forum.gif
Vai te ir kāds datorspecs HDD un OS lietās?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Vai te ir kāds datorspecs HDD un OS lietās?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.09 22:54
 citēt
Lieta smaga.. ar partition magic sadaliju savu 500GB HDD.
atdaliju vienu daļu 35GB priekš OS. abus formatēju un ierakstiju uz 35GB OS.
tagad ir tāda lieta ka ja viņš pirmo būto HDD tad man izmet šito:
erealmedia.com...

bet ja pirmo booto CD rom. un tur iekša ir OS disks tad viss ok..

kāds varvūt zin ko darīt. kādeēļ ta?
Publicēts: 26.11.09 23:12
 citēt
Publicēts: 26.11.09 23:18
 citēt
biosā nomaini boot prioritātes
Publicēts: 26.11.09 23:36
 citēt
Ungus - jau esmu mainijis. tas prioritates. neko nedod. tapat iekša nelaiž..

es izlasiju to boot.lv forumu.
sapratu ka man vajag ntldr failu dabut no cita PC.
1. kāds varetu apteikt kur es viņu vispar varu atrast?
2. kāds ari man viņu var atsutīt?
Publicēts: 26.11.09 23:40 labots
 citēt
Vai tā diska daļa kur sistema ir Aktīva, ja nav uztaisi to par tādu ar to pašu PartitionMagic. Ceru ka palīdzēs, ja ne, tad NTLDR nočakarēts - liekas ka ar PM arī varēja to sataisīt. Ja nesanāk, vai nezini ko darīt tad dažreiz ātrāk ir sistēmu pārisntalēt, nekā čakarēties.
Kāda OS? Uk kāpēc dalīji disku?
Publicēts: 26.11.09 23:45 labots
 citēt
hmm.. man nav iespeējas uzlikt viņu aktīvu.. kādēļ?
es caur magic vispar nevienai daļai nevaru nomainit aktivitāti..

galvanais ka man sistema tikko tik ir uzlikta.
Publicēts: 26.11.09 23:47
 citēt
nepareizi būsi formatējis, kā tu OS instalēji?
bez tam 35 gb priekš OS ir biku par maz (manuprāt)
Publicēts: 26.11.09 23:53 labots
 citēt
kas tieši varētu but nepareizi formatējot??
itka pirmstam esmu darijis vienmer to pashu. nekad nekas nav bijis..

Kā kā insteleju.. ar disku..

un otram PC man ir vēl mazaks.
bet domaju ka pietiek man ar 35GB tikai OS.

Gudris - iedomājies man ir 500GB ar muziku un filmam un bildēm un kad aprlieku sistemu nez kur es to visu sabazishu :D
Publicēts: 26.11.09 23:55 labots
 citēt
musix:hmm.. man nav iespeējas uzlikt viņu aktīvu.. kādēļ?
es caur magic vispar nevienai daļai nevaru nomainit aktivitāti..

galvanais ka man sistema tikko tik ir uzlikta.

KĀDA tev OS? KAPĒC dalīji? Un uzraxti KĀ sadalīji - kurs Primary, kura secondary, Extended utt
Varbūt tu uzliki OS uz Extended partīcijas, tad reizēm varētu būt brīnumi.
Apskaties zem Administrative Tools/ Disk Management zem Storage.
Ja redzi ka tiiešām nočakarets, tad vari provēt ar instalacijas disku recovery iztaisīt, bet arī , ja zini ko dari.
Ja ne tad ņem tik maini sistēmu, ja nezini ko darīt , tad tas ir ātrakais risinajums - 40 min un lieta darīta.
Publicēts: 27.11.09 00:02 labots
 citēt
man XP.
jau augstāk paskaidroju kādēļ daliju..

ehh. gruti atcereties kā daliju. vnk no taa 500GB izvilku 35GB. uz liku uz recommended..

nu nēe uzliku itkaa OS uz pareizās uz tiem 35 GB.

tajāa disk managment netieku iekša. pasaka ka uneibl to connect..

Gudri - dēļ tādām figņam naudu negribu tērēt. labak pamocit :D
Publicēts: 27.11.09 00:04 labots
 citēt
nep..s prātu , sen jau būtu pa šo laiku nomainījis OS :D
tik liec uz Primary, tad toč nebūs gļuku, jo XP ir reizēm dīvains ;)
Publicēts: 27.11.09 00:06
 citēt
uz primari vai logical??

sakumāa man bija uz logical.. jau tad kad paņemu no veikala PC.
Publicēts: 27.11.09 00:16
 citēt
īsti neatceros, bet liekas ka ja neliek OS uz primārās, tad uz primārās jabūt vismaz Loaderim, jo kā gan citādi viņs tev to OS atradīs?
Publicēts: 27.11.09 00:32
 citēt
hmm.. meiģinaju uzlikt 35GB kāa active. sudu PC neņem pretim un tas disks vienmer paraādas kāa Logical kas arii nemainās!
Publicēts: 27.11.09 00:59
 citēt
Ungus:biosā nomaini boot prioritātes

LOL
kāds sakars boot prioritātēm ar partīcijām?
a kāpēc pie instalācijas netaisīji partīcijas? vieglākais variants imo
Publicēts: 27.11.09 01:01
 citēt
ps ar partition magic ne vienmēr var gadīties visu sataisīt kā gribētos. varbūt partition magic kaut ko nepareizi noformatēja. vienīgi, jocīgi, parasti ar partition magic windows vidē atdala no lielā cietā OS partīciju un lielu tukšo space uzliek otrajai partīcijai.
Publicēts: 27.11.09 01:03
 citēt
Gudris:kaada jeega no taas daliishanas ?

ierunājās GUDRIS no vārda gudrs!

noplīsīs tev OS vai dabūsi kādu vīrusu, gribēsi visus datus arī papi**?
Publicēts: 27.11.09 01:11 labots
 citēt
www.lockergnome.com...

Pirmkārt partīcijas foršāk un drošāk taisīt ir pirms os instalācijas, otrkārt, pirms grābstās gar Partition Magic disks ir OBLIGĀTI jādefragmetē!
Publicēts: 27.11.09 08:37
 citēt
1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter, which in this case is "e." This letter may be different on your computer.

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.
Publicēts: 27.11.09 09:17
 citēt
Labs variants ir iekšējo cietni iebāzt ārējā cietņa kastē un tad viņu caur citu kompi formatēt, dalīt partīcijās un obligāti iedot diskam nosaukuma burtu!
Publicēts: 27.11.09 09:44
 citēt
Es kādreiz ko līdzīgu atrisināju, palaižot OS instalācijas disku un attiecīgajā brīdī izvēloties "repair", varētu būt kā Pinus raksta augstāk.
Publicēts: 27.11.09 09:53
 citēt
nevajdzeja ar patrition magic dalit,
cik emsu dalijis vinemer nobruk agrak vai velak.!
nem normali OS disku,,,
sac freshu instalu , uztajsi particiju kadu gribi sitemaj uzinstele visu .
iess ka rakete
Publicēts: 27.11.09 10:12 labots
 citēt
Cilvēki izmanto tādas dalīšanas programmas, sadala jau sainstalētu disku un pēc tam raud. Viss ir tikai loģiski.
Sadali disku tikai pie jaunas instalēšanas. Vēl labāk OS atveltīt vienu mazu HDD. Arī nez cik partīcijās sadalīts cietnis tomēr ir tikai viens vienīgs olu grozs, nevis 2 vai 3 groziņi.
Publicēts: 27.11.09 10:25
 citēt
Vanderfons:Cilvēki izmanto tādas dalīšanas programmas, sadala jau sainstalētu disku un pēc tam raud. Viss ir tikai loģiski.
Sadali disku tikai pie jaunas instalēšanas. Vēl labāk OS atveltīt vienu mazu HDD. Arī nez cik partīcijās sadalīts cietnis tomēr ir tikai viens vienīgs olu grozs, nevis 2 vai 3 groziņi.

100% +
Publicēts: 27.11.09 10:32
 citēt
Traks čakars. Esmu tur bijis. Windowsiem smagi ar izmaiņām diskos un bootošanos. Ja esi iekopējis to ntldr failu, drīzāk ka PC to nevar atrast dēļ sačakarētiem disku boot aprakstiem. Ieteiktu vēl pamēģināt šos variantus:

#7: Fix a corrupt master boot record

The master boot record occupies the first sector on the hard disk and is responsible for initiating the Windows boot procedure. The master boot record contains the partition table for the disk as well as a small program called the master boot code, which is responsible for locating the active, or bootable, partition, in the partition table. Once this occurs, the partition boot sector takes over and begins loading Windows. If the master boot record is corrupt, the partition boot sector can't do its job and Windows won't boot.

If you suspect Windows XP won't boot because the master boot record has been corrupted, you can use the Recovery Console tool Fixmbr to fix it. First, boot the system with the Windows XP CD and access the Recovery Console as described in #4.

To use the Fixmbr tool, from the Recovery Console command prompt, type

Fixmbr [device_name]

Where [device_name] is the device pathname of the drive to which you want to write a new master boot record. For example, the device pathname format for a standard bootable drive C configuration would look like this:

\Device\HardDisk0

#6: Fix a corrupt partition boot sector

The partition boot sector is a small section of the hard disk partition that contains information about the operating system's file system (NTFS or FAT32), as well as a very small machine language program that is crucial in assisting the operating system as it loads.

If you suspect that Windows XP won't boot because the partition boot sector has been corrupted, you can use a special Recovery Console tool called Fixboot to fix it. Start by booting the system with the Windows XP CD and accessing the Recovery Console as described in #4.

To use the Fixboot tool, from the Recovery Console command prompt, type

Fixboot [drive]:

Where [drive] is the letter of the drive to which you want to write a new partition boot sector.

Padomi paņemti no šejienes: articles.techrepublic.com.com...
Publicēts: 27.11.09 11:00
 citēt
Vēl variants: nosūc Knoppix disku (t.s. Live Boot), palaiž to un izkopē visu, kas svarīgs, tad pāirnstalē.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):