par pirmo piekrītu. vai veel "vairaak" vispaar ir iespeejams? ar kvalitaati ir kaa ar gaumi. vai nu ir vai visi smejas. speejas "veerteet" vispirms jaapieraada
Laciz:par pirmo piekrītu. vai veel "vairaak" vispaar ir iespeejams? ar kvalitaati ir kaa ar gaumi. vai nu ir vai visi smejas. speejas "veerteet" vispirms jaapieraada
Laciz:par pirmo piekrītu. vai veel "vairaak" vispaar ir iespeejams? ar kvalitaati ir kaa ar gaumi. vai nu ir vai visi smejas. speejas "veerteet" vispirms jaapieraada
Es domāju , janopērk jauns SonyEricsons ar lielākiem pikseļiem un tad varbūt kādus kursus pamēģināt , Tev taču no Jelgavas Rīga tuvu , vienu reizi nedēļa var aizbraukt , va ne . Nu par balsošanu ietektu ar snapiju pakonsultēties , viņš mums profiņš. Uz saliekot šīs 2 lietiņas kopā , pēc pusgada būsi prof- fotogrāfs - balsotājs
Ir vietas saulainā dzimtenē Foto kantoris kur priekš "Jaunajiem talantiem" uz sienas lieliem burtiem rakstits "Labāk mazāk bet labāk" tas par "Drazaas drāžejiem" kam no sūda presenes 1000 kadri 99% mēsli
Lunis:Ir vietas saulainā dzimtenē Foto kantoris kur priekš "Jaunajiem talantiem" uz sienas lieliem burtiem rakstits "Labāk mazāk bet labāk" tas par "Drazaas drāžejiem" kam no sūda presenes 1000 kadri 99% mēsli
blac:Tā, kā fotogrāfs no mainis pagaidām nav izdevies, domāju vairāk un kvalitatīvāk jāvērtē bildes. Ko Jūs par to domājat, a.
Ja tu to nopietni, tad iesaku izlasīt visnotaļ cienījamā Krievu foto pētnieka un fotogrāfa A.Lapina grāmatu "Fotografija kak". Noderēs gan vispārējam priekšstatam par kompozīciju un apguvei redzēt fotogrāfijas kvalitatīvos elementus nevis subjektīvos, turklāt tur ir nodaļa, kā pareizi jāanalizē fotogrāfijas. Tā starp citu bija vienīgā nodaļa grāmatā, kuru lasot locījos no smiekliem. Visnotaļ vērtīgs materiāls. Par piekrišanu rakstītajam, tas katra paša ziņā.
Domāju un izdomāju, ka esmu pa daudz sadomājies un domājis par bildēm, bet izdomāju, ka tomēr domāju balsot un likt bildes. Vēlu visiem pacietību un izturību.
Vil:iesaku izlasīt visnotaļ cienījamā Krievu foto pētnieka un fotogrāfa A.Lapina grāmatu "Fotografija kak". Noderēs gan vispārējam priekšstatam par kompozīciju un apguvei redzēt fotogrāfijas kvalitatīvos elementus nevis subjektīvos, turklāt tur ir nodaļa, kā pareizi jāanalizē fotogrāfijas.
Lapinu nu gan neiesaku , tas ir onka naturals Dogmātiķis un apsaļūtās pastiesības sludinātājs Vienkarši vaig lenā garā bildēt kā PAŠAM patīk. Gramatas KĀ DARĪT domāju diez vai būtu noderīgas drizāk pastaigas pa muzejiem un gleznu galerijām daudz visādu kasisku kīno baudīšana grāmatu lasīšana , nav laika lasīt var noakačāt neskaitāmus tukstošus AUDIO grāmatu un klausīties telefonā vai peleierī , tā pamazām rodas vēlme focēt kautko KONKRĒTI un kautkā tā kā PAŠAM PATĪK nekā tev iesak "Dogmātiķi @ tehnokrāti" , fočuks 90% gadijumu TEHNISKI KVALITATĪVI var bildi uzražot BEZ TAVAS PALĪDZĪBAS jautājums UZ KO tu caur viņu palūrēsi un kurā mirklī . Tehniskā puse mūsdienās jau ir stipri otrā lpānā TEHNIKA praktski pastāvīgi nodrošina +/- ļoti TEHNISKI kvalitatīvu attēlu taka tas jau šobrīd BILDĒTĀJAM ir otrškirīgs kritērijs bet IDEJISKI / VIZUĀLI tas ir vienīgais kas PA ISTAM jājūt jāzin un jāmāk TAM KAS FOČĒ Pretējā gadijumā cepašanās par Pixseļiem un Kvalitātī BEZSAKARA BILDĒ nav neko vērta jo tā nav FOTOGRĀFA bet gan KAMERAS iespēju kritērijs
LUNIS!!!!!!!!!!!! tavs texts par Lapinu ...... rrrrrrrr ...... Kaads dogmaatikjis?!!?!?!? Lapina vardi ir "neticiet nevienam!!!! neticiet ne man, ne kadam citam !!!! visu parbaudiet PASHI!!! " ..... TAs, ka vinjam ir SAVS viedoklis, kuru neviens nevar apgaazt .. tas tachu normaali!!!! ja vinjsh buutu kritkjis, kursh pakljaujas jebkurai leilaakai/mazaakai kritikas pluusmai .. vinjsh buutu peleciiba ..... Tas kas Lapinam ir - tas ir V INJA viedoklis, kuru visnjh nevienam neuzspiezh! ... P . S. Cik daudz tu ar vinju esi tetta a tetta runaajis?!?!?!
dansiga:LUNIS!!!!!!!!!!!! tavs texts par Lapinu ...... rrrrrrrr ...... Kaads dogmaatikjis?!!?!?!? Lapina vardi ir "neticiet nevienam!!!! neticiet ne man, ne kadam citam !!!! visu parbaudiet PASHI!!! " ..... TAs, ka vinjam ir SAVS viedoklis, kuru neviens nevar apgaazt .. tas tachu normaali!!!! ja vinjsh buutu kritkjis, kursh pakljaujas jebkurai leilaakai/mazaakai kritikas pluusmai .. vinjsh buutu peleciiba ..... Tas kas Lapinam ir - tas ir V INJA viedoklis, kuru visnjh nevienam neuzspiezh! ... P . S. Cik daudz tu ar vinju esi tetta a tetta runaajis?!?!?!
Neesmu ar vinju tetta runaajis vispār un laikam vienu ekciju dzirdējis kautkādā pasākumā Krievijā laikam Peterburgā nē Karelija kautkādas skolas ietvaros , toties esmu palasijis viņa grāmatas nu nekustina man vinjas no serijas drausmīg striktas teorijas man liekas vienkarsj idiotiski meģināt bildes "Izrēķināt" tās vai nu VAR UZTASIT vai arī NEVAR , kautkāda reķināšana atgādina meģinājumus gudrot "Makslīgo intelektu" un 'Mašīnu tulkojumu"
Tā vietā lai sekotu Lapinam es pabāk paskātos kādu Žanu Vigo piemēram kaut vai "Nicas sakarā" vai ja ko pavisam klasiku tad "Divdesmit četru dolāru sala" un man neviens Lapins vairs nav vajadzīgs ar teorijām "Kā vaig pareizi" , viņa sekotājiem ir TIK DAUDZ Rēķinātu darbu un skaties un nevari saprast ITKĀ VISS IR bet no bildes nefiga nav tik tad saproti ka VISS vinaja ir SALIKTS badidits atbilstosji "Teorijai" bet tik kautka piemirsts ka SABIDIT ar kluso dabu vai "Kolazju" neviss reali emocija sradosju DARBU
VOO blin atradu arhiva 5 filmas ar nesagriestām 120 REALA filmam ar Vidzemes jurmalu vakarā lediem un auxstumuaaa bagi apledojusī TUJAS molss Jasagriez jaiskanee
Luni, ja Tu speetu nodefineet vadliinijas, peec kuraam veido bildes un skaties fotograafijas, kaada cita Lunja aciis arii kljuutu par dogmatikji un vieniigaas patiesiibas neseeju
Bzh:Luni, ja Tu speetu nodefineet vadliinijas, peec kuraam veido bildes un skaties fotograafijas, kaada cita Lunja aciis arii kljuutu par dogmatikji un vieniigaas patiesiibas neseeju
Principus pēc kuriem skatos un veidoju fotografijas mani ielikusji māte daba un mani daudzie skolotāji , tie ir loti vispārīgi un universāli piemērojami vairumam vizuālās makslas žanriem , vai nu Foto , Kīno , Glezniecība Tas ir mans pasaules skatijums kas audzis uz daudz tukstosju labu autoru vizualo un verbalo un muzikas skaņdarbu piemeriem un pieredzes . Manliekas visnotalj smieklīgi ka cilvēks var kautko VIENU usskatit par merauklu visam , nu nav ta cilveks ir pietiekami atskiriga bet universala masjina kas katrs uztver pasauli savadak un kautkadi STRIKTI kariteriji vienkarsji seit nedarbojas , var but VISPARIGI principi nevis dzelzjauni TA VAIG "Trijsturi" Dazadas kulturras pat lasa un raksta atskirigi no citam pusem vai vertikali , nu nav Lapina kategorskie apgalvojumi piemerajojami tik strikti ka vins to klasta. Tapec esmu visai skeptisks gan pret Lapinu gan zinama mera pret Ansela Adamsa teoriju
Lunis, es jau kuru reizi atkaartoshos, citeejot Lapina vaardus: Neticiet nevienam! Neticiet arii man! Ticiet tikai sev!...... P.S> ko ta nebiji uz Tugaljeva izstaades atklaashanu?;-)
Lapins ir sava veida fenomens. Fotogrāfs - skaitļotājs. Atrast sajūsmu vai jebko dvēselisku viņa tekstos ir bezcerīgi. Viņš bildi ir aritmētiski izskaitļojis, izmērijis, nosvēris, spogulī apgriezis un izcili zin, kā fizioloģiski darbu vēros skatītājs, jau paredzot tā acu zīlīšu kustību. Tas ir tāpat kā ķīmiķis-biologs-ārsts nekad nebūs labs pavārs, lai gan pavisam noteikti un izcili zin, kas dārzā aug, ko ar ko sajaukt un kā pareizi norīt.
Snow:Tas ir tāpat kā ķīmiķis-biologs-ārsts nekad nebūs labs pavārs, lai gan pavisam noteikti un izcili zin, kas dārzā aug, ko ar ko sajaukt un kā pareizi norīt.
dansiga:Lunis, es jau kuru reizi atkaartoshos, citeejot Lapina vaardus: Neticiet nevienam! Neticiet arii man! Ticiet tikai sev!......
tie nav viņa vardi "Не верь никому, даже мне, если это противоречит твоим внутренним убеждениям"(с) Будда ................... но, увы, истина доступна только Богу (не Лап'ну)! Tātad pilnīgi logiski ir Luņā vārdi par dogmu neiederību mākslā. Mākslā katrs nostaigā savu taciņu.
dansiga: Lapina vardi ir: "neticiet nevienam!!!! neticiet ne man, ne kādam citam !!!! visu pārbaudiet PAŠI!!! " ... Tas, kas Lapinam ir - tas ir VIŅA viedoklis, kuru viņš nevienam neuzspiež! ...
He, he, he Lapina teiktais ir vecais labais demagogu jociņš. Pat ja Tu viņu neklausi, tad tik un tā sanāk, ka Tu viņu klausi, jo viņš tev ir licis neklausīt