Gribētos uzzināt kādu objektīvu 70-200mm intervālam (var arī 55-250 vai 70-300) jūs ieteiktu? (cenas maksimums no 200$ lidz 700$) Pašlaik svārstos ap Canon 70-200mm f/4 L USM vai kādu tā analogu. Jautājums ir vai jūsuprāt IS sistēma būtiski ietekmē bilžu kvalitāti?
IS sistēma L klases objektīviem būtiski neietekmē kvalitāti,būtiskāks ir risks pie nelieliem triecieniem to sabojāt.Labākais variants protams būs 70-200f4 no visiem Tevis pieminētajiem.
IS tik bišku rullē, nelietoju, nepatīk un man nemaz ar tādu nav IS bildes padara mīkstākas - uz F4 un F4IS to grūti pamanīt, bet salīdzinot F2.8 un F2.8 Is acīm redzama atšķirība. Ar visu to, ka tiko noliku IS - mans ieteikums būtu.... ņem F4 70-200 ar is
shvaboc:tad jau labāk 70-200 f/2,8 uzreiz,cenas starpība maza,bet f/2,8 nekādā veidā nekompensēsi,IS vēl var provēt.
70-200mm F2,8, neiekļausies piedāvātajā cenu kategorijā, bez tam par šo variantu [ F 2,8 ] forumos domas dalās, daudzi uzskata, ka F4 labāks, un nav pamata viņus ignorēt, katram savs.
Ja pērc stiklus, tad pērc uzreiz L izpildījumu ...... Ja kādreiz pāriesi uz FF matricu, noderēs ...... Labākais reportierim ir un paliek Canon 28-300 ...
lietoju 70-200L 4.0 divus gadus, miljakais tikls un vienigais pret ko iespejams mainitu ir pret 2.8 tadu pashu. bet ir ljoti ass, pietiekami atrs kluss un precizs krasaas!
Vilberto:Labākais reportierim ir un paliek Canon 28-300 ...
Nepiekritīšu , ar viņu var NESTEIDZĪGI bildēt presenes no monopoda vai kāzās izmantot aistents "Momentu paķeršanai" Pārāk liels un smags kas vissūdīgākais viņš ir slikti izssvarots , man personīgi vairakkārt ir gadijies viņu riktīgi izmaukt "Lidz galam" un tapat ar "Salikt" , ja nav uz stopera jauzmanās arī lejā laist izr gadijies ka tā "Smagi nošļuk" ar blixški kas stiklam par labu notreikt nenāk Labs verķis bet tik ļot pieredzējušiem cilvēkiem kuri strādā "Lēni" A autoram ja no visas kauzdes tad CANON 70-200 F4 būs optimālais , taga šur tur var manīt par 300-350Ls tirgojam , es gan par šo pašu naudu labāk paņemtu SIGMA 70-200 f.2,8 LIETOTU ar var sameklēt par ~350Ls reizēm
Ja vari atļauties, ieteiktu 70-200L 4 vai 2,8, 4 testēju, bet 2,8 lietoju(bez IS), ir pietiekoši ass, ātrs (praktiski spied un ir asums) un pietiekoši gaišs.Ieteiktu labāk 2,8 bez IS nekā 4 ar IS. Gaiša dienas laikā atšķirību starp 4 un 2,8 nepamanīsi, bet mikrēslī vai telpās pie mākslīga apgaismojuma 2,8 tomēr ir vērtība. Un vēl, 4 ir daudz mazāks un vieglāks, kas pie garā gala labi uztver tavu roku tricēšanu un dara bildi neasaku, 2,8 smagāks, kas neitralizē roku trīcēšanu. Arī vienādos apstākļos 2,8 blūrs ir daudz izteiktāks par 4 blūru. Un, ja pamēģināsi lietot L klases objektīvus, tad citus nemaz nevēlēsies redzēt.