nedzen augšā krāsu piesātinājumu un kontrastu,ko nevar teikt par diviem citiem ļoti zināmiem un populāriem Rīgas kantoriem,kur iedodot normāli apstrādātu bildi,dabū baigi kontrastainu izdruku(vienā no šiem kantoriem esmu prasijis,lai nomet mašīnas kontrastu uz 90%,tad bija ok bez izlidojušām gaismām)Jebkurš foto kantoris strādā uz vidēji statistisko ielas klientu un ļoti labi zin vidēji statistisko gaumi,kam tad arī pieskaņojas.Savukārt,ja ir jāsadrukā bildes ar "īpašām vajadzībām",tad vai nu ir konkrēti jāpaskaidro savas vēlmes ar taustāmiem piemērim,jo "jūlija rītā Fudzi kalna dienvidu nogāzē augošas sakuras lapiņas krāsā" ir drusku stiepjams jēdziens.Vai arī jānodrukā pāris testa bildes un turpmāk jāapstrādā faili ko drukāt vienkārši bez korekcijām.
Publicēts: 26.11.09 12:27
 citēt
Es uztaisu bildes, kā man vajag un iedodu Robertam drukāt bez korekcijām. Un viss ir OK, kamēr man monis nemelo. Ja monis sāk melot, tad jātaisa provītes un monis attiecīgi jāpiedzen. Roberts drukā uz laba papīra un tura kārtībā ķimiju. Arī tas ietekmē rezultātu. Ne jau tikai korekciju māksla. Ja paļaujās uz meistara korekcijām, tad jau var sanākt tā kā Fandango raksta, ka gaumes nesakrīt.
Publicēts: 26.11.09 12:33 labots
 citēt
,lai nomet mašīnas kontrastu uz 90%,tad bija ok bez izlidojušām gaismām

Šim piekrītu. Cik nu esmu maznozīmīgi savus failus drukājis, tik vienmēr pieteicis, lai bez korekcijām to dara.
Tie aparāti izskatās ieciklēti uz masu tumšās produkcijas izvilkšanu gaismā, šo vārdu tiešā nozīmē, ja paskatās vidusmēra faila histogrammu. Un arī tad ir bijuši gadījumi, kad fotopapīra īpatnības un drukājamās mašīnas iestatījumi ir uztaisījuši 255/255/255 pleķi.
Magi gan daudz vairāk uztrauca daža laba kantora ieviestie zaļganie toņi tur, kur man bija melnbaltā skala.
Publicēts: 26.11.09 13:10 labots
 citēt
Vanderfons:
Magi gan daudz vairāk uztrauca daža laba kantora ieviestie zaļganie toņi tur, kur man bija melnbaltā skala.

nu šis pēc Fotki Valdemāra ielā izklausās :D, bet nu tak uz krāsu papīra melnbaltu tikpat neuztaisīsi.
Mani gan vairāk uzjautrināja atbilde uz jautājumu cik pixeļu māšīna drukā platumā uz 6" papīra. Tad nu nāca visdažādākie varianti , no katra darboņa citādi - 1800, 1795, bija arī 1795.28 :D Tad gan jautāju ka mašīna uzdrukā to 0.28 punktu, jo punkts tak vai nu ir vai viņa nav - tā arī noraustīja plecus. Patieso punktu skaitu tā arī nepateica. Reāli, gan arī internetā nez kāpēc ir grūti atrast šo informāciju. Lielākajai daļai drukātāju nav saprašanas kā uztaisīt bildi 1:1 lai mašīna neizmaina jau sagatavotas bildes pixeļu skaitu - aizmugurē Z100/100
Varbūt šeit kāds no darboņiem var apgaismot kāpēc gandrīz visos laboriņos pastāv maldīgais uzskats ka 10x15 ir jāsagatavo uz 1200x1800
Publicēts: 26.11.09 14:06
 citēt
Es vienmēr taisu 300 dpi 152mm x 102mm un man ir labi. Tas būtu 1795px x 1205px. Tie 2mm ir apgriešanas tiesa, lai neielīstu baltās malas bildē.
Publicēts: 26.11.09 14:32
 citēt
Tāpēc drošākais veids ir drukāt mājās ;) Vismaz ja būs slikti - pats sevi varēsi vainot un uzreiz arī izlabot
Publicēts: 26.11.09 14:52
 citēt
Vajag katram pasūtījumam dot līdz trafareta failu... un ņemt tad šo etalonu līdz uz laboratoriju, tad pārējais jau paliek paša ziņā.
Publicēts: 26.11.09 15:20
 citēt
Luxferre:Vajag katram pasūtījumam dot līdz trafareta failu... un ņemt tad šo etalonu līdz uz laboratoriju, tad pārējais jau paliek paša ziņā.

Tā jau arī dara , piemēram JVK kad tur devu daudz varēja dabūt šablonus un profilus monitora un izdrukas kalibrācijai :):)
Publicēts: 26.11.09 18:31 labots
 citēt
GG:Es vienmēr taisu 300 dpi 152mm x 102mm un man ir labi. Tas būtu 1795px x 1205px. Tie 2mm ir apgriešanas tiesa, lai neielīstu baltās malas bildē.

a no kurienes tad radies tas 102x152mm?/ vai ne gadījuma 4x6" papīra? 4x2.54=10.16mm un 6x2.54=152.4mm Papīrs tak ir 4" vai 6" plats nevis4.02x 5.98" kā te rēķina, kad sanāk 1205x1795 pix :D
Tik visa bēda ka tas ir vienkāršots rēķins, bet mašīna rēķina pa savam pieskaitot rezervi, un kā likums, tad operators viņai neatslēdz šo īpašo rēķināšanu ar rezervi pat ja pasūti drukāt bez korekcijām. Paprovē uztaisīt bildi 10x15 un apskaties, kas raxtīts aizmugurē aiz burta "Z" - esmu pārliecinats ka lielākajai daļai bloga lietotāju aizmugurē NOTEIKTI NEBŪS Z100/100. Tas nozīmē ka bilde interpolēta uz citu pix. skaitu, iespējams ka arī vēlreiz asināta vai varbūt arī ka nē. Vārdu sakot visi jūsu pūliņi saglabāt detalizāciju ir kaķim zem astes :(
A par tādiem cipariem kā 1228, 1842, 1818, utt liekas ka neviens pat nav dzirdējis saistībā ar 3xxx Noritsu...
Publicēts: 26.11.09 19:16
 citēt
Apskatīju savas bildītes - tur rakstīts Z108.4/100 Kas par podiem?
Publicēts: 26.11.09 19:50
 citēt
Onkulis:
GG:Es vienmēr taisu 300 dpi 152mm x 102mm un man ir labi. Tas būtu 1795px x 1205px. Tie 2mm ir apgriešanas tiesa, lai neielīstu baltās malas bildē.

a no kurienes tad radies tas 102x152mm?/ vai ne gadījuma 4x6" papīra? 4x2.54=10.16mm un 6x2.54=152.4mm Papīrs tak ir 4" vai 6" plats nevis4.02x 5.98" kā te rēķina, kad sanāk 1205x1795 pix :D
Tik visa bēda ka tas ir vienkāršots rēķins, bet mašīna rēķina pa savam pieskaitot rezervi, un kā likums, tad operators viņai neatslēdz šo īpašo rēķināšanu ar rezervi pat ja pasūti drukāt bez korekcijām. Paprovē uztaisīt bildi 10x15 un apskaties, kas raxtīts aizmugurē aiz burta "Z" - esmu pārliecinats ka lielākajai daļai bloga lietotāju aizmugurē NOTEIKTI NEBŪS Z100/100. Tas nozīmē ka bilde interpolēta uz citu pix. skaitu, iespējams ka arī vēlreiz asināta vai varbūt arī ka nē. Vārdu sakot visi jūsu pūliņi saglabāt detalizāciju ir kaķim zem astes :(
A par tādiem cipariem kā 1228, 1842, 1818, utt liekas ka neviens pat nav dzirdējis saistībā ar 3xxx Noritsu...

Cienijamais ............(šito epitetu pagaidām skaļi neteikšu),kā šodien atceros,ka rakstiju kā var dabūt 1:1 izdruku,tā lai mašina drukā pikselis pikselī kā failā.Aiz lielas cieņas pret Jūsu personu atkārtošu vēlreiz:
variants 1-bilde ar baltu malu,variants 2-paredzam ka pāris milimetri tiks apgriezti.
Noskaidrojam ar kādu izšķirtspēju konkrētā mašīna drukā(300,320,400),noskaidrojam kādi ir konkrētā formāta izmēri milimetros(10x15-102x152,15x22.5-152x225,20x30-203x305).Un tad tādu failu arī sagatavojam,ar baltu malu apkārt-102x152mm@320dpi,vai arī 105x157mm@320dpi,ja bez baltas malas( konkrētie izmēri tikai piemērs).Un pats galvenais,sarunājam ar operatoru lai viņš drukā tās bildes no resize(vai kā nu tur kurai mašīnai tas saucās)režīmā.Citu variantu NAV!
Publicēts: 26.11.09 20:17 labots
 citēt
60uz5komats6:
Cienijamais ............

un ko tad cienījamais teiks par šiem cipariem? Ne jau es tos sadomāju. Bet nu dalīt mm (noapaļotas vērtības)ar collām, kā minēji iepriekš , hm... kas tur beigās aršīnas sanāks vai olektis :D

P.S. ar baltām malam jau ne vienmēr der. Un arī lūdzot operatoru pārslegt mašīnu lai netaisa izmēra izmaiņas, ir gadījies ka operators tā arī nesaprot ko no viņa grib (visiem labi zināmo laboriņu ētiski apsvērumu dēļ šobrīd nesaukšu) :(
Publicēts: 26.11.09 20:24
 citēt
juus gan taisat [probleemas .... es aizsuutu Robertam failinjus, pasaku kaadu izmeru man vajaga ... vai ar/bez baltaas malas .. un vis snotiek ;-))))
Publicēts: 26.11.09 20:32
 citēt
Neko neteikšu par tiem cipariem,pohuj kādi tie cipari un no kurienes tie rauti,bildes tiek drukātas KONKRĒTĀ laboratorijā un tikai KONKRĒTĀS mašīnas cipari ir svarīgi.Ja operators nesaprot ,jāiet uz citu kantori,kur saprot.Bet,ja operatoram tiek pie deguna vicinātas visādas ciparu tabulas un bārstītas visādas pārgudrības,tad operators labākajā gadijumā "nesaprot",sliktākajā smadzeņu pisēju pasūta nahuj.
Publicēts: 26.11.09 20:39
 citēt
dansiga:juus gan taisat [probleemas .... es aizsuutu Robertam failinjus, pasaku kaadu izmeru man vajaga ... vai ar/bez baltaas malas .. un vis snotiek ;-))))

Nē nu dažreiz tām problēmām ir sava nozīme,ja vajag nodrukāt kādu grafisku štruntiņu,tad 1pix plata melna līnija var pārvērsties par 2pix platu pelēku,ja vien nedrukā 1:1,bet drukājot fotogrāfiju tam vairs nav tik liela nozīme.
Publicēts: 02.12.09 18:59
 citēt
tikkai ne uz JVK ŠAUSMAS ko viņi tur darās
Publicēts: 02.12.09 19:12
 citēt
60/5.6 ... bet ees jau tikai par foto runaaju!
Publicēts: 02.12.09 20:26
 citēt
KA2:tikkai ne uz JVK ŠAUSMAS ko viņi tur darās

Nja, man ar pēdējo reizi vienai no 4 fotogrāfijām bij drukas brāķis vienā stūrī(pamanīju tik mājās), nodomāju, ka man vienīgajam tā "veicas".
Bet krāsas un pārējais(bez operatora korekcijām), it kā bija OK.

P.S. Kādas atsauksmes par BFS?
Vispār jocīgs kantoris - jaunajā web'ā nekādu mājienu par cenām...
Publicēts: 03.12.09 16:35
 citēt
Varbūt kāds zina, kas tas [url=www.picturehappy.lv]www.picturehappy.lv[/url] ir par kantori? Sūdzības nepieņem, būtne pie izsniegšanas nevar pieņemt lēmumus, bet vadītajā nav un tam esot ir citi pienākumi. Pretenzijas var izteikt uz info e-mailu, kur atkal tā pati būtne man krīt uz nerviem ar savām atbildēm, kas apliecina, ka viņai pilnīgi vienalga, kas un kāpēc, ka tik atšūt. Es jau saprotu, ka galīgi garām kantoris, bet vai nu tiešam ir tā, ka tur pilnīgi neviens neko nesaprot? Un man jau nevajag neko TĀDU, līdz krāsu skalai vispār esmu tālu. Lai tikai pelēks ir pelēks,nevis gandrīz balts, zils ir zils, nevis gaiši zils.
Publicēts: 03.12.09 16:40
 citēt
Kapri:Varbūt kāds zina, kas tas [url=www.picturehappy.lv]www.picturehappy.lv[/url] ir par kantori? Sūdzības nepieņem,

Normāls rietumu 5Cent kantoriss , LETS serviss pa letu cenu kadas tur vel pretenzijas:) Mums ir gadijies ka psautot CENA ir 10Ls bet nakot pakal 26Ls :):) Ar bez variantiem:):)
Publicēts: 03.12.09 16:40
 citēt
kantoris ir perfekts.Ir jāpierāda kur un kas nepatīk.Pārtaisīja man foto grāmatu,kad parādiju un paskaidriju kas ir viņiem šķībi sanācis.Kanvu arī liku pārtaisīt un pēc 5min. diskusijas par kvalitātes tēmu viss tika izlabots.
Publicēts: 03.12.09 16:41
 citēt
karliks:man ar pēdējo reizi vienai no 4 fotogrāfijām bij drukas brāķis vienā stūrī(pamanīju tik mājās), nodomāju, ka man vienīgajam tā "veicas".

Svitra no drukas ?
Publicēts: 03.12.09 16:50
 citēt
Sjamais www.blurb.com man patīk labāk par [url=www.picturehappy.lv]www.picturehappy.lv[/url] :)
Publicēts: 03.12.09 16:51
 citēt
Neapvainojies - nekā personīga, bet....
Latviešu standarts LĒTI UN LABI (vēl reizēm smuki, kvalitatīvi, ar izdomu utt., bet galvenais lēti)
Publicēts: 03.12.09 17:53
 citēt

Man vecis, kas drukā bildes tā arī teica, necepies lieki... tik mazas bildītes vairāk par 90 dpi cilvēka acs nespēs atšķirt... Nezinu kā tur ir patiesībā, bet dziļi ticu, ka lai paātrinātu darbu 95% to cilvēku, kas drukā tās bildes defoltā nomet uz to ciparu:D
Tā te visi cepjās, monitoros velk klāt attēlus, drāž pikseļus...bet onka blaukš...izdrukā un nekāda vaina bildei:P
Publicēts: 03.12.09 17:57
 citēt
Vanderfons:
vienreizejs penadtu milotaju paritis

Hmm. Izklausās noslēpumaini. Kas tas ir?

man domāt, tā ne seksuālā novirze. man domāt Lunim opečatka gadījusies un domāti PEDANTI. :D
JVK un Flērā un ex (?) Nārā ne tik slikta attiecība starp kvalitāti un cenu. ar digitālo druku uz A3 pie 180 dpi par ~ 0.70 Ls varu līdzēt.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):