forum.gif
Sūtījums uz Āfriku
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Sūtījums uz Āfriku
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.09 23:00
 citēt
Čavas :)
Prasās pēc padoma. Man tāda situācija, ka cilvēks no Āfrikas pamanījis manu sludinājumu (Pārdodu pulksteni) un atrakstījis, ka ir ieinteresēts tajā. A es ta šitajās lietās neko nesaprotu. Kā vislabāk sūtīt? Kā ar pirkuma samaksu (lai mani neapčakarē un lai viņam arī uzticība pret mani)? Kādā veidā to kārtot? Ceru uz pieredzi balstītām atbildēm. Paldies
Publicēts: 26.11.09 23:13
 citēt
Āfrikas adreses, ar tām saistītie pasākumi prasa pamatīgāku izpēti, jeb vismaz ir viela pārdomām..................esmu dažas reizes saskāries, piemēram < Jūs esiet vinnējis 500 000 0000$, tādā un tādā loterijā.......>, papētot visas pēdas ved uz Āfriku. tā kā brīnumiem neticu, ignorēju. ar pirkšanu - pārdošanu arī varētu būt fokusi.....
Publicēts: 26.11.09 23:16
 citēt
un kā lai es uzzinu vai tie ir fokusi vai Nefokusi?
Publicēts: 26.11.09 23:16 labots
 citēt
Pa priekš aizsūti pulksteni , ja nu gadījuma nepatiks , lai atsūta atpakaļ , ja patiks , tad lai atsūta naudu :D:D:D:D:D:D
Bet ja nopietni , esa no ta kontinenta nevienam neticu , elementāri var atsūtīt Tev maksājuma ordera kopiju un mēģinās Tevi pārliecinat , lai Tu sūti preci viņam , es ar šitiem ļoļikiem sastapos biezā slanī , kad strādāju ineta veikalos , nu tur bija visādi cirki no Vācijas , Holandes , āfrikas valstīm :):):):):):)
Labāk sagaidi reālu piķi rēķinā , noņem, un tad tikai sūti , ja kas , citādi vēl ir variants ka , ja maksāts ar kredītkarti , karšu drošības dienests secinot ka tas ir krāpniecisks darījums var to atsaukt un Tavu naudu izņemt , vēl ir variants , lai viņš Tev sūta naudu ar MoneiGram, tad Tu varēsi saņemt skaidru naudu norādītajā bankā .
Tā ka , tagad Tev lēmumu pieņemt , kā darīt .
Publicēts: 26.11.09 23:16 labots
 citēt
Nu kā, kamēr kontā nauda neieripo, tikmēr nesūti :)
Drošāk moš ar paypal saņemt naudu, lai nav jāatklāj cita personālā informācija kā tikai paypal konta epasts...

Ar western union piedāvā viņa norēķināties :)
Publicēts: 26.11.09 23:21
 citēt
Lai caur paypalu sakārtotu , vajag būt juridiskai personai naudas saņēmējam un līgumam , tas ir dārgs pasākums :(
Publicēts: 26.11.09 23:21
 citēt
un kāda mārutka pēc, lai viņš ticētu, ka es sūtīšu, ja viņš naudu man jau pārskaitīs? Tad jau viņam man uz aklo jāuzticas.
Publicēts: 26.11.09 23:24
 citēt
Kristtaps:un kāda mārutka pēc, lai viņš ticētu, ka es sūtīšu, ja viņš naudu man jau pārskaitīs? Tad jau viņam man uz aklo jāuzticas.

Tā ir Tava izvēle , bet ar Tevīm te dalās pieredzē cilvēki , kas ar to ir saskārusies , prasīji padomu , iedevām, riskēt vai neriskēt , Tavs lēmums :)
Kad pasākums nobeigsies labi vai slikti , painformē :)
Publicēts: 26.11.09 23:26
 citēt
interesanti, kas par pulksteni, un kādas summas varētu figurēt ~
Publicēts: 26.11.09 23:29
 citēt
netjan:
Kristtaps:un kāda mārutka pēc, lai viņš ticētu, ka es sūtīšu, ja viņš naudu man jau pārskaitīs? Tad jau viņam man uz aklo jāuzticas.

Tā ir Tava izvēle , bet ar Tevīm te dalās pieredzē cilvēki , kas ar to ir saskārusies , prasīji padomu , iedevām, riskēt vai neriskēt , Tavs lēmums :)
Kad pasākums nobeigsies labi vai slikti , painformē :)

Es vnk. gribu zināt vai kāds tā ir darījis, ka atsūta naudu un tad tik sūta preci?

summa varētu ap 250 Ls grozīties
Publicēts: 26.11.09 23:30
 citēt
Man gan palika interesanti. Kaadaa sludinaajumu portaalaa tas afrikaanis Tavu sludinaajumu ir izlasiijis, vai ss.lv :) ?
Publicēts: 26.11.09 23:31
 citēt

tu tak neesi no mēness. Visur tā notiek - vispirms nauda un pēc tam manta. Ja nepatīk, tad sorry.
PayPal, Moneybookers utt nekadu problemu un droši
P.S> nelaba aizdoma ka var būt kāds čakarmanis - man kādu pusgadu atpakaļ arī viens tāds piesējās, bet kad tika prasīta samaksa vispirms, tad tā arī pazuda ar galiem :D
Publicēts: 26.11.09 23:32
 citēt
Prece Tava , pircējs grib, izstādi rēķinu , lai viņš domā , kamēr piķis nav pie Tevīm , nav ko mantu sūtīt , lai viņš mokās , jo ja Tev vajag naudu , pašam jāizdomā vai palikt ar naudu un pircējs ar pulksteni , vai palikt bez pulksteņa un bez naudas :):):):)
Publicēts: 26.11.09 23:32
 citēt
Paldies onkuli,... karoče prasīšu naudu, ja pazudīs- tad čakarē'tājs :)
Publicēts: 26.11.09 23:34
 citēt
Tas pircējs nav no Nigērijas? Ja ir tad neiesaku no turienes arī ir bijuši viltus sludinājumi utt.

Redz viena cilvēka sarakste ar vienu no nigēriešiem.

Aleksejs Muradimovs 24. okt 14:43
Kaut kad nesen zip.lv ieliku pārdot digitālo fotoaparātu un starp interesentiem bija arī "Nigērijas draugs"
Lūk mana e-pasta sarakste ar tādu pircēju.

Pircējs:

Hello is this item still available for sale i want you to contact me
on beckyjaneen@gmail.com and i want to know how many pieces you have
for sale ok. Thanks..
Es:

Hi! Yes it is still available for sale! I have only one item. Where are you from?
Pircējs:

Thanks for your mail, am Mrs Becky Janeen from Canada, so i will
like to buy this item for my Son schooling in Nigeria so i will pay by bank
transfer ,so i want to know how many you have for selling ,so that i
can buy the item because my Son need the item Urgently so i want you
to give me the total cost of the item Via Register Post Office or EMS
so that i can pay for the item so i need your bank details so that i
can contact my bank for the payment so your bank info below:

Bank Name
Full Name
Account Number
swift code
total cost plus the shipment cost

so that i can pay for the item so this is the my Son address where
you ship out the item as soon as my bank contact you that the payment
has been made below:
Publicēts: 26.11.09 23:35
 citēt
Kristtaps:Paldies onkuli,... karoče prasīšu naudu, ja pazudīs- tad čakarē'tājs :)

Beidzot saprati :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 26.11.09 23:35
 citēt
Turpinājums

Receiver,s Name:Ekundayo Moses
Address: No 20 Oba-Adesida Road
City: Ondo
State: Akure
Zip Code: 23434
Contry: Nigeria
phone :+2348076377686

Thanks & Regards

Es:

Hi! I just wonder how you can trust me? You don't know me and i don't know you. I think the better way how you can buy this item from me is Ebay. I can list this item with ''buy it now'' price and shipping costs on ebay.co.uk and you simply buy it and pay through Paypal. If you buy through ebay it will be fair deal.
Thank you.
Pircējs:

Hello
i want you to know that this is not my first time of buying good from
your country ok so i want you to know that i trust all the people in
your country ok so i want you to trust me ok and sell the item for me
ok so i want you to give me the total cost plus the shipment cost and
your full bank details for the payment ok..

