forum.gif
Par asuma dziļumu (atkarībā no sensora izmēriem)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par asuma dziļumu (atkarībā no sensora izmēriem)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.12.09 15:57
 citēt
Portreti:
bro-tip:cik saprotu, tad FF ir crops pielīdzinnot otrai biuzjai, tak?

Nē, fotogrāfējot uzliku vienādu izšķirtspēju- 6mpix abiem, nefočēju uz maksimālo!

Portreti metodika nav objektīva- "abi uz 6 Mpix".

kurš teica, ka 5D neveic deinterpolāciju uz 6 mpix? ja būtu izkropota FF kadra daļa, kas atbilst Oly, tad tas būtu daudz korektāks salīdzinājums. sobrīd tiek salīdzināts deinterpolācijas DIGIC II proča rezultāts ar Oly proci, nevis optikas fizikālie parametri uz attiecīgās plaknes. un kurš var garantēt f/7.1? smieklīgi, jo tie ir imagināri 0.3 stopu intervālu rādījumi kameras procesora interpretācijā, lai nodrošinatu optimālu expozīciju. paņem fiksu ar manuālo diafragmu un tad salīdzini kameras M režīmā!

xe, mankīmainders... :D :D :D
jebkuram pratu sa'cakarēs ar demagoģiju... cerams, ka pats saprot, ka spamo...
Publicēts: 08.12.09 15:59 labots
 citēt
Peterson, nu bet ko es visu laiku saku...:)

Lai nebūtu tādu šaubu tādēļ jau jāveic testiņš ar FF stiklu!

p.s.
ar šausmām gaidu brīdi, kad kāds paziņos, ka asuma dziļums ir atkarīgs no pikseļu skaita vai gaismas daudzuma uz fočējamā objekta...:D
Publicēts: 08.12.09 15:59
 citēt
bro-tip:pag portreti. 1.4 nav gluži 2 reizes

Nevis 2 soļi, un nevis 2 stopi! Vienkārši 2 matemātiskās reizes. Darbības "dalīt", "reizināt" saproti?

1.4x2=2.8

Protams, ka lai iegūtu VIENĀDA SKATA LEŅĶA ATTĒLU, loģiski, ka būs jālieto arī 2 reizes lielāks fokālais attālums uz ff!
Publicēts: 08.12.09 16:02
 citēt
petersonsphoto:
Portreti:

Nē, fotogrāfējot uzliku vienādu izšķirtspēju- 6mpix abiem, nefočēju uz maksimālo!

Portreti metodika nav objektīva- "abi uz 6 Mpix".

kurš teica, ka 5D neveic deinterpolāciju uz 6 mpix? ja būtu izkropota FF kadra daļa, kas atbilst Oly, tad tas būtu daudz korektāks salīdzinājums. sobrīd tiek salīdzināts deinterpolācijas DIGIC II proča rezultāts ar Oly proci, nevis optikas fizikālie parametri uz attiecīgās plaknes. un kurš var garantēt f/7.1? smieklīgi, jo tie ir imagināri 0.3 stopu intervālu rādījumi kameras procesora interpretācijā, lai nodrošinatu optimālu expozīciju. paņem fiksu ar manuālo diafragmu un tad salīdzini kameras M režīmā!

xe, mankīmainders... :D :D :D
jebkuram pratu sa'cakarēs ar demagoģiju... cerams, ka pats saprot, ka spamo...

Jā, salīdzināju! Tiešām Oly izrādījās, ka foniņš M režīmā plūst vairāk. Sevišķi, ja lieto L bildes izmēru un digitālās lēcas! Apsveicu!
Publicēts: 08.12.09 16:02
 citēt
Gudris:
ahhahahahhhahaaaahaha :D:D:D:D:D:D divu dienu Portreti darbs vējā :(

Oly plūdina fonu normāli. Galvenais- lietot digitālos Zuiko!
Publicēts: 08.12.09 16:03
 citēt
Karlis70:Peterson, nu bet ko es visu laiku saku...:)

Lai nebūtu tādu šaubu tādēļ jau jāveic testiņš ar FF stiklu!

p.s.
ar šausmām gaidu brīdi, kad kāds paziņos, ka asuma dziļums ir atkarīgs no pikseļu skaita vai gaismas daudzuma uz fočējamā objekta...:D

Jā, FF stikls blūro vairāk, nekā NEFF stikls! Tev taisnība!
Publicēts: 08.12.09 16:03
 citēt
Portreti:
ES jau to esmu darījis vairākkārt. Saņemies pats un paņem ar 50 mm nofočē JEBKO no 5-10 m attāluma, un izdari to pašu ar 200mm.

Kad būsi izdarījis, satiekamies čatiņā atkal!:)

nu jā - attalumu jau tu protams maki izveleties tādu, kur vairs nav atšķirības :D
Ka man patīk tavas atbildes - tikko pats saproti ka esi ko ne tā uzraxtījis, tā uzreiz atbilde - "nu sabildē un tad tiekamies " :D
Tak iemacies arī atzīt savas kļūdas ;)
Publicēts: 08.12.09 16:04
 citēt
bļ... sito nevaru iebraukt!
Kā stikls var taisīt lielāk mazāk DOF uz dažād matric?
a ja es taga paņems kaukād 18x24mm AGAT un 24x36mm canon filminiek un sabildēs ar gaiš stikl? vai ta dofs būs atšķirbīgs? vai arī tas digimatric tais kaukāds sūds ar to bildi?
Publicēts: 08.12.09 16:05
 citēt
Onkulis:
Portreti:
ES jau to esmu darījis vairākkārt. Saņemies pats un paņem ar 50 mm nofočē JEBKO no 5-10 m attāluma, un izdari to pašu ar 200mm.

Kad būsi izdarījis, satiekamies čatiņā atkal!:)

nu jā - attalumu jau tu protams maki izveleties tādu, kur vairs nav atšķirības :D
Ka man patīk tavas atbildes - tikko pats saproti ka esi ko ne tā uzraxtījis, tā uzreiz atbilde - "nu sabildē un tad tiekamies " :D
Tak iemacies arī atzīt savas kļūdas ;)

Protams, ka 200 mm neblūro vairāk! Patiesībā visur var normāli plūdināt fonu ar 16 mm, tev taisnība!
Publicēts: 08.12.09 16:06
 citēt
Karlis70:
ar šausmām gaidu brīdi, kad kāds paziņos, ka asuma dziļums ir atkarīgs no pikseļu skaita ...:D

un ir jau arī atkarīgs no pixeļu skaita - ja salīdzināsu kadrus kas būs 1:1 cropi nevis kadru interpolācijas uz vienādu izmēru.
Publicēts: 08.12.09 16:06
 citēt
shauttra:bļ... sito nevaru iebraukt!
a ja es taga paņems kaukād 18x24mm AGAT un 24x36mm canon filminiek un sabildēs ar gaiš stikl? vai ta dofs būs atšķirbīgs? vai arī tas digimatric tais kaukāds sūds ar to bildi?

Digitālie Zuiko stikli visu tā dara. Patiesībā tā nav, tas viss ir digitālie māņi!
Publicēts: 08.12.09 16:07
 citēt

Nu redz, cilvēki sāk beidzot domāt ar savu galvu, nevis ņem par pilnu ko "autoritātes" čatiņā raksta...:D
Publicēts: 08.12.09 16:07
 citēt
Onkulis:
Karlis70:
ar šausmām gaidu brīdi, kad kāds paziņos, ka asuma dziļums ir atkarīgs no pikseļu skaita ...:D

un ir jau arī atkarīgs no pixeļu skaita - ja salīdzināsu kadrus kas būs 1:1 cropi nevis kadru interpolācijas uz vienādu izmēru.

Jā, tev taisnība! S izmērā esi provējis bildei asuma dziļumu? Zvērīgs!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 08.12.09 16:08
 citēt
fūu, es jau domāj ka maniem stikliem kaukāds intelekts iekšā...... :D
Publicēts: 08.12.09 16:08
 citēt
Karlis70:

Nu redz, cilvēki sāk beidzot domāt ar savu galvu, nevis ņem par pilnu ko "autoritātes" čatiņā raksta...:D

Patiesībā ar ziepi arī sanāk baigi saplūdušais foniņš. Ar Sony, protams!
Publicēts: 08.12.09 16:09
 citēt
koroč zuiko sucks!!
 citēt
shauttra:fūu, es jau domāj ka maniem stikliem kaukāds intelekts iekšā...... :D

Zuiko? Gudris par tiem var pastāstīt. Gudrim gan blūro švaki, jānes uz servisu!
 citēt
shauttra:koroč zuiko sucks!!

Sony baigi blūro!
Publicēts: 08.12.09 16:10
 citēt
a kanons?
 citēt
Kā stikls var taisīt lielāk mazāk DOF uz dažād matric? ... 18x24mm AGAT un 24x36mm canon filminiek un sabildēs ar gaiš stikl? vai ta dofs būs atšķirbīgs?

Jā, būs.

Paņem no dotajām bildēm, kreisajai pusi nogriez (2x crop faktors), nogriezto palielini līdz oly versijas izmēram, pieliec klāt, un dof būs tur pat. Tāpat būs arī ar filmām.

Bet tas nemaina to, ka stikls dod vienu un to pašu rezultātu tai kadra daļai, kas ir centrā, kas pārklājas. Šajās bildēs ir manāma ĻOTI liela atšķirība. Tā jau ir matricu kvalitātes atšķirība, bet ne tāpēc, ka viena ir FF otra 2x crop.
 citēt
shauttra:a kanons?

Gudrim beibes palīdz izģērbt tieši Oly!!!!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 08.12.09 16:11
 citēt
Onkulis:
Karlis70:

Atvaino, bet tu pats saproti ko pateici? DOF ir tas, cik objektīvs konkrētā brīdī spēj attēlot pieņemamā asumā perpendikulāri filmas/matricas/katla vāka plaknei... interpolē cik gribi(kaut pieccstāvenes lielumā) to attēlu digitāli , bildi kuru iedevis stikls(optika) tas pēc būtības nemainīs DOF būs tāds pats! Nu cmoon...
 citēt
Portreti: Patiesībā visur var normāli plūdināt fonu ar 16 mm, tev taisnība!

vēl tik zivsaci aizmirsi pieminēt ..
tu no viena grāvja otrā, bet pie tēmas nu nekādi neizdodas noturēties :D
bet ielikt bildes jau slabo, lai varētu pieradīt ka tev tak taisnība.
Tu un Gudris - abi vienādi, ja nezinatu, tad padomātu ka viens un tas pats džeks ar dažādiem nikiem te muļķojas :D
 citēt
alvils:
Kā stikls var taisīt lielāk mazāk DOF uz dažād matric? ... 18x24mm AGAT un 24x36mm canon filminiek un sabildēs ar gaiš stikl? vai ta dofs būs atšķirbīgs?

Jā, būs.

Paņem no dotajām bildēm, kreisajai pusi nogriez (2x crop faktors), nogriezto palielini līdz oly versijas izmēram, pieliec klāt, un dof būs tur pat. Tāpat būs arī ar filmām.

Bet tas nemaina to, ka stikls dod vienu un to pašu rezultātu tai kadra daļai, kas ir centrā, kas pārklājas. Šajās bildēs ir manāma ĻOTI liela atšķirība. Tā jau ir matricu kvalitātes atšķirība, bet ne tāpēc, ka viena ir FF otra 2x crop.

Tikai lohi pērk ff. Fonu plūdina jebkas. Ja neplūdina, nes uz servisu!
Publicēts: 08.12.09 16:12
 citēt
Onkulis:
Portreti: Patiesībā visur var normāli plūdināt fonu ar 16 mm, tev taisnība!

vēl tik zivsaci aizmirsi pieminēt ..
tu no viena grāvja otrā, bet pie tēmas nu nekādi neizdodas noturēties :D
bet ielikt bildes jau slabo, lai varētu pieradīt ka tev tak taisnība.
Tu un Gudris - abi vienādi, ja nezinatu, tad padomātu ka viens un tas pats džeks ar dažādiem nikiem te muļķojas :D

Piekrītu!
Publicēts: 08.12.09 16:15
 citēt
Portreti:

Stāsts nav par to. Drīzāk problēma ir tajā, kā Tu pasniedz FF priekšrocības, ekstra laikumu malās, pasakot, ka Tava FF matrica tagad pludina fonu. Buļļa kakas.
Publicēts: 08.12.09 16:15
 citēt
bļin , pirms Jūsu gudrībām domāju, ka man ir kāda neliela sajēga par DOF , ГРИП, utt. :(
neiedzēris nesapratīšu...
Publicēts: 08.12.09 16:19 labots
 citēt
Karlis70:
Atvaino, bet tu pats saproti ko pateici? DOF ir tas, cik objektīvs konkrētā brīdī spēj attēlot pieņemamā asumā perpendikulāri filmas/matricas/katla vāka plaknei... interpolē cik gribi(kaut pieccstāvenes lielumā) to attēlu digitāli , bildi kuru iedevis stikls(optika) tas pēc būtības nemainīs DOF būs tāds pats! Nu cmoon...

kas kuram ir pieņemams asums - man bez brilles nekas nav pieņemamā asumā :D
ne jau līnijas bet punkta izplūdums tiek mērīts CoC. Bet ir starpība vai tas punkts izplūst pa 1.2 pixeli vai par 5-ciem. Pirmaja gadījuma būs spēkā noapaļošana, līdz velselam pixelim, kas ieviesīs lielākas kļudas nekā gadījumā ar izplūdumu uz 5 pixeļiem.
Iztaisi testu - salīdzini vai izprintē abu kameru bildes 1:1 palielinajumā (actual pixels) nevis interpolētas uz vienādu izmēru ;)
Publicēts: 08.12.09 16:19
 citēt
alvils:
Portreti:

Stāsts nav par to. Drīzāk problēma ir tajā, kā Tu pasniedz FF priekšrocības, ekstra laikumu malās, pasakot, ka Tava FF matrica tagad pludina fonu. Buļļa kakas.

Jā, bez tās var iztikt!
Publicēts: 08.12.09 16:20
 citēt
vienu gan zinu skaidri - dof čerez skatumeklētāju ir dau mazāks nekš bildē :)
vsjo, miers...
 citēt
ImkaSm:bļin , pirms Jūsu gudrībām domāju, ka man ir kāda neliela sajēga par DOF , ГРИП, utt. :(
neiedzēris nesapratīšu...

Labāk nelasi, sabojāsies!:)
 citēt
shauttra:vienu gan zinu skaidri - dof čerez skatumeklētāju ir dau mazāks nekš bildē :)
vsjo, miers...

Importa fočukiem- jā!
 citēt
Onkulis:
Karlis70:

kas kuram ir pieņemams asums - man bez brilles nekas nav pieņemamā asumā :D
ne jau līnijas bet punkta izplūdums tiek mērīts CoC. Bet ir starpība vai tas punkts izplūst pa 1.2 pixeli vai par 5-ciem. Pirmaja gadījuma būs spēkā noapaļošana, līdz velselam pixelim, kas ieviesīs lielākas kļudas nekā gadījumā ar izplūdumu uz 5 pixeļiem.

iedzēru.
Nepalīdz !
Sukas, runājiet latviski....
Publicēts: 08.12.09 16:21
 citēt
Portreti:
shauttra:vienu gan zinu skaidri - dof čerez skatumeklētāju ir dau mazāks nekš bildē :)
vsjo, miers...

Importa fočukiem- jā!

kas ir imports?
Publicēts: 08.12.09 16:23
 citēt
Portreti:

Jā, bez tās var iztikt!

Es iztieku. Gudris vēl vairāk iztiek. :D Nu un?

Mēs gandrīz visi iztiekam bez NORMĀLA formāta filmām/matricām. Tas sūdiņš 24 vai 35 milimetri liels. Nav liela starpība, salīdzinājumā ar 60 vai 90, vai ne?
Publicēts: 08.12.09 16:27
 citēt
Portreti, man taads personisks jautaajums-pa kuru laiku Tu paspeej straadaat un pelniit naudu? :D
Publicēts: 08.12.09 16:28
 citēt
alvils:
Portreti:

Jā, bez tās var iztikt!

Es iztieku. Gudris vēl vairāk iztiek. :D Nu un?

Mēs gandrīz visi iztiekam bez NORMĀLA formāta filmām/matricām. Tas sūdiņš 24 vai 35 milimetri liels. Nav liela starpība, salīdzinājumā ar 60 vai 90, vai ne?

Jums ar Gudri nav atšķirības. Meitenes taču izģērbjas pie jebkāda izmēra matricas!
Publicēts: 08.12.09 16:29
 citēt
gatisgatis:Portreti, man taads personisks jautaajums-pa kuru laiku Tu paspeej straadaat un pelniit naudu? :D

Gudris tagad čato no mana nika.
Publicēts: 08.12.09 16:29
 citēt
Gudris:IDIOTI !!!

people often fail to realize, is that depth of field and background blur are not the same thing and indeed may not even be closely related.

[url=http://www.bobatkins.com/photography/technical/bokeh_background_blur.html

Bobs]http://www.bobatkins.com/photography/technical/bokeh_background_blur.html

Bobs[/url] saka, ka Mazai matricai labāk foniņš plūdinās, vai ko? :)
Publicēts: 08.12.09 16:31
 citēt
ImkaSm:
iedzēru.
Nepalīdz !
Sukas, runājiet latviski....

cik iedzeri? jādzer vismaz Kameras Mpix x CoC = litri
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2