forum.gif
fotogrāfiem u.c. amatniekiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotogrāfiem u.c. amatniekiem
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.09 16:20
 citēt
Publicēts: 26.11.09 17:34 labots
 citēt
Nu redz , laikām kāda "Parbaudītāji" beidzot iespēra tā kārtīgi starpo kājām musejiem stulbeņiem un tie tik taga atmodās :):) Šitā prasība bija jau pavasarī , no EU pētnieku pussses :):)
Publicēts: 26.11.09 17:51
 citēt
Lunis:Nu redz , laikām kāda "Parbaudītāji" beidzot iespēra tā kārtīgi starpo kājām musejiem stulbeņiem un tie tik taga atmodās :):) Šitā prasība bija jau pavasarī , no EU pētnieku pussses :):)

pavasaris tas taču ir fantastiski nesen, šo ļaužu izpratnē - ķip sekundes daļas
Publicēts: 26.11.09 17:58
 citēt
Maris: pavasaris tas taču ir fantastiski nesen, šo ļaužu izpratnē - ķip sekundes daļas

Es vienkarši pieļauju ka taga šos riktīgi sāk dušīt ka liek virsū visiem EU finasu ieteikumiem un tik veic visādas idiotiskas darbības :):) Būtībā jau dazudzās EU valstīs tieši visādi sīekie un gīmenes uznēmumi ar ir galvenie "Darba devēji" a LV nu piedod ja jabrauķā uz VID 100Km un 3-4 dienas menesi tur jātorčī pa puss dienai tas ir vaaks:):) Man piemēram gramatvede ar viņējo iestādēm kontaktējās tik ja kas nav skaidrs nekādu pārbaužu kur nu vēl uzrēķinu nekad nav bijis pa pēdējiem 5 gadiem , vīniem priekš mazajiem tādu vienkarši nav ir aizliegti:):)
Publicēts: 26.11.09 19:40
 citēt
gf
25.11.09 19:01Ziņot par sliktu komentāru
Izlasot ,klust skaidrs ,ka nekadu atvieglojumu reali stradajosiem mikro uznemumiem nebus. Si klasifikacija norada uz to ,ka tie sikamatnieki ,kuri sobrid strada nelegali - tiek aicinati legalizeties. Un viss.
Publicēts: 26.11.09 19:54
 citēt
Luni, uz vid nav jābraukā tik bieži kā raksti. Labi ja dažas reizes gadā grāmatvede uz vid brauc. Bet ja par šiem grozījumiem - tas ir tik politiķu labo darbu sarakstam. Praktiskas jēgas nav nekādas.
Publicēts: 26.11.09 20:00
 citēt
Lunis nezin, kas ir elektroniskais paraksts un viss pārējais. Sagrābstījies kaut ko pa roku galam delfos saviem minhauzen- stāstiem!:)
Publicēts: 26.11.09 21:18
 citēt
Tas "atļauto" profesiju saraksts ir... labākajā gadījumā- komisks. Ā, fotogrāfi ieskaitīti, tad labi :), nav jau žēl
Publicēts: 26.11.09 21:34
 citēt
Nu šāds tāds labums jau būs , pats zinu diezgan daudzus cilēkus , kas gaida lai pa 100Ls varētu piereģistrēties , jo ir idejas un pat nesliktas , tikai šajos apstākļos švaki ar tiem 2000Ls iem :)
Bet lielākais smaidz bija vakar , rādīja/runaja šito info pa TV , bet fonā tantas mājas ķēķe cepumus cepa , nu OK , tas jau viss ir labi , bet es esmu bijis saistīts ar jaunlaiku sabiedrisko ēdināšanu un veselības centra prasību izpildi , vot tas gan ir sviests , birokratija un superieguldījumi biznesā :):):):):):), atklāti sakot tā dēl arī 13 gadu darītu biznesiņu vienkārši izbeidzu.
Pirms kāds ko gribēs iesākt , lai KĀRTĪGI izpēta citus visus nepieciešamos ieguldījumus un nepieciešamās summas dažādu citu kantoru prasību izpildīšanai :)
Publicēts: 26.11.09 21:38
 citēt
ehh es arī esu amatnieks, bet mani tajā profesiju listē naf ieskaitījuši :(
Būs jāiet taisīt piketu.....
Publicēts: 26.11.09 23:36
 citēt
Tam visam bija nepieciešams 18 gadi,miljoniem latu un ekonomiskai krīzei...Nu vai nav viduvējības?
Publicēts: 26.11.09 23:43 labots
 citēt
Portreti:Lunis nezin, kas ir elektroniskais paraksts un viss pārējais. Sagrābstījies kaut ko pa roku galam delfos saviem minhauzen- stāstiem!:)

Man "Elektroniskais oaraksts" ir kopš 90 gadus visdus , haa esi bremze ja tev tāda nebija jau kopš 90 gadiem:) Tas neko nelīdz ja sauc skaidroties par katru sūdu klātienē un pastāvīgi kautko "Apšauba" , man vienkarši pastāvīgi ir bijuši ģeniāli rentabli un vid vecenēm neizprotami biznessi BEZ ražānas iekārtām bez telpā bez ofisiem BET lielu apgrizijumu un salzidzinoši ļot lietu iesaistīto partneru skaitu jā un vēl man 12 gadus nebija jāmaksā PVN , kā tas ir UZMINI:):) Kautkas kas nav "Veikals , Autoserviss , Galdniecība , Gateris" laukos nav izprotams un vienmēr aizdomīgi :):)
Publicēts: 27.11.09 09:03
 citēt
PRIGUDRI-nav skaļi jābļaustās par savu nespēju saprast.Ja Tu pameklēsi iemeslus,kas traucēja to izdarīt ātrāk,varbūt sapratīsi sistēmas būtību.
Publicēts: 27.11.09 09:14
 citēt
Schnircks, pirmkārt, nedomāju, ka varēs aizmirst VID. Otrkārt - nav jau ar tām atskaitēm tik sarežģīti. Vēl jo vairāk - šie atvieglojumi ar maksājumiem būs tiem, kas nav PVN maksātāji un tas nozīmē - 12 mēnešu apgrozījums < 10k. Tā ka ja gribās pelnīt vairāk - būs vien jāskaita PVN un jāiesniedz tā atskaite reizi mēnesī un gada - katru gadu.

Ja runā par socnodokli un IIN, tad tā ir 1 atskaite mēnesī. Turklāt valdē esot nav jāmaksā alga - tāpēc var tukšas atskaites iesniegt. Tā ka ietaupījums ir nosacīts.

Savukārt par tiem 100 Ls pamatkapitālā - SIA būs vieglāk nodibināt, bet vai tas kādā mērā stimulēs darbību - ļoti šaubos. Lai uzsāktu biznesu vajag tomēr nelielu naudu. un tie 1000 Ls kas bija jāiemaksā šobrīd jau arī nav daudz. Kad dibināju savu pirmo uzņēmumu, tad bija jāiemaksā 2k Ls
Publicēts: 27.11.09 09:17 labots
 citēt
Lunis: LV nu piedod ja jabrauķā uz VID 100Km un 3-4 dienas menesi tur jātorčī pa puss dienai tas ir vaaks

Tiešām?

Tiešām, tiešām, patiešām?

Un EDS?
Publicēts: 27.11.09 09:27
 citēt
Arī pirms EDS uz VID braucu 2-3 reizes gadā: pēc izziņām ka nav nodokļu parādu, nodokļu izdrukām priekš gada pārskata un gada pārskata nodošanai. Visus papīrus sūtīju pa pastu.
Publicēts: 27.11.09 09:27 labots
 citēt
Būtībā jau dazudzās EU valstīs tieši visādi sīekie un gīmenes uznēmumi ar ir galvenie "Darba devēji"

Dati par Apvienoto Karalisti, sociāli visai nevienlīdzīgu valsti

Summary

There were an estimated 4.81 million private sector enterprises2 in the UK at the start of 2008, an increase of 104,0003 (2.2 per cent) since the start of 2007. These levels are the highest since the time series began in 1994. These enterprises employed an estimated 23.1 million people, and had an
estimated combined annual turnover of £3,000 billion4.

Small and medium-sized enterprises (SMEs) together accounted for 99.9 per cent of all enterprises, 59.4 per cent of private sector employment and 50.1 per cent of private sector turnover.

Employment in SMEs is estimated at 13.7 million, 287,000 (2.1 per cent) higher than in 2007.
Turnover in SMEs is estimated at £1,500 billion, £61 billion (4.2 per cent) higher than 2007.

Nav tagad laika par citām valstīm meklēt, bet te ir apaļa puse, nevis galvenie darba devēji.
Publicēts: 27.11.09 09:30
 citēt
ak34, vai nu Tu pats sev par grāmatvedi, vai nu grāmatvede no padomju laikiem. Pārprasīju to visu speciālistam tikko, šobrīd VISU izdara, nekur nebraucot.
Publicēts: 27.11.09 09:38
 citēt
Vanderfons:ak34, vai nu Tu pats sev par grāmatvedi, vai nu grāmatvede no padomju laikiem. Pārprasīju to visu speciālistam tikko, šobrīd VISU izdara, nekur nebraucot.

kādreiz pats taisīju grāmatvedību, bet jau kādus 4 gadus to nedaru. agrāk vajadzēja beižāk braukt - tagad var retāk. zinu, ka grāmatvede aizbrauc 1-2 reizes gadā uz VID. Paplāpāt ar VID darbiniecēm. Labu attiecību uzturēšanu neviens likums vēl nav atcēlis ;)
Publicēts: 27.11.09 10:08 labots
 citēt
ak34, manā galā par šādām vizītēm teica tā: ja nebrauc pie vadības, tad jēgas braukt pie inspektora - sīkas vienības, kas nevienu lēmumu nepieņem, nav. Lēmumus pieņem augstāka vadība; ja pie tās tiekot, un parasti netiek, tad tur jau ir teju vai koruptīvi elementi. :)
Labas attiecības ... ja baidoties no pārbaudēm, zinot, ka būs nepatikšanas, tad tas ir skaidrojums.

Pofig (c) Portreti

Lunis te nesen kaut ko rakstīja par to, cik viegli uzņēmumu nodibināt Igaunijā. Esot dzirdējis, zinot. Pačekoju, tā nav.

Par to jauno kārtību ... 50 Ls (50%) pamatkapitāla SIA, nu un kur tādu rādīt? Bankā vai topošam biznesa partnerim? Lai gan arī tagad jau bija pietiekami daudz firmu ar 2000 Ls segumu mēbeļu un datoru izskatā.

Labāk runāsim par foto.
Publicēts: 27.11.09 11:39
 citēt
Vanderfons: Labāk runāsim par foto ...

Tā ir laba doma. Piekrītu ...:)
Piemēram, tāda doma: nodibināsim uzņēmumu SIA *Van der Fons* - pakalpojumi par, ap un pie foto ...;)
Iespējami citi nosaukumi - Viens Dabīgs Fons, Melnbalts Fons, Krāsains Fons, VisurFons, ...utt. umtl.)
Publicēts: 27.11.09 13:10
 citēt
Rakstniek Linkman, vol. 25! Vairs neēdiet drupinātus ķieģeļus - tie izraisa acīmredzamus gremošanas traucējumus.
Publicēts: 27.11.09 16:13 labots
 citēt
Tā, skatam tālāk pēc valstīm:
Vācija.

www.destatis.de...
<<UK: Small and medium-sized enterprises (SMEs) together accounted for 99.9 per cent of all enterprises, 59.4 per cent of private sector employment and 50.1 per cent of private sector turnover.>>

GER: All in all, SMEs generated 46% of gross value-added. MVU īpatsvars: 58%, lielo: 42%.
Izteikta MVU dominance- celtniecībā, viesnīcu biznesā, ražošanā jau 45%, enerģētikā un kalnrūpniecībā 20-30%, transportā 45% utt. Tātad, zināmās nozarēs. Skat. saiti.

Statistikas biroju nosaukumi ir te:
Google>Micro, Small, and Medium Enterprises: A Collection of Published Data PDF

Pārējo varat paši, ja interesē.
Publicēts: 27.11.09 16:46
 citēt
1. Lunis tiešām nezin kas ir EDS:)
2. Šobrīd SIA var nodibināt par ~200 Ls, no kuriem viss aiziet par sludinājumiem vēsnesī un valsts nodevām...kurš traucē ieguldīt pamatkapitālā mantu, katrā ziņā likums nē? Nedomāju, ka izšķiroša ir starpība ~Ls 100 apmērā...
3. Šņirck, kāda mārrutka pēc pašnodarbinātajiem uzkrāva 26% ienākuma nodokli, vai par to, ka neiet uz NVA pabalstus prasīt??? Tu tak liecies loģisks cilvēks, nu tak pasaki vienreiz tam marsietim vai sabrauktajam ezītim, ka budžeta "konsolidācija" nav ekonomiksas stabilizēšana:D Latvijā vispār visu budžetu finansē labi ja 30% iedzīvotāju(uzņēmēji un pie tiem strādājošie)...neviens skolotājs, valsts sekretārs, ministrs, ierēdnis un tamlīdzīgs personāžs nav nodokļu maksātājs! Tas ka algas lapiņā parādās atskaitījumi neko nenozīmē. Visu, ko mūsu mīļotā valsts iztērē, ģenerē neliela daļa iedzīvotāju...

p.s.
Ja redzēšu kādu valsts darboni-ierēdni piebraucam pie pārtikas veikala pēc 17.00 ar valsts auto, nepakautrēšos nobildēt un nopublicēt.
p.p.s.
ceru, ka nebūs jāsasniedz tāds mentālais stāvoklis, ka prasīsies izsist priekšzobus iepriekš minētajā gadījumā, par to dienesta mašīnu izmantošanas nodoklīti...
Publicēts: 27.11.09 18:06
 citēt
Vanderfons: ...Vairs neēdiet drupinātus ķieģeļus - tie izraisa acīmredzamus gremošanas traucējumus ...

Ak, Dievs, ka Tev neiet krīzes laikā - Tu sāc ķieģelus drupinēt un ēst. Labi, ka Tev tikai gremošanas traucējumi, ka tik ne izejas traucējumi. Katrā ziņā paldies par Tavu gremošanas pieredzi un brīdinājumu ...;)
Publicēts: 27.11.09 19:57
 citēt
kādiem 6-8 gadiem?Nākošgad jau meklēs jaunus aizdevējus.Kas tad par tiem miljardiem ir izdarīts,kuri ienākuši?Schnircks drukās kalendārus uz nebēdu,nianses būs apguvis,kontakti nodibināti,nauda nāks griezdamās.šlesers izveidos miljoniem darba vietas,kampars siltinās mājas ķīniešiem,godmanis maksās skandināvu nodokļus,kristovskis ražos tankus un helikopterus-viss būs čikiniekā....
Publicēts: 27.11.09 21:15 labots
 citēt
Karlis70:1. Lunis tiešām nezin kas ir EDS:)

Pac cirvis , kurš nezin ko nozīmē .cdr :) Laukos jau gan bij jāzin ka EDS ir pataloģīski dargs un maz izmantojams maksas stulbums bet .cdr bezmaksas "Elektroniskais paraksts" , ģerevņa :):) Pietam man air arī ID Kard , varu parakstīties un balsot pašvaldūbas vēlēšanās balsot pa e-pastu un vēl visju ko jau kadus gadus:):)
Publicēts: 27.11.09 21:53
 citēt
Eee... ja par topika sākumā minēto rakstu, tad ideja ir tik apskaužami vienkārša, ka ir pilnīgi skaidrs, kāpēc tas netika ieviests jau gadā `99. vai 2ooo - viss vienkāršais ir ģeniāls, bet līdz ģenialitātei valdībā... ... ... vēl jāpaiet gadsimtiem dažiem :)
Publicēts: 27.11.09 22:04 labots
 citēt
viencmuzikanc:kāpēc tas netika ieviests jau gadā `99. vai 2ooo - viss vienkāršais ir ģeniāls, bet līdz ģenialitātei valdībā..

Zagļiem parasti ir filazofija ZOG VISI , kurs NEZOG MUĻĶIS :):) Attiecīgi no blēžu dominantes lēmējisntitūcijās arī piegājiens , Vecajā eiropā ir usskatas VAIRUMS pilsoņu ir godīgi un godīgi maksā nodoklūs , DAŽI nav tik godīgi un blēdās bet dēļ tiem apgrūtināt un ierobežot dzīvi VAIRUMS godīgajiem NAV GUDRI / RENTABLI :) Savukart mūsejie "Lēmēji" izjeot no sava funktiera "Zog vissi kas nezog muļkis" IEROBEŽO masīvi čakarē dzīvi VISIEM galvenokart godīgiem un aa tiekas blēdā NEGODĪGI tāpat apačakarēs jebkuro un jebkur :) Taka pavisma vienkarši izvēle ČAKARĒT / NEČAKARĒT pilsoņīsu mūsējie izvēlās ČAKARĒT tā ir stingra valts politika jau no PSRS laikiem :):) Kapitalists prot rēķināt kas ir izdevīgi PAŠI ATNES VAIRUMU to ko neatnes VĀKT ir dargi un nerantabli . LV reķina VĀKSIM VISU KAM TIEKAM KLĀT , atie kas mūķs ķersim par katru cenu LAI CIK TAS NEMAKSĀTU , tipisks totalitarisma un zonas finktiers:):) TE ari atsķirība RENTABLI / NERENTABLI / IZDEVIGI NEIZDEVIGI kas prot skaitit kam viss pie pakalajas un pec vinjua kaut udenspludi un budzeta krahss:):)
Publicēts: 27.11.09 22:16 labots
 citēt
Kapitalists prot rēķināt kas ir izdevīgi PAŠI ATNES VAIRUMU to ko neatnes VĀKT ir dargi un nerantabli . LV reķina VĀKSIM VISU KAM TIEKAM KLĀT , atie kas mūķs ķersim par katru cenu LAI CIK TAS NEMAKSĀTU

+++
Grūti nepiekrist :)
Publicēts: 28.11.09 07:46
 citēt
Luni:) eds ir par maksu, ja?:)
Publicēts: 28.11.09 17:17 labots
 citēt
Karlis70:Luni:) eds ir par maksu, ja?:)

Ei ei , tiešām!? Pie kurām no "Atlaižu" kategorijām tu piederi ka tev LP izdalija bez maksas Autentifikācijas karti?

Citur pilsonīšiem VALSTS dala šitādas

Cik pēdējo reiz intresējos tad LV tādas nedala vienīgais kas ELEKTRONISKI to nodrošinot tas ir LP izdotā ta no tevis aprotu ir bez makass vanei ej un dod ?:)
Publicēts: 28.11.09 20:46 labots
 citēt
eds ir par maksu, ja?:)
Ei ei , tiešām!? Pie kurām no "Atlaižu" kategorijām tu piederi ka tev LP izdalija bez maksas Autentifikācijas karti?

Labrīt, tālā, civilizētā Beļģija! Latvieši EDS sistēmā lieto paroli. Un atslēgu no faila.
Publicēts: 28.11.09 21:09 labots
 citēt
Vanderfons:
eds ir par maksu, ja?:)

Labrīt, tālā, civilizētā Beļģija! Latvieši EDS sistēmā lieto paroli. Un atslēgu no faila.

Viss par būt , bet man lai tktu pie tā piedavāja aizbraukt noreģistrēties 100km un katramā izmainām izmantot LP produktu "Elektroniskais paraksts" kas kā iaardās ir ar "Jāpiesaka jāgaida @ par naudu" :):) Viss jau nekas tikai redz man JOPROJĀM regulāri pienāk vestules no VID kura katra beidzās ar uzaicinājumu "Ierasties personīgi" paskaidrot par tādu tādu līgumu par tādu tādu persinu par tādu un tādu PERSONĪGI :):) Agrāk kad vēl LV man bija kāds "Bizness" tad šad tad ar abraucu sedeju un "Skaidrojos" tas man katrreiz azņem ~ 5-6h no manas darba dienas , par to ka es ārtējais vecenei uzrakstu kādos apstakļos es samaksāju 1,52Ls un par ko un par ko man kāds parskaitijis 3,2Ls par "Bulciņām" ? :):) Riebjās man Skanstes iela SWH rajons :):) Tādēļa jau dažus gadus man izdevīgāk ir ka klientiem reķinus raksta jaukās kašķigās karalistes "Kantoris" un ja nu galīgi savādāk nevar tad LV KLIENTS + LV PARTNERI = BE saņemējs un visi apmierināti , esmu filantrops strādāju bez algas , rēķinus un maksajumus manā vietā nomaksā citi labdari un tehniku iedod labi draugi un radinieki , LEIPUTRIJA:) :):)
Publicēts: 29.11.09 10:49
 citēt
Lunis:
,
"..... esmu filantrops strādāju bez algas , rēķinus un maksajumus manā vietā nomaksā citi labdari un tehniku iedod labi draugi un radinieki , LEIPUTRIJA:) :):)

Laba gan dzīve baronam Luņhauzenam...:)))
Publicēts: 29.11.09 13:51 labots
 citēt
Friidis: Laba gan dzīve baronam Luņhauzenam...:)))

Ar dzīvi esmu visnotaļ apmierināts :):) Daru ko gribu un kad gribu , taisu tik to ko gribu un kā gribi , ne par ko nav jaspringst :):) "Strādāju" tikai tik cik usskatu par nepieciešamu un lai turētos formā , par neko nav jārūpējās , FORŠI :):)
Publicēts: 29.11.09 14:20
 citēt
Nu bet tas takš labi, ka cilvēkam ir labi...:)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):