Thanks..

Es:

Something is wrong here. Suspicious deal. Only through ebay and paypal.
If you agree with this terms, please let me know.

Pēc šādas manas atbildes e-pasti no "Pircēja" vairs nenāca. Bet man likās aizdomīgs šis gadijums un pameklējot google man bija skaidrs kas tie par pircējiem. Tad man palika interesanti kas būtu ja es piekristu šādam piedāvājumam, es izdomāju bankas datus un turpināju saraksti.
Es:

Ok! Maybe we can deal. Because i need money.
This is my bank details:
Bank Name SWEDBANK
Full Name Janis Zarins
Account Number LV59HABA0151419587663
swift code HABALV22
total cost plus the shipment cost: total is 270$ plus shipping 25$

When can you send money?
Thanks

Pircējs:

Hello seller
This is just to inform you that i have made the payment to your(SWEDBANK) account now and i think you ought to have receive the payment confirmation receipt from the BANK OF AMERICA okay.. so please kindly check you email address and you will get the payment confirmation and please carefully read the receipt of payment and please proceed with the shipment of the ( Sony DSC-H10S) via POST OFFICE and send the tracking number to the BANK OF AMERICA so that they can verify and remit your money to your account ok... hope you got me right,
now .
Here is my son shipping address again

Receiver,s Name:Ekundayo Moses
Address: No 20 Oba-Adesida Road
City: Ondo
State: Akure
Zip Code: 23434
Country: Nigeria
phone :+2348076377686
please get back to me after the shipment has been made and more the money will take up 12hrs -24hrs before you can cash it ok...
Pēc šis vēstules man atnāca LABI noformēts bankas apstiprinājums no rbc@accountant.com, kur ar lieliem burtiem bija rakstīts :BANK OF AMERICA ONLINE TRANSFER. Bija norādīti visi mani bankas dati(kurus es izdomāju un aizsūtiju). Un apakšā bija teikts ka man ir jānosūta aizsūtītas pakas numurs viņiem un tan man kontā ieskaitīšot naudu.
Es:

Hi! Thanx for quick payment. I recieved confirmation from your bank and just sent your item today by Latvian post office. I never ship item to Nigeria before so i think you will recieve the your camera after 10-15days.
Tracking number is: LV44153448667
Please let me know when you recieve your camera.
Best regards.

Gribēju būt godīgs un nosūtīju arī viņam pierādījumu ka esmu nosūtījis kameru.

Es:

This is proof of postage!
Pielikumā(apskatiet manu pielikumu pēc adreses):
foto.inbox.lv...
Pircējs:
Hello i want you to know that my bank we transfer the money to your
account as soon as you make the shipment and contact them with the
shipment details ok..

Thanks..
Es:

If do not understand i send you my receipt of postage again! see attachment
looser!
Pielikumā:
foto.inbox.lv...
Pircējs:

what do you mean?

Es:

I dont know what i mean, i am so stupid. Tommorow i send you camera, all my money, my wife and my car to your ''nigerian son''

......................The End...............................
Publicēts: 26.11.09 23:43
 citēt
Interesanti, wibi, sarakstes gauži līdzīgs manai sarakstei.. eh, karoče čakarētājs :(
Publicēts: 26.11.09 23:44
 citēt
bet nu tie "so" gan tur ellīgi daudz :D
Publicēts: 26.11.09 23:47
 citēt
Kristtaps:bet nu tie "so" gan tur ellīgi daudz :D

Nu re , taisnība vien bija mums , kad pārdosi preci veksmīgi , no Tevīm bombongas par padomiem :):):):):):):)
Publicēts: 26.11.09 23:50
 citēt
netjan:
Kristtaps:bet nu tie "so" gan tur ellīgi daudz :D

Nu re , taisnība vien bija mums , kad pārdosi preci veksmīgi , no Tevīm bombongas par padomiem :):):):):):):)

Labi, labi, Netjan, es jau nemaz nestrīdos :)
Publicēts: 26.11.09 23:51
 citēt
Bombongu varu Tev arī tāpatās iedot, tikai nosauc adresi, kur sūtīt :)
Publicēts: 26.11.09 23:59
 citēt
Kristtaps:Bombongu varu Tev arī tāpatās iedot, tikai nosauc adresi, kur sūtīt :)

A Tu man pa faksu 5 Ls atsūti , nopirkšu kādas gribu , faksa No 1188 tur mani visi zina :D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 27.11.09 00:00
 citēt
Atgadiniet lai rit uzrakstu par mehanismu ka shis viss strada. No mobila slinkums.
Publicēts: 27.11.09 00:02
 citēt
Netjan, davai Tu man atsūti 5 ls un es Tev nopirkšu, tad aizsūtīšu, lai nesanāk, ka es mānos un nedodu Tev bombongu :)
Publicēts: 27.11.09 00:03
 citēt
versatile:Atgadiniet lai rit uzrakstu par mehanismu ka shis viss strada. No mobila slinkums.

Uzrasti, uzraksti , tiem kas nezina , būs baigi interesanti palasīt :):):):):)
Publicēts: 27.11.09 00:04
 citēt
Kristtaps:Netjan, davai Tu man atsūti 5 ls un es Tev nopirkšu, tad aizsūtīšu, lai nesanāk, ka es mānos un nedodu Tev bombongu :)

Tu re kāds malacis , nepagāja ne 30 minūtes un afrikāņu sistēmu esi atkodis , tagad vari sākt startēt zip.lv ar tirgošanos :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 27.11.09 00:06
 citēt
Smejamies vien, Netjan :D Nu labi,... es vnk. nekad ar to nebiju saskāries un dzirdējis ar' ne :) Paldies par info
Publicēts: 27.11.09 00:07
 citēt
Ja man vēl kāds afrikāņu umurkumurs parādīsies, vērsīšos pie Tevis, Netjan, pēc padoma ;)
Publicēts: 27.11.09 00:11
 citēt
Kristtaps:Ja man vēl kāds afrikāņu umurkumurs parādīsies, vērsīšos pie Tevis, Netjan, pēc padoma ;)

Ko ta nu vairs , tgad jau Tu visu esi sapratis , tagad atliek izdomāt sxēmu kā pašiem šita piķi pelnīt , krīzes laikos jau parasti smadzenes sāk aktīvāk strādāt :):):):):):):):):)
Publicēts: 27.11.09 00:13
 citēt
afrikāņi čakarē mūs,.. mēs varētu afrikāņus. Točna... velnišķīgs plāns :D
Publicēts: 27.11.09 00:17
 citēt
Kristtaps:afrikāņi čakarē mūs,.. mēs varētu afrikāņus. Točna... velnišķīgs plāns :D

Āfrikāņi nabagi , vajag bagātos , tupos amerikāņus :):):):):):):):)
Publicēts: 27.11.09 00:19
 citēt
labāk nečakarēsim nevienu. Peace :)
Publicēts: 27.11.09 00:21
 citēt
Kristtaps:labāk nečakarēsim nevienu. Peace :)

PIERUNĀJI :D
Publicēts: 27.11.09 00:23
 citēt
nu tad topiks slēgts. Staigājam tālāk :)
Publicēts: 27.11.09 03:16
 citēt
Tātad. Kā tas notiek, kur ir āķi, un kāpēc šādus ignorēt - vai ko darī.
Sistēma vienkārša - ievietojam sludinājumu portālā, atsaucas ārzemnieks. Pastāv, protams, iespēja, ka otrā galā sēž cilvēks, taču sekojošas lietas ipievērš pirmo uzmanību.
Pirmkārt. Sūtītājs interesējas par piegādes iespējām Āfrikā. Nav svarīgi, kurā pasaules valstī atrodas pats "klients".
Otrkārt. Vēstule rakstīta sliktā angļu valodā. Sludinājums bijis latviešu vai krievu valodā, absolūti nav skaidrs, kā viņš to sapratis. Valoda neatstāj iespaidu par nopietnu un pārdomātu komunikāciju ar mērķi iegādāties.
Treškārt. Vēstule ir maksimāli nekonkrēta! Vairumā gadījumu tās nesūta cilvēki, bet gan sava veida spam-bots aizpilda lauciņus un izsūa standarttekstu - lasām vēstuli augstāk, jebkura atsauce uz preci nav "watch", vai, piemēram, "camera", "canon", "5D" - ir THE PRODUCT, THE ITEM, utt. Precei, kas ir unikāla un skaidri norādīts, ka pārdod vienu - tiek jautāts, cik pieejami.

