Vonderfons, izstaas, ka Tavas problemas ir lielaakas, nekaa man saakumaa likaas. Es arii Tevi netapaziistu, vismaz peec aspraatiibaam nee. Nelikaas ka sheit kaads ko nebuut par personaaliju fotopieredzi vai bildzju kvalitatem runa. Redzot kaa Tu Dajebkuraa Foruma vietaa plosies ir sajuuta, ka nespeej kaadaa citaa lietaa realizeeties. Laikam tacju sajuties aizskarts, ja peec mana IEPIRDIENA (man gan likaas ka raxtiiju, un apshaubu vai shis apgalvojuma formaa izteiktais saliidzinaajums bij veixsmiigs) realizeejies ar komentaaru www.fotoblog.lv... . Ja jau veelejies ko nebuut dariit lietas labaa, vareji tacju pamaciit, ka to dariit labaak. Tacju tad Tev naaktos "nolaisties zemaak". Apshaubu,, ka Tava dziives kvalitate vareetu buut pietiekami augsta, ja jau miit Tevii shaadi kompleksi. Piedod. Nevaru Tevi ne cieniit ne respekteet, atskjiriibaa no daudziem citiem, kurus gan par foto, gan dziivesperedzi un gudriibu cienu, ariidzan veelmi ko nebuut liidzet vai pamaaciit. Ir personaalijas, kuras prot to visu svienot. Ir taads apziimeejums "ieguldiiijums otra cilveeka dziivee". Zini, es domaaju, Tu shinii joma esi "galiigi garaam". Tacju taa ir Tava dariishana, kaa Tu svau dziivi nodziivo. Priekaa!!
Šobrīd jau tas vairāk nav iepirdiens. Tam es piekrītu. Raksti vēl, jo arī tev laiks dzejošanai pietiek.
Viss ir vienkārši: ir cilvēki, kas te nāk, jo grib izrādīt sevi/savus darbus. Ir cilvēki, kam foto nav tik augstā līmenī, lai tie runātu par foto. Tāpēc tie nereti izvēlas spamu. Un tu ienāc kā lāpnesis tumsā, sakot - spamot nav labi. Tā pirmā opcija mani te neinteresē. Un foruma ierakstiem parasti ir raksturīga īpatnība - tie satur 100% teksta, retāk arī kādu saiti vai bildi. Tātad forums ir par rakstīšanu. Ko tu it kā gribētu man liegt, lai gan tas nu jau ir salīdzināms ar Saeimas Augeja staļļu izmēšanu vienā vēlēšanu vakarā. Komentārs bija vienīgais izņēmums pie taviem kadriem (neesmu tos skatījies), lai saprastu, ar kuru ko var runāt. Piemēram, par kvalitāti.
Jā, un ir cilvēki, kas ienāk te, lai tēmā par politikāņiem no ZZS iespļautu blakustēmas. Tamdēļ nesaceries - par ģimenes locekli vai draugu nav bijis nodoma tevi aicināt. Tu esi viens no daudziem miljardiem.
P.S."Ieguldījums otra cilvēka dzīvē" Google kā frāze neparādās. Pats izdomāji?
Vanderfons. Viss ir labi) Izpuut gaisu. Gan man gan Tev ir tiesiibas uz savu viedokli. Tavs gan, redzams, kaadaa meera balstaas uz Googli un bezpersonisku identitati. Tak, ko jau.. Nebriidi nepretendeeju uz Tavu vispaareejaas prasmes un gudriibas liimeni. Un, pasarg Dievs no radnieciibas ar Tevi.
Ja mans bezpersoniskums balstās uz Google, tad tavs publiskums, ar itin visiem zināmu personas kodu un dzīvesvietas adresi, balstās uz ar sarkanu ādas imitāciju apvilkta ķeblīša, ko papildus balsta vēl sarkanākā tērpā tērpta sieviete. Tas ir drošāk par trīs vaļiem - un modernāk.
Internetā esi piesardzīgs. Tu nekad nezini, kas ir otrā pusē - varbūt tas ir cilvēks uz ķeblīša, kam priekš tevis atrodas laiks. Varbūt pat ministrs, kas tā pārstrādājies sēdēs un semināros, ka pusdienlaikā pieslēdzas čatam.
Izklausiijaas visai aizvainojoshi, kad politikji TV kastee klaastiija, kaapeec vinjiem nevajag samazinaat aldas un pabalstus.. Patiesiibaa, gana bezkauniigi. Kazi, nevienam no vinjiem neienaak praataa, ka daudzi straadaa daudz vairaak, un ar labaakiem rezultaatiem, nekaa vinji.. Manupraat shie apgalvpjumi par darba gruutiibu un apmeeriem ir krietni paarspiileeti.
Bet stulbi gan viņi visi,zāģē zaru uz kura sēž....Lai tik pilina.Vēl jo stulbāki,ja startēs nākošajās vēlēšanās.Runāt par atbildību jau ir forši,bet ja cilvēks gadiem ir sēdējis saeimā,neko nav izdarījis valsts labā,bet vēljoprojām ar putām uz lūpām bļauj,ka viņš būs tas labākais,tad tas tiešām neliecina par psiholoģisko līdzsvarotību...
ekoists:Bet stulbi gan viņi visi,zāģē zaru uz kura sēž....Lai tik pilina.Vēl jo stulbāki,ja startēs nākošajās vēlēšanās.Runāt par atbildību jau ir forši,bet ja cilvēks gadiem ir sēdējis saeimā,neko nav izdarījis valsts labā,bet vēljoprojām ar putām uz lūpām bļauj,ka viņš būs tas labākais,tad tas tiešām neliecina par psiholoģisko līdzsvarotību...
tieši tā un mēs varētu tevi ievēlēt nākamajās vēlēšanās.... tad tu tur varēsi visu sakārtot kā vajaga
ekoists:Bet stulbi gan viņi visi,zāģē zaru uz kura sēž....Lai tik pilina.Vēl jo stulbāki,ja startēs nākošajās vēlēšanās.Runāt par atbildību jau ir forši,bet ja cilvēks gadiem ir sēdējis saeimā,neko nav izdarījis valsts labā,bet vēljoprojām ar putām uz lūpām bļauj,ka viņš būs tas labākais,tad tas tiešām neliecina par psiholoģisko līdzsvarotību...
Viens otrs ne tikai sēdējis "saeimas pasažieros", bet pat vairākkārt "stūrējis". Un, kaut arī stūrējis tā, ka tauta un valsts nabagos, bet pats ar biezu zuti, atkal raujas pie ruļļiem- laikam tas zutis atkal pa plānu palicis..
Domaju, ka zinaamaa meeraa tautai nav izveles. Tie pashi ljautinji augshgalaa vien rote. Lidz ar to veidojas sheema, kad balso par smukaakajiem soliijumos. Un tie, kas buutu spejiigi, tie politikaa neiet, pieljauju, lai neiekljuutu pie tiem, kuri ar "slikto birkaam". Vieniigaa iespeeja butu ja nomainiitos VISA augsha, tacju tas laikam tieshaam reali tiaki tad, ja tie tur, kuriem "teixhana" visi apmirtu.., sorryy.
La4i:Vieniigaa iespeeja butu ja nomainiitos VISA augsha, tacju tas laikam tieshaam reali tiaki tad, ja tie tur, kuriem "teixhana" visi apmirtu.., sorryy.
Ja tagad atnāktu "cita augša", globāli maz kas mainītos. Kaut vai atcerēsimies ar kādiem pompoziem saukļiem sevi pirmssākumos pieteica Jaunais Laiks. Un kas notika? Tā pati korupcija, intereses, amatu dalīšanas... Pašreizējā atbildīgi politikā darboties spējīgā paaudze vēl sēž (augst)skolas solos. Pārējie (ar nelieliem izņēmumiem) nezin, ko nozīmē godīgs darbs, atbildības sajūta un profesionalitāte ieņemamajā amatā. Te ir vismaz vienai paaudzei jānomainās.
Senāk man likās, ka vispārinājumi par mentalitāti ir neprecīzi. Tagad, ja atminas lasīto, ka visbargākais klaušās pret cilvēkliem ir bijis vagars faktiski no savējo vidus ... Piemērs Snow'am par jaunajiem spēkiem ... piedalās tāds jaunais, nesamaitātais, teiksim, Dienvidu tilta celtniecībā, redz aizkulises, no kā ir atkarīgs, būs viņam kā apakšuzņēmējam darbs vai nebūs. Un pazūd ideāli, ja tādi vispār ir bijuši. Tā ka uz to es visu likmi neliktu. Jo ļautiņi jau mums tādi baudkāri un vienkārši, pa lielai daļai. Interešu loku redz arī fotogrāfijās.
Snow, manupraat jau shobriid atrastos lajutinji, kuri buutu vismaz puspaaudzes attaalumaa no esoshajiem. Un Jaunais laiks nebij nekas jauns. Tie pasji veeziisji tiaki kuliitee.. salasiiti. Pompozie sauklji ir mazsvariigi. un sheema vienalga buus taa pati. Ja buutu iespejams, buutu augsha jaaveido no tiiras lapas. Tak,.. kur tai njemties... Letinji tomeer..(.. Un, ir jau gan arii starp augstskolu studentiem un sociaalisma laika produktiem laiak izteiksmee pa vidu esoshajiem arii gana daudz taadu, kas zin, kas ir Godigs Darbs. Tiaki, pa vienam iekljuustot tai bara, ir jableej lidzi, citadi noediis...
La4i:Domaju, ka zinaamaa meeraa tautai nav izveles. Tie pashi ljautinji augshgalaa vien rote. Lidz ar to veidojas sheema, kad balso par smukaakajiem soliijumos. Un tie, kas buutu spejiigi, tie politikaa neiet, pieljauju, lai neiekljuutu pie tiem, kuri ar "slikto birkaam". Vieniigaa iespeeja butu ja nomainiitos VISA augsha, tacju tas laikam tieshaam reali tiaki tad, ja tie tur, kuriem "teixhana" visi apmirtu.., sorryy.
Nezinu, vai shoreiz tas augshgals ir tas vainiigais. Man vairaak liekas, ka tas ir tas iereednju slaanis zem ministra. Resp., visaadu departamentu, projektu u.c. vadiitaaji, kuri ir nemainiigi nu jau 17+ gadus. (pats zinu cilveekus, kuri lielaas, ka ir jau 10 ministrus pavadiijushi un pavadiis arii 11.). Un galvenie leemumu pienjeemeeji ir tieshi vinji. Ministrs tikai uzliek parakstu un smuki izskataas TV ekraanaa
Vai tad ministrs nav tam lai izveerteetu, kur raxstiit, kur ne??.. Es gan nerubiiju, jo visai attaalu.., tak.., piem jautajumaa par cukura razjoshanas likvidaciju Latvija.., kas tad pienjem leemumus??.. iereedznji??.. Maartinjsh tik izskaidroja ljauzjiem TV, ka taa VAJAG un uzlika paraxstu???!!
Cik man zināms, ministrs nemaz tieši nepiedalās pie likuma izstrādes (šo M.Roze kā bijušais ministrs, nevis esošais deputāts varētu nokomentēt, vai izlasa visu un vienmēr un kurā brīdī - likumprojekts uz saiemu kursē vairākas reizes, kamēr tiek iekļauts darba kārtībā ). Var jau būt, ka viņš rūpīgi izlasa pirms paraksta, bet drīzāk liekas, ka pašķirsta bez iedziļināšanās, uzticoties darba grupām un padomniekiem.
Bzh:Man vairaak liekas, ka tas ir tas iereednju slaanis zem ministra. Resp., visaadu departamentu, projektu u.c. vadiitaaji, kuri ir nemainiigi nu jau 17+ gadus. [...] Un galvenie leemumu pienjeemeeji ir tieshi vinji.
Muļķības. Ierēdnis tāpēc jau ir ierēdnis, ka klausa priekšnieku un lēmumus nepieņem. Tā arī kā reiz ir Latvijas lielākā nelaime - nespēja uzņemties personīgu atbildību par savu lēmumu. Esi kādreiz redzējis kaut vai vienu valsts pārvaldes līgumu? Izskaiti vīzas, piem. uz fin.min. līguma eksemplāra. Kādas desmit. Un kurš par ko tur atbild? Neviens. Kolektīvā atbildība.
Ierēdņi ir vainīgi par savu kūtrumu, nevis par slimajiem lēmumiem, kas nāk laukā no m-jām. Un, ja tā nopietni, tad arī ministrs un v.sekr. daudz neko ietekmēt nevar. Viņi tak arī trīc un dreb par savu vietu, kā rezultātā klausa visam, ko nolemj partijas kase, "pelēkie kardināli" un koalīcijas padome. Tā zivs pūst no galvas.
Vanderfons:... piedalās tāds jaunais, nesamaitātais, teiksim, Dienvidu tilta celtniecībā, redz aizkulises, no kā ir atkarīgs, būs viņam kā apakšuzņēmējam darbs vai nebūs. Un pazūd ideāli, ja tādi vispār ir bijuši. Tā ka uz to es visu likmi neliktu.
Jā, tā ir. Visu likmi uz viņiem es arī nelieku, it īpaši pēc tam, kad es redzu cik tehnoloģiski rafinēti strādā šleserjūgends. Neatceros, kura no gaišajām galvām (Ēlerte?) izvirzīja tēzi par to, ka politikā vajadzētu darboties cilvēkiem līdz 30 g.v. Globālu risinājumu neredzu, teoretizēju.
Jautājums bija par Latvijas nākotnes vīziju nevis footoblog useru trūkumiem diskusijā?! Fuck it!
Tā kā neizplūdīsim tekstos umn vajag konkrētu atbildi bez poltiski truliem terminiem un loti bagāto leksiku,jo jautājums bija konkrēts un atbildei jabūt konkrētai No Mārtiņa Rozes kunga!
Viens no uzskatāmākajiem šķietamās nevarības piemēriem laikam ir veids, kā valsts algoti juristi it kā pilsoņu kopuma interesēs pamanās sastādīt līgumus, kas pēc tam otrai pusei dod pamatu sūdzet valsti tiesā un to garantēti uzvarēt, piedzenot lielas soda naudas. Arī tas ir veids, kā pelnīt pa savai vīzei. Svaigākais piemērs ir Šlesers-Latvijas Pasts-Mono. Valsts kancelejas loma visās lietās būtu nopietni pētāma. Lielākās iestādes kā pirksta kratītāju pazīst tikai Valsts kontroli, bet kāda tā ir bijusi visu šo laiku, ar Černaju, kura gadījumā pietika ar "auto, pret kura griestiem nesitas viņa galva", to jau redz. Vakar lasīju patīkamu, savādāku interviju ar Veselības centra 4 īpašnieku.
Kgan,ko shamais vien spats no savas ZZS var izdarīt ar savu partiju-neko,vnk atbildēt uz cilvēku jautājumiem,kuru atbildi nesagaidiju lasot diskusiju...ka vnm Latvija icelusies citur ekonomika atveselojas +/- kkur vairak kkur mazak,bet cilveki jut izainjas citurs,bet mes sliidaam uz leju un sliikstam nodoklju juuuraa,+ dazs labs birokrats un deputats nemaksaa vinjus,...ka savdak vinjuz IZD***T,ja ne ar sishanu,ja dazhs labs ar 9klashu un videjo seezh,+muzikji un makslinieki WTF???? Tiem tur nav ko darit!
Daži vaicā: bet pats kāpēc neej politikā? Partija, kurā ir priekšā divi iesīkstējuši sakārņi ar aktīva kompartijas biedra karti, pati sevi padara par anahronismu, kas ļauj izteikt zināmus pieņēmumus par varas vertikāļu īpatnībām tajā. Un arī par principiem, kurus jaunāki cilvēki ir gatavi ziedot.
politikā neiet gudri un stipri cilvēki,tas ir bizness viltīgajiem...Visi nevar būt karaļi,cilvēki to saprot un mierīgi dara savu darbu apzinīgi,nedomājot kā viltīgi pietuvināties karaļa krēslam.
Un ko tad, ja karalju viltiigais biznes saak kraameeties pa manu patuxsho ledusskapi??.. apziniigi stradaat, lai pildiitu to, un mieriigi ljaut, lai tik grabstaas?? Eest tak gribas.., kur tad beidzas mana eestgriba un saakas karalju apetiite?..
Te viens svaigs piemērs. Likumīgais zaglis izdomā, ka moto un autobraucējs maksā par maz. Mērot ādas cimdos (vairs jau ne 40 papagaiļos), par maz. Kopējai kasei vajag naudu. Izmantot atbildīgi netaisās. Autobraucējs saka: likšu auto uz gadu malā, 90-120 Ls vietā samaksāšu 2 Ls par numura noņemšanu un deponēšanu, še, izēd! Likumīgais zaglis pagaidām kalkulatoru ir izslēdzis, bet, redzot šādu pielāgošanos, noteikti nebūs labā omā.
j0e:Tad kad Mārtiņam un vēl 99 citiem beidzot būs stingrs mugurkauls, tad varbūt arī varēsim runāt par kaut kādu attīstību vai vīziju!
Nav taisnība. Vīzijai ir jābūt arī bez mugurkaula - resp., vismaz vēlamajam virzienam, kurā iet. Nevis kā tagad, kad mīņājamies uz vietas un nevienam nav skaidrs, ko darīsim rīt. (teiksim., man gribas pēc 20 gadiem uzcelt māju un lai to izdarītu, man ir jāiemācās tas un tas, lai varētu atrast tādu un tādu darbu, kur nopelnītu tik un tik. Pie kam, to visu var sadalīt mazākos plānos - piem., nākamā gada laikā jāiegūst sertifikāts, nākamo 3 gadu laikā jāpabeidz skola, nākamo 5 gadu laikā ir jāsaņem pašreizējā darba vietā maksimālais iespējamais atalgojums utt.) Tas, vai šo vīziju varam realizēt, tas gan ir atkarīgs no mugurkaula.
Snow, es nezinu, viņi skaitās ierēdņi, padomnieki vai kas, bet tie ir tie cilvēki, kuri izstrādā un ierosina likumus un kuri nemainās. Ministrs ir tikai izkārtne, lai labi izskatītos