forum.gif
Rotaslietu uc sīku priekšmetu fotogrāfēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Rotaslietu uc sīku priekšmetu fotogrāfēšana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.11.09 12:40
 citēt
box vēl nav pat trešdaļa no bēdas - tas būtībā nodrošina tik to, ka bildējamā lietā nav redzamas visas tās mantas un krāsas kas atrodas bildējamā telpā + dod savu foršo blakni, ka viss ir blāvs un krītains

lūk klasisks ''tikai box'' :

boxam visa priekša vaļā, bet cirkoni kā matēts orgstikls :)

ne melns atspulgs no boxa priekšas, ne melns fons naher nepalīdzēs - dzidrumu dod melns papīra nēģerītis/ši no sāna/niem (tie dod ne tikai melnu bļiku, bet arī tai rajonā noēno arī pretīgo boxa krītainumu) + viena koncentrēta (ļoti) gaisma kas dod mazu balto punktiņu un + atkal noēd daļu krītainuma

gaismas pastāvīgās - koncentrēto gaismu (ar lēcu) un nēģerus liek uz aci skatoties skatumeklētājā - atkarībā no bildējamā nēģeru veids mainās (sfēriskām lietām nēģeris ir gredzens, reljefām lietām liek otru koncentrēto gaismu slīdošo u.t.t.)

ar pliku boxu var tik hipermārketiem plastmasas krūželes optam močīt, piegrozot kontrastu šopā

visvairāk viltības esu sastapis ***Handbook for Scientific Photography : Alfred A. Blaker*** - apbrīnojams pētījums gaismošanā - tur mauc a prizmām u.t.t. - nevienā mūsdienu grāmatā tādas viltības nesu redzējis
Publicēts: 27.11.09 12:48
 citēt
debra:Luk varu paradit vienu no veikumiem-
http://www.fotoblog.lv/img/167898/?cid=5940

ai...

klau tur jāsāk ar kadrējumu/kadra uzbūvi * pareizu ekspozīciju * pareizu krāsu balansu * kontrastu pēcapstrādē

citādi gaismošana nelīdzēs - gaismošana dod mantai vieliskumu un apjomu - Tev tur daži pirmsoļi ar klibo
Publicēts: 27.11.09 13:40
 citēt
debra:
Nu tad laikam jaatrod kādu, kam veiklas rokas :D jo es ar amatniecibas lietām vairāk ta ka uz Jūs nevis uz Tu :D

Jaa, atradiisi kaadu, iedosi buchu, dabuusi boxu, iedosi vel kaadu buchu, tad arii sabildees un arii apstraadaas Tavaa vietaa.. :D

Laba tehnika nav nekaa veerta, ja nezini ko ar to dariit..
Publicēts: 27.11.09 14:31
 citēt
Visnotaļ bildēšana ,lai dabuutu pilniigi baltu fonu nav nemaz tik vienkaarša baltais fons ir jaaizgaismo par 2.stopiem vairaak.
Man ir tas kubs un gaimoju ar vairākaam zibspuldzeem.
Ja tu bildēsi uz papiira lapas,kaa taas krelles ,tad vajag gaimot arii no apakšas.Paņem teiksim 2.kreeslus pārliec paaari stiklu uz taa papīru un no apakšas lampu .
Publicēts: 27.11.09 14:44
 citēt
gadījums, kad nekāda tehnika nelīdzēs...............
Publicēts: 27.11.09 14:53
 citēt
schn, ko ta? neegjeriishus expluateet?;-)))) shito es ar ar intersei izlasiiju ;-)
Publicēts: 27.11.09 14:56
 citēt
Jonatans:
debra:
Nu tad laikam jaatrod kādu, kam veiklas rokas :D jo es ar amatniecibas lietām vairāk ta ka uz Jūs nevis uz Tu :D

Jaa, atradiisi kaadu, iedosi buchu, dabuusi boxu, iedosi vel kaadu buchu, tad arii sabildees un arii apstraadaas Tavaa vietaa.. :D

Laba tehnika nav nekaa veerta, ja nezini ko ar to dariit..

Vai tad es prasu, lai kāds sabildē manā vietā? :D Es pati gribu visu saprast un iemācities!
Publicēts: 27.11.09 14:57
 citēt
negatIvs:gadījums, kad nekāda tehnika nelīdzēs...............

Varbut var konkrētāk?
Publicēts: 27.11.09 14:59
 citēt
Maris:
debra:Luk varu paradit vienu no veikumiem-
http://www.fotoblog.lv/img/167898/?cid=5940

ai...

klau tur jāsāk ar kadrējumu/kadra uzbūvi * pareizu ekspozīciju * pareizu krāsu balansu * kontrastu pēcapstrādē

citādi gaismošana nelīdzēs - gaismošana dod mantai vieliskumu un apjomu - Tev tur daži pirmsoļi ar klibo

Ok, es tikai vēl mācos, tāpēc uzklausu jebkuru padomu, tatad- droshi var man konktruktivi kludas parad;it :D un starp citu- kur tāda gramata atrodama? Netā meklēt vai varbut ir ari pieejama gramatu veikalos?
Publicēts: 27.11.09 15:01
 citēt
debra, ejam pie Maara uz kursiem ;-)))
Publicēts: 27.11.09 15:02
 citēt
dansiga:debra, ejam pie Maara uz kursiem ;-)))

Pilnīgi droši un labprat- saki tikai kad un kur :D :D
Publicēts: 27.11.09 15:05
 citēt
debra, nu man taada doma briest ... lasot Maara komentaarus ... it kaa daudz ko zinu, bet daudz ko veel nezinu ... Jaajautaa Maarim - kad kur kaa cik ;-)
Publicēts: 27.11.09 15:06
 citēt
netā nesu manījis - man ir pirmā izdevuma krievu versija (poligrāfija drausmīga), kad biju izkodis tos miglumērkaķus, tad vēlāk redzēju papildinātā izdevuma orģinālu vienam igauņu žīdam

reku amazonē ir otrais izlaidums

www.amazon.com...
Publicēts: 27.11.09 15:21
 citēt
dansinga- man jau liekas, ka dzivē vienmēr tā būs, ka kaut ko zin, bet tomēr vēl tik daudz ko nezin.... ;)
Publicēts: 27.11.09 15:27
 citēt
debra, nu bet - neshuabos ne mirkli ;-) Un tas, kursh saka, ka visu zin (dajebkuraa vecumaa) - taatad nezina neko!;-)))) un man prieks par tiem, kas veelaas kaut ko jaunu uzzinaat ;-)
Publicēts: 27.11.09 15:27
 citēt
Maris, kaapeec tu ignoree muusu ar debru veelmi?;-))))
Publicēts: 27.11.09 15:32 labots
 citēt
dansiga:debra, nu bet - neshuabos ne mirkli ;-) Un tas, kursh saka, ka visu zin (dajebkuraa vecumaa) - taatad nezina neko!;-)))) un man prieks par tiem, kas veelaas kaut ko jaunu uzzinaat ;-)

Palasot bloga diskusijas dažbrid liekas, ka ir te daži tādi eksemplāri, kas zin pilnīgi visu..... :D
Publicēts: 27.11.09 15:35
 citēt
debra, oi - tiem vajaga ticeet vismazaak ;-))))))))
Publicēts: 27.11.09 15:36
 citēt
schn, tu shito luudzu visu "izkod" un kad es tev maaciishu par bluurfoniem un buus kailfotosesija - tad tu man shito iemaaciisi ;-))))
Publicēts: 27.11.09 15:40
 citēt
schn, tur brrriesmiigi daudz raxtiic angliski ....... a es maaku tikai changaliski un krieviski ;-p
Publicēts: 27.11.09 15:52
 citēt
schn, meegjinaashu to apkakli taa riktiigi panjemt;-))))
Publicēts: 27.11.09 15:53
 citēt
debra:
negatIvs:gadījums, kad nekāda tehnika nelīdzēs...............

Varbut var konkrētāk?
par daudz jautājumu, mūsdienu apstākļos, nav kastes fotografē bez, izmantojot to, kas ir pa rokai un pašreizējo pieredzi, kuru Tu varēji papildināt ar internetā atrodamo informāciju. pabildē un tad parādīsies īstie jautājumi. pašreiz iespaids, ka gribi, lai kāds trīs teikumos apskaidro, un viss notiksies
Publicēts: 27.11.09 15:57
 citēt
negativs, a kas? man arii patiik, ka man jads paziistams pastaasta savu pieredzi, nevis internetaa kaut kaadas virtuaalas butnes, kuraam es nevaru uzticeeties!!!!!!!!! un kad pec reaali uzdota jautaajuma, shejienes "guru" saka - kas, nemaaki guugli tanti paluugt? rrr rrr rrrrrrrrr ....... MAN vajaga sheit un reaalu cilveeku viedokli!!!!! vai ta mes dumaaki, ka jaameklee kaut kaadus durakus aiz kordona?;-ppp
Publicēts: 27.11.09 16:04
 citēt
Schnircks:www.bmpt1.com

man šis patika!:)

Malacis Debra, ka prasi! Un duriks, ir nevis tas, kurš zin ka neizdodas un prasa, bet gan tas, kurš saka- visu zinu, visu protu:D

:) bet protams! Man nav problemas atzīt, ka es kaut ko nemāku ;) Tādēļ ari prasu, lai iemācītos un lai turpmāk kludas nepielautu. Vajag tikai treneties un bildēt!
Publicēts: 27.11.09 16:09 labots
 citēt
piekrītu dansingai! Man arī labāk patik, ja kads man pazistams pastasta kas un kā, jo ne jau visās grāmatās vai gūglēs vai youtube varēs atrast to pareizāko, ērtāko variantu kā bildēt!
Un vēl- tas aizņem diezgan daudz laika, lai atrastu ko patiešām vērā ņemamu! Tāpēc ir arī domāti forumi, lai dalitos pieredzē! :)))))

negatIvs- es jau ari pameginaju pabildēt majas apstaklos ar to, kas pie rokas, bet sapratu, ka nje figa nesanāk. Tad ari domāju- varbut ar tadu kasti labak? Varbut ir kādam šāda pieredze? :)
Publicēts: 27.11.09 16:10
 citēt
debra, vsjo .. njemshu tevi aiz kraagas un 1. iesim pie schn, 2. uzprasiisimies Maarim ;_)) ... a ku tu dziivo? Riigaa?
Publicēts: 27.11.09 16:11 labots
 citēt
Jā, esmu Rīgā. Brivais laiks- vakaros un brīvdienās! :)

P.S. Janem jau tad Maris ari barā- lai ir kā skolotāj :))))))))))

P.P.S. Rotaslietas bildēšanai man ir vesela kaudze :D
Publicēts: 27.11.09 16:15
 citēt
debra, VSJO - turu pie vaarda!!!!!! schn ar dabuujams vakaros ... par Maari noskaidrosim ;-)))
Publicēts: 27.11.09 16:17
 citēt
debra:
dansiga:debra, ejam pie Maara uz kursiem ;-)))

Pilnīgi droši un labprat- saki tikai kad un kur :D :D

nu tādas kursu būšanas jau ir tādas mīļas papļāpāšanas, da ''rociņas paturēšanas'' vai arī šarlatānu šovi :)

lai aizkostos līdz kādai jēgai ir 2 varianti - iet skolā/kursos ilgtermiņā vai arī uzstādīt sev konkrētu mērķi (nu piemēram atrast Vogaa, Bižū, Abitārē, vai kas nu kuram interesē, naidīgāko bildi pa savu tēmu) un urbt tai virzienā kamēr dabū to pašu vai labāk - ideāli ja to (nu to ''mērķi'' pasūta protams)

šito šausmoni nedeļu taisīju (nu ar mācīšanos, infas meklēšanu u.t.t.) bet tie puņķi un asaras jau tik pirmā reizē - pēčāk iet ātri

un vēl pēc dažiem jau pirmos vairs rādīt citiem newgribas :)
Publicēts: 27.11.09 16:18 labots
 citēt
Tā butilka tāda violetīga vietumis, ne? Tādas krāsas tai nav.
Eju pārbaudīt toni GIMPā.

RGB 82/73/90 tuvāk etiķetei
RGB 83/69/86 augšdaļā

Kā tā?
Publicēts: 27.11.09 16:23
 citēt
Maris, a Maris ....... a mes ar debru gribam komuniceet ar tevi ;-))))
Publicēts: 27.11.09 16:30
 citēt
Vanderfons:Tā butilka tāda violetīga vietumis, ne? Tādas krāsas tai nav.
Eju pārbaudīt toni GIMPā.

RGB 82/73/90 tuvāk etiķetei
RGB 83/69/86 augšdaļā

Kā tā?

tas ir pusfabrikāts saliktai ''medžika'' reklāmai - uzdots no preciza punkta ar precizu ģeometriju nobildet, lai datoriķiem būtu ko iemūķēt konkrētā kolāžā - tā bij tāda lillīga

šitos visus esu bildējis un grozījis tik pusfabrikātus - nesu vel atklājis kā apiet datoriķus un savākt gala summu
Publicēts: 27.11.09 16:33
 citēt
Maris!!!!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 27.11.09 16:37
 citēt
Tev kaut kā neškiet, ka ir ēnas, atspīdumi, gaismas temperatūras etc?

Nē, nešķiet. Es balzamu bieži pērku, šādu pudeli simt punkti nepirktu. Ir vēl jautājumi?

Māra skaidrojums noderēja.
Publicēts: 27.11.09 16:41
 citēt
dansiga:Maris!!!!!!!!!!!!!!!

nu es jau šitai virzienā to sāls pudu tik iesācis grauzt + ātrumā nevaru iedomāties kā iegaumēto lekcijā sabāzt - reku 6 gadi jauniešus mācīju, bet līdz šai tēmai netikām - divi gadi paiet, izlaidums, puķes un sveiki milda.

mēs jau esam tikušies un ganjau vēl sanāks - nū ar blandīšanos, šņabi u.t.t.

tikties jau var tik ciktur tās jēgas būs :)
Publicēts: 27.11.09 16:43
 citēt
Paldies Debra, ka "pacēli" šo jautājumu, man ar kā reiz ir vajadzība "mājas apstākļos" šādus tādus niekus pabildēt... ja kaut kur briest kādi fikskursi par šo tematu, dodat ziņu pierakstos rindā ar pīrādziņiem vai karstvīnu:):)

P.S. Mans opis pat šķūnī ir atradis prožektorus ar 500w un 1000w spuldzēm... vēl no tulpju buzinesa laikiem......
Publicēts: 27.11.09 16:47
 citēt
maris, gribu dzert ar tevi shanbi .... ceru ka debra arii netaattteiksies ;-))) a taalaak - tava izturiiba ..... ko jautaasim un vai speesi atbidleet!!!! bet shobriid tieshaam ...... LV redzu tikai tevii manu Guru ;-))))
Publicēts: 27.11.09 16:50
 citēt
debra viennozīmigi piebiedrojas, tikai javienojas- kur?

Kā Spura raksta- ar piradzinjiem un karstvinu un/ vai snabi :D
Publicēts: 27.11.09 16:54
 citēt
debra., es esmu mobila ... ja tik Maris paraxtiisies - es tevi svaakshu un aizvediishu uhn ielikshu Maara rokaas ..... un tai pashaa laikaa paklausiihos mani intereseejoshas lietas;-))))
Publicēts: 27.11.09 16:56
 citēt
A,kā tas nākas,ka bliks uz tās balzāma pudeles un etiķetes ir dažādās vietās?Nu nav jau tā,ka nevarētu to dabūt gatavu,bet šitādu ieraugot nāk prātā divi kadri un šops :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas