ImkaSm: Tev nav garantēts darbs Latvijas Gāzē, Latvenergo, utt. , tad Tev nav garantēts latvijā nekas....
Tev nu gan ir "Stereotipu vara" man kāreiz nācās nupatās pakomunicēt ar abu šo iestādijumu kadriem un vēl dažiem "Valsts" krutiem brendiem. Nu ļot liels strjoms un skumš skats , trakāk nekā pie jebkura privātā. Vijautrākais valsts kantoris MILZĪGS bija tāds kas radies DIVUS apvienojot "Ekanomijai" , rezultātā PĀRVALDE bij uzaugusi x3 un ~25% darbinieku ABOS atlaisti pārējiem pa 30% samazināta alga un uzlikti atlaisto pienakumi , rezultāts tāds ka VISIEM VISS PX staigāju pa pustukšu ražošanas cehu un kad atradu PERSONĀLU tas reāli GULĒJA , vienkārši čaļi saldi gulēja padsobkā , es zin biju uz dibena saku Eu ja jūs šitā pieķers atlaidīs nafig , a šie vēsi LAI ATLAIŽ priekšniecība pati tad vārēs nakt rukāt mūsu vietā , man mute vaļā palika un visai manai komandai tāpat
Vanderfons, ir gan man sanācis izmantot fotogrāfu pakalpojumus, tā ka nemuldi par to ko nezini. Un patreizējajai LV foto biznesa krīzei nav nekāda sakara ar to ko Tu uzrakstīji....
Nosauc kāda izmantotā fotogrāfa vārdu un iemeslu. Tas nav valsts noslēpums.
Savādāk tā dīvaini sanāk: cilvēki bez domāšanas pazīmēm, toties ar pilnu muti ar vārdiem "es ietaupu" pērk poļu augļus (arī gadā, kad Latvijā ir izcila ābolu, bumbieru un plūmju raža) un brīnās, kāpēc krītas viņu ienākumi. Tas viss ir savstarpēji saistīts, varbūt ne 100%, bet tomēr.
Par foto krīzes iemesliem ... turpini vien mānīt - sevi.
Vanderfons:Nosauc kāda izmantotā fotogrāfa vārdu un iemeslu. Tas nav valsts noslēpums.
Savādāk tā dīvaini sanāk: cilvēki bez domāšanas pazīmēm, toties ar pilnu muti ar vārdiem "es ietaupu" pērk poļu augļus (arī gadā, kad Latvijā ir izcila ābolu, bumbieru un plūmju raža) un brīnās, kāpēc krītas viņu ienākumi. Tas viss ir savstarpēji saistīts, varbūt ne 100%, bet tomēr.
Tagad tu pārspīlē. Vienkārši fotogrāfa pakalpojumi maz kam ir vajadzīgi, jo daudz ko tiešām paši var izdarīt. Tas arī ir galvenais iemesls krīzei foto jomā. Un ne tikai Latvijā, bet globāli.
Esmu maksājis daudziem fotogrāfiem, kādreiz man pat bija algots fotogrāfs. Šobrīd ir tikai viens ārštatnieks, kas ik pa laikam kādu naudiņu dabū. Tā ka tagad tiek tiešām pats šad tad pabildēju, ja tāda vajadzība rodas, jo čakars meklēt kādu uz maziem darbiem. Nu un kvalitāte ar bieži ir tāda, ka labāk pašam izdarīt
Martin.K: Lunis: TAGA liela daļa no šiem ar mani vairs nerunā Aiz priekiem vai bēdām?
Aiz skrobes ka šitā iegrābās Istenībā jau es iekšēji rēcu kad klausjos tekstus par "Čaklajām un bez bretenzijām austrumeiropietēm" , un no otras puses par "Zaļo bezrūpīgo dzīvi priņča apartamantos braukšanu dargā limuzīnā" , pilnīg godīg neviena netika piečakarēta TIKAI mūsējās zosis gan izglītotas gan pa taisno no čuhņas HRONISKI nesaprot ka IR SVĒTKI un ir IKDIENA , un kad pekšņi PĒC KĀZĀM zosss konstatē ka BŪS NIKNI JĀSTRĀDĀ tad tas ir nevājais šokss
Vanderfons:Nosauc kāda izmantotā fotogrāfa vārdu un iemeslu. Tas nav valsts noslēpums.
ko Tu tur murgo...
LV ārzemju fotogrāfi praktiski nestrādā un nestrādās... konkurence ir mūsu pašu.
Kas attiecas uz foto biznes krīzi, tad tā veidojās jo labajos gados daudzi fotogrāfi strādāja kāzu bildēšanā, daudzi uzņēmumu jubeleju un citu koorporatīvo pasākumu bildēšanā, citi izpildīja valsts iestāžu pasūtījumus, citi strādāja reklāmām. Visi iepriekšminētie tirgus sektori sabruka... !!! tad nu šajos segmentos sttrādājošajiem fotogrāfiem vajadzēja kaut kur likties....
Bišķīt paseko līdzi valodiņas tīrībai un domu gaitai ... "murgo", "muldi". Kas tālāk: "uzkāp, d*rs, uzspļauj un aizjāj"?
Kāzu bildēšana vispār ir tāda kā foto pakalpojumu niša, ko vienai daļai tagad veiksmīgi aizpilda viesi ar saviem aparātiņiem. Tāpat, kā tie spiežas virsū oficiālajam fotogrāfam, kad tāds ir paņemts, arī fotogrāfa neizmantošanas gadījumā KADRI IR. Tu tos neuzskati par labiem, bet viesiem ar to PIETIEK. Dažiem vispār pietiek ar pāris salona bildēm. Mārketinga teksts par revolucionāriem 12 MPix veco 8 vietā un stabilizāciju ir veiksmīgs un dara savu.
Starp citu, vai kāds zina, kuram ziepim oficiālajā reklāmā ar to it kā taisītie kadri tiešām ir nākuši no reklamētā aparāta?
ak34:jo čakars meklēt kādu uz maziem darbiem. Nu un kvalitāte ar bieži ir tāda, ka labāk pašam izdarīt
Tev ir cita specifika , mūs izmanto ļot specifiskiem mērķiem . PIRMKĀRT mums ir visi sertifilkāti un PIELAIDES daudzkur kur savādāk jāsaskaņo ļot ilgi . Tehniskais ekipējums atbilst NOTEIKTIEM MĒRĶIEM @ VAJADZĪBĀM neviss PAŠMĒRĶIEM un stilam Par cik esmu vairāk kā 20 gadus šai jomā man SMIEKLI nāk par daudziem cilvēkiem kuri sparīgi metās jomā vaic pilnīg muļķigas investīcijas bezjēdzīgos aprīkojumos Es šancēju tikai 2-3 jomās kur konkurenti ir tikai PATS dārgākais gals ar lielām ražošanas izmaksām PĀRĒJIEM tai lietai vienkārši nav EKIPĒJUMA un poņas Brīdī kad Kārlis Freibergs sāka vadīt readkciju un ATTEICĀS no fotigrāfiem liekot SKRIBENTIEM pašiem to darīt es 100% sapratu P-ZDEC REPORTIERIEM kā tādiem izdzivos vai nu KAUTKAS SPECIFISKS vai tas kas tasis LOTI DAUDZ UN LĒTI Mani neintresēj neviens no`siem variantiem lidz ar to šo biznessu kancelēju momentā kad SAPRATU ka Karlīša piemērs būs ļot lipīgs un NEĶLUDIJOS Ļot ilgi strādāju Studijā ar cilvēkiem un dabu un TEICAMI zinu KUR ir šī biznesa šaurās vietas PROBLĒMA tehnaloģijās un procesos kuras NEVAR pacelt IKDIENĀ DAUDZ NESTRĀDĀJOT vai bez grandiozām investīcijām , nu re te ar slēpjās ATBILDE vaig tasit EXSKLUZĪVAS lietas un servissus ko NEVAR JEBKURŠ kam vienkarši piķis vai daudz brīvā laika _ Tā es vienmēr kautkā eju pa priekšu "Notikumiem" un beidzu biznessu kad CITI sāk ar to masveidā nodarboties KUR BARS tur nav biznessa
Vanderfons:"es ietaupu" pērk poļu augļus (arī gadā, kad Latvijā ir izcila ābolu, bumbieru un plūmju raža) un brīnās, kāpēc krītas viņu ienākumi. Tas viss ir savstarpēji saistīts, varbūt ne 100%, bet tomēr. Par foto krīzes iemesliem ... turpini vien mānīt - sevi.
Tev gan jau ir noslēpums BET viena liela daļa "Poļu ābolu" ir auguši tepatās Latvijā , tā ir ļot specifiskas Subsidiju / atbalstu shēmas sastāvdaļa , kad ceļo PAPĪRI ne reāli paši "Produkti" Ļot līdzīgi ir arī ar daudziem citiem pārtikas produktiem , piemēram pavisma nesen ar pienu , saucamais "Leišu piens" pa leilai daļai bij Latvijā ražots tik "Izbraucis" caur Lietuvu
wi wi wiii.... reāli darbs būtu, bet nav noieta tirgus. Resp. stulbie kreditnemēji sacakarejusi visu tirgu. visi jau daudz ko grib, bet nav ar ko maksat.
ImkaSm: Tev nav garantēts darbs Latvijas Gāzē, Latvenergo, utt. , tad Tev nav garantēts latvijā nekas....
Tev nu gan ir "Stereotipu vara" man kāreiz nācās nupatās pakomunicēt ar abu šo iestādijumu kadriem un vēl dažiem "Valsts" krutiem brendiem. Nu ļot liels strjoms un skumš skats , trakāk nekā pie jebkura privātā. Vijautrākais valsts kantoris MILZĪGS bija tāds kas radies DIVUS apvienojot "Ekanomijai" , rezultātā PĀRVALDE bij uzaugusi x3 un ~25% darbinieku ABOS atlaisti pārējiem pa 30% samazināta alga un uzlikti atlaisto pienakumi , rezultāts tāds ka VISIEM VISS PX staigāju pa pustukšu ražošanas cehu un kad atradu PERSONĀLU tas reāli GULĒJA , vienkārši čaļi saldi gulēja padsobkā , es zin biju uz dibena saku Eu ja jūs šitā pieķers atlaidīs nafig , a šie vēsi LAI ATLAIŽ priekšniecība pati tad vārēs nakt rukāt mūsu vietā , man mute vaļā palika un visai manai komandai tāpat
es biju domājis garantētu darbu-galus pie verhuškas ! tie tur bez problēmām arī tagad taisa lielo piķi !
Mandalay:wi wi wiii.... reāli darbs būtu, bet nav noieta tirgus. Resp. stulbie kreditnemēji sacakarejusi visu tirgu. visi jau daudz ko grib, bet nav ar ko maksat.
Redz mums ne tik kredītu ņēmēji bet arī devēji ir apaļi idioti "Skandināvi" vienvārdsakot Zini cik % Eiropā dzīvojamo platību PĒRK un cik ĪRĒ ? Tikai 30% pamatā privātmājas bija PIRKTAS toties 70% DZĪVOJAMO TELPU tika īrētās izīrētas Musdienās NORMĀLI būtu ja KAPITĀLI kristos Īres cenas jo visos JAUNAJOS TUKŠAJOS projektos būtu JĀDBON ĪRNIEKI kas "Krīzes" apstākļos būtu izdevīgi ja IRNIEKS tik vien kā noisegtu IZDEVUMUS par peļņu nerunājot Dzīvojot eiropā katreiz kad mainiju biroja vai lielāka biznesa dislokācijas vietu AUTOMĀTĀ mainiju arī dzivesvietu TUVĀK DARBAM / LIELAM KLIENTAM un tā dara VISSUR izņemot STULBEŅUS LV
jā piekrītu, uz visu cenas ir lejā, kā studiju īre utt., bet tieši proporcionāli un vēl vairāk ir sarucis pasūtītāju skaits un cenas par pakalpojumu. A, bet visi fotogrāfi jau tepat vien apgrozās. Izdzīvo tikai tie kam ir vairāku gadu garumā iestrādāts liels klientu loks !
ImkaSm: Izdzīvo tikai tie kam ir vairāku gadu garumā iestrādāts liels klientu loks !
Zini var piekrists BET tādas istas konkurences te nemaz nav bijis. Kā jau teicu LV ir ļoti specifiska tā "Publika" gan no pasūtītāju gan izpildītāju puses. Es piemēram varen brīnos par DAUDZIEM šeit "Strādājošiem" kas ņaud ka nav darba un nav pasūtijumu , DARBS IR CIK UZIET tika nav kas to taisa Man jau protams nav grūti uzklausīt koļeģus kas aka "Nu ja kāds darbs ko negribi tad to man" a ko es atbildēsu A KO TU PROTI ? Meitens smuki biuldēt , kāziņas čomiem saknipsēt ? Meitenes @ Čomu kāzīņas prot 90% FOTOAPARĀTU ĪAPŠNIEKU sabildēt "Baudāmi" priekš tam kā jau ak34 taica NEVAIG FOTOGRĀFU bet vienkarši nopirkt PAŠAM KAMERU
Ja pieņem, ka viens pats pasaulē bija tikai Palle, tad visās tajās jomās, kurās nedarbojamies mēs, darbojas paziņas, radi, draugi. Poļu ābolus no vietējiem atšķirt var. Ar pienu situācija ir cita, un no Ziemeļvidzemes (un ne tikai) tādu tiešām jau sen vizina uz leišiem, lai tas pēc tam nonāktu arī te. Tas pats ar apģērbu utt. Vienam līguma nosacījumi uzliek omertas pienākumu, citam ne, tas to pastāsta, ja paprasa. Domāju, ka es caurmērā redzu vairāk svešu līgumu nekā Tu.
Esat ievērojuši ka LIELA DAĻA cilvēku kuri iziet kautkādus pietiekami atvancēta līmeņa Foto kursus vai vēl pamācās pie meistariem NEGRIB VAIRS NODARBOTIES ar Foto profesionāli un par naudu ? Es to esmu uzkrītoši ievērijis un TIE tad ir ĻOTI LABI PASŪTĪTĀJI jo viņiu ZIN un apzinās par ko maksā NAUDU par to ko NEVAR / NEGRIB darīt PAATS
Vanderfons: Domāju, ka es caurmērā redzu vairāk svešu līgumu nekā Tu.
Iespējams , nemaz nestrīdos BET tāpēc nav ko pixstet par "Patriotisma" trūkumu pērkot Poļu ābolus un Leišu pienu Man piemēram radiem pieder paliels ābeļdarss kur aug "100 % Poļu āboli" vienīgo kas nāk no Polijas tas ir IEPAKOJUMS + SERTIFIKĀTI
Lunis:Esat ievērojuši ka LIELA DAĻA cilvēku kuri iziet kautkādus pietiekami atvancēta līmeņa Foto kursus vai vēl pamācās pie meistariem NEGRIB VAIRS NODARBOTIES ar Foto profesionāli un par naudu ? Es to esmu uzkrītoši ievērijis un TIE tad ir ĻOTI LABI PASŪTĪTĀJI jo viņiu ZIN un apzinās par ko maksā NAUDU par to ko NEVAR / NEGRIB darīt PAATS
Mandalay:wi wi wiii.... reāli darbs būtu, bet nav noieta tirgus. Resp. stulbie kreditnemēji sacakarejusi visu tirgu. visi jau daudz ko grib, bet nav ar ko maksat.
Reāls gadījums par tēmu: Ziemassvētku laiks, pulkstens īsi pirms 17iem, kredītiestāde jau apaļojas uz slēgšanu, iebrāžas sieviete un saka, ka vajag tagad viņai noformēt kredītu, ķīlāšot dzīvokli. Darbiniece atbild, ka procedūra ir pagara un tūlīt jāslēdz ciet, varbūt var atnākt rīt. Sieviete iecērtas: "Nē, man vajag šodien un tulīt. Man veikalā nupat atlika īstu kažoku!"
Un tie, kas izdomāja 7000Ls patēriņa kredītus jau laikam tomēr īsti normāli nebija. Var pietrūkt 200Ls īrei, ja alga kavējas, var pietrūkt 2000Ls, ko firmai pamatkapitālā ielikt, bet kā var pietrūkt 7000Ls, ko notērēt?
Karoče.... nav ko te lovīt. Uz doto momentu man LV ir palikuši 3 čomi - visi pārējie ir aizlaidušies kur kurais - viens pat uz Austrāliju. Pēc visa spriežot 2009 gads bija saldais ēdiens salīdzinājumā kā paredzēts 2010 - pacieties vēl pāris gadiņus.
Vēl kas par PATRIOTISMU runājot , akureāt saistībā ar vietām "Kur piena upes ķiseļa krastos" un pie kā jāpiesūcās Pirms neilga laiciņa akurāt tērējām EU piķi "Patriotisms / pašapziņa " veicināšanai , aived mūs uz nelielu Objektu Zemgalē veči pierezdējūši "Siltās vietas" speci cep aukšā specifiusku objextu visi pieredzējuši un krutis speci ar desmitiem gadu konkrētā aroda , aprīkojums ar šiem proetams baigais Haitexs kā jau kārtīgam monopolistam un treknajos gados sapirkts , un tiko mēs tur tā nonācām pirmais ko pazdirdējām bija par "Jo_anuju patriotismu" pavadija mus Pusliels priekšnieks un buvuzraugs tiko šos pamanija tā dzekiem uzreiz BIJ ko šiem teikt , pirmas tam šiem bija gadus turpat vai 20 ar Zviedru , Vācu tehniku šancejuši katrs var savā mājā tur ievērtēt ABB un līdzīgus brendus , a zin taga PATRIOTISMS un monopolists saprities "Iepircis vietējos analogus" ko ražo "Labākā LV fotogrāfa" PR ētais uzņēmums , ar spriežot pēc visa tikapat LABS kā "Labākais fotogrāfs" jo redz tas ko šie ražo bez kuvaldas un laužņa palīdzības KOPĀ nav saliekams , divus vienādus vispār nav iespējams atrast KOROČE pat ķiniešu esot labākas kvalitātes Kāds tur vēl patriotisms.
"Patriotisma" trūkumu pērkot Poļu ābolus un Leišu pienu
Ir tā, ka mums šo dabisko protekcionismu pārmet - ka Latvijā tas esot pārāk liels. Varu iedot saites uz preses rakstiem.
Tas nav patriotisms, tā ir pakalpojumu ķēdītes loģika. Shēmās "pabaro poli" nepiedalos arī tāpēc, ka tos pašus pieminētos ābolus man veikalā nav jāpērk.
Vanderfon, nav brīnums, ka pārmet protekcionismu. zemnieki regulāri īd par to, ka citur ir lielākas subsīdijas, tāpēc citi var saražot lētāk. varētu padomāt, ka tas ir slikti Latvijai, ka mūs savā neprātā subsidē Rietumeiropas nodokļu maksātāji. Konkrētajam zemniekam uz īsu brīdi, protams, būs grūti, bet prātīgāk būtu, ja šis atrastu kādu produktīvāku nodarbošanos. Savādāk sanāk ka Latvija piedalās sacensībās "kurš spēj vairāk izniekot nodokļu maksātāju naudas".
Visas tās kampānas par "pērc Latvijas preci" ir PR sviests. Ja Latvijas prece būtu laba, tad šādas kampaņas nevajadzētu! Tas pats attiecas uz fotogrāfiem - paskatos uz daža laba profesionāļa veikumu un man ir kauns viņa vietā.
Tā var nonākt arī pie tā, ka vietējo rakstnieku darbs nav nepieciešams, jo tas ir dārgāks, un tulkotu vai netulkotu Rietumu autoru darbu taču netrūkst. Kad anglis klausās Abba, tas it kā nav protekcionisms. Visā pārējā laikā ... mūsu Bekhems tā spēra, šitā krita, tā tēloja un šitā pozēja.
Ķīnieša priekšstatu par manu piena produktu ēdienkarti un (alternatīvu) piedāvājumu nekad nepieprasīšu.
Kad pasaule mainās, ES paplašināšanās ir par karastāvokli vai karadarbību drošāks un lētāks risinājums. Ja ne, rumāņi Vīni varbūt jau sauktu par savu.
Vanderfon, patērētājs nosaka to kas ir vai nav vajadzīgs. Vienkārša un godīga sistēma. Savādāk sanāk, ka tiek kas pievieno vērtību finansē mazas grupiņas hobijus. Vismaz man tas neizklausās pareizi.
viss ir bullshit. vajag daudz kaposta un bus viss kartiba ar paterinu, patriotismu, fotografiju un sievieteem. un Latvija kur viss paliek letaks, vispar forsi!
taka Senders ja esi iekrajis naudinu tad brauc te teereet
par subsīdijām zemniekiem-mūsu valstī to naudu izdala bezdarbnieku pabalstos par neko nedarīšanu,ja to naudu samaksātu subsīdiju formā,būtu mazāk bezdarbnieku,konkurētspējīga lauksaimniecība un eksporta produkti.Tagad bezdarbnieks savu piķi atdod ārvalstu ražotājiem un valsts kase paliek tukša.Bet viduvējības par to nekad neaizdomājas,viņi iemācās dažas frāzes-fiskālā konsolidizācija,māstrihas kritēriji,politiskā atbildība....un izliekas par gudriem valstsvīriem
ekoists:par subsīdijām zemniekiem-mūsu valstī to naudu izdala bezdarbnieku pabalstos par neko nedarīšanu,ja to naudu samaksātu subsīdiju formā,būtu mazāk bezdarbnieku,konkurētspējīga lauksaimniecība un eksporta produkti.Tagad bezdarbnieks savu piķi atdod ārvalstu ražotājiem un valsts kase paliek tukša.Bet viduvējības par to nekad neaizdomājas,viņi iemācās dažas frāzes-fiskālā konsolidizācija,māstrihas kritēriji,politiskā atbildība....un izliekas par gudriem valstsvīriem
Ar subsīdijām nevar izveidot konkurētspējīgu produktu. Bet par bezdarbnieku pabalstiem piekrītu - tos vajadzētu atcelt vispār
Lunis:Esat ievērojuši ka LIELA DAĻA cilvēku kuri iziet kautkādus pietiekami atvancēta līmeņa Foto kursus vai vēl pamācās pie meistariem NEGRIB VAIRS NODARBOTIES ar Foto profesionāli un par naudu ? Es to esmu uzkrītoši ievērijis un TIE tad ir ĻOTI LABI PASŪTĪTĀJI jo viņiu ZIN un apzinās par ko maksā NAUDU par to ko NEVAR / NEGRIB darīt PAATS
Andre kāzu foto seminārs bija labs šajā ziņā, vismaz viens cilvēks (es) saprata, ka pro foto jomā nav ko darīt Bet bija prieks paskatīties, kā čalis aktīvi darbojas.. tā pieeja jau ir svarīgāka, nekā tas, vai tas ir foto, vai kaķu audzēšana, vai nanotehnoloģiju pētījumi.. Es gan nebiju par to (fotobiznesu) īpaši sapņojis, taču viens čoms ļoti gribēja, lai piedalos kāzu bildēšanā, tāpēc izlēmu pirms tam iet izlūkos Da nu nē, sapratu, ka pašam pietiek lietu, ko ar interesi varu darīt pa savu līniju
Es biju domājis tos bezdarbnieku pabalstus novirzīt tieši lauksaimniecības attīstībai un tas varētu būt subsīdiju formā.Subsīdijas tādā formā,ja kaut ko ražo un eksportē,nevis par to,ka zeme netiek izmantota.Mums ir ļoti labi apstākļi agrārai ekonomikai,tik nezinu kam ir izdevīgi to neizmantot(zinu gan).
Luxferre: LV ārzemju fotogrāfi praktiski nestrādā un nestrādās... konkurence ir mūsu pašu.
Vaaai kā tu kļūdies , strādā un kā vēl. Seviški Arhitektūras un dizaina jomā , PR jomā , grāmatu ražošanā un vēl daudzkur citur Ir gan Amerikāni gan Itāļi gan no Krievijas gan Somijas Zviedrijas Par žurnalsitiku es nemaz nerunāju domāju ka mūsu Spāņu čomu Delmi vairums no mums pazist tad vēl tur lai cik tas nebūtu savādi pēdējā laikā ir no Igaunijas iemigrējuši "Russkojazičnije" autori par kuriem ir gana pamatotas aizdomas ka Foto šiem tik tāds "Jumts" Ja par "Kaziņām" tad še regulāri uz vietas ir vismaz 3 arzemnieki kas bildē kāzas , domāju ka visa vidzeme pazīst Fotofranci tad vēl pāris ļedijas te saprecējušās viena ar samērā krutu vācu dzeku ar vairākām ļot labām foto izglītībām un vianai ir Fraņču čalis ar ar labu izglītību un tehniku , bet šitie pamatā braukā uz "Eiropu" strādāt , mūsu Turku draugu ar domāju daudzi atcerās kurš šeit pabildēja gan Korus gan mūziķus gan skuķus gan baņķierus
Dansig-skaties plašāk.Ja valstī cilvēkiem būs ko darīt,viņiem būs nauda,viņi naudu tērēs,tad arī Tev bezdarbs nedraudēs.šobrīd mēs esam iztērējuši aizņemto naudu,priecājāmies par IKP kāpumu,kurš nebija ekonomiski pamatots,jo balstījās tikai uz patēriņu. Es Tevi labprāt redzētu strādājam pie manis smiltsērkšķu laukā vai slieku fermā...