forum.gif
Zenit E lietošanas pamācība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zenit E lietošanas pamācība
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.09 19:38
 citēt
Manā īpašumā pilnīgi nejauši nonāca fotoaparāts Zenit E un es vēlējos pajautāt, vai kāds varētu ieteikt, kur iespējams atrast lietošanas instrukciju (vēlams latviski, bet var arī angliski)
Publicēts: 21.11.09 19:40
 citēt
Instrukcija iisa-met pret sienu to krievu grabazhu.
Publicēts: 21.11.09 20:01
 citēt
instrukcijā rakstīts- paņem virtuves dvieli (plāno) ieliec vidū abus dvieļa galus paņem rokā, iešūpo un laid pret stender!
Publicēts: 21.11.09 20:08
 citēt
ja nekas nav sajāts, var paeksperimentēt zenit.istra.ru... , bet jāzin kaut kas no foto teorijas pamatlikumiem, kaut vai www.erfoto.lv... , jo aparāts nav ziepis
Publicēts: 21.11.09 20:10
 citēt
entuziasts:Instrukcija iisa-met pret sienu to krievu grabazhu.

Var redzēt,ka neesi instrukciju lasijis.
Zenit E instrukcija,15.nodaļa1.rindkopa:С фотоапаратом следует обращатся бережно,содержать его в чистоте,оберегать от резких механических толчков,ударов,сырости и резких колебаний температуры.
Kopumā smieklīga lasāmviela.
Ja ir priekšstats,par to kas ir fotoaparāts,tad instrukcija ir zenītam ir pilnīgi bezjēdzīga literatūra,ja nav priekšstata,tad derēs jebkura padomju laika grāmata par fotografēšanas pamatiem.
Publicēts: 21.11.09 20:14 labots
 citēt
jāsāk drošvien ir ar to ka jāiepērk lētākā 12 kadru filmiņa. jāiemācās ielikt iekšā. jāizbildē, jāattīsta, jāskatās vai nav korpusā kāda vieta kur nelaiž gaismu iekšā (ja laiž tad pelēkā lenta vai pret sienu), vai neskrāpē filmu, vai slēdzis neķeras utt. tad var domāt vai ir jēga tālāk darboties.
Publicēts: 22.11.09 00:09
 citēt
negatIvs-->paldies!
zo-->ņemšu vērā!
Publicēts: 22.11.09 00:52
 citēt
daarta-le:Manā īpašumā pilnīgi nejauši nonāca fotoaparāts Zenit E un es vēlējos pajautāt, vai kāds varētu ieteikt, kur iespējams atrast lietošanas instrukciju (vēlams latviski, bet var arī angliski)

Neko, tīri smukiņa!:)
Publicēts: 22.11.09 07:19
 citēt
Kad man bērnībā uzdāvināja slidas,mācijos sldot istabā uz paklāja,jo ledus vēl nebija....
+Zo
Manuprāt visi Zeniti skrāpē filmu.
Jāiemācās lietot eksponemetrs,ja darbojas.(bultiņa un aplītis lodziņā),jāatceras aizgriezt diafragmas gredzens pēc asuma iestādīšanas,jāatrod sakarības starp DIN,GOST,ASA un ISO.
Publicēts: 22.11.09 13:21
 citēt
ekoists:Kad man bērnībā uzdāvināja slidas,mācijos sldot istabā uz paklāja,jo ledus vēl nebija....
+Zo
Manuprāt visi Zeniti skrāpē filmu.
Jāiemācās lietot eksponemetrs,ja darbojas.(bultiņa un aplītis lodziņā),jāatceras aizgriezt diafragmas gredzens pēc asuma iestādīšanas,jāatrod sakarības starp DIN,GOST,ASA un ISO.
Filmas biezhaak skraapeeja krievu laiku kasetes,bet Zenitu vaajaakaa vieta ir sleedzis,par kura nepareizu darbiibu vari uzzinaat tikai peec filmas attiistiishanas.Sprauga var paarvietoties ar nevienmeeriigu aatrumu,kas samazinaas ,bet vizuaali paarbaudot,tas nav pamanaams.
Publicēts: 22.11.09 18:17
 citēt
entuziasts:Instrukcija iisa-met pret sienu to krievu grabazhu.

Pilniigi piekriitu :D
Objektiivu gan nesit, tie meedz buut labi ;)
Publicēts: 22.11.09 19:41
 citēt
par objektiviem japierkit. in general suudi, bet gadas ari ljoti labi. Santa helioss bija labs! man patik 37/2.8 un 135/3.5 krievu stiklinji.
Publicēts: 22.11.09 22:06
 citēt
:D
paldies par uzmundrinājumu. centīšos.
Publicēts: 22.11.09 22:24
 citēt
bergaupuris1:Rekur bilduks meitukam iedvesmai un cīņassparam.Bildēts ar Zenit E un standartnieku. Viss smuki, viss savās vietās. Gandrīz ideāli. Ne visi Canon 5D un foršo nikonu īpašnieki var padišoties ar tik sakarīgām bildē. Tā ka meiten - uz priekšu ! Vectēvu aparātos ir spēks :)

Peec kaudziites saskraapeto filmu, vai kadru ar melnaam joslaam, attiistiishanas, sapratiisi, ka praatiigaak buutu bijis iepirkt kaadu NEkrievu kameru :D

Viens piipis, berpauri, kas tas par zeniitu. Man domaat, ka analogaa kastiite bildes kvalitatiivo iipashiibu veidoshanaa nepiedalaas :D Zeniit gadiijumaa tikai sabojaa :D
Publicēts: 22.11.09 22:44
 citēt
1986.gadaa izdevaas izlauzties uz toreizeejo Chehoslovakiju.Liidzi bija nesen pirktais Zenit-EM un veca vaacu 35mm Beltica ar Compur sleedzi Tessar leecaa. Nolaadeetais Zenits visus kadrus sabojaaja n-tajaam melnbaltajaam filmaam,bet slaidu filmas Belticaa izdevaas perfektas. Saremonteeju Zenitu darbniicaa un tuuliit pardevu Dzirnavu ielas komisijas bodee.Nekad taadus vairs rokaa nenjemshu,ruugta maaciiba..
Beltica veel tagad man ir un straadaa bez probleemaam,ja vajag..
Publicēts: 22.11.09 23:27
 citēt
Nelieciet priekšā kāju, ja cilvēks grib sākt no ābeces. Kādu laiku ar šo verķi biju okupējis Alunāna ielas zagsu, kur privātos fotogrāfus tālāk par priekštelpu nelaida. Ja cilvēks grib, izgaismošu visu 5 minūtēs. Aiz dziļas cieņas man viņš kādā atvilknē arī tagad atrodams- tomēr pilnā matrica.. Atvainojos, ka neesmu lasījis citas atsauksmes.
Publicēts: 22.11.09 23:44
 citēt
Vot digitālisti........ Ja rokas aug no pakaļas tad ne tikai filmu var saskrāpēt, bet arī smadzenes pret asfaltu....
MAn kādreiz bija Zenits es esu simtiem dipiņus sabildēji un n-desmit bildes ar krievu filmām sabildējis, NEKAD nekas nav bijis sabojāts (mehāniski), tākā nevajaga vāvuļot.
Tad kad Jūs ar saviem krutajiem digitālajiem aparātiem uzbildēsiet tādu pašu bildi kā ar analogajiem fočukiem, neizmantojot nevienu datorprogrammu, tad arī parunāsim. Tā kā bildējiem zaķīšus, kaķīšus utt. tālāk un nenolieciet tos, kas taisās vai arī bildē ar analogajiem, vienalga kādas firmas aparāts tas nebūtu.
Publicēts: 22.11.09 23:50
 citēt
zazis - kamer nav pamegjinata japanju kamera, tikmer ta liekas.
pasham joprojam ir Ricoh Singlex II, nu, cepuri nost - zenits filmu skrapeja un pleesa, skatumeklis mazs un tumshs, selena eksponometrs bez ttl... taja laika japanji taisija aparatus ar automatisko ekspoziciju (nikonus toch) cik vajag - fiicha, kas man pat tagad pietrukst canonaa, pari 30sek nelaizh. a zenits ka ar cirvi izteests...
Publicēts: 22.11.09 23:52
 citēt
zazis:Vot digitālisti........ Ja rokas aug no pakaļas tad ne tikai filmu var saskrāpēt, bet arī smadzenes pret asfaltu....
MAn kādreiz bija Zenits es esu simtiem dipiņus sabildēji un n-desmit bildes ar krievu filmām sabildējis, NEKAD nekas nav bijis sabojāts (mehāniski), tākā nevajaga vāvuļot.
Tad kad Jūs ar saviem krutajiem digitālajiem aparātiem uzbildēsiet tādu pašu bildi kā ar analogajiem fočukiem, neizmantojot nevienu datorprogrammu, tad arī parunāsim. Tā kā bildējiem zaķīšus, kaķīšus utt. tālāk un nenolieciet tos, kas taisās vai arī bildē ar analogajiem, vienalga kādas firmas aparāts tas nebūtu.

Es ar datoriem arii nefotografeeju,ciest nevaru,bet tas neattaisno krievu kameras.Vinji pat taadu tosteri nav speejiigi izgatavot,kas apmierinaatu parasto rietumu pateereetaaju...,kur nu veel fotoaparaatu.Mees taadus izmantojaam,jo citas iespeejas nebija,bet tagad ir citi laiki un iespeejas.
Publicēts: 22.11.09 23:55
 citēt
Man tagad ir arī Praktica, kas pēc skata un arī principiem near ko neatšķirās no Zenita, neko sliktu par viņu pateikt nevaru, vienīgais bateriju eksponometram bija baigā problēma atrast.
Publicēts: 22.11.09 23:58
 citēt
Cepuri nost šā kunga priekšā, tā ir svēta patiesība (it īpaši pirmā rinda).
Jūsu zināšanai- vecmeistars G.Binde (ja pazīstat), arī šodien strādā ar filmu, savu Olympus 500 izmantodams vien komerciālos nolūkos. Ja sasniegsiet viņa līmeni, tad parunāsim..:)
Publicēts: 23.11.09 00:39
 citēt
zazis:Vot digitālisti........ Ja rokas aug no pakaļas tad ne tikai filmu var saskrāpēt, bet arī smadzenes pret asfaltu....

Tu laikam esi Zenit spogulii galvu iespiedis :D Kurš Te ir minējis kaut ko sliktu par bildeeshanu uz filmas? Vai saliidzinaajis filmu ar digi?
Runa ir par Zenit kastiiti ka taadu! ;) Tev tad ir paveicies ar ejoshu eksemplaaru, man ir bijushi entie Zeniiti, ar visiem kkaadas problemas tikai.
Versatile pareizi pateica, kad panjemsi kaadu japaanju analogo rokaa, tad skatiities vairs virsuu negribeesies zeniitam :D
Publicēts: 23.11.09 01:05
 citēt
bergaupuris1:Veči ! Ieteiktu mazāk kašķēties ar zaziku. Paska kāda akūnā petarde viņam rokās ! Baisi.

Njaa, var sanaakt sū.... :D
Publicēts: 23.11.09 09:02 labots
 citēt
Schnircks:Man arī ir Zenit-E- iebūvētais eksponometrs NAV izmantojams, bet bildē pavisam labi. Kaut kā neesmu pamanījis, ka filmiņu skrāpētu.
Vienīgais nepatīkamais- ar zibspildzi sinhronizējas tikai pie lēna slēdža ātruma.

Tiesa- aparāts TIK vienkāršs, ka tur nevis instrukcija, bet vnk pastāsts 15min garumā nepieciešams.
var jau maukt pie ātrāka arī, tikai jārēķinās, ka no kadra būs fragments derīgs..........
Publicēts: 23.11.09 16:33 labots
 citēt
zo:jāsāk drošvien ir ar to ka jāiepērk lētākā 12 kadru filmiņa.

ja nu pirmo. jo par procesēšanu plēš neatkarīgi no garuma.
zo:jāskatās vai nav korpusā kāda vieta kur nelaiž gaismu iekšā
tāda gan jau atradīsies. jāskatās vai nav korpusā kāda vieta kura LAIŽ gaismu iekšā.
uz bildes 1,5X vairāk, kā redzi skatu meklētājā. kur par Leiku "looks expensive and is", tur par Zenītu "looks like a brick and handles like one too". 5 - 10 filmas sašmorgā un jau esi notērājusi tik, par cik var veiksmes gadījumā daudzmaz zolīdu firmas kameru nopirkt. :( labāk pārdod par polšu tam vecītim Centrā Kolhōz tirgū, kurš andelē par diviem! :D
Publicēts: 23.11.09 17:33 labots
 citēt
Par cik teorētiski tuvojas ziema, gribētos Zenītmīļiem atgādināt vēl vienu šī brīnuma "jauku" īpašību- pēc pārdesmit minūšu pastaigas mīnusos gumijotā auduma spraugslēdzis mēdz sastingt un slinki atstrādā tikai kautko līdzīgu "B"...:)
Publicēts: 25.11.09 10:48
 citēt
Zenīts, sevišķi -E, EM u.c., kuriem slēdzis nebija mainījies, kopš 20-to gadu Leicas laikiem, derēja tikai filmām Foto-65. Tagad - šodienas mākoņainajā dienā ielieku filmu 400, rīt uzsnieg sniegs un spīd saule. Ko tur darīs ar ekspozīcijas parametriem 500/16?
Tik nesūtiet meklēt ēnu, bildēšu atklātā vietā blondīnes baltās jakās.
Publicēts: 25.11.09 10:59
 citēt
nu nez... peedeejaas divas filmas izbliezu - 72 kadri, braakjis bija 6. ja grib, tad var pafotografeet.
Publicēts: 25.11.09 21:54
 citēt
Laciz:nu nez... peedeejaas divas filmas izbliezu - 72 kadri, braakjis bija 6. ja grib, tad var pafotografeet.

Bet ja taas seshi gadaas veertiigaakie kadri? :D :D
Publicēts: 25.11.09 21:58
 citēt
bet tie seši varbūt kā māxla aiziet, bez šopa.......
Publicēts: 26.11.09 00:07
 citēt
vienīgais pielietojums Zenītam - stāsti, kādam āmuram, kas ir spogulene, izņem optiķi, rādi spoguli (prizmu Zenītam doiemžēl nevar izņemt!), a viņš grib rokā paturēt. a tizlenis, Tu negribi dot zolīdu kameru, bail, ka nenomet zemē. te nu Zenīts traki labi noder!
OK, vēl naglas sist sienā. bet labs āmurs labāks un ne daudz dārgāks. :D
Publicēts: 26.11.09 08:23
 citēt
daarta-le:Manā īpašumā pilnīgi nejauši nonāca fotoaparāts Zenit E un es vēlējos pajautāt, vai kāds varētu ieteikt, kur iespējams atrast lietošanas instrukciju (vēlams latviski, bet var arī angliski)
lai lietotu Tavu jaunieguvumu krieviski jāiemācās lamāties, aparāts labāk sāk rubīt.
Publicēts: 26.11.09 08:41
 citēt
Zenitam var uzlikt zibspuldzi Saulite,tādu ar vadu iespraužamu kontaktā,nekāds kreņķis vairs par neuzlādētām baterijām...
Publicēts: 26.11.09 09:10 labots
 citēt
ekoists:Zenitam var uzlikt zibspuldzi Saulite,tādu ar vadu iespraužamu kontaktā,nekāds kreņķis vairs par neuzlādētām baterijām...

Saulīte nebija "krutta"- krutta bija "Luč" ar 2 reflektoriem un pusķieģeļa izmēra bateriju "Molņija" ar 300V spriegumu. Baterijas gan bija liels deficīts un padārgas padumjajiem laikiem- 3 rub/gab!
Publicēts: 27.11.09 21:34
 citēt
.
Publicēts: 28.11.09 02:45
 citēt
Friidis:pusķieģeļa izmēra bateriju "Molņija" ar 300V spriegumu. Baterijas gan bija liels deficīts un padārgas padumjajiem laikiem- 3 rub/gab!
reiz vienu nopirku - 3 vai 4 reizes nošķaudīja. :(
Publicēts: 28.11.09 08:12
 citēt
Jā,baterijas bija labas,tas pats,kas tagad travelpack nēsāt līdzi uz pleca....
Publicēts: 28.11.09 12:34 labots
 citēt
ekoists:Jā,baterijas bija labas...
vismaz ģenģeris neskanēja pa visu zāli tā, ka pilnīgi skaidrs. ka tūlīt jobņīs! :D ja ar "zibeni" baroties.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):