nez kādēļ visi uz sigmu 10-20 krīt, pirms ņēmu tokina 12-24 izrakājos izlasījos un secināju ka tokina ir labākais variants, nedomāju ka tie 2mm spēlē kādu lomu, tokina gan ir mirkli dārgāks ~20-30Ls. piedevām cik atceros tokina vēl pie noteikta garuma bija uz FF lietojama, toties sigma gan ne, sigmai man šķiet vēl motors, bet tas jau nikonam, canon jau vienalga.
emerats:tokinu nesmu lietojis un baidos, kad 12-24 būs man par šauru.
nebaidies, bet apskaties par cik atšķiras redzes leņķis mainoties 2mm, paņem jebkuru objektīvu un paskaties kā mainās leņķis (redzamais kadrs) mainot fokālo attālumu par 2mm, un primārais manā skatījumā ir kvalitāte, visos testos tokina ieliek sigmai vienos vārtos, vismaz tajos testos kurus esmu skatījies..
lai gan paskaties arī uz tokina 11-16 2.8, būtu zinājis ka tāds ir būtu piekrājis un ņēmis to, kautka biju palaidis garām. Lai gan ar 12-24 arī apmierināts ļoti, mīnus tas, ka uz 24 jāgriež mīnusā un biude nu tā. labā ziņa, ka 99% lietoju uz 12mm max.15mm un tur nu nav kur piesieties
tam 11-16 edition feina lieta tas 2.8 caurums. Un tas arii viss.... bildes kvalitaatee nedaudz atpaliek gan, bet tas viens stops biezji vien ljoti pat noder...