Atkāpe. Ievietojot sludinājumus Latvijas portālos, es gluži vienkārši ignorētu jebkādu pirkšanas piedāvājumu, kas nebūtu no Latvijas. Ir ārkārtīgi maz ticams, ka kāds Nigērijā ir atradis ss.lv tavu auto, pulksteni vai kameru. Un vēl mazāk ticams, ka kāds būs ar mieru maksāt par tā aizgādāšanu uz turieni. Un ja būs - var atlidot pakaļ.

Tātad. Reāli sēž cilvēki, kas gaida atbildes uz šiem e-pastiem - izsūtīšanu veic robots, viņi nodarbojas tikai ar tiem, kas uzķeras, neizdzēš vēstuli, bet atbild.
Ar tiem tad tiek runāts par dažādām iespējām. Pārskaitījums pēc preces saņemšanas brīnumainā kārtā netiek piedāvāts. Toties tiek piesolīti ieskenēti it kā īsti bankas dokumenti, screen-shoti no internetbankām, Ilārijs pat šos bija piespiedis fočēties ar uzrakstiem Latviski - lai pierādītu savu un maksājuma īstenumu. Reāli, protams, nekāda maksājuma nav. Daļa cilvēku noteikti izsūta preci pēc viltotā maks.uzdevuma saņemšanas savā e-pastā, daļai, domāju, nevajag pat to. Bet daļa saka - būs nauda, būš prece. Tie tad tiek iežēlināti, iebiedēti, apvainoti krāpšanā, utt - tikai lai upuris preci nosūtītu. Kolīdz prece izsūtīta, protams, visi pazūd un pievēršas jauniem upuriem. Var pat būt zvani no "it kā" bankas - dusmīgi, mums nauda iesaldēta, kad sūtīsiet preci? -utt.

Morāle - neticiet brīnumiem. Nevienam Nigērijā jūsu mantu nevajag. Tas ir, vajag, bet maksāt netaisās neviens.
Uzmetiens no otras puses ir ar lētajiem i-veikaliem - viņiem nauda tiek pārskaitīa ar kādu no nedrošajām maksājumu sistēmām - Western Union, piemēram. Un gali ūdenī, jo naudu jebkurā brīdī var izņemt jebkurā pasaules vietā vienkārši nosaucot kodu.
Tad vēl viltus uzvaras loterijās. Vai telefonzvani ar aicinājumu investēt - vienubrīd aktīvi uzklupa, ņirdza, kad sūtījām dirst. Pazīme - zvanījis "smuks" ārzemju numurs, uz kuru nevar atzvanīt. Piedāvā iepirkt akcijas, kas tagad strauji kāpjot. Reāli akcijas ir, un kāpj - bet pieprasījums, un līdz ar to cena, tiek mākslīgi uzturēts ar šādiem darījumiem, kolīdz īpašnieks piķi nopelnījis, pieprasījums pārtrūkst, un akcijas nokrīt.
Kas vēl... viltus mantojumi... utt...
Reāli - ir 3 lietas ko var darīt. Visvienkāršākais ir ignorēt. Otrs variants - kas jau te apskatīts - ja laiks atļauj, pakomunicēt un paņirgāties. Trešais - pārsūtīt e-pastu sludinājumu serverim, kurā bija ievietots sludinājums. Labs portāls liegs attiecīgajai personai pieeju lapai uz visiem laikiem. Viņi, protams, atradīs citas IP adreses, bet tomēr.
gan ss.lv, gan zip.lv ir tikuši to lapu sarakstā, kuras pārbauda sludinājumu meklētājrobots.
Publicēts: 27.11.09 03:16
 citēt
Ieteikumi beigās:
1. Veselais saprāts pāri visam - un jo īpaši pāri neticamas cenas piedāvājumiem. If it sounds too good to be true - it isnt.
2. Veselais saprāts. e-pasta stils, piegādes izmaksas, Āfrika... Ja vēl, ievadod pircēja vai pārdevēja adresi, e-pastu, telefonu, faksu, vārdu vai kaut ko citu google parādās vārdi scam rip-off fake utt - aizmirstiet par to!
3. Maksājuma veids. Nekad tas nebūs paypal - izņēmums, ja zagta kredītkarte, bet tik ātri viņi parasti nav. Visbiežāk - Western Union, Moneygram, bankas pārskaitījums. Saudzējiet nervus un pieprasiet otrai pusei lietot paypal. Nav nekāda Dieva dāvana, bet savu aizsardzību dod. Pats šobrīd stresoju par it kā ne lielu naudu, kas ar bankas pārskaitījumu iet uz Vāciju - esmu līdz šim līzīgi riskējis vēl 2 reizes, abās par lielākām summām, un viss bijis OK. Ceru, ka arī šoreiz...
4. Nedomājiet, ka šis attiecas tikai uz privātajiem - arī biznesa cilvēkiem pienāk šādi piedāvājumi. Diemžēl, tos ignorēt nedrīkstu, taču jāatbild tā, lai būtu skaidrs, ka es zinu, kas viņi ir un kas viņiem nepatīk.
5. Nepirkt zeltu autoostā, nesūtīt naudu/preces uz Āfriku, nespēlēt uzpirksteņus tirgū.
6. Un - pavisam nopietni - nepasūtīt atmiņas kartes/flashus/cietņus/mp4 pleijerus/utt ebayaa vai kur citur ārzemēs vai veikalos, kas tirgo lētos ķīniešu sūdus - aļa mp4shop vai kā viņu tur. Ar 85% iespēju - pārbaudīts! - iekšā būs mazāki atmiņas čipi, kas pāršūti, lai rādītu lielāku apjomu, nekā ir. Daudzi viltojumi ir grūti atklājami. Vienīgā 100% drošā pazīme - failus uz kartes uzkopēt var, atpakaļ nokopēt vairs nē.
7. un klausiet veselo saprātu!

PS. katru reizi, kad redzu šos scamerus, brīnos, vai tiešām kāds ir tik naivs... Bet Rietumeiropā gan jau ka ir arī.
pats ar daudzām no šīm lietām esmu saskāries, dažas ir iegriezušas finansiāli - viltotās atmiņas, piemēram - bet skola maksā naudu. Par laimi, uz laimes vēstuļu/loteriju/pircēju/lēto fotoaparātu/ vilinājuma nekad neesmu uzķēries - laikam jau prāta pietiek...
Publicēts: 27.11.09 12:49
 citēt
Hello
Thanks so much for your mail, I want you to know that i have seen the total cost of the item and i think im okay with it,So I want you to get back to me with more Picture of the Wall clock, also i will like to go for the payment of the item, so i want you to also get back to me with your mode of payment PayPal or Bank for the transfer.I will be waiting to hear from you soon....
Mark.

tāda ir pēdējā vēstule. Piedāvaājas uz paypal un nosauca itemu tieši vārdā- sienas pulkstenis ....
Publicēts: 27.11.09 13:02 labots
 citēt
nutad ja vari (rentējās) uzķīlē sev iespēju saņemt piķi no paypal (ja ne, lai skaita uz IBAN) noskaidro mūsu pastā vai dhl cik maksā sūtījums uz konkrēto adresi,pievieno pasta izdevumus savam 250Ls. rēķinam, sagaidi kontā čiekuru par mantu un pastu, nosūti šim meilu, ka esi saņēmis un stiep uz pastu buģiļņiku - visā pasaulē tā dara
Publicēts: 27.11.09 13:33
 citēt
man tikai rodās jautājums, ko tie nigaz pēc tam ar šiem itemiem (pulksteņiem, DSLR kamerām utt) dara? gan jau, ka pārdod. gan jau, ka tāpat caur netu, mož reālas preces pārdod ar reāliem nosacījumiem, ar paypal utmldz. mož viņi jau 1 000 000 amerikāņus ir apčakarējuši un no viņiem stāv šķūņi pārbāzti ar nikoniem un canoniem, ko no šiem var dabūt pa pus velti...

eu, Kristtaps, iedod šamā meilu! :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas