Pacelšu vecu tēmu - jo aktuāli - man interesē - ir kādam šis stikls - vai arī toreiz tika iepirkts? Esmu pāracis visu netu un atsauksmes izlasījis - tā kā nesūtiet uz guugli.
Baigi intereresē vai ir vērts pasūtīt. Zinu, ka alternatīva Sigma 50-150 - bet nu tur sistemātiskas problēmas ar frontfocus un netikai - baigi negribas njemties ja tik liels risks, ka varētu būt nekvalitatīvs. Sigmas pluss - autofokuss HSM.
zoziitis, laptop.lv var piedāvāt labāku cenu, nekā reaktors, jo esam oficiālais Tokina partneris Latvijā un ar garantiju - viss ir ātri (līdz 2 nedēļām) Tad kāpēc sūtīt no privātā?
Sigmai HSM ir tas pats kas Canon USM. Tokinai autofokusa motors nav nekads USM paveids - tāpēc ir lēnāks. Bet no otras puses kāda jēga no Sigmas HSM, ja kā šie angļu mēlē saaka visu laiku "strongly frontfocused".
FxQuadro - es jau tik pacēlu vecu tēmu jo man interesē šis stikls. Nezinu vai Zoziitis to stiklu ir nopircis. Es gribu dzirdēt atasauksmes - vai labākajā gadījumā pat pamēģināt. Negribas iegrābties. Tokinai faktiski pēc atsauksmēm pretgaismas nepatīk un lēnāks autofokuss salīdzinoši. Citādi viss labi. Gribu saprast kā ir dzīvē - varbūt es pat ņemtu ja būtu ok.
Varbūt kādam ir ir un var piedāvāt par adekvātu cenu?
aa, nepamanīju Sigmai ir tā: mums daudz gadījumu, kad sigma pēc kādiem 7-12 mēn. iet atpakal uz garantiju tieši ar to HSM motoru problemu (70-200 f2.8 II). Vai ir tieši ir jega pirkt objektīvu ar HSM motoru, pat grūti pateikt. Esmu redējis Sigmu - Elkor veikalā 9 (Brīvības 201), laikam tur var pameginaat.
Vēl ir variants: Es ar kolegi brauksu uz Hongkongu aprīlī , tur apmeklēsim Canon/Sigma/Tokina utt. dīlierus, varu mieginat tur uz vietas notestēt un panemt labāko variantu (jo dažreiz tur pat kādi 7-10 gab. viniem vinemer ir uz vietas) + dot % no cenas.
Lietoju šo stiklu Pentax versijā, man jau liekas baigi OK, mans mīļākais stikls - ātrs, ass un visādi citādi labs. FxQuadro - Tavas cenas priecē, tikai diemžēl pentaksistus gan Tu ignorē
Ražotāji ignorē. Sigmai (pie lieliem dīlieriem) vienmēr daudzie objektivi pentax kamerām nav noliktavā. domāju, ka no maija tomer būs kāda lielāka izvele, jo tur uz vietas vieglāk sarunāt