Šodien LNT "Tautas balsī" rādīja Kondrašina janā kalendāra prezentācijas burziņu. Kalendārs nav nopērkams , tikai draugiem un sponsoriem. Man pagājušo gadu tika viņa 2009,g. kalendārs, šogad laikam palikšu gribot
Kāds lieto kalendāru? Vai tas ir tikai tāds iegūšanas instinkts? Bildīte pie sienas? Man ar it kā kaut kāds karājas ar kaķiem - nezin kādā veidā nonācis mājā, bet skatījies tajā visa gada laikā nēesmu. Moš sievulis pēta pilnmēnešus kad stādīt puķes, nezinu. Agrāk sūtīja tos mazos kalendārīšus, kredītkartes izmērā, tad lielos, ko dāvināt ziemassvētkos. Nu tā kā pieklusuši. Lai gan arī ziemassvētku kartiņas pasūta pulka retāk.
Kalendārs 2010. labāk patika nekā 2009. gadam - foršākas ainavas. Vienu brīdi gan sāku šaubīties, vai reāli ainavā arī pats modelis atrodas - ka tik nav miksēts kopā pēcaptrādē ...... Piemēram, februāris - kalni, ledus un kaila modele ... neta formāts gan pārāk mazs, lai spētu sīkāk izpētīt, bet kaut kas man ar gaismām nepatīk. Ja esi dabā, tad apgaismojums uz cil'veku ur praktiski vienmērīgs, bet modelei kājas ir tumšākas nekā rokas un pleci ... ... Vai paņemam arī augustu - saule no vienas puses, bet apgaismojums modelei no otras puses. Bez tam arī proporcijas. Es neesmu pirmo reizi fotogrāfējis Norvēģijā, Francijā, Spānijā, Korsikā kalnus, nu tad augusta bildē mani nepārliecina proporcijas ... Smuks jau tas kalendārs. Varētu kaut ko līdzīgu - modeles un ainavas (bet tikai Latvijas) kopā saveidot ...
+Vilberto Nedomāju, ka fotogrāfs ar modeli ceļoja uz Sahāru, piemēram, lai uzņemtu 1:1 dabā... nu bet - tas māxlinieciskas dabas jautājums. Kalendāram kopumā tomēr interesants vadmotīvs visa gada garumā
Patīk labāk par pagajušā gada , bet dažviet mana ka nuuu par mazu tas attālums tiem merogiem , kalnos paprov un dažā tuxsnesī . BET tā ļot cienijams isstādārājus man patīk.
Viņš gan vienā video saka, ka fotogrāfēts reālā vidē ...... Mhmmm ... Nu tad man nesaprast, kāpēc konkurēt ar dabisko apgaismojumu - it sevišķi attiecībā par augusta bildi, pārējās bildēs dabiskais apgaismojums ir daudz pieņemamāks ...... Bet katrā ziņā cepuri nost - aizbraukt un reālā vidē veidot fotosesijas - eksotika ...... Lai uztaisītu superīgu kalendāru - nu tad ar foto ir profesionāli jānodarbojas, nevis amatieriski podziņas paspaidīt un kaut ko saveidot fotošopā, ka man to patīk darīt brīvā laikā ...
Vilberto:Viņš gan vienā video saka, ka fotogrāfēts reālā vidē ...... Mhmmm ... Nu tad man nesaprast, kāpēc konkurēt ar dabisko apgaismojumu - it sevišķi attiecībā par augusta bildi, pārējās bildēs dabiskais apgaismojums ir daudz pieņemamāks ...... Bet katrā ziņā cepuri nost - aizbraukt un reālā vidē veidot fotosesijas - eksotika ...... Lai uztaisītu superīgu kalendāru - nu tad ar foto ir profesionāli jānodarbojas, nevis amatieriski podziņas paspaidīt un kaut ko saveidot fotošopā, ka man to patīk darīt brīvā laikā ...
Tas tads pēdējo pārs gadu "Mode" uzsverts maxsligs apgaismojums Lidz LV jau ka parast atnak ar nivelosjanos , citur jau pargajusi
Tas ir viņa stils, tiešām biku pa šerpu piegaismojot ar softbox`u novāc dabīgo apgaismojumu no modeles, man nepatīk ka pazūd ēnas... kaut gan, varbūt, ka drukātas tās bildes ir reālākas
Vilberto bildēs modeļu kājas tiks lielākā godā celtas. Tad nu gaidām. Par kalendāriem ... pie sienas parasti gribas ko neitrālu. Pat paša taisītie kadri, kuros ir radi vai cilvēki, ko pazīsti, var šķist traucējoši - blenž viens no sienas uz tevi visu laiku. Bet te modele, kamielis, vēl kāds tuksneša acu pāris ... Bet nu tāda ir gaume un mode, katram sava izpratne par to.
a man formāts nedaudz mulsina, jo galvenais obdžekts- meitene, vienā malā, bet pārējā bilde - "tukšs". Ja meičas būtu labajā malā, tad varbūt patiktu labāk. Mans suv viedoklis.
advaitins: ... galvenais obdžekts - meitene, vienā malā, bet pārējā bilde - "tukšs". Ja meičas būtu labajā malā, tad varbūt patiktu labāk ...
Tā jau gan ir, ka skatiens bildi čeko no kreisās puses uz labo. Ja apskata bildes vēlreiz, tad kopumā 7 bildēs modele iekadrēta ir kreisā pusē, 4 bildēs - labā pusē, bet pēdējā - tieši vidū ... Šobrīd man ir divi favorīti kalendārā - aprīlis un novembris (mhmmm un modeles labā pusē) ... Nebiju pievērsis uzmanību modelēm, bet vēlreiz skatot lasu augšējā labā stūrī - Sindija Vilde, Amber, u.c. ...
nu pat pamanīju - Linkmans niku nomainījis .. Vilberto... nu nezinu... man tie " O" ne īpaši, atceros krievu valodā mācīto dzimtu... bet, kas man, ja Linkmans tā gribēja... lai dzīvo Vilberto!!! itāliski... "D
Nordik_Ticher:Говно для толпы слюнодрочеров. Клал большой и толстый . Вот
Kamēr es meklēju pareizos vārdus, kāds cits tos jau atrada. Nu vārdus varbūt gluži nē, bet drīzāk domu.
Virspusēji jau viss ir kārtībā - beibes ir. To nenoliegsim. Plebeji sajūsmā lauž krēslus.
Un tagad... Paņemam un katrā no kalendāra bildēm aizklājam modeles. Kaut vai ar pirkstu vai papīra lapiņu. Un ko mēs redzam? Kalnedārs atdzīvojas. Tas iegūst jēgu, "dabas formu estētiku"... Pamēģiniet paši. Bērnu dārza uzdevums - atrodiet bildēs lieko!
Snow: ... aizklājam modeles. Kaut vai ar pirkstu vai papīra lapiņu. Un ko mēs redzam? Kalnedārs atdzīvojas. Tas iegūst jēgu, "dabas formu estētiku"... Pamēģiniet paši. Bērnu dārza uzdevums - atrodiet bildēs lieko!
Ja pirmajā bildē (janvārī), aizklājot modeli, paliek kamielis, ir vēl ok dabas formu estētika - kamlielis tuvplānā un tuksnesi tālplānā, bet pārējās - februāris, marts, aprīlis, maijs (tālāk pat neskatījos) - tad ainavas nav nekas īpašs, tik vien kā labs fons. Uzskatu, ka Kondrašins arī izvēlejies tik vienkāršus fonus, lai tajos pievienotu modeles. Pavisam cits jautājums - kur un kā novietot modeles, ka tās izgaismot, lai saskaņotu fonu ar modeli. Bet uzlikt kalendāra meitenēm pirkstu - tas gan ir bērnu dārza uzdevums ...
eu, nu atslābstiet taču. vnk naudas slauciens no sponsoriem. reklāma kā mākslas objekts. ar budžetu vismaz 30 kLs. parasts komercprojekts.
spriedīsim par kalendāru kā makslu? ejam uz Rozes grāmatnīcu un meklejam Taschen izdevumus- tur maksla ir noniveleta līdz masu produkta līmenim. šeit- viduvējs masu produkts tiek uzdots kā māksla.
pirmie divi SK izdevumi bija kkādi patīkamāki. tas manuprāt
petersonsphoto: spriedīsim par kalendāru kā makslu? ejam uz Rozes grāmatnīcu un meklejam Taschen izdevumus - tur maksla ir noniveleta līdz masu produkta līmenim. šeit - viduvējs masu produkts tiek uzdots kā māksla.
Nu Taschen izdevumos vismaz ir kaut kas skatāms. Tādā kalendāru līmenī, man domāt, ka Latvijā vispār nekas nav. Bet vai māksla pieder un domāta tautai vai tikai kādai elitārai cilvēku grupai, kurai ir nauda pasūtīt un iegādāties mākslas darbus? ...
Galīgi piekrītu petersonsphoto... Par naudu tādu nepirktu.
Varbūt man nesaprotams kičs, nezinu, bet tā kopumā manuprāt uz mākslas foto nepavelk, bet statiskās pozas, plastmasīgie babuļi un viss kopumā varētu nepatikt arī mērķauditorijai, kurus vieno vārds dračītāji...lūk arī atbilde, kāpēc nav pārdošanā - nepirktu
Piekrītu, ka ar gaismām "samudrīts". Gandrīz visas izskatās bildētas studijā uz fototapetes Galīgi nebija vērts tām modelēm mocīties un braukt uz tām "reālām" vietām. Štrunts par foto, žēl tikai to modeļu..
Petersonsfoto:ejam uz Rozes grāmatnīcu un meklejam Taschen izdevumus- tur maksla ir noniveleta līdz masu produkta līmenim
Izvērstāk šo punktu, par nonivilēšanu retrospektīvos izdevumos par demokrātisku cenu, drīkst palūgt izskaidrot? Viens piemērs no manis - Taschen mazbudžeta sērijā ir izdota grāmata par Kērtisu, amerikāņu foto etnogrāfu, par ko jau rakstīju savas lapas iepriekšēja versijā, ar saitēm uz viņa arhīvu. Pagājušā gadsimta pirmajā pusē izdotie greznie albumi pilnā sērijā tolaik maksāja 3000 (!) USD. Vai ar Tevis teikto jāsaprot, ka izdevumiem, lai tie nebūtu domāti plebejiem, ir jābūt vismaz līdzīgiem nule leišos izdotajai dižgrāmatai lietuviešu, latviešu un prūšu valodās, ar vāka apkalumiem utt., vai jāmaksā vismaz 50 Ls, kā Viena diena Latvijā, lai to par ekskluzīvu padarītu galvenokārt fakts, ka to reti kurš nopērk? Paskaidro, nekautrējies.
Ar ko tas Ko-dračins labāks par pārējiem (katru otro) fotogrāfiem, kas uz gada beigām sataisa kalendāru, ko, protams, nekur nopirkt nevar un nevajag, bet draugiem un radiem tiek izdalīts?