Ja neesi izlēmis sev vai tuviniekiem Ziemassvētku dāvanu, tad piedāvāju iespēju iegādāties Kaukāzu aitu šķirnes kucēnu ar visiem federācijas ciltsrakstiem, sertifikātiem, potēm u.t.t Cena simboliska - 150 Ls P.S. Nākamajam īpašniekam obligāti jāspēj pārliecināt, ka tiks nodrošināta jauka mājvieta, vieta kur izskrieties(dzīvoklis noteikti neder), mīloša ģimene. Ja ir interese dodiet ziņu
Federācijas dokumenti garantē, ka abi vecāki nav nogrēkojušies un būs tīrasiņu suns. Noteikumu tikai un vienīgi tāpēc, lai kāds gudrītis neiedomājas to topošo zirgu iespundēt 35 m2 lielā dzīvoklī vecrīgas centrā. nav jau kaut kāds spēļu lācītis, kuru pēc gada varēs izmest miskastē. pilnas patversmes ar tādiem nabadziņiem.
ekoists:tad jau Canon 5Dmk sanāks.... Man tāds sunītis bija,neviens ciemiņš no mašīnas ārā kāpt negribēja.
Tad jau labāk kādu L - stiklu, bet vispār suns tikai izskatās briesmīgs - dziļi dvēselē labs puika un protams viss atkarīgs no audzināšanas un saimniekiem
Man kā redaktoram un biologam vēlme pajautāt autoram:
vai tad aitu mazuļus sauc par kucēniem? "kaukāzu aitu kucēnus" - tā stāv rakstīts. un vai tad Kaukāza kalni tagad daudzskaitlī? "kaukāzu"- tā stāv rakstīts.
un fotogrāfam šitāds šunelis nederēs - atstāsi mājās vienu - skums, paņemsi līdz - visus putnus izbiedēs
Kaapeec:Man kā redaktoram un biologam vēlme pajautāt autoram:
vai tad aitu mazuļus sauc par kucēniem? "kaukāzu aitu kucēnus" - tā stāv rakstīts. un vai tad Kaukāza kalni tagad daudzskaitlī? "kaukāzu"- tā stāv rakstīts.
un fotogrāfam šitāds šunelis nederēs - atstāsi mājās vienu - skums, paņemsi līdz - visus putnus izbiedēs
Vai tad pašiem redaktoriem gramatikas likumi nav jāievēro (lielie burti, pieturzīmes utml)? Un noslēgumā kāds smaiļiks arī derēja komplektam...DD
Vai tad pašiem redaktoriem gramatikas likumi nav jāievēro (lielie burti, pieturzīmes utml)? Un noslēgumā kāds smaiļiks arī derēja komplektam...DD
Švaks biologs patrāpījies, ja jāpaskaidro, kas ir kucēns. Par kalniem un attiecīgi šķirni - lai paliek interpretācijas jautājums Un vispār suns tam ir paredzēts, lai atgriežoties mājās tur vēl kaut kas būtu palicis, nemaz nerunājot par to, ka, kā aitu sunim, visus tavus putniņus sakārtotu ierindā no mazākā uz lielāko + alfabētiskā secībā. Tā ka Chill
Man mutere uz sitadiem pasista , baig miligi radijumu NEREJ tikpat ka nemaz bet kad ieskrienas ar savu triecienu nogazj govi no kātiem par cilveku nemaz nerinajot Ja un dazjus garnadzjus apskadeja atskeljot pa loceklim un atplesjot pa kadam mikstuma kusakam BEZ liekiem vardiem
Un ko nozīmē "stāv rakstīts"?? Tēmas autors grib pārdot kucēnus....kas gribēs pirkt - sapratīs! Kas nē, domās kā piespamot topiku!!
Švaks biologs patrāpījies, ja jāpaskaidro, kas ir kucēns. Par kalniem un attiecīgi šķirni - lai paliek interpretācijas jautājums Un vispār suns tam ir paredzēts, lai atgriežoties mājās tur vēl kaut kas būtu palicis, nemaz nerunājot par to, ka, kā aitu sunim, visus tavus putniņus sakārtotu ierindā no mazākā uz lielāko + alfabētiskā secībā. Tā ka Chill
Tu man nebrauc te virsū ne pa lietu, es rakstīju par Tavu sludinājumu nevietā, bet nevis par Tevi, ka Tu tāpēc esi švaka pakaļa vai kas tamlīdzīgs.
Un latviešu rakstu valodā, uzrunājot personu, vietniekvārdu "tu" raksta ar lielo burtu.
Vilto vai nevilto, bet šādu suni biagi uzmanīgi jāpērk. Jāizpēta ciltsraksti, lai nav pārlieku agresīvs, un tad vēl ne kurš katrs tādu var turēt. Principā normāls suns, ja dzīvos privātmājas pagalmā, nav mazu bērnu un nav plānots pārāk bieži ciemiņus uzņemt
Tāpēc jau saku, no rokas nepērk. Cilvēks, kurš nobriedis savu dzīvi saistīt ar šo šķirni, vispirms iet uz Federāciju un uz konkrēto audzētavu iepazīties. Tad piesakās un gaida metienu, pēc metiena vēl 3 mēnešus gaida, tad pēc potēšanās un čipa iešūšanas izvēlas kucēnu, slēdz līgumu ar audzētavu, noformē pirkšanas-pārdošanas līgumu, piesakās skolās un stājas izstāžu katalogos utt. utt. A te... pērciet mīļumu uz Ziemassvētkiem... nenopietni.
Elton, šim sunim no skolas maz jēgas. Vai nu jāmāca pašam vai jāsauc treneris, kas iemācīs saimnieku un tad suns jāmāca pašam. Tur visticamāk nestrādās suņu skolas metodes. Un diez vai, ka izdosies izspiest no suņa vairāk kā vietā, šurp, blakus, sēdēt un gulēt.
Protams! Par skolu ieminējos tikai vispārīgi, nepieminot konkrēto pieeju. Bet jāsāk jau ar audzētavas un vecāku izvēli. Ja vietējie savā starpā sapārojušies: garām! Ne velti nopietnu audzētavu īpašnieki brauc pa visu pasauli labas asinis meklēt. Anekdote: Favorītā var nopirkt kucēnus par Ls.50,- ar ZELTA ciltsrakstiem... Gadījums iz pers.dzīves: Mani reāli sakoda kaukāzietis (smieklīgs gadījums- naktī uz Liepājas šosejas izkāpu pačurāt aiz kādas būdas, kur gulēja piesiets kaukāzietis un es jau to darīju ķēdes radiusa iekšpusē...) roka zila, visu zobu iespiedumi redzami, tikai cauri izkosts nebija... žoklītis ta maziņš un vārgs... Salīdzinoši, rīzens būtu pārkodis ar visu kaulu pie tāda kampiena.
Droperidol, tas nav kaukāza aitu suns. Izsaktās pēc vidusāzijas aitu suņa. Patiesībā kaukāza aitu suķi ir relatīvi mazi, ja salīdzina ar citiem molosiem. Lieli tie izskatās dēļ kažoka, kas ir kupls.
zinu, zinu Vidusāzijas aitu suņu kucīte, ar lieliskiem ciltsrakstiem. Silti iesaku vieiem, kas domā par līdzīgu suni, ņemt vērā, ka tie ir mācāmi vecumā no 3 līdz 8 mēnešiem. Vēlāk pārmācīt praktiski neesot iespējams. Klausa tikai mani, bērnus - dažreiz, bet pārāk izrāda savu lielo mīlu (neko jau ļaunu negrib, bet as saviem 60kg un milzīgo spēku var nejauši ko nodarīt). Redzot tādu kādas mājas pagalmā neiesaku tuir iet iekšā - savu teritoriju aizstāv no sirds, bez brīdināšanas.
Patiesiba suņus ieteicams sakt apmācīt ar pirmo dienu kā tie nokļūst jūsu majās, nevis no kkada noteikta vecuma. Jo agrak sāk mācīt, jo vēlak suns attapīgāks un vairak spēj uzņemt informāciju. Man ir bijis gan dobermans gan Amerikāņu stafordšīras terjers, par kuriem tā lielaka daļa cilveku vībsnā un šausminās, jāsaka gan lieki. Jebkuras šķirnes suni, pie nosacijuma, ka psihe vesela un senčiem nav bijušas problēmas ar agresiju, var apmācīt. Viss atkarīgs no saimnieka pacietības un pareizās pieejas.
Not_good:Patiesiba suņus ieteicams sakt apmācīt ar pirmo dienu kā tie nokļūst jūsu majās, nevis no kkada noteikta vecuma. Jo agrak sāk mācīt, jo vēlak suns attapīgāks un vairak spēj uzņemt informāciju. Man ir bijis gan dobermans gan Amerikāņu stafordšīras terjers, par kuriem tā lielaka daļa cilveku vībsnā un šausminās, jāsaka gan lieki. Jebkuras šķirnes suni, pie nosacijuma, ka psihe vesela un senčiem nav bijušas problēmas ar agresiju, var apmācīt. Viss atkarīgs no saimnieka pacietības un pareizās pieejas.
līdz kādadam zināmam līmenim gandrīz katru šķirni var apmācīt. bet dobermaņi un stafordšīras terjeri ir viegli apmācāmi un neagresīvi suņi jau pēc tā kā tos selekcionē, ja salīdzina ar kaukāziešiem vai molosiem. Lielai daļai molosu šķirņu ir agresija pret svešiem ir normāla parādība, tā pat kā liela neatkarība, negribēšana pakļauties komandām par pozitīvu "atlīdzību" utt. Normāls moloss kādu klausa tikai tad, ja zin ka par nepaklausību smagi atrausies pa "purnu". Tādiem suņiem jau no mazotnes ir jāiemāca, ka cilvēks ir stiprāks. Ja tas tā netiks izdarīts - būs problēmas. Dažas šķirnes mēdz ik pa laikam arī vēlāk testēt kurš ir boss
līdz kādadam zināmam līmenim gandrīz katru šķirni var apmācīt. bet dobermaņi un stafordšīras terjeri ir viegli apmācāmi un neagresīvi suņi jau pēc tā kā tos selekcionē, ja salīdzina ar kaukāziešiem vai molosiem. Lielai daļai molosu šķirņu ir agresija pret svešiem ir normāla parādība, tā pat kā liela neatkarība, negribēšana pakļauties komandām par pozitīvu "atlīdzību" utt. Normāls moloss kādu klausa tikai tad, ja zin ka par nepaklausību smagi atrausies pa "purnu". Tādiem suņiem jau no mazotnes ir jāiemāca, ka cilvēks ir stiprāks. Ja tas tā netiks izdarīts - būs problēmas. Dažas šķirnes mēdz ik pa laikam arī vēlāk testēt kurš ir boss
Absolūti precīzi. Meitas vai sievu klausa (par atlīdzību) tikai reizēm un tikai, ja es esmu netālu