Nez kādēļ ienāca prātā zirgu dakteris Vinets. Un uzreiz izgāja ārā militārā maršā.
Latvieši nekad agrāk nav skaļi un publiski runājuši par lietām, tikai čukstējuši viens otram. Tāpēc arī visas tās piezīmes par lielu runāšanu, mēģinot aiz savas nezināšanas, kautrīguma vai savtīguma kušināt diskusijās iesaistītos. Aitinaa iemesli kaut kur tur būs meklējami. Dansigai būs tas kautrīgums (ko nu es, ko nu tu).
Neatceros lasījis par brīvu mutes laišanu publiski baronu laikos vai zem padomju čekistu kontroles. Tagad lietas ir mainījušās. Un tās ir jāizrunā. To katrs jaunizcepts psihologs pateiks.
Vanderfons. Vaajaa vieta. Autobraucejs nevar nolikt auto mala, jo tad sadaardzinaasies visa pareejaa dadziive, sabiedriskaa transporta izdevumi, piegaades/atgaades? Ko tad?
Ok.. gribu izrunaat, bet galvenais, saprast, ko ES varu dariit vai nedariit. Ja no taa ir atkariiga mana, manu vecaaku un manu beernu, teixsim, ne tikai dziive, bet arii veseliiba un pat dziiviiba taa PaLielam???
Protams, sakaapinaati, tak, Liela dalja taisniibas, manuprat, shobriid tur ir.. Ja valsts faktiski nepilda savas funkcijas, tacju pieprasa no pilsonjiem lai tie pildiitu, pie km arvien palielinot shiis prasiibas, ko ar to dariit???
Iz interneta: "Beidzot lietas jāsauc īstajos vārdos. Šobrīd nav ne demokrātijas, ne liberālisma. Ir kaut kāda kroplīga bandītu + izbijušo čekistu valsts pārvalde, kur visam pāri kā cukurgailis gozējas prezidents aplokšņu ņēmējs! Tāpēc tas ir murgs. Arī man, nesaucot titulus, šīs valsts patriotiskam pilsonim ir kauns un niknums par to šeit notiek. Man tikai ir cerība, ka totāls valsts bankrots spēs pārveidot šo valsti. Diemžēl neviens, ne ultralabējs līdz pat ultra kreiss parlaments nespēj ietekmēt valsts ierēdniecibas mafiju. Valsts pārvaldi veido uz Latvijas PSR ministriju bāzes veidots atavisms, kurš stāv ļoti tāli no reālām valsts vajadzibām. Šodien 100% visas šīs ministrrijas var klapēt ciet un šos cilvēkus var izmest uz ielas nemaksājot ne santīmu! Ir jāveido valsts pārvalde no baltas lapas, uzrakstot rēāli, ko valstij vajag un ko nē - speciālistu katrā nozarē pietiek! Valsts ir pierādījusi sevi kā absolūti impotentu savas valsts pilsoņu būtisku funkciju pildītāju. Tāpēc es ceru un cīnīšos lai NEVIENS no šodienas Saeimā sēdošiem tur netiktu vēlreiz! Tā ir cerība, kas dod spēku!"
Sheit nu es piekriitu.., tak, ajutaajums vienalga paliek, kaa to izdariit., nedomaaju, ka gaidot kad kads cits izdariis tas vareetu notikt. Ko paareejiem??
Vanderfons:Iz interneta: "Beidzot lietas jāsauc īstajos vārdos. Tāpēc es ceru un cīnīšos lai NEVIENS no šodienas Saeimā sēdošiem tur netiktu vēlreiz! Tā ir cerība, kas dod spēku!"
Nu un - Latvijas ceļš izbira no politiskās aprites, klubs 21 arī, Zīgerists pazuda, aizmirsu kā to duriku sauc, kas sporta akadēmiju beidzis un kādu brīdi bij politiskajā apritē. Ne jau ielikteņi ir vainīgi, bet sistēma! Neko citu nevajag, kā atdalīt politiku no jurisdikcijas. Ja prokuratūra un tieslietas nebūs valdošo partiju pakļautībā, kādus pāris deputātus un kukuļņēmējus notiesātu ar reāliem cietumsodiem, pierautos daudzi. Savādāk mums atrod tikai kaut kādus kreisos auseklīšus un laventus, kurš iznāk no cietuma un atlikušo mūža daļu pavada filipīnas ar ģimeni. Kamēr prokuratūrā sēdēs divdesmitpiecgadīgi čaļi ar zelta pulksteņiem uz rokas par pārdesmittūkstošiem latu un algu 300Ls mēnesī, neticēšu šai valstij. Tās ir elementāras funkcijas, kuras nenotiek.
Pterodaktīl - Jūrmalgeitas fīreri taču sēž.....tā nav ka neviens nav iesēdināts... Lai gan visi bļauj ka vajadzīgas jaunas sejas jauni domājoši cilvēki.... un ko tie jaunie darīs, to pašu ko vecie. Lai globāli mainītos te ir jānomainās 2-3 paaudzes.
Vanderfons:Iz interneta: "Beidzot lietas jāsauc īstajos vārdos. Tāpēc es ceru un cīnīšos lai NEVIENS no šodienas Saeimā sēdošiem tur netiktu vēlreiz! Tā ir cerība, kas dod spēku!"
Nu un - Latvijas ceļš izbira no politiskās aprites, klubs 21 arī, Zīgerists pazuda, aizmirsu kā to duriku sauc, kas sporta akadēmiju beidzis un kādu brīdi bij politiskajā apritē. Ne jau ielikteņi ir vainīgi, bet sistēma! Neko citu nevajag, kā atdalīt politiku no jurisdikcijas. Ja prokuratūra un tieslietas nebūs valdošo partiju pakļautībā, kādus pāris deputātus un kukuļņēmējus notiesātu ar reāliem cietumsodiem, pierautos daudzi. Savādāk mums atrod tikai kaut kādus kreisos auseklīšus un laventus, kurš iznāk no cietuma un atlikušo mūža daļu pavada filipīnas ar ģimeni. Kamēr prokuratūrā sēdēs divdesmitpiecgadīgi čaļi ar zelta pulksteņiem uz rokas par pārdesmittūkstošiem latu un algu 300Ls mēnesī, neticēšu šai valstij. Tās ir elementāras funkcijas, kuras nenotiek.
Mjā....... Sajā sakarā man ir konkrēts savs pastāstiņš , bija man kādreiz biznesis , bija iespēja tikt pie laba līguma , bet vajadzēja viņu pabīdīt ta aktīvāk , sadabūju paziņas, kam bija neliels galiņš ar manu biznesu saistītu ministriju...... Sazvanījās , norekomendēja mani, braucu no Liepājas uz Rīgu , nelielā krodziņa pie Pulvertorņa satikāmies , izrunājāmies un man pateica tieši uz aci - varam mēgināt bīdīt projektu , bet tad vajadzēs veidot jaunu SIA 50/50 vai no tava SIA 50% atrakstīt uz kādu no maniem radiem , ja kas es pateikšu uz ko...........................un t.t............ Diemžēl nekas no biznesa nesanāca , jo trāpījās man priekšā veiklāki darboņi un aizņēma nišu .........................., bet visam stāstam fiška tāda , ka šis jaunietis ar kuru toreiz satikos , joprojām strādā tai pašā minestērijā par VALSTS SEKRETĀRU !!!!! ( tagad viņam ap +/- 30-35 gadi un mēs tikāmies ap 7 gadi atpakaļ ). Es domāju ka katram cik kaut cik aktīvākam cilvēkam ir kaut kāds šāds vai līdzīgs piemērs .
Tieši tā. Un tas ir tas kreņķis, kapēc valsts tiek izlaupīta - reāli tiek pārdoti uzņēmumi - kaut vai Valmieras piena kombināts tika šķēlem pēc šādas shēmas. Deputāti ir tikai peškas, kā svarcēlājs, kurš nespēj atteikties no savas deputāta algas. Ja cilvēki spētu kaut ko izlobīt no vēstures - domāt un analizēt, veidot secinājumus, daudzas kļūdas izpaliktu.
Netjan-man ir bijis līdzīgs gadījums,bez daļām sabiedrībā nekāds bizness nesanāca.Bet reāli,kāds jau tomēr to izdara,kādam tās daļas tiek,kāds ierēdnītis vai ministriņš ir daudzās sia un as,bet cilvēks kuram veltīta šī tēma-te pat degunu neiebāž.Sak-kalendāri jādrukā....
Šamā tēma nav veltīta cillvēciņam, vismaz manā izpratnē. Daudzus postus atpakaļ rakstīju, ka ja viņš iesaistītos šai diskusijā, tad viņam būtu nulle vērtības. Raksti PM un saņem atbildi - varētu padomāt, ka tas ir kas neiespējams. Man viņš allažiņ ir atbildējis. Bet pašam atvilkties uz tirgus laukumu ar uzstādītu giljotīnu var tikai pilnīgs muļķis. Nedomāju par Mārtiņu tā. Sevišķi brīdī, kad pūlis alkst asiņu.
Es arī par Mārtiņu slikti nedomāju...Tomēr runāju un skaidroju saviem darbiniekiem,ja viņi par kaut ko apbižojušies.Iemesls jau pavisam cits-patiesību zin,bet teikt nevar.
Noskatiijos 100to pantu.. bik ceriigi, ka vismaz saak runaat par iemesliem. Krietni utopiski no Liepinja Zigmaara, tak, mandomaat patiesi, Gruutupa versija radija pretestiibu. To es nepienjemu. Tacju, jaa.. manupraat vaina ir sisteemaa, ne personaalijaas. Vienkaarsji nomainot speeleetaajus Pilniigi Nekas Nemainiisies. Speeles noteikumiem ir jaamainaas.
Pēc būtības jautājums jau bija pavisam vienkāršs,neviens nelūdz veidot diskusiju.Ir dažādi instrumenti kā no tiem izvairīties. politiķi ir labs piemērs tam.Bet ir arī instrumenti kā var noteikt viņu vērtības,uzskatus un pārliecības,jo muti jau paver šad tad.kaut vai beztēmā...
"Kā Latvijas pilsonis gribētu dzirdēt Tavu vīziju par Latvijas nākotni un attīstību. un labprāt dzirdētu vienkāršiem vārdiem kāds ir Tavs plāns un ko plāno darīt, lai Latvijā būtu labāk, tikai iztiksim bez demogoģijas, bet tiešām vienkāšiem vārdiem, vai vismaz Tev ir vīzija!'' Kāda nu kuram uztvere...
Valsts tiešām nav uzņēmums un pietiks LV iekšēji pozicionēties kā jaunattīstības valstij, kurai jādzīvo tik no pabalstiem un jāgrābj nauda no visiem iespējamiem avotiem, vadoties no politikas "pēc mums kaut ūdens plūdi"! Vismaz pasaules acīs mēs esam ES dalībvalsts. Jo ātrāk mēs sāksim meklēt risinājumus ekonomikas un vides prasību win-win risinājumu meklēšanai un netērēsim laiku pretdarbībai, jo ātrāk mēs varētu atrast savu nišu kopējā ES tirgū. Cik var noprast no publikācijām presē, līdz šim sekmīgāk darbojušies tie uzņēmumi, kas izmantojoši "zaļo "imidžu un piedāvājuši tiešām ekoloģiskas preces.
Ākstība fotoblogā meklēt valsts nākotnes un attīstības vīziju. Domāju, ka tai pašā fotostudijā varētu uzrīkot vēlētāju tikšanos ar deputātu, diskutēt, klausīties un uzdot jautājumus. Tikai kuru tas interesē, ja atmet brīvā laika pavadīšanu internetā? Tādi mēs esam mazie meža dīvainīši - kādu aizmuguriski vai anonīmi aplikt, novelt visu uz vecāku pleciem un baudīt laimīgu bērnību.
Es atceros - mani šīs tikšanās īpaši neinteresē. Labāk es tiktos ar prokuratūras vai citu tiesībsargājošo iestāžu vadību, lai gan esmu kontaktējies gan ar SAB, gan KNAB un privātās sarunās viņi visi ir labi cilvēki, tāpat, kā domes un citi deputāti. Neviens neko izdarīt nevar - visi ir tikai peškas, pat augstākā vadība jebkurā iestādē. Gribētos saprast, kas ir tie, kas visu to vada un koordinē. Lai gan Bulgakovs minēja, ka cilvēks nav spējīgs plānot smieklīgi īsu laiku - kādus tūkstoš gadus…
Tieši tā. Turpinam dzīvot! Viss labākais ir par brīvu - saule, ūdens, gaiss. Elpojam ar pilnu krūti, priecājamies par bērniem un turpinam smaidīt. Šorīt pat sniedziņš mūs palutināja. Kamēr nebij uzsnidzis pirmais, lipīgais sniegs - koki nezināja, ka viņu stumbri ir melni…
Mārtiņ,neviens Tev neprasa koalīcijas vai ZS plānu,Tu vislabāk no visiem zini,ka tā ir tikai muļķu barošana ar tukšiem solījumiem,kurus pat censties izpildīt nevajag. Aitiņ-Tev neliekas smieklīgi,ka cilvēki,kuri nav pat nelielu uzņēmumu vadījuši,grib vadīt valsti? Tūkstoš gadu nekas nav mainījies,pie varas tiecas neveiksminieki,glumie un viltīgie.Kāpēc gan man viņus atbalstīt?