Nelaime taa, ka fotograafi jau arii normaali grib atliidziibu un bildi taa labi noandeleet, lai vilks paeedis un kaza knapi dziiva, nu, lai sanaak i fotograafam i modelim jau reti izdodas.
manuprat iet runa par fotografeim iesacejiem. iespejams modelei pat nebuus interesanti apluukot sos foto. un iespejams ka fotografs nebuus speejiigs izmantot savu modeli pienaciigi(radoshaja noziimee). saubos vai kads sejienes snobs ar pusliidz labu prasmi tagad "nolaidiisies tik zemu". savukart iesacejs kads kuram modeles atrasana sagada problemas buss tikai prieciigs no sada piedavajuma. katra zinaa mani ieintereseeja. liizd ko buusu ticis gala ar daziem dziives siikumiem,obligati sazinasos ar so meiteni
superbeibe, tu izskatis tada apnjemiga un velies nopelnit, varbut vari sarunat kadu FIRMU kam vajag bildes, un tad jau - luchikam bus pozitiivs saldo, i tev bildes i nauda, i pircejam labi, kas par to visu samaksaa.
Neskadee jau kaadu Dievam tiikamu vai miilestiibas darbinju izdariit, bet ja kaads taa ipashi meklee darbinju un ne priekam / hobijam / sevis izgliitoshanai / pieredzes guushanai, bet tieshi darbu un veel bez atalgojuma, tad vinjam Maates Tereezes komplekss vai kaa citaadi jociigs.
Raksts ir trāpījis Lučika 10-niekā un jau pirmās smuckās bildes jau redzēju. Nosaukums gan nav pareizs...vajadzēja rakstīt...meklēju fotogrāfu, kurš nav nūģis...
es arī tam piekrītu...Lučiks noriskēja un no tā nekaunās...ielika bildes un labas. Cik daudzi tagad domā, eh , kā vajadzēja paprovēt, bet tagad jau grūtāk...jauzņem labāk par Lučiku, bet tas ir pagrūti. Bet nekautrejaties, nekas nav labāks par īstu azarta sacensību, un meitene gaida uzaicinājumu.
varbuut tieshi otradi tu samaksaasi fotografam lai tevi nofotografe? parasti modelem neko nemaksaju, bet ir tieshi otraadi - vinjas ( vinji) maksa man...Vai tev nav nedaudz par atru prasit naudu par to, ka tu stajies kameras priekshaa?
katrs cen'sas pelniit kaa maak. Taas, kas maksaa fotograafam nekad nenosprau'z meer'ki augstaak par foto ieguu'sanu. Kas veelaas ko sasniegt, maacaas nosaukt savu cenu, sevi pasniegt...tas ir domaats gan uz modeli, gan uz fotograafu. Es ne'nemu maksu par savu darbu taapeec, ka tas neatbilst liimenim par kuru var sa'nemt samaksu, bet zinu daudzus, kas nebildee labaak par mani, bet naudinju nem. Visu nosaka pieprasiijuma un piedaavaajuma attieciiba. Neredzu nekaa paarmetama ne fotograafiem, ne modeleem.
Pag, Nav man vinja galerijaa, varbuut ka kaadreiz arii buus.. Profesionaala modele - maaciijusies modelju skolaa, straadaajusi par modeli.. kaa lai nejuutos laimiigs?
man prieks, ka Tev prieks un gadiijumaa, ja Tev prieks par to, ka man prieks par to, ka Tev prieks, tad man prieks arii par to, ka Tev prieks par to, ka man prieks par to, ka Tev prieks!
Par to reiz presee panesaas /mazliet analoga situaacija/ - zjurnaalists njem, bet interveejamais dod interviju. Vai zjurnaalistam jaamaksaa interveejamajam? Iznacjaljno laikam nepaceelaas jautaajums "Vai interveejamajam jaamaksaa zjurnaalistam? ".