Un aizmirsti par savu aicinājumu kaut ko tur fotošopēt! Attēli kā no fočuka!
Kāds vēl aicinājumus fotošopēt? mans uzstādījums ir līdzīgs Karlis70 izteiktajam - lai tiktu salīdzināts viens un tas pats uzbildētais laukums, nevis tas, kas kadrā nāk papildus uz lielākas matricas!
Portreti sāka atmazkas dot...visu laiku gāja runa par vienādu stiklu, vienādu attālumu, nu jau pēkšņi mainās milimetri stikliem...50/35...jūtu čiks vien būs....
Tavā piemērā būs dažādi kadrējumi, t.i. attēli izskatīsies atšķirīgi. Lai iegūtu vienādus attēlus, uz crop kameras būs jāņem 35 mm nevis 50 mm objektīvs.
Tavā piemērā būs dažādi kadrējumi, t.i. attēli izskatīsies atšķirīgi. Lai iegūtu vienādus attēlus, uz crop kameras būs jāņem 35 mm nevis 50 mm objektīvs.
Žuļiks tu...
Visu laiku gāja runa par asuma dziļumu nevis par to kā izskatīsies attēli...
Portreti Tu tak pats nopostēji vakar divas smuki, blakus stāvošas bildītes un vakar teici, ka esot tās bildējis ar vienu stiklu? Tu mānijies????? Vēl pat teici, ka no viena attāluma bildēji, ka dofs mainās tikai dēļ matricas....
Portreti:Tavā piemērā būs dažādi kadrējumi, t.i. attēli izskatīsies atšķirīgi. Lai iegūtu vienādus attēlus, uz crop kameras būs jāņem 35 mm nevis 50 mm objektīvs.
Pag pag, Portreti. Tas TEV vajag 35 un 50, lai pierādītu savu krāpniecību. Mūsu uzstādījums ir VIENS un tas pats stikls. Vērtēta tiek tā attēla daļa, kas sakrīt uz abām matricām.
Portreti:
Žuļiks tu...
Es visu laiku saku, ka ATTĒLIEM JĀIZSKATĀS VIENĀDIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ar vienādu fokālo attālumu attēli izskatīsies DAŽĀDI!!!!!!!!!!!!!!!!
Portreti:Tavā piemērā būs dažādi kadrējumi, t.i. attēli izskatīsies atšķirīgi. Lai iegūtu vienādus attēlus, uz crop kameras būs jāņem 35 mm nevis 50 mm objektīvs.
Pag pag, Portreti. Tas TEV vajag 35 un 50, lai pierādītu savu krāpniecību. Mūsu uzstādījums ir VIENS un tas pats stikls. Vērtēta tiek tā attēla daļa, kas sakrīt uz abām matricām.
Tādā gadījumā attēli NEIZSKATĪSIES VIENĀDI. Lasi topika sākumā manu derību piedāvājumu!!! Attēliem jābūt VIENĀDA IZSKATA, VIENĀDA KADRĒJUMA!
Karlis70:Karoč, čalim beidzot pieleca... Nu redz, nebija nemaz tik grūti, bailes pazaudēt 250 Ls atbrīvo prātu...
Jums beidzot pieleca, ko nozīmē VIENĀDS ATTĒLS?????????????
Es to rakstu LIELIEM BURTIEM visos topikos!!!!!!!!!!!!
nu pasaki kaa ir - IZGAAZIES. Ar dazhaadiem fokusa attaalumiem NEVAR iegut VIENAADUS atteelus. NEVAR. Vaajredziigajs varbbut neatshkjirs. FF100nieks un Olija 50nieks buus divi DAZHAADI atteeli. ar 100nieku divi viens aiz otra staavoshi priekshmenti izskatiisies tuvaak sabiidiiti kopaa. Ejam taalaak - ja uz FF 100, pusizmeera matricai 50, veel uz pusi 25 un veel uz pusi 12,5... nu tas buus tuvu zivsacij un ko saliidzinaasim asuma dziljumu???????????
Pie vienāda skata leņķa (dažādiem fokālajiem attālumiem uz crop un ff) no vienāda attāluma līdz objektiem bildes izskatīsies identiski- perspektīva nebūs atšķirīga. Tu kļūdies.
Pie vienāda skata leņķa (dažādiem fokālajiem attālumiem uz crop un ff) no vienāda attāluma līdz objektiem bildes izskatīsies identiski- perspektīva nebūs atšķirīga. Tu kļūdies.
vai tik te nebuus gada vai pat shiis tuukstoshgades spilgtaakais citaats.....
Es būtu gatavs derēt, ja zaudējuma gadījumā Portreti katru rītu čatā ienāktu un uzrakstītu "labrīt, oļiki ir vislabākaie!"...man to naudu nevajag, tas būtu tā pat, kā aplaupīt vecu tantiņu
dod šurp to $$$ es zinu, kur viņu prātīgi ieguldīt
Portreti:
Klausies, varbūt tad paņemam arī Sony ziepi ar maaazinu matriciņu. Pie identiska kadrējuma un attāluma līdz objektiem, tad objekti kā izskatīsies- vēl šaurākā perspektīvā? Vai plašākā?
Gaidu atbildi, lai nav jātaisa vēl viena fotoskola priekš tevis!
nu pasaki kaa ir - IZGAAZIES. Ar dazhaadiem fokusa attaalumiem NEVAR iegut VIENAADUS atteelus. NEVAR. Vaajredziigajs varbbut neatshkjirs. FF100nieks un Olija 50nieks buus divi DAZHAADI atteeli. ar 100nieku divi viens aiz otra staavoshi priekshmenti izskatiisies tuvaak sabiidiiti kopaa.
Tu man megjini iestastit, ka ar 18mm uz kroplja bilde bus plashaka perspektiiva, resp - stavot viena vieta vinam talaki objekti bus mazaki neka man ar 19mm uz FF? jau vienreiz vienu chali saucu uz deribam shaja sakaraa, noraustijas...
estomēr nesaprotu, ko jūs visu sarežģījat vienkāršās lietās ! It kā Portreti visu vienkārši skaidri uzrakstīja, bet nē, sākas visādu nosacījumu uzstādīšana !
es ceru , ka iesācēji, šeit nelasa un, izvēloties bodiju, nepaliks ar pārliecību , ka FF matrica neatšķiras no Crop......
Karlis70:Versatile visu laiku gāja runa tikai par asuma dziļumu, kas mainās dēļ matricas izmēra!!! Kāds sakars kadrējumam ar asuma dziļumu?????????????
Portreti:
Lasu un vairs pavisam nesaprotu kurš izliekas, kurš pietēlo un kuram putra galvā
Laciz: Ar dazhaadiem fokusa attaalumiem NEVAR iegut VIENAADUS atteelus. NEVAR. Vaajredziigajs varbbut neatshkjirs. FF100nieks un Olija 50nieks buus divi DAZHAADI atteeli. ar 100nieku divi viens aiz otra staavoshi priekshmenti izskatiisies tuvaak sabiidiiti kopaa.
pilnīgas un absolūtas muļķības - 50mm uz 2x crop un 100mm uz pilna kadra ir vienāds skata leņķis, vienāda perspektīve un vienādas bildes - atšķiras tik asuma dziļums, ja fragma tāda vaļīgāka
Karlis70:Versatile visu laiku gāja runa tikai par asuma dziļumu, kas mainās dēļ matricas izmēra!!! Kāds sakars kadrējumam ar asuma dziļumu?????????????
Nu, sakars tāds, ka 50 mm uz ff un 50 mm uz crop radīs pilnībā atšķirīgus attēlus no vienāda attāluma. Un līdz ar to, ja paņem tādu objektīvu, kurš rada tādu pat attēlu, tad asuma dziļums izmainās. Uz crop tas kļūst dziļāks, fons izplūst mazāk.