forum.gif
dinamiskais diapazons
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / dinamiskais diapazons
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.12.09 22:12
 citēt
Šeit laikam vietā būtu pavaicāt par praktiskas dabas jautājumu digi lietotājiem - vai kāds no Jums praksē piekopj tā saukto ETTR (expose to the right) pēc histogrammas?
Publicēts: 04.12.09 22:56
 citēt
Nezināju, ka tik elementārai darbībai ir tik kruts saīsinājums...

Es čekoju histogrammu visu laiku, to taču pat bērni dara!!! :)
Publicēts: 04.12.09 23:04
 citēt
Portreti:Nezināju, ka tik elementārai darbībai ir tik kruts saīsinājums...

Es čekoju histogrammu visu laiku, to taču pat bērni dara!!! :)

:) jājājā, verstanden :) es domāju trokšņu samzināšanai ēnās apzināti pāreksponē kadru līdz izdegšanas robežai, lai pēcapstrādē RAWā ar exp. korekciju varētu panākt maigākas tumšo toņu pārejas (dabasskati u.tml.)... nu kkā tā, sarunvalodā izsakoties :)
Publicēts: 05.12.09 11:34
 citēt
ēnās apzināti pāreksponē kadru līdz izdegšanas robežai, lai pēcapstrādē RAWā ar exp. korekciju varētu panākt

Tieši to arī nevar panākt. RAW pārdegšanai nav panaceja.
Publicēts: 05.12.09 16:21
 citēt
LĪDZ robežai nevis izdedzinot :) runa principā par šo

www.ophrysphotography.co.uk...
Publicēts: 05.12.09 16:26
 citēt
viencmuzikanc: ēnās apzināti pāreksponē kadru līdz izdegšanas robežai

Ēnās līdz izdegšanas robežai? :D Un kas tad interesanti tajā brīdī darās kadra hailaitos un midtonēs? Kosmiskās izdegšanas robeža? Supernova?
Publicēts: 05.12.09 16:38
 citēt
viencmuzikanc:LĪDZ robežai nevis izdedzinot :) runa principā par šo

http://www.ophrysphotography.co.uk/pages/exposingtoright.htm

Tavā piemērā hailaits (nevis ēnas) tiek "līdz izdegšanas robežai". Ja viņš tiks pārdedzināts, tad savu rawu varēsi iebāzt atpakaļ, no kurienes tas cēlies!

Vēlāka hailaita "-" ekspokorekcija no raw par kādiem 0,3- 0,6 EV (vairāk pirms tam pāreksponēt nedrīkstētu, hailaiti tiks pārāk pārdedzināti, zaudējot detalizāciju) dos nevis kaut kādu papildus burvju dinamisko diapazonu, bet gan PATI RAW KONVERTĀCIJA DATORĀ jau dod plašāku dinamisko diapazonu, pret raw konvertāciju par jpeg kamerā uzreiz, fočējot.

Ja mēs paņemsim 2 bildes ar +- 0,6 Ev korekciju un vēlāk pēcapstrādē novedīsim līdz normālai ekspozīcijai, trokšņu līmenis un detalizācija hailaitos neko būtiski neatškirsies vienai no otras. Tā nelielā pāreksponēšana pilnīgi nekādus burvju rezultātus nedos.

Cilvēciņš, kurš tajā mājaslapā aiz laimes aptaisījies par to savu ultra-tehnoloģiju, noteikti, ir kāds aizokeāna Gudris vai kas tamlīdzīgs.
Publicēts: 05.12.09 16:41
 citēt
Ne vienmēr var visu sadabūt labajā malā, bet histogramas iedabūšana labajā malā ir nevis cīņa ar trokšņiem, bet toņu skaita pelielināšana tumšajās daļās. Normāla prakse digitālajā fotogrāfijā. Tieši tāpēc no visiem 12 stopiem digitālā dinamiskajā diapazonā labi liwtojami ir tik gaišākie 5-6. Ja bildē raw tad var pat nedaudz pārdedzināt histogrammu, kuru rāda kamera, jo tā tiek ģenerēta no jpg bildes un raw var nebūt izdedzis.

Pilnīgi nepareizi ir sadzīt histogrammu kreisajā pusē, pamatojot to ar cīņu pret pārdegšanu. Šādi tiek iegūts mazāk dažādu toņu, kā palielinot ekspozīciju, lai histogramma ir labajā malā.
Publicēts: 05.12.09 16:55
 citēt
Apskatījos autora erfotozvirbuļbilžu galeriju un nesapratu, kāpēc viņam šis pikseļdrāzšanas topiks bija vajadzīgs.
Publicēts: 05.12.09 17:08 labots
 citēt
kaut kādi testi www.fotoblog.lv...
2008_11_05
F 5,6
eksp.laiks 1/100
ISO 400
nav īpaši piestrādāts
Canon 350D, Tamron 17-50mm F2,8
Publicēts: 05.12.09 17:19
 citēt
Portreti:Apskatījos autora erfotozvirbuļbilžu galeriju un nesapratu, kāpēc viņam šis pikseļdrāzšanas topiks bija vajadzīgs.

Cik saprotu, man erfoto ar zvirbuļu bildēm ir jau vesela galerija? Kkā nepamanīju, labi, ka pasaulē acīgi cilvēki

Paldies ak34 un negatIvam. Vismaz sakarīgas atbildes no dažiem arī var saņemt :)
Publicēts: 05.12.09 17:24
 citēt
Portreti:Apskatījos autora erfotozvirbuļbilžu galeriju un nesapratu, kāpēc viņam šis pikseļdrāzšanas topiks bija vajadzīgs.

nobildē sižetu, kas satilpst kādos 5ev ar dažādām ekspozīcijām un pievērs uzmanību toņiem tumšajās daļās. Sapratīsi kāpēc vajag bildēt maksimāli tuvu labajai malai. Ja slinkums, tad paskaties cik lieli ir jpg faili - lielākais būs tas, kas ir gaišākais pirms kāds no kanāliem sācis izdegt. Lielāks jpg vienam sižetam ar vienu kameru nozīmē vairāk dažādas informācijas bildē.

Bet laba ideja rakstam blogā - šovakar jāuzraksta
Publicēts: 05.12.09 17:33
 citēt
ak34: Sapratīsi kāpēc vajag bildēt maksimāli tuvu labajai malai.

Es bildēju tā, lai uzreiz būtu normāla ekspozīcija, priekš kam man tur taisīt visu nedaudz par gaišu, pēc tam nedaudz tumšāku...? Lai dabūtu par 0komac0001 procentu vairāk kaut kādu tur tonīti ēnās?

Nu, un pat ja es tagad sākšu visas bildes rawā fočēt, pāreksponēt, un pēc tam izmisīgi konvertēt un vēl kaut ko...ko man tas dos, ja es fočēšu piemājas zīlītes ar 0komac01 procentu uzlabotajiem pikseļiem ēnās!? Erfoto reitingu +0,5?

Bet jā, blogu vajag uzrakstīt, un vēl vajag uztaisīt 50 1.4 testu pie 1.6 un pie 1.8 un salīdzināt, un arī blogu uzrakstīt! Baigi svarīgi!
Publicēts: 05.12.09 17:34
 citēt
Morāle: ne tajā virzienā cīnieties, kungi!
Publicēts: 05.12.09 17:37
 citēt
P.S. Pavisam aizmirsu- manam importa fočukam ir tāda fīča, saucas hailait prioritī, var uzlikt, ja baigi gribas, ka uzreiz daudz toņus visur kaut kur rāda, i uzreiz jepēgā!
Publicēts: 05.12.09 17:58
 citēt
Portreti, SEO ir laba lieta un bezmaksas apmeklējums, kas dažreiz var noderēt. Tāpēc ik pa laikam jāuzraksta kāds teksta gabals.

Bet ja runā par pēcapstrādi, tad noteikti vēl mazāk par Tevi kaut ko pēcapstrādāju. Reportāžu bildes parasti tik dažreiz izkropoju (sportā savādāk nevar) un nosūtu publicēšanai. Putnu bildēm gan leveļus pieregulēju - tur nav tāda steiga.
Publicēts: 05.12.09 18:07
 citēt
Portreti:P.S. Pavisam aizmirsu- manam importa fočukam ir tāda fīča, saucas hailait prioritī, var uzlikt, ja baigi gribas, ka uzreiz daudz toņus visur kaut kur rāda, i uzreiz jepēgā!

highligt priority ir aparāta triks nedagaismot un pēc tam "pabīdīt" leveļus pa labi noēdot nedaudz dinamiskā diapazona. Realizē to samazinot matricas jūtību to nepasakot bildētājam. Domāts tiem, kas negrib photoshopēt uz datora, to izdarot fotoaparātā. Līdzīgi ir ar iso 50 canonam un citām mazajām jūtībām - photoshops fotoaparātā: neredzama ekspokompensācija par stopu un leveļu pielabošana.
Publicēts: 05.12.09 19:34
 citēt
ak34:
Portreti:P.S. Pavisam aizmirsu- manam importa fočukam ir tāda fīča, saucas hailait prioritī, var uzlikt, ja baigi gribas, ka uzreiz daudz toņus visur kaut kur rāda, i uzreiz jepēgā!

highligt priority ir aparāta triks nedagaismot un pēc tam "pabīdīt" leveļus pa labi noēdot nedaudz dinamiskā diapazona. Realizē to samazinot matricas jūtību to nepasakot bildētājam. Domāts tiem, kas negrib photoshopēt uz datora, to izdarot fotoaparātā. Līdzīgi ir ar iso 50 canonam un citām mazajām jūtībām - photoshops fotoaparātā: neredzama ekspokompensācija par stopu un leveļu pielabošana.

Es teiktu- samazinot kopējo ekspozīciju (paliek nedaudz tumšāki hailaiti) un tumšajos apgabalos un midtonēs "paaugstinot iso"- tāpēc šī "fīča" dos trokšņus tur, kur tie pie līdzīgiem apstākļiem un settingiem nebūtu. Līdz šim neesmu lietojis, man ir importa fočiks, no viņa tāpat kvalitatīvas bildes UZREIZ nāk ārā.

Biški paprovēju līdzīgu Panasonic fīču filmējot- saucas "intelligent iso" un jāsaka, ka principā jau tā darbojas (šī režīma ieslēgšanās tiek indicēta), jo filmējot man nav raw modes un neko daudz ekspozīcijā kvalitatīvi filmā izlabot nevar, un atzinu to par lietojamu tiešām ekstrēmi kontrastainās zituācijās ar baigajām saulēm. Tomēr satrokšņo ļoti un labāk neriskēt!
Publicēts: 05.12.09 20:00
 citēt
Portreti:
ak34:

Es teiktu- samazinot kopējo ekspozīciju (paliek nedaudz tumšāki hailaiti) un tumšajos apgabalos un midtonēs "paaugstinot iso"- tāpēc šī "fīča" dos trokšņus tur, kur tie pie līdzīgiem apstākļiem un settingiem nebūtu. Līdz šim neesmu lietojis, man ir importa fočiks, no viņa tāpat kvalitatīvas bildes UZREIZ nāk ārā.

Biški paprovēju līdzīgu Panasonic fīču filmējot- saucas "intelligent iso" un jāsaka, ka principā jau tā darbojas (šī režīma ieslēgšanās tiek indicēta), jo filmējot man nav raw modes un neko daudz ekspozīcijā kvalitatīvi filmā izlabot nevar, un atzinu to par lietojamu tiešām ekstrēmi kontrastainās zituācijās ar baigajām saulēm. Tomēr satrokšņo ļoti un labāk neriskēt!
priekš tam kadrējums skatupunkts piegaismošana karoč
Publicēts: 05.12.09 20:01
 citēt
bļe priekš tam kadrējums skatupunkts piegaismošana karoč
Publicēts: 05.12.09 20:32
 citēt
bro-tip:bļe priekš tam kadrējums skatupunkts piegaismošana karoč

NE VIENMĒR, KAD GRIBAS FILMĒT, var sauli pagriezt.
Publicēts: 07.12.09 10:37 labots
 citēt
Maris:
palaidniex:Kaut kāds Fuji Velvia jau būtu laikam jāņem...

Velvijai, kā jau slaidam ir sūdīgs diapazons, bet ne tik traki - meklē kādu tehnisko filmu, mok pat mammography medicīnisko filmu - esot drausmīgi augsts kontrasts un bezcerīgs diapazons - tiesa tādas ir tikai loksnēs, bet var sagriezt tumsā strēmelēs

briesmīgi būtu ja izvēlētos ILFORD PAN F

[url=http://ic2.pbase.com/g3/46/542646/2/107842719.Sd1DCJfk.jpg

Khmm]http://ic2.pbase.com/g3/46/542646/2/107842719.Sd1DCJfk.jpg

Khmm[/url] - tad jau arī digifočiks būtu jāņem specifiskais ar kādu kādai rūpnieciskai štellei specializēti veidotu tehnisko matricu...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas