forum.gif
Saderam uz 250 Latiem?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Saderam uz 250 Latiem?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.09 12:49
 citēt
Portreti deribas uzvarees. Nevar iisti saprast, ko te cepaas...

asuma dzilums atkariigs ne tikai fokaala attaaluma, diafragmas atveruma, attalumam lidz objektam, bet arii no matricas ipatnibaam, kaa circle of confusion en.wikipedia.org.... Jo lielaaks circle of confusion (FF), jo mazaks asuma dzilums. Jo mazaks circle of confusion (crop), jo lielaks asuma dzilums. Digitalo fotoaparatu circle of confusion www.dofmaster.com...
Publicēts: 09.12.09 12:49
 citēt
Alloxa:Velreiz... OBJEKTIVA asuma dziļum nekādi nav saistīts ar MATRICAS izmēriem uz kuriem tās "zīmē" attēlu. :) Portreti, dajoš ZS banķeti!

OBJEKTĪVAM nav tādas mērvienības kā asuma dziļums. Šī mērvienība piemīt TIKAI UN VIENĪGI tā radītajam ATTĒLAM.

Nu tad lūk, viens un tas pats objektīvs var radīt DAŽĀDUS asuma dziļuma attēlus. Un šis asuma dziļums VIENĀDOS attēlos no VIENĀDA ATTĀLUMA būs atkarīgs no matricas izmēra, fokālā attāluma, diafragmas vērtības, attāluma līdz objektam.
Publicēts: 09.12.09 13:01
 citēt
Es saprotu tā - ja ar vienādiem objektīviem bildēs uz FF un crop matricām, tad asuma dziļumam jābūt vuenādam, taču atšķirsies kadrējums. Savukārt, ja grib dabūt vienādu kadrējumu, tad jāņem objektīvi ar dažādiem fokusa attālumiem, kā rezultātā uz abam matricām atšķirsies asuma dziļums.
Publicēts: 09.12.09 13:01 labots
 citēt
strazdinjsh:
asuma dzilums atkariigs ne tikai fokaala attaaluma,

:D :D vel viens parliecinatais ka fokalais attalums ko ietekmē
strazdinjsh: no matricas ipatnibaam, kaa circle of confusion

tā nav matricas īpatnība, bet gan pieņemta vērtība.
Pieņemu ka lielāka daļa ne šeit esošajiem pat neiedomajas ka mistiskais CoC ir uzrādīts TIKAI šim vienam izmēram 20x25cm , kas radies vēsturiski no formāta izmēra. Ja bildi drukāsi lielāku, tad CoC ir jārēķina PAVISAM citādāk - ņemot verā ne tikai palielinājumu, bet arī attālumu no kura attēls tiks aplūkots!
Līdz ar to arī visi šie strīdi par DOFu ir jāaplūko uz VIENĀDA PALIELINĀJUMA (bilde/matrica) izdrukām , ko daži acīmredzot nav ņēmuši vērā
Publicēts: 09.12.09 13:03
 citēt
VIENĀDOS attēlos no VIENĀDA ATTĀLUMA būs atkarīgs no matricas izmēra, fokālā attāluma, diafragmas vērtības, attāluma līdz objektam.

Varbuut ne no Matricas izmeera bet no objektiiva attaaluma liidz matricai un jo lielaaka matrica jo objektiivs vareetu buut taalaa un iespeejams tur arii mainaas visi tie dziljumi ?
Publicēts: 09.12.09 13:12 labots
 citēt
KĀDS MAN VAR PATEIKT ?
vai Canoniem, crop bodijam un FF bodijam attālums līdz matricai/sensoram no objektīva iekšējās lēcas ir vienāds ???
Publicēts: 09.12.09 13:14
 citēt
ImkaSm:KĀDS MAN VAR PATEIKT ?
vai Canoniem, crop bodijam un FF bodijam attālums līdz matricai/sensoram no objektīva iekšējās lēcas ir vienāds ???

Protams!
Publicēts: 09.12.09 13:14
 citēt

pie šitās problēmas man beidzās rasējums... :)
Publicēts: 09.12.09 13:18 labots
 citēt
tātad mazais sensors saņem to pašu infu , ko lielais , tikai apgraizītu...??? :)
ja ir EF stikls.
Publicēts: 09.12.09 13:19 labots
 citēt
Portreti:

Protams!
???????????????? Esi parliecināts? Nu bļin, iešu k/k uzsmēķiet un iedzert - šis cirks apnika... :D
Publicēts: 09.12.09 13:23
 citēt
ImkaSm:tātad mazais sensors saņem to pašu infu , ko lielais , tikai apgraizītu...??? :)

Ja attālumi līdz objektīva iekšējai lēcai ir vienādi, tad jā
Publicēts: 09.12.09 13:28
 citēt
Pastastiet man, neprashai, kas taa taada iekseejaa leeca? :D :D :D
Publicēts: 09.12.09 13:28
 citēt
ImkaSm:tātad mazais sensors saņem to pašu infu , ko lielais , tikai apgraizītu...??? :)
ja ir EF stikls.

ja nemani pašu stiklu, tad protams
Publicēts: 09.12.09 13:30
 citēt
Alloxa:
Portreti:

Protams!
???????????????? Esi parliecināts? Nu bļin, iešu k/k uzsmēķiet un iedzert - šis cirks apnika... :D

a ko tu Alloxa biji domājis, ka crop matrices tiek piegrūstas tuvāk FF stikliem ??? :D :D :D

es pa zemi...
Publicēts: 09.12.09 13:31
 citēt
Alloxa:
Portreti:

Protams!

jaa, esmu parliecinats. preteja gadijuma objektivs nevaretu pareizi nofokuseties.
 citēt
strazdinjsh:Pastastiet man, neprashai, kas taa taada iekseejaa leeca? :D :D :D

cilvēks būs domājis zadņiju jeb aizmugurējo lēcu
 citēt
:D
Publicēts: 09.12.09 13:32
 citēt
versatile:

jaa, esmu parliecinats. preteja gadijuma objektivs nevaretu pareizi nofokuseties.

cik reiz crop tikreiz tas būtu azfokusēts pāri bezgalībai......
Publicēts: 09.12.09 13:38 labots
 citēt
nu vispar man vienam MTO500 vareja pargriezt pari bezgalibai - bija forshi uz nikona lietot.
Mosh krievi bija gatavojushies APS format Zenitu razhot?
Publicēts: 09.12.09 13:58
 citēt
Uzliekot uz crop to pašu stiklu attēls būs IDENTSKS, tā pat arī ASUMA DZIĻUMS, vienīgi tā bildīte būs vidējā daļa no FF attēla! Nu toč, bērnudārzs...

Tādējādi starp FF/CROP nav nekādas tiešas kolerācijas ar asuma dziļumu, to(dof) maina stikls un punkts! Ja kāds grib pierādīt pretējo, ar prieku pieņemšu viņa 250 latus.
Publicēts: 09.12.09 14:02 labots
 citēt
ir torte. atnak Peteris un ized tortei vidu. Rezumee - torte vainiiga, ka peteris izeda tikai vidu un no Petera maksimali apedamais tortes daudzums nav atkariigs..
Publicēts: 09.12.09 14:02
 citēt
Karlis70:Uzliekot uz crop to pašu stiklu attēls būs IDENTSKS, tā pat arī ASUMA DZIĻUMS, vienīgi tā bildīte būs vidējā daļa no FF attēla! Nu toč, bērnudārzs...

Tādējādi starp FF/CROP nav nekādas tiešas kolerācijas ar asuma dziļumu, to(dof) maina stikls un punkts! Ja kāds grib pierādīt pretējo, ar prieku pieņemšu viņa 250 latus.

------
problēma jau nav izcropotā daļā, bet gan vienāda procenta attēlos, lai iegūtu vienādus attēlus ir jāmaina attālums līdz objektam vai fokusa attālums un te ir tas, par ko Juris.
Publicēts: 09.12.09 14:03
 citēt
Karlis70...

raxti uz pm, iedosu savu konta numuru - tadu lielu naudu vinjsh veel nebus redzejis!
Publicēts: 09.12.09 14:03
 citēt
versatile:ir torte. atnak Peteris un ized tortei vidu. Rezumee - torte vainiiga, ka peteris izeda tikai vidu.

-----------

:D
Publicēts: 09.12.09 14:05 labots
 citēt
strazdinjsh:Karlis70...

raxti uz pm, iedosu savu konta numuru - tadu lielu naudu vinjsh veel nebus redzejis!

es varu sheit, lai ieskaita ari citi:
Andis Jurjans
Te bija lieka info
LV22HABA0551008312715

ja akdam ertak, varu ari SEB konta NR iedot...
Publicēts: 09.12.09 14:06
 citēt
Nu moins ko jūs visi pīpējat? Šitā dirsties....

man piemēram viss uzreiz no pirmā Portreti teksta bij skaidrs... nafig kasīties...

Un pats galvenai ka būtībā jau visi runā par vienu un to pašu, tik katrs novormulē savādāk!!!
 citēt
nu jā un zooms blūro vairāk:D:D:D
 citēt
bez iekshaam.
 citēt
un digitālā gaisma vispār spēks!!! un tie...objektīva šķūrīši? Lāpstiņas? arī bija labie, tik piemirsies...
Publicēts: 09.12.09 14:07
 citēt
Karlis70:nu jā un zooms blūro vairāk:D:D:D

īpaši, ja izdodās pazūmot brīdī, kad pacēlies spogulis. :)
Publicēts: 09.12.09 14:07
 citēt
Luxferre:Nu moins ko jūs visi pīpējat? Šitā dirsties....

man piemēram viss uzreiz no pirmā Portreti teksta bij skaidrs... nafig kasīties...

Un pats galvenai ka būtībā jau visi runā par vienu un to pašu, tik katrs novormulē savādāk!!!

------
es tak saku, vaina komunikācijā.. :D
Publicēts: 09.12.09 14:09
 citēt
alvils, nu vēl jau var skriet un vienlaikus zoomot...būs superblūrs:)
Publicēts: 09.12.09 14:10
 citēt
Karlis70:alvils, nu vēl jau var skriet un vienlaikus zoomot...būs superblūrs:)

vari te iesmaidīt, bet man konta atlikums nav mainījies joprojām... :/
Publicēts: 09.12.09 14:11
 citēt
Karlis70:alvils, nu vēl jau var skriet un vienlaikus zoomot...būs superblūrs:)

papildelements - medus (vai vazelīna) kārta uz stikla. :)
Publicēts: 09.12.09 14:14
 citēt
Secinājums viens - diennakti kefīrā mērcēts objektīvs dos attēlu ar visīsāko DOF, neskatoties uz kādas matricas tiks lietots:D
Publicēts: 09.12.09 14:16
 citēt
Karlis70:Tādējādi starp FF/CROP nav nekādas tiešas kolerācijas ar asuma dziļumu, to(dof) maina stikls un punkts! Ja kāds grib pierādīt pretējo, ar prieku pieņemšu viņa 250 latus.

nemaini tematu.
Publicēts: 09.12.09 14:16 labots
 citēt

situācijas ir dažādas:
1) stikls ar nekustīgu aizmug. lecu - attalumi vienadi,
2) stikls ar kustīgu aizm lēcu - pie ekvivalentiem (35mm) fokusa attalumiem - dažādi,
3) EF-s mazāks
bet tas tak nemazina atrumu :)
Publicēts: 09.12.09 14:19
 citēt
Versatila, neko nemainu...apnika, bet tici man, te vēl ir kadri, kas dziļi tic, ka lietojot vienu objektīvu, no viena attāluma uz vienu objektu ar crop/FF kamerām mainīsies attēla optiskie parametri...:D Bet nu pietiks par to...;)
Publicēts: 09.12.09 14:23
 citēt
Karlis70:Versatila, neko nemainu...apnika, bet tici man, te vēl ir kadri, kas dziļi tic, ka lietojot vienu objektīvu, no viena attāluma uz vienu objektu ar crop/FF kamerām mainīsies attēla optiskie parametri...:D Bet nu pietiks par to...;)

cik dienas jau te iet tas sviests, bet redzu ka vel joprojam nav īstas skaidrības.
Tik neprovē saderēt, citādi bez biksēm paliksi :D
Publicēts: 09.12.09 14:25
 citēt
Onkul, vēlies saderēt, ka ja vienīgais mainīgais lielums sistēmā būs matricas izmērs, tad DOF būs nemainīgs?:D